রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
গদকরিনা মনিপুরদা হাইৱে প্রোজেক্ত ১৩গীদমক উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং রোদ-সেফতী প্রোজেক্ত অমসু শঙ্গারগনি
14 AUG 2020 1:58PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত, হাইৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরিনা ওগস্ত ১৭, ২০২০দা অৱাং-নোংপোক লমদমগী মনিপুরদা হাইৱে প্রোজেক্ত ১৩গীদমক উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং রোদ-সেফতী প্রোজেক্ত অমসু শঙ্গারগনি। মসিগী বর্চুএলদা পাঙথোক্কদবা থৌরম অসিদা মুখ্য মন্ত্রী শ্রী এন. বিরেন সিংহনা অখন্নবা মীথুংলেন ওইগনি অমসুং এম.ও.এস.আর.তি.ঐচ. জেনঃ (রিতায়র্দ) ভি.কে. সিংহ, এম.পি. কয়া অমা, এম.এল.এ. কয়া অমা অমসুং কেন্দ্র অমদি রাজ্যগী সেনিয়র ওফিসারশিংনা শরুক য়াগনি।
উরেপ উয়ুং তমগদবা অমসুং শঙ্গাগদবা প্রোজেক্তশিং অসিদা শেম-শাবদা লুপা কোতি ৩০০০ চংগদবা কিলোমীতর ৩১৬ শাংবা লম্বী য়াওরি। মনিপুরবু চাউখৎহনবদা তেংবাংবগী লম্বী য়াৎপা ওইনা মসিগী লম্বীশিং অসিনা মফম অমগা অমগা নীংথিনা শম্নহনবা, নুংঙাইহনবা অমসুং এন.ই.গী রাজ্যশিংদা শেন্মিৎলোনগী শাহৌ লৌবদা তেংবাংলগনি।
মসিদা য়াওরিবা প্রোজেক্তশিং অসিদিঃ
এন.ঐচ.আই.দি.সি.এল.
মথং মনাও
প্রোজেক্ত মমিং
কে.এম.গী অশাংবা
লুপা কোতিদা চংগদবা শেনফম
১
এন.ঐচ.-৩৯ (এন.ঐচ.-১০২)গী ইম্ফাল-মোরে লম্বীগী কিলোমীতর ৩৩০দগী হৌরগা কিলোমীতর ৩৫০ ফাওবা লেন মরি খায়দোকপা (পেকেজ-১)
২০
৭৬২
২
এন.ঐচ.-১০২বি.গী চুরাচান্দপুরদগী তুইবাই ফাওবগী শরুক্কী কে.এম. ০.০০০দগী কে.এম. ১৩.৭৪৭ ফাওববু হার্দ শোলদর য়াওনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা (পেকেজ-১ এ.)
১৩.৭৫
১৬৭.৯৫
৩
এন.ঐচ.-১০২বি.গী চুরাচান্দপুরদগী তুইবাই ফাওবগী শরুক্কী কে.এম. ১৩.৭৪৭দগী কে.এম. ৩২.৮৩৫ ফাওববু হার্দ শোলদর য়াওনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা (পেকেজ-২ বি.)
১৯.০৮
২৪১.৫২
৪
এন.ঐচ.-১০২বি.গী চুরাচান্দপুরদগী তুইবাই ফাওবগী শরুক্কী কে.এম. ৩২.৩৮৫দগী কে.এম. ৪৮.৫৮৭ ফাওববু হার্দ শোলদর য়াওনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা (পেকেজ-২ এ.)
১৫.৭৫
২৩২.৯৯
৫
এন.ঐচ.-১০২বি.গী চুরাচান্দপুরদগী তুইবাই ফাওবগী শরুক্কী কে.এম. ১১৮+৮৫০দগী কে.এম. ১৩০+০০০ ফাওববু হার্দ শোলদর য়াওনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা (পেকেজ-৪ এ.)
১১.০৫
২০৪.১২
৬
এন.ঐচ.-১০২সি.গী পল্লেলদগী চান্দেল ফাওবগী শরুক্কী কে.এম. ০.০০০দগী কে.এম. ১৮.২৯২ ফাওববু হার্দ শোলদর য়াওনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা (পেকেজ-২ বি.)
