Ministry of Defence
33RD Naval Higher Command Course commences at Naval War College, Goa
18 AUG 2020 6:24PM by PIB Delhi
Naval Higher Command Course - 33 was inaugurated online by Shri Suhas Pednekar, Honourable Vice Chancellor, University of Mumbai, on 17 Aug 20. He lauded the efforts of the Naval War College (NWC), Goa, in embracing online format and at improving academic and military education standards. The 37-week flagship professional military education programme of the Indian Navy, conducted annually at the NWC, focusses on maritime strategy, naval and joint operations, and transformational issues. Vice Admiral AK Chawla, PVSM, AVSM, NM, VSM, ADC, Flag Officer Commanding-in-Chief, Southern Naval Command, in his keynote address to the course participants, delivered on video link, emphasised attaining professional excellence through creative learning. Rear Admiral Sanjay J Singh, AVSM, VSM, Commandant, Naval War College, welcomed the course participants and noted the high standards of academic rigour and intellectual capital generated at the NWC, with synthesis of academic and professional military education.
The course strength of 35 participants include 21 Captains from the Indian Navy, seven Colonels from the Indian Army, five Group Captains from the Indian Air Force and two Commandants from the Coast Guard. The course curriculum aims to invigorate intellectual quest through a rigorous regime of research work and critical thinking, for honing problem-solving skills related to maritime and national security issues. To foster jointmanship, the officers also undergo a five week Joint Operations Capsule at the Army War College, Mhow. Eligible course participants are awarded the M. Phil degree in ‘Defence and Strategic Studies’ from the University of Mumbai, on completion of the course.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
নেভেল ৱার কোলেজ, গোৱাদা ৩৩সুবা নেভেল হয়র কমান্দ কোর্স হৌখ্রে
18 AUG 2020 6:24PM by PIB Imphal
২০২০গী ওগস্ত ১৭দা মুম্বাই য়ুনিভর্সিতিগী ভাইস চান্সসেল্লর সুহাস পেদনেকারনা ওনলাইন্দা ৩৩সুবা নেভেল হয়র কমান্দ কোর্স হৌদোকখ্রে। ওনলাইন ফোরমেত পুথোকপা অমসুং একাদেমিক অমসুং মিলিতরি ইজুকেসনগী থাক ৱাংখৎহনবগীদমক মহাক্না নেভেল ৱার কোলেজ, গোৱা থাগৎখি। নেভেল ৱার কোলেজনা চহি খুদিংগী পাংথোকপা চয়োল ৩৭গী ভারত নেভিগী মিলিতরি ইজুকেসনগী কোর্স অসিনা ঈশিংগী লাল্লোং, নেভিগী অমসুং অপুনবা ওপরেসনশিং অমসুং অওনবা পুরক্নপগী মতাংদা মিৎয়েং থম্লি। সাউথর্ন নেভেল কমান্দগী ফ্লেগ ওফিসার কমান্দিং-ইন-চীফ, ভাইস এদমিরেল এ.কে চাউলা, পি.ভি.এস.এম, এ.ভি.এস.এম, এন.এম, ভি.এস.এম, এ.দি.সিনা মহাক্কী ৱারোলদা শীনফম অমদা ফজনা মাইপাক্নবা অনৌবা থবকশিং তম্নবা তকশিনখি। নেভেল ৱার কোলেজগী কমান্দেন্ত, রিয়র এদমিরেল সঞ্জয় জে সিংহ, এ.ভি.এস.এম, ভি.এস.এমনা কোর্স শরুক য়ারিবশিং তরাম্না ওকখি অমসুং একাদেমি অমসুং মিলিতরি ইজুকেসন অনি পুনশিন্দুনা কোলেজ অসিদা অৱাংবা থাক্কী তাকপী-তম্বীবগী থবকশিং পায়খৎলিবা অদু পনখি।
কোর্স অসিদা শরুক য়ারিবা ওফিসার ৩৫গী মনুংদা ভারত নেভিগী কেপ্তেন ২১, ভারত লান্মীগী কর্নেল ৭, ইন্দিয়ান এয়র ফোর্সকী গ্রুপ কেপ্তেন ৫ অমসুং কোস্ত গার্দকী কমান্দেন্ত ২ য়াওরি। সমুদ্রগী শরুক্তা অমসুং লৈবাক্কী ঙাক-শেনগা মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাংদা লৌশিং হেনগৎহন্নবা, রিছর্স অমসুং অরুবা থবকশিং পাংথোক্নবা ৱাখল খন্নবগী মতাংদা অকনবা ত্রেনিং পীনবা কোর্স অসিনা পান্দম থম্লি। পুন্না থবক তৌমিন্নবগী হৈশিংবা হেনগৎহন্নবা, ওফিসারশিং আর্মি ৱার কোলেজ, মহৌদা চয়োল অমগী জোইন্ত ওপরেসন কেপসুল শরুক য়াগনি। মপুং ফানা কোর্স শরুক য়াবশিংদা মুম্বাই য়ুনিভর্সিতিনা ‘দিফেন্স এন্দ স্ত্রাতেজিক ইস্তদিজ’গী এম.ফিল দিগ্রী পীগনি।