পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
মণিপুৰত ১৩টা ঘাইপথ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা আৰু এটা পথ সুৰক্ষা প্ৰকল্প উন্মোচন কৰিব শ্ৰী গাড়কাৰীয়ে
14 AUG 2020 1:58PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় স্থলপথ পৰিবহণ, ঘাইপথ আৰু ক্ষুদ্ৰ লঘূ আৰু মজলীয়া উদ্যোগ বিভাগৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতীন গাড়কাৰীয়ে অহা সোমবাৰ, অৰ্থাত্ ১৭ আগষ্ট ২০২০ তাৰিখে মণিপুৰত স্থাপন কৰিবলগীয়া ১৩টা ঘাইপথৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে ইতিমধ্যে নিৰ্মাণ সম্পূৰ্ণ হোৱা এটা ‘পথ সুৰক্ষা প্ৰকল্প’ আনুষ্ঠানিক ভাবে উন্মোচন কৰিব। ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰে সম্পন্ন হ’বলগীয়া অনুষ্ঠানটোত ৰাজ্যখনৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এন বীৰেন সিঙে সভাপতিত্ব কৰাৰ লগতে স্থলপথ পৰিবহণ বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী অৱসৰ প্ৰাপ্ত সেনা-প্ৰধান ভি কে সিং, বহুকেইগৰাকী সাংসদ আৰু বিধায়কৰ উপৰি কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য চৰকাৰৰ বিষয়া-বৰ্গ উপস্থিত থাকিব।
৩১৬কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এইসমূহ পথ নিৰ্মাণ প্ৰকল্পৰ নিৰ্মাণ ব্যয় প্ৰায় ৩০০০ কোটি টকা। সফলতাৰে এই প্ৰকল্পকেইটাৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য সম্পূৰ্ণ হৈ উঠিলে আক্ষৰিক অৰ্থতে ৰাজ্যখনৰ উন্নয়ণৰ গতি অধিক হাৰত ত্বৰান্বিত হোৱাৰ উপৰি সামগ্ৰিকভাবে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যকেইখনৰ মাজৰ পথ-যোগাযোগ ব্যৱস্থা উন্নত হোৱাৰ লগতে অৰ্থনৈতিক ক্ষেত্ৰৰ উত্তৰণো সম্ভৱ কৰি তুলিব।
প্ৰকল্পকেইটা হ’ল-
এনএইচআইডিচিএল
ক্ৰমিক নং
প্ৰকল্পৰ নাম
দৈৰ্ঘ্য(কিলোমিটাৰ)
নিৰ্মাণ ব্যয়
(কোটি)টকা
1.
এনএইচ-৩৯ৰ ইম্ফল-ম’ৰে খণ্ড(পেকেজ-১)ৰ ৪-লে’নিং
20
762
2.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-১এ)ৰ ২-লে’নিং-লৈ বহলোৱাৰ কাম
13.75
167.95
3.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-১বি)ৰ ২-লে’নিং-লৈ বহলোৱাৰ কাম
19.08
241.52
4.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-২এ)ৰ ২-লে’নিং-ত ডাঙৰ শিল দিয়াৰ কাম
15.75
232.99
5.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-৪এ)ৰ ২-লে’নিং-ত ডাঙৰ শিল দিয়াৰ কাম
11.15
204.12
6.
এনএইচ-১০২(চি) পেল্লেল-চন্দেল খণ্ড(পেকেজ-৪এ)ৰ ২-লে’নিং-ত ডাঙৰ শিল দিয়াৰ কাম
18.29
107.72
7.
এনএইচ-৩৯ৰ ম’ৰে বাইপাছৰ ২-লে’নিং আৰু ডাঙৰ শিল দিয়াৰ কাম
2.52
68.14
8.
এনএইচ-২০২(বি) য়েং-টুইৱুইগংপকপি-ফিন্চ কৰ্ণাৰ খণ্ড(পেকেজ-১)ৰ ২-লে’নিং আৰু মাটি ভৰোৱাৰ কাম
16.90
237.39
9.
এনএইচ-২০২(বি) য়েং-টুইৱুইগংপকপি-ফিন্চ কৰ্ণাৰ খণ্ড(পেকেজ-২)ৰ ২-লে’নিং আৰু উন্নয়ণৰ কাম
14.07
241.42
10.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-২বি)ৰ ২-লে’নিং-ৰ কাম
21.88
365.33
11.
