হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
অত্মা নির্ভর ভারত-স্বতন্ত্র ভারতগী মতাংদা ইবা এসে পীশিনবগী মতম ঐচ.আর.দি মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী অগস্ত ২৩ ফাওবা শাংদোক্লে
14 AUG 2020 7:24PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী নিংতম্বা নুমিৎ লাকপদা, হুমেন রিছোর্স দিবলপমেন্ত মিনিস্ত্রিনা মাইগোভগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা ক্লাস ৯দগী ১০ অমসুং ক্লাস ১১দগী ক্লাস ১২গী স্কুল মহৈরোয়শিংগীদমক ওনলাই এসে ইবা চাংদম্নবা অমা পাংথোক্লি। অত্মা নির্ভর ভারত-স্বতন্ত্র ভারতগী মতাংদা ইবা এসে পীশিনবগী মতম ঐচ.আর.দি মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী অগস্ত ২৩ ফাওবা শাংদোক্লে। থৌরম অসিগী নোদেল এজেন্সি এন.সি.ই.আর.তিনা ওইগনি।
এসে ইবা চাংদম্না অসিগী মপুং ওইবা তোপিক “অত্মা নির্ভর ভারত-স্বতন্ত্র ভারত”গী সব-তোপিকশিং মখাদা পীরি:
১. অত্মা নির্ভর ভারতকীদমক ভারতকী সংবিধান অমসুং গনতন্ত্র অসি খ্বাইদগী চাউবা থৌনাশিংনি।
২. চহি ৭৫ শুরবা ভারত: অত্মানির্ভর ভারত্তা খোঙ থাংজিল্লিবা লৈবাক অমা
৩. এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী খুৎথাংদা অত্মানির্ভর ভারত: খেন্নবশিং অমতা ওইরবা মতমদা অনৌবা পুথোকপা ঙমগনি।
৪. দিজিতেল ইন্দিয়া: কোবিদ-১৯ অমসুং মসিগী তুংদা খুদোংচাবশিং
৫. অত্মানির্ভর ভারত-লৈবাক চাউখৎহনবদা মহৈরোয়শিংগী থৌদাং
৬. অত্মানির্ভর ভারত-নুপা-নুপীগী খেন্নবা, জাৎ অমসুং ফুরুপকী খেন্নবশিংদগী মনিংতম্বা
৭. অত্মানির্ভর ভারত: বাইও-দাইভর্সিতি অমসুং লৌউ-শিংউগী খুৎথাংদা অনৌবা ভারত অমা শেম্বা
৮. অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা ঐগী হকশিং শীজিন্নবা মতমদা ঐনা ঐগী থৌদাংশিং কাউরোইদবদবনি
৯. ঐগী হকচাং ফবা অসি ঐগী লন্নি অমসুং মসিনা অত্মানির্ভর ভারতকী মীওইবগী লন শেমগৎকনি
১০. অত্মানির্ভর ভারত অমগীদমক ব্লু তু গো গ্রিন ঙাক্কদবনি
লিঙ্ক অসিদা মহৈরোয়শিংনা মখোয়গী ইন্ত্রিশিং ২০২০গী অগস্ত ২৩ ফাওবগী মনুংদা পীরক্কদবনি:
https://innovate.mygov.in/essay-competition

Ministry of Education
Ministry of HRD extends the date of submission for Essay on Atma Nirbhar Bharat-Swatantra Bharat till 23rd August, 2020.
14 AUG 2020 7:24PM by PIB Delhi
In the run up to the Independence Day celebrations in the country, the Ministry of Human Resource Development in partnership with MyGov is organizing an online essay writing competition for specific age of school students (IX to X or Secondary Stage and XI to XII or Higher Secondary) across the country. Ministry of HRD has extended the date of submission for Essay on Atma Nirbhar Bharat-Swatantra Bharat till 23rd August, 2020. The NCERT will be the Nodal Agency for this event.
The subtopics under the main topic for essay writing, that is, “Atma Nirbhar Bharat-Swatantra Bharat” are as follows:
1. For Atma Nirbhar Bharat the Indian Constitution and Democracy are the biggest enablers.
2. India at 75: A Nation Marching towards Atmanirbhar Bharat
3. Atma Nirbhar Bharat through Ek Bharat Shrestha Bharat: Innovation thrives when there is unity in diversity
4. Digital India: Opportuinities in COVID-19 and Beyond
5. Atma Nirbhar Bharat-Role of students in National Development
6. Atma Nirbhar Bharat-Independence from gender, caste and ethnic biases.
7. Atma Nirbhar Bharat: Making of a new India through Bio-Diversity and Agricultural Prosperity.
8. While I exercise my rights I must not forget to undertake my duties to usher in an Atma Nirbhar Bharat.
9. My physical fitness is my wealth that will build the human capital for Atma Nirbhar Bharat
10. Conserve Blue to Go Green for an Atma Nirbhar Bharat.
Students may submit their entries on the link below by 23rd August, 2020:
https://innovate.mygov.in/essay-competition