১৮.২৯
১০৭.৭২
৭
এন.ঐচ. ৩৯গী মোরেহ বাইপাসপু কে.এম. ৪২১.৯৫০দগী কে.এম. ৪২৫.৪১১ (অশাংবা=কে.এম. ২.৫২) ফাওবা পেব শোলদরগা য়াওবা লেন অনিগী লম্বী শেম্বা
২.৫২
৬৮.১৪
৮
এন.ঐচ. ২০২০ পেকেজ ১গী য়াইঙাংপোকপী – ফিঞ্চ কোর্নরগী শরুক্কী কে.এম. ০.০০দগী ১৬.৯০০ (অশাংবা=কে.এম. ১৬.৯০০)বু লৈবাক্কী শোলদর য়াওদুনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা
১৬.৯০
২৩৭.৩৯
৯
এন.ঐচ. ২০২০ পেকেজ ২গী য়াইঙাংপোকপী – ফিঞ্চ কোর্নরগী শরুক্কী কে.এম. ১৬.৯০০দগী ৩০.৯৭০ (অশাংবা=কে.এম. ১৪.০৭০)বু লৈবাক্কী শোলদর য়াওদুনা লেন অনিদা পাকথোকহনবা
১৪.০৭
২৪১.৪২
১০
এন.ঐচ.-১০২ বি.গী (পেকেজ ২ বি.) চুরাচান্দপুর-তুইবাই শরুকপু লেন অনিদা ওনথোকপা
২১.৮৮
৩৬৫.৩৩
১১
এন.ঐচ.-১০২ বি.গী (পেকেজ ৪ বি.) চুরাচান্দপুর-তুইবাই শরুকপু লেন অনিদা ওনথোকপা
১১.০৩
১৭৭.৭৭
অপুনবা
কে.এম. ১৬৪.৪২
কোতি ২৮০৬.৩৫
পি.দবল্যু.দি., মনিপুর
মথং মনাও
প্রোজেক্ত মমিং
অশাংবা
চংগদবা শেনফম
১.
মনিপুর রাজ্যগী এন.ঐচ.-১০২ এ.গী কে.এম. ০০/০০দগী কে.এম. ৮৩/৫০ (অশাংবা=কে.এম. ৮৩.৫০) ফাওবগী লম্বী অসি ই.পি.সি. মোদতা শেমজিনবা (রিতেনিং ৱালনচিংবনা ঙাকথোকপা/স্লাইদ স্লোপকী থবক পাঙথোকপা অমসুং তঙাইফদা অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা ঐচ.পি. কলবর্ত ৮৩ শেম্বা)
(জোব নম্বরঃ ১০২ এ./এম.এন./২০২০-২১/৩৩)
কে.এম. ৮৩.৫০
লুপা কোতি ৫৫.৫২
২
মনিপুর রাজ্যগী এন.ঐচ.-১০২ এ.গী কে.এম. ১৩৪/০০দগী কে.এম. ২০২/০০ (অশাংবা=কে.এম. ৬৮) ফাওবগী লম্বী অসি ই.পি.সি. মোদতা শেমজিনবা (রিতেনিং ৱালনচিংবনা ঙাকথোকপা/স্লাইদ স্লোপকী থবক পাঙথোকপা অমসুং তঙাইফদা অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা ঐচ.পি. কলবর্ত ৫০ শেম্বা)
(জোব নম্বরঃ ১০২ এ./এম.এন./২০১৯-২০/৩০)
কে.এম. ৬৮.০০
লুপা কোতি ৫৩.৮১
৩
এন.ঐচ. ১৫০ (অনৌবা এন.ঐচ.-০২)গী কে.এম. ৪৬২দগী ৪৬৪ ফাওবা অমসুং এন.ঐচ.-৩৯ (অনৌবা এন.ঐচ.-১০২)গী কে.এম. ৩২০দা রোদ সেফতী এনুএল প্লান ২০১৭-১৮গী মখাদা মনিপুর রাজ্যদা জোব নম্বর ১৫০ অমসুং ৩৯-মনিপুর-২০১৭-১৮-আর.এস.সি.ই.-০১৫কী মনুং চনবা ওইনা মসিগী মনুংদা লৈরিবা লম্লোং মরি ফাংবা, ফুৎ ওবর ব্রিজ, ফুৎ-পাথ, রোদ সাইন্সিং, মার্কিংনচিংবা ফগৎহনবগী খুত্থাংদা লম্বী চৎপদা তেক্ত কায়দ থোকহনবা
এফ.ও.বি. মশিং ৩
লুপা কোতি ১৬.৯১
অপুনবা
১৫১.৫
১২৬.২৪

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Gadkari to lay foundation Stone for 13 highway projects and to inaugurate a road safety project in Manipur
14 AUG 2020 1:58PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport, Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari will lay foundation stone for 13 highway projects and inaugurate a Road safety projectthe North-Eastern State of Manipur on Monday, the 17th of August, 2020. Chief Minister Shri N Biren Singh will preside over the virtual function, to be attended by MoSRTH Gen (Retd) V K Singh, several MPs, MLAs and senior officers from the Centre and the State.
