হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী সভানিধি স্কিমগী মখাদা এপ্লিকেসন লাখ ৫ হেন্না ফংলে
স্কিম অসিগী মখাদা লোন লাখ ১ হেন্না পীখ্রে
12 AUG 2020 12:56PM by PIB Imphal
২০২০গী জুলাই ২দগী থবক হৌখিবদগী নুমিৎ ৪১গী মনুংদা প্রধান মন্ত্রী স্ত্রিৎ ভেন্দরস অত্মানির্ভর নিধি(পি এম সভানিধি) স্কিমগী মখাদা এপ্লিকেসন লাখ ৫ হেন্না ফংলে অমসুং লোন লাখ ১ হেন্না পীখ্রে। কোবিদ-১৯ লোকদাউন মতুংদা মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং অমুক হৌনবা শেন্থং থিরিবা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংগী মরক্তা প্রধান মন্ত্রী সভানিধি স্কিম য়াম্না পাম্নরে।
‘অত্মানির্ভর ভারত অভিয়ান’গী মখাদা হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা প্রধান মন্ত্রী সভানিধি স্কিম হৌদোকখি। স্কিম অসিনা কোবিদ-১৯ লোকদাউন মতুংদা সহরগী মতাই/খুঙ্গংশিংদগী লাকপদা সহরশিংগী লম্বী নাকলদা পোৎ-চৈ য়োল্লিবা মীওই লাখ ৫০ রোমদা চহি অমগী ওইনা লুপা ১০,০০০ ফাওবা গরেন্তি য়াওদনা লোন পীনবা স্কিম অসিনা পান্দম থম্লি। লোন চাংনাইনা শিংলকপদা চহি অমদা চাদা ৭গী শেন্দোই সবসিদি ওইনা পীগনি অমসুং দিজিতেল ত্রান্সসেক্সন পাংথোকপা মতমদা চহিদা লুপা ১,২০০ পীগনি অমসুং মথংগী তাঙ্কক্তা লোন লৌবা য়াবগী খুদোংচাবা পীগনি।
সেদুল কমর্সিএল বেঙ্কশিং হায়বদি- সরকার অমসুং লনাই বেঙ্কশিং, রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং, কোওপরেতিপ বেঙ্কশিং, এস.ঐচ.জি বেঙ্কশিংগী মথক্তা নন-বেঙ্কিং ফাইনান্সিএল কম্পেনিশিং(এন বি এফ সি) অমসুং মাইক্রো-ফাইনান্স কমর্সিএল বেঙ্কশিংগা শম্নদুনা হায়রিবা ‘নেনো-ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংগী থোঙজিলদা বেঙ্কশিং লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রী সভানিধি স্কিমনা থবক পায়খৎলে। দিজিতেল পেমেন্ত প্লেতফোর্মশিংদা য়াওরবা ভেন্দরশিং অসি সহরগী শেন-থুমগী শরুক অমা ওইবনা মখোয়দা মতেং পাংনবা ক্রেদিৎ প্রোফাইল শেমগৎপা অসি য়াম্না মরুওই।
স্কিম অসি থবক ওইনা পায়খৎপদা স্মোল ইন্দস্ত্রিস দিবলপমেন্ত বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়া(সিদবি) য়াওরি। স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংদা শেন থাদবা পুক্নিং থৌগৎনবা ক্রেদিৎ গরেন্তি ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেস(সি জি তি এম এস ই)গী খুৎথাংদা হায়রিবা শেন থাদরিবা ইন্সতিতুৎশিং অসিদা গরেন্তি অমা পীরি।
স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং অয়াম্বা শেন্দোং য়াম্না পীক্না ফংদুনা মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পাংথোকপনি। স্কিম অসিগী মখাদা শেন্থং পীবা অসিনা ভেন্দরশিংদা অচৌবা মতেং ওইবতা নত্তনা মখোয়গী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি। আই.তি প্লেতফোর্ম (pmsvanidhi.mohua.org.in), ৱেব পোর্তেল অমসুং মোবাইল এপ্প শীজিন্নবদগী স্কিম অসিগী কান্নবা খুন্নাইগী কাংলুপ অসিদা য়ৌবা ঙম্লে।

Ministry of Housing & Urban Affairs
Over 5 lakh applications received under PM SVANidhi scheme
Number of loan sanctions under the schemecrosses 1 lakh
12 AUG 2020 12:56PM by PIB Delhi
The number of loan sanctions and number of applications received under PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) scheme have crossed the mark of 1 lakh and 5 lakhs respectively within 41 days of commencement of the lending process on July 02, 2020. The PM SVANidhi scheme has generated considerable enthusiasm among the street vendors, who have been looking for access to affordable working capital credit for re-starting their businesses post COVID-19 lockdown.
The PM SVANidhi Scheme was launched by Ministry of Housing & Urban Affairs under the ambit of ‘AtmaNirbhar Bharat Abhiyan’. It aims at facilitating collateral free working capital loans upto Rs 10,000 of 1 year tenure, to about 50 lakh street vendors in the urban areas, including those from the surrounding peri-urban/ rural areas, to resume their businesses post COVID-19 lockdown. Incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan, cashback upto Rs 1,200 per annum on undertaking prescribed digital transactions and eligibility for enhanced next tranche of loan have also been provided.
PM SVANidhi Scheme envisages bringing ‘Banks at the door steps’ of these ‘nano-entrepreneurs’ by engaging the Non-Banking Financial Companies (NBFCs) and the Micro-Finance Institutions (MFIs) as lending institutions in addition to Scheduled Commercial Banks - Public & Private, Regional Rural Banks, Cooperative Banks, SHG Banks etc. The onboarding of the vendors on digital payment platforms is a very important component to build the credit profile of the vendors to help them become part of the formal urban economy.
Small Industries Development Bank of India (SIDBI) is the implementation partner for the scheme. A graded guarantee cover is provided, on portfolio basis, to these lending institutions through Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) to encourage lending to street vendors.
The street vendors mostly operate their businesses on very thin margins. The micro-credit support under the scheme is expected to provide not only major relief to such vendors but also help them climb the economic ladder. Use of an integrated IT Platform (pmsvanidhi.mohua.org.in), Web Portal and Mobile App, has enabled the Scheme to extend its reach and benefits to this segment of society with the objective of minimum government and maximum governance.