হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা অনৌবা রেকোর্দ ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৯ রোম পাংথোক্লে
নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা ৫৭,৫৮৪ অনাবা ফখি
এক্তিব কেস মশিংদগী অপুনবা অনাবা ফবা মশিংনা লাখ ১৩ হেল্লে
18 AUG 2020 1:21PM by PIB Imphal
নোংমদা কোবিদ-১৯ তেস্ত পাংথোকপগী অনৌবা রেকোর্দ অমা ভারতনা থম্লে। নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না তেস্ত পাংথোকপা ওইনা,নোংমদা তেস্ত ৮,৯৯,৮৬৪ পাংথোকখি। মসিগা লোয়ন্না অপুনবা তেস্ত তৌখিবা মশিং ৩,০৯,৪১,২৬৪ য়ৌরে।
তেস্ত তৌবগী চাং য়াম্না ৱাংলবসু পোজিতিপ ওইবগী চাং য়াম্না নেমদুনা হৌজিক চাদা ৮.৮১দা লৈরি, চয়োলগী ওইনা নেসনেল এভেরেজনা চাদা ৮,৮৪ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৫৭,৫৮৪ অনাবা ফরক্তুনা ভারতনা নোংমদগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না অনাবা ফরকপগী রেকোর্দ থম্লে। মসি পুং ২৪দা পোজিতিপ ওইখিবা কেস(৫৫,০৭৯)দগী হেল্লবনি। অনাবা মশিং হেন্না ফরকপা
অমসুং হোস্পিতালশিংদগী দিসচার্জ তৌখিবদগী অপুনবা অনাবা ফরবা মশিং লাখ ১৯ (১৯,৭৭,৭৭৯)হেল্লে। ঙসি অনাবা ফরবা মীওই অমসুং এক্তিব কেস মশিংগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা অদু লাখ ১৩ হেল্লে।
নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপদগী ভারতকী অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৭৩.১৮ য়ৌরে অমসুং শিবগী চাংনা চাদা ১.৯২দা হন্থরে। কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা অপুনবা ওইনা তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎগী লাল্লোং পায়খৎপদগী রাজ্য/য়ু.তি ৩০দা হন্থবা সি.এফ.আর লৈরে। অকনবা মওংদা তেস্ত তৌবগী থবকশিং চৎথবা অসিনা পোজিতিব কেসশিং ঙন্না মশক খঙদোকপা অমসুং নাইতোম লৈহনবা ঙম্মি। মসিনা মতম চানা ফজনা লায়েংদুনা শিবগী চাং হন্থহল্লি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা কেস লোদ অসি অপুনবা পোজিতিপ কেসশিংগী চাদা ২৪.৯১ খক্তনি। মসিগী মশিং অসি য়াংনা হন্থরকপা উরে।
অকনবা থবকশিং পায়খৎপদগী লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌনবা লেবশিং মশিং হেনগৎলক্লি। হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা অপুনা লেব ১৪৭৬ লৈরে, মসিদা সরকারগী লেব ৯৭১ অমসুং লনাইগী লেব ৫০৫ য়াওরি।
হায়রিবা লেবশিং অদুদি:
রিএল-তাইম আর.তি পি.সি.আর তেস্তিং লেবস : ৭৫৫(সরকার :৪৫০+লনাই: ৩০৫)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৬০৪(সরকার : ৪৮৭ + লনাই : ১১৭)
সি.বি.এন.এ.এ.তি তেস্তিং লেব : ১১৭ (সরকার :৩৪+লনাই:৮৩)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
India tests a new record- nearly 9 lakh tested in one day
Record Highest Single Day Recoveries of 57,937
Total Recoveries exceed Active Cases by more than 13 lakh
18 AUG 2020 1:21PM by PIB Delhi
India has set another record in COVID-19 tests conducted per day. Nearly 9 lakh (8,99,864) testes have been conducted in a single day, the highest tests/day so far. With this, the cumulative tests have reached 3,09,41,264.
Even with such a high level of testing, the positivity has remained low i.e. 8.81% compared to the weekly national average i.e. 8.84%.
India has also recorded the highest single day recoveries of 57,937 in the last 24 hours. This is higher than the confirmed cases added during the same period (55,079). With more patients recovering and being discharged from hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), the total recoveries have reached nearly 20 lakh (19,77,779). With this the gap between the recovered patients and the active cases has crossed 13 lakh today (13,04,613).
Continuous increase in average daily recoveries has led to India's Recovery Rate touching 73.18% and a low Case Fatality Rate (1.92%). As a result of collaborative and focussed efforts by the Centre and State/UT governments built on effective implementation of the TEST, TRACK, TREAT strategy of the Union Government, 30 States/UTs are reporting lower CFR than the national average. Aggressive TESTING leads to early identification and isolation of positive cases. This coupled with efficient clinical treatment has ensured a law Fatality Rate down.
The actual case load of the country i.e. the active cases (6,73,166), is only 24.91% of the total positive cases. This figure is also exhibiting a steady downward trajectory.
An ever expanding national network of diagnostic labs has ensured the exponentially growing number of tests being conducted across the country. As on date, 1476 total labs are operational with 971 labs in the government sector and 505 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 755 (Govt: 450 + Private: 305)
TrueNat based testing labs: 604 (Govt: 487 + Private: 117)
CBNAAT based testing labs: 117 (Govt: 34 + Private: 83)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.