These projects for inauguration and foundation laying carry a Road length of 316kilometers, involving construction value of about Rs3000crore. Paving the way for development of Manipur, these roads will enhance better connectivity, convenience and economic growth in this NE State.
The projects include :
NHIDCL
Sl. No.
Name of Project
Length in km
Cost in Rs. crore
1.
Four Laning of Imphal –Moreh Section of NH-39(NH-102) from Km 330.00 to Km 350.00 (Package-I)
20
762
2.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 0.000 to Km 13.747 (Package-1A)
13.75
167.95
3.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 13.747 to Km 32.835 (Package-1B)
19.08
241.52
4.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 32.835 to Km 48.587 `(Package-2A)
15.75
232.99
5.
Widening to 2 (Two) Lane with Hard shoulder of Churachandpur to Tuivai section of NH 102B from Km 118+850 to Km 130+000 (Package-4A)
11.15
204.12
6.
Widening / Strengthening to Two laning with hard shoulder of Pallel- Chandel section From Km 0.000 to Km 18.292 of NH-102C
18.29
107.72
7.
Construction of Moreh Bypass to Two Lane with paved shoulder from Km 421.950 to Km 425.411 (Length = 2.52 Km) on NH-39
2.52
68.14
8.
Widening /Improvement to 2 (Two) Lane with Earthen Shoulder of Yaingangpokpi-Finch Corner Section from km 0.00 to 16.900 (length 16.900km) of NH 202 Package I
16.90
237.39
9.
Widening /Improvement to 2 (Two) Lane with Earthen Shoulder of Yaingangpokpi-Finch Corner Section from km 16.900 to 30.970 (length 14.070km) of NH 202 Package II
14.07
241.42
10.
2-laning of ChurachandpurTuivai Section of NH-102B (2B Packages)
21.88
365.33
11.
2-laning of ChurachandpurTuivai Section of NH-102B (4B Packages)
11.03
177.77
Total
164.42 Km
2806.35 Crore
PWD, Manipur
Sl. No.
Name of Project
Length
Cost
1.
Restoration and Rehabilitation of road fromkm 00/00 to km 83/50 (length=83.50 km) on NH-102A i/c protection/slide slope works byretaining walls etc. essential places and 83nos of HP culverts in the state of Manipur on
EPC mode.
(Job No:102A/MN/2020-21/33.
83.50 Km
Rs. 55.52 Cr.
2.
Restoration and Rehabilitation of road from km 134/00 to km 202/00 (length=68 km) on NH-102A i/c protection/slide slope works byretaining walls etc. essential places and 50nos of HP culverts in the state of Manipur on EPC mode.
(Job No:102A/MN/2019-20/30
68.00 Km
Rs. 53.81 Cr.
3.
Road Safety work through improvement ofJunctions, Foot over Bridge, Footpath, Road Signs, Marking etc. in km 462 to 464 of NH- 150 (New NH-02) & at km 320 of NH-39 (NewNH-102) under road safety Annual Plan 2017-18 in the state of Manipur under Job No. 150 & 39-Manipur-2017-18-RSCE-015
3 (Three) Nos of FOB.
Rs. 16.91 Cr.
Total
151.5
126.24