Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Gowda assures adequate supply of Urea to the State of Telangana
Agriculture Minister of Telangana meets Shri Gowda
Against the projected requirement of 2.50 Lakh MT for the month of August Department of Fertilizers has ensured availability of 3.38 Lakh MT to Telangana
18 AUG 2020 5:52PM by PIB Delhi
Union Minister of Chemicals and Fertilizers Shri D V Sadananda Gowda has said that adequate availability of Fertilizers has been ensured during the ongoing Kharif Season and his Ministry is monitoring the supplies very closely.
Agriculture Minister of Telangana Shri Singireddy Niranjan Reddy met Shri Gowda in New Delhi today regarding availability of urea in Telangana. Shri Reddy said that the sales of urea have seen substantial jump this Kharif season as compared to that of last year on the back of increase in acreage under cultivation in the State. He requested for speeding up supply of urea to Telangana during ongoing month.
AFAQ.jpg)
Shri Gowda said that Department of Fertilisers is monitoring the urea supplies to the state very closely and as well as through the weekly video conference. There is day to day interaction among officials and every issue highlighted is being addressed on top most priority.
He said, necessary directions have already been issued to ensure the supplies as per the agreed plan which is being monitored closely.
Shri Gowda requested Telangana Government to ensure that data about sales, availability and stocks are updated timely on iFMS dashboard so as to get real picture about availability of fertilizers on real time basis. He assured that supply will be strengthened, and Department will continue to make efforts to ensure urea is available in adequate quantity to the farmers of Telangana as per requirement.
For the State of Telangana, the requirement projected for the entire Kharif 2020 season is 10.00 Lakh Metric Ton. Correspondingly, the requirement from 1st April to 16th August was 6.79 Lakh Metric Ton against which Department of Fertilizers has ensured an availability of 9.04 Lakh MT, including the opening stock of 4.01 Lakh MT.
During the ongoing month of August against the projected requirement of 2.50 Lakh MT. Department of Fertilizers has ensured availability of 3.38 LakhMT (including opening stock of 2.67 Lakh MT). The stock of Urea available as on 16.08.2020 in Telangana is 1.76 Lakh MT which is sufficient to meet the remaining requirement of the current month which is projected as 1.20 Lakh MT.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রী গৌদানা তেলঙ্গনা স্তেত্তা য়ুরিয়া মরাং কাইনা ফংহনগনি হায়না থাজবা পীখ্রে
তেলঙ্গনা এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা শ্রী গৌদাগা উনখ্রে
তেলঙ্গনাদা তঙাইফদনা চংগদবা হার অসি ওগস্ত থাদা মেত্রিক তোন লাখ ২.৫০নি, অদুবু ফর্তিলাইজরগী দিপার্তমেন্তনা মেত্রিক তোন লাখ ৩.৩৮ ফংহন্নবগী থাজবা পীখ্রে
18 AUG 2020 5:52PM by PIB Imphal
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদানা হায়খি মদুদি চৎলিবা খারিফ লৌরোক পান্থাদা হার মরাং কাইনা ফংহন্নবগী থাজবা লৈরে অমসুং মহাক্কী মিনিস্ত্রী অসিনা হার য়েল্লিবা অসিদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি।
তেলঙ্গনাগী এগ্রিকলচর মিনিস্তর শ্রী সিঙ্গিরেদি নিরঞ্জন রেদিনা তেলঙ্গনাগী য়ুরিয়া ফংহন্নবগী মতাংদা ঙসি নই দিল্লীদা শ্রী গৌদাগা উনখ্রে। শ্রী রেদিনা হায়খি মদুদি হন্দক্কী খারিফ লৌরোক পান্থাদা হার মরাং কাইনা য়োন্দুনা স্তেত অসিদা লৌউবদা শিজিন্নবা হার মমাং চহিদগী হেল্লী। মহাক্না চৎলিবা থা অসিদা তেলঙ্গনাগী হার য়েন্থোকপা থুজনবিনবা হায়জখি।
শ্রী গৌদানা হায়খি মদুদি ফর্তিলাইজরগী দিপার্তমেন্তনা য়ুরিয়া য়েনবা অসিদা য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং লোয়ননা চয়োল খুদিংগী ভিদিও খুত্থাং লৌরি। ওফিসিএলশিং মনুংদা পাউ ফাওনবগী নুমিৎ খায়দোক্লি অমসুং মসিদা লাকপা চয়েৎনবশিং অসি অহানবা ওইনা লৌখৎতুনা য়েংশিনগনি।
মহাক্না হায় মদুদি হারশিং অসি য়েনবদা তঙাইফদনা চংগদৌবশিং য়ানখিবা ৱারেপ অমদা থম্লি হায়রিবা অসি য়াম্না কুপ্না য়েংশিন্দুনা লৈরি।
শ্রী গৌদানা তেলঙ্গনা সরকারদা হার য়োলখিবা, ফংলিবা অমসুং স্তোক্তা লৈরিবশিং মতম মতমগী ওইনা দেতা শেম্দুনা আই.এফ.এম.এস. দাশবোর্দ থাগৎকদবনি হায়না হায়খি মসিনা মতম চানা হার ফংহনবদা মতেং পাংগনি। মহাক্না থাজবা পীখি মদুদি হার য়েনবগী মথৌ অসি কনখৎহনগনি অমসুং দিপার্তমেন্তনা তেলঙ্গনাগী লৌমীশিংনা চংগদবা হার ঙমজবা থাক্তা ফংহনগনি।
তেলঙ্গনা স্তেতকী ওইনা ২০২০গী খারিফ লৌরোক পান্থাদা চংগদবা হার অসি মেত্রিক তোন লাখ ১০.০০নি। মসিগা মরী লৈননা এপ্রিল ১দগী ওগস্তকী ১৬ ফাওবদা চংগদবা অসি মেত্রিক তোন লাখ ৬.৭৯নি মসিগী মথক্তা ফর্তিলাইজরগী দিপার্তমেন্তনা ফংহনলিবা য়ুরিয়া অসি মেত্রিক তোন লাখ ৯.০৪নি, মসি ওপনিং স্তোক মেত্রিক তোন লাখ ৪.০১য়াওরগনি।
চৎলিবা ওগস্ত থা অসিদা মেত্রিক তোন লাখ ২.৫০ চংগনি হায়না পারি। অদুবু ফর্তিলাইজরগী দিপার্তমেন্তনা মেত্রিক তোন লাখ ৩.৩৮ (ওপনিং স্তোক মেত্রিক তোন লাখ ২.৬৭ য়াওরগা) ফংহল্লি. ২০২০গী ওগস্তকী ১৬ ফাওবদা তেলঙ্গনাদা লৈরিবা য়ুরিয়াগী স্তোক অসি মেত্রিক তোন লাখ ১.৭৬নি হায়রিবা অসি চৎলিবা থা অসিদা পারিবা মেত্রিক তোন লাখ ১.২০দগী হেন্দুনা কোন্নরি।