এনএইচ-১০২(বি) চূড়াচান্দপুৰ-টুইৱুই খণ্ড(পেকেজ-৪বি)ৰ ২-লে’নিং-ৰ কাম
11.03
177.77
মুঠ
164.42 কিলোমিটাৰ
2806.35 কোটি
মণিপুৰ, গড়কাপ্টানী
ক্ৰমিক নং
প্ৰকল্পৰ নাম
দৈৰ্ঘ্য(কিলোমিটাৰ)
ব্যয়(কোটি)
টকা
1.
এনএইচ-১০২(এ)ৰ সুৰক্ষা আৰু উন্নয়ণৰ কাম
(Job No:102A/MN/2020-21/33.
83.50
55.52
2.
এনএইচ-১০২(এ)ৰ সুৰক্ষা আৰু উন্নয়ণৰ কাম
(Job No:102A/MN/2020-21/3০.
68.00
53.81
3.
এনএইচ-০২ আৰু এনএইচ-১০২ৰ সুৰক্ষা আৰু উন্নয়ণৰ কাম
Job No. 150 & 39-Manipur-2017-18-RSCE-015
3 টা এফঅবি
16.91
মুঠ
151.5
126.24

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Gadkari to lay foundation Stone for 13 highway projects and to inaugurate a road safety project in Manipur
14 AUG 2020 1:58PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari will lay foundation stone for 13 highway projects and inaugurate a Road safety projectthe North-Eastern State of Manipur on Monday, the 17th of August, 2020. Chief Minister Shri N Biren Singh will preside over the virtual function, to be attended by MoSRTH Gen (Retd) V K Singh, several MPs, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
These projects for inauguration and foundation laying carry a Road length of 316kilometers, involving construction value of about Rs3000crore. Paving the way for development of Manipur, these roads will enhance better connectivity, convenience and economic growth in this NE State.
The projects include :
NHIDCL
Sl. No.
Name of Project
Length in km
Cost in Rs. crore
1.
Four Laning of Imphal –Moreh Section of NH-39(NH-102) from Km 330.00 to Km 350.00 (Package-I)
20
762
2.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 0.000 to Km 13.747 (Package-1A)
13.75
167.95
3.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 13.747 to Km 32.835 (Package-1B)
19.08
241.52
4.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 32.835 to Km 48.587 `(Package-2A)
15.75
232.99
5.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 118+850 to Km 130+000 (Package-4A)
11.15
204.12
6.
Widening / Strengthening to Two laning with hard shoulder of Pallel- Chandel section From Km 0.000 to Km 18.292 of NH-102C
18.29
107.72
7.
Construction of Moreh Bypass to Two Lane with paved shoulder from Km 421.950 to Km 425.411 (Length = 2.52 Km) on NH-39
2.52
68.14
8.
Widening /Improvement to 2 (Two) Lane with Earthen Shoulder of Yaingangpokpi-Finch Corner Section from km 0.00 to 16.900 (length 16.900km) of NH 202 Package I
16.90
237.39
9.
Widening /Improvement to 2 (Two) Lane with Earthen Shoulder of Yaingangpokpi-Finch Corner Section from km 16.900 to 30.970 (length 14.070km) of NH 202 Package II
14.07
241.42
10.
2-laning of ChurachandpurTuivai Section of NH-102B (2B Packages)
21.88
365.33
11.
2-laning of ChurachandpurTuivai Section of NH-102B (4B Packages)
11.03
177.77
Total
164.42 Km
2806.35 Crore
PWD, Manipur
Sl. No.
Name of Project
Length
Cost
1.
Restoration and Rehabilitation of road fromkm 00/00 to km 83/50 (length=83.50 km) on NH-102A i/c protection/slide slope works byretaining walls etc. essential places and 83nos of HP culverts in the state of Manipur on
EPC mode.
(Job No:102A/MN/2020-21/33.
83.50 Km
Rs. 55.52 Cr.
2.
Restoration and Rehabilitation of road from km 134/00 to km 202/00 (length=68 km) on NH-102A i/c protection/slide slope works byretaining walls etc. essential places and 50nos of HP culverts in the state of Manipur on EPC mode.
(Job No:102A/MN/2019-20/30
68.00 Km
Rs. 53.81 Cr.
3.
Road Safety work through improvement ofJunctions, Foot over Bridge, Footpath, Road Signs, Marking etc. in km 462 to 464 of NH- 150 (New NH-02) & at km 320 of NH-39 (NewNH-102) under road safety Annual Plan 2017-18 in the state of Manipur under Job No. 150 & 39-Manipur-2017-18-RSCE-015
3 (Three) Nos of FOB.
Rs. 16.91 Cr.
Total
151.5
126.24