সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
সেদ্যুল কাস্ত মহৈরোইগী নেস্নেল ওবর্সীজ স্কোলারশিপ স্কিমদা অনৌবা হাপকৎলকপশিং ২০২০-২১গী সেলেক্সন চহিদগী চৎনবা হৌরগনি
13 AUG 2020 5:12PM by PIB Imphal
সেলেক্স চহি ২০-২১গী সেদ্যুল কাস্ত মহৈরোইসিংগী নেস্নেল ওবর্সীজ স্কোলারশিপ স্কিমগী ইমুংগী চহিগী অকক্নবা ইঙ্কম অসি চহি অমদা লাখ ৬তগী লাখ ৮দা হেনগৎলগনি। মালেমগী থাক্তা লৈবা অৱাংবা থাক্কী ইন্সতিত্যুসনশিংদা মিং চনবা ফংলবা মহৈরোইশিংদনা হেন্না কান্নবা পীগনি। খ্বাইদগী নেম্বা ক্বালিফিকেসন মার্কনা ৫৫%দগী ৬০%দা হেনগৎলে। মেন্তিনেন্স এলাৱেন্সসু ফংগদবা মীওইশিংগী প্রোগেস্কা মরী লৈনহল্লগনি। ভেরিফিকেসনগী থৌওংশিংসু কা হেন্না কোমথোকহনখ্রে। পুলিস ভেরিফিকেসনগী থবকসু তৌররোই অমসুং শেল্ফ দিক্লারেসনসু হৌদোক্লে।
অহোংবা কয়া অসিগা লোইননা, খনবগী থবকসু লাইথোকহল্লে অমসুং স্লোৎশিংসু মমাংগা চাংদম্নবা মতমদা মেনশিনহল্লগনি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা স্লোৎ ১০০গী মনুংদা ৪২দি অহানবা ক্বারতরদা লাকপা এপ্লিকেসন্দা য়ূম্ফম ওইদুনা মেনশিনখ্রে। অনীশুবা ক্বারতরগী খনবগী থবকসু লৌখৎপা হৌরে।

Ministry of Social Justice & Empowerment
Major Improvements in National Overseas Scholarship Scheme for Schduled Castes students w.e.f. selection Year 2020-21
13 AUG 2020 5:12PM by PIB Delhi
The Annual Family Income limit for National Overseas Scholarship Scheme for Scheduled Castes students w.e.f. selection year 2020-21 has been increased from Rs 6 lakh to Rs 8 lakh per annum. Students securing admission in higher ranking institutions internationally will be given preference. The minimum qualifying marks have been increased from 55% to 60%. Maintenance Allowance has been linked with progress of the awardee. Various verification processes have been simplified. Police verification has been done away and self-declaration has been introduced.
With the changes introduced, the selection process has become simplified and all the slots are likely to be filled up in short period as compared to the last year. So far 42 slots out of a total of 100 slots have been filled up based on the applications received during the first quarter. The selection process for the second quarter is underway.