ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ସାଂପ୍ରତିକ ପାସେଞ୍ଜର ଟ୍ରେନ ସେବା ନିଲମ୍ବନ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସୂଚନା
• ପୂର୍ବଭଳି ଅନ୍ୟାଦେଶ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିୟମିତ ପାସେଞ୍ଜର ଓ ସହରତଳି ଟ୍ରେନ ସେବା ବ୍ୟବସ୍ଥା ବନ୍ଦ ରହିବ
11 AUG 2020 5:29PM by PIB Bhubaneswar
ସମସ୍ତଙ୍କ ଗୋଚରାର୍ଥେ ଜଣାଇ ଦିଆଯାଉଛି ଯେ ପୂର୍ବଭଳି ଦେଶର ସବୁ ନିୟମିତ ପାସେଞ୍ଜର ଓ ସହରତଳି ଟ୍ରେନ ସେବା ଅନ୍ୟାଦେଶ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବନ୍ଦ ରହିବ । ତେବେ ଦେଶରେ ଏବେ ଯେଉଁ 230ଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରୁଛି ସେ ସେବା ପୂର୍ବଭଳି ଚାଲିବ । ମୁମ୍ବାଇରେ ଲୋକାଲ ଟ୍ରେନ କେବଳ କେତେକ ସ୍ଥାନରେ ସୀମିତଭାବେ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ରିକ୍ୟୁଜିସନ ଅନୁସାରେ ଚାଲିଛି । ତାହା ଅବ୍ୟାହତ ରହିବ । ଏହା ବାହାରେ ଅନ୍ୟ କୌଣସି ସହରତଳି ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରିବ ନାହିଁ ।
ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ଯେଉଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରୁଛି ତାହାର ଯାତ୍ରୀସଂଖ୍ୟା ଉପରେ ନିୟମିତ ନଜର ରଖାଯାଇଛି । ଆବଶ୍ୟକ ପଡିଲେ ଅଧିକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରାଯାଇପାରେ । ତେବେ ଲକଡାଉନ ପୂର୍ବରୁ ଯେଉଁ ଅନ୍ୟ ସବୁ ନିୟମିତ ଟ୍ରେନ ଓ ସହରତଳି ଟ୍ରେନ ଚଳାଚଳ କରୁଥିଲା ତାହାକୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ପାଇଁ ସ୍ଥଗିତ ରଖାଯାଇଛି ।

Ministry of Railways
Information about ongoing suspension of Passenger Train Services
As decided and informed earlier on as well, regular passenger and suburban train services will continue to remain suspended till further notice
11 AUG 2020 5:29PM by PIB Delhi
This is to brought to the notice of all concerned that, as decided and informed earlier on as well, regular passenger and suburban train services will continue to remain suspended till further notice.
It may be noted that 230 Special Trains, which are running at present, will continue to operate. Local trains in Mumbai, which are presently being run on limited basis only on the requisition of state government, will also continue to run.
The occupancy of special trains is being monitored on regular basis. Additional special trains may be run based on the requirement.
However, all other regular trains and suburban trains run before lockdown, will