ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা এম.এন.আর.ইনা আর.ই প্রোজেকশিং ২০২০গী অগস্ত ২৪ ফাওবা শাংদোক্লে
14 AUG 2020 7:14PM by PIB Imphal
ন্যু অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জি(এম এন আর ই) মিনিস্ত্রীনা মসিগী আর.ই পায়খৎলিবা এজেন্সিশিং নৎত্রগা মিনিস্ত্রীগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী মখাদা পায়খৎলিবা আর.ই প্রোজেকশিং লোকদাউন্না মরম ওইদুনা থা ৫ হায়বদি ২০২০গী মার্চ ২৫দগী ২০২০গী অগস্ত ২৪ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌরে।
ৱারেপ অসি পৱার অমসুং রিন্যুএবল ইনর্জিগী রাজ্য মন্ত্রী(মনিংতম্বা) আর.কে সিংহনা অয়াবা পীরে। থা অসিগী ১৩দা থোকখিবা মিনিস্ত্রীগী ওফিস মেমোরেন্দমদা ৱারেপ অসি লাউথোকখিবনি। কোবি-১৮ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা আর.ই প্রোজেকশিং শাংদোক্নবা আর.ই প্রোজেক শেমগৎলিবশিংনা মিনিস্ত্রীদা হায়জরকপদগী মতম শাংদোক্নবা খন্নখিবনি। মিনিস্ত্রীনা ৱাফম অসি য়েংশিল্লবা মতুংদা ৱারেপ লৌখিবনি।
মিনিস্ত্রীগী আর.ই প্রোজেকশিং পায়খৎলিবা এজেন্সিশিংনা কোবিদ-১৯গী লোকদাউন অসি তঙাইফদবদগী থবক লেপ্পনি হায়না লৌগনি। অসিগুম্বা অথিংবা অসি এজেন্সিশিংনা ইল্লবদি, থবক মখা শাংদোক্নবগীদমক চে-চাংশিং/প্রমানশিং অমতা হংলোই। প্রোজেক অমা লোইশিন্নবা মতম অদু থবক লোইশিন্নবা শাংদোক্লিবা মতম অদুগী মনুং চনগনি।
মতম শাংদোকপগী খুদোংচাবশিং অসি প্রোজেকশিং পায়খৎলিবা এজেন্সিশিংনা অতোপ্পা মরী লৈনরিবশিং হায়বদি ইঞ্জিনিয়ারিং প্রোকিউরমেন্ত কন্সত্রক্সন কন্ত্রেক্তরশিং, মচাক অমসুং খুৎলায়শিং পীরিবশিং অমসুং ওরিজিনেল ইকুইপমেন্ত মেনুফেকচরশিংদসু ফংহনগদবনি।
কোবিদ-১৯গী লোকদাউন অসি রাজ্যশিংগী রিন্যুএবল ইনর্জি দিপার্তমেন্তশিংসু কোনশিনগদবনি অমসুং অসিগুম্বা লোকদাউন অসিনা মরম ওইদুনা মখোয়না পায়খৎলিবা থবকশিংসু মতম শাংদোক্কনি হায়রি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা লোকদাউন লৈবদগী অপনবা পীখিবশিং অসি নমদুনা থবক লেপহনবনি হায়না লৌগনি হায়না মমাংদা মিনিস্ত্রীনা সেসি, এন.তি.পি.সি অমসুং রাজ্য/য়ু.তি সরকারশিংগী মরী লৈনবশিংদা খঙহনখ্রে।

Ministry of New and Renewable Energy
MNRE extends time of RE Projects up to 24.8.2020considering disruption due to lockdown due to COVID-1
14 AUG 2020 7:14PM by PIB Delhi
The Ministry of New and Renewable Energy(MNRE) has decided that all RE projects under implementation as on the date of lockdown, i.e. 25th March 2020, through RE Implementing Agencies designated by the MNRE or under various schemes of the MNRE, shall be given a time extension of 5 (five) months from 25th March 2020 to 24th August 2020. Approval to the proposal was accorded by the Minister of State(I/C) for Power and Renewable Energy Shri R. K. Singh. The decision has been conveyed wide Ministry’s latest OM dated 13.8.2020. RE developers had represented to the Ministry that they may be granted a general time extension on account of lock down (due to COVID-19) and additional time required for normalization after such lockdown.The decision was taken after issue was examined in the Ministry.
As such, all Renewable Energy (RE) implementing agencies of the Ministry of New & Renewable Energy (MNRE) will treat lockdown due to COVID-19, as Force Majeure. This blanket extension, if invoked by the RE developers, will be given without case to case examination and no documents/evidence will be asked for such extension. The timelines for intermediate milestones of a project may also be extended within the extended time provided for commissioning.
The Developers of the projects as covered in the instant may also pass on the benefit of such time-extension, by way of granting similar time-extensions, to other stakeholders down the value chain like Engineering Procurement Construction (EPC) contractors, material, equipment suppliers, Original Equipment Manufacturers (OEMs), etc.
The OM says that the State Renewable Energy Departments (including agencies under Power/ Energy Departments of States, but dealing in renewable energy) may also treat lockdown due to COVID-19, as Force Majeure and may consider granting appropriate time extension on account of such lockdown.
Earlier, Ministry had issued directions to SECI, NTPC and Addi. Chief Secretaries / Pr. Secretaries / Secretaries of Power / Energy / Renewable Energy (RE) Departments of State Governments / UT Govts. / Administrations, to treat delay on account of disruption of the supply chains due to spread of corona virus in China or any other country, as Force Majeure and that they may grant suitable extension of time for projects, on account of corona virus, based on evidences / documents produced by developers in support of their respective claims of such disruption of the supply chains due to spread of corona virus in China or any other country.
Please click here to see MNRE Notification