হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
খুমাং চাউশিল্লকপা অমদা, ভারতনা অপুনবা তেস্ত করোর ৩.৬ রোম পাংথোক্লে
তেস্ত পর মিল্লিয়ন(তি পি এম)নৌনা ৱাংখৎলক্তুনা ২৬,০১৬ য়ৌরে
24 AUG 2020 1:31PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯ থেংনবগী মরুওইবা থবক্তি পোজিতিপ কেসশিং মতম চানা খঙদোকপা অমসুং অকনবা তেস্ত তৌবগী থবকশিং পাংথোকপনি।নিংথিনা মশক খঙদোকপা অমসুং নাইতোম লৈহনদুনা ফজনা লায়েংবদগী অনাবা ফবা মীওই মশিং হেনগৎলক্লে অমসুং কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শিবগী চাং হন্থরক্লে।
হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত ৩,৫৯,০২,১৩৭ পাংথোকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৬,০৯,৯১৭ পাংথোকখি অমসুং ভারতনা তেস্ত তৌবা মশিং হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখিবা অদু থবক ওইনা পাংথোক্লি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা দাইগনোস্তিক লেবশিংদা য়াম্না লাইনা তেস্ত তৌবা য়ারকপদগী হৌজিক লৈরিবা মশিং অসিদা হেনগৎলকপনি। পান্দম অমগী মখাদা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মহৈ ওইনা, তেস্ত পর মিল্লিয়ন(তি পি এম) নৌনা ৱাংখৎলক্তুনা ২৬,০১৬ য়ৌরে। তি.পি.এম মখা তানা লেপ্তনা হেনগৎলক্লি।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা মীয়ামগী হকশেলগী অমসুং খুন্নাই থবকশিং পায়খৎনবগী মতাংদা ৱাল্ড হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না পীবা পাউতাক্কী মতুংইন্না, ভারতনা নোংমদা পাংথোকপা তেস্ত পর মিল্লিয়ন হেনগৎলকপনি। চিংনবা কোবিদ-১৯ কেসশিং থিজিন্নবা থৌরাং অমা ওইনা লৈবাক অমনা অপুনবা মীশিং মিল্লিয়ন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০ পাংথোকপা দরকার ওই হায়না ৱাল্ড হেল্থ ওর্গনাইজেসন্না পাউতাক পীখি।
অকনবা ৱারেপ লৌদুনা থবক পায়খৎলকপদগী লৈবাক শীনবা থুংনা তেস্ত তৌনবা লেব মশিং হেনগৎলকপনি। ঙসি হৌজিক লৈবাক অসিদা সরকারগী ৯৮৪ অমসুং লনাইগী ৫৩৬ য়াওনা পুন্না লেব ১৫২০ লৈরে।
হায়রিবা লেবশিং অদুদি:
রিএল-তাইম আর.তি পি.সি.আর তেস্তিং লেবস : ৭৮৫(সরকার :৪৫৯+লনাই: ৩২৬)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৬১৭(সরকার : ৪৯১ + লনাই : ১২৬)
সি.বি.এন.এ.এ.তি তেস্তিং লেব : ১১৮ (সরকার :৩৪+লনাই:৮৪)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
On a steady march, India conducts a total of nearly 3.6 crore tests
Tests Per Million (TPM) scale a new peak of 26,016
24 AUG 2020 1:31PM by PIB Delhi
A key component in India’s response to the COVID-19 pandemic has been early identification of the positive cases by timely and aggressive TESTING. Prompt identification and isolation synced with efficient treatment have led to the rising number of recoveries and low and declining mortality due to COVID-19.
India has tested 3,59,02,137 so far. With 6,09,917 tests conducted in the last 24 hours, India is on its resolved drive to increase its testing capacity.
Easy access to testing through expanded diagnostic lab network across the country has given a substantial boost to the present numbers. As a result of these focussed actions, the Tests Per Million (TPM) have seen a sharp increase to 26,016. The TPM continues to maintain the constant upward trend.
India has also seen a rise in the tests per million per day, as advised by WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19”. WHO has advised that a country needs 140 tests/day/ million population as a measure for comprehensive surveillance for suspected COVID19 cases.
A prominent determinant of the evolving testing strategy is the steadily widening diagnostic lab network in the country. This has significantly grown to 1520 labs today, including 984 labs in the government sector and 536 private labs. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 785 (Govt: 459 + Private: 326)
• TrueNat based testing labs: 617 (Govt: 491 + Private: 126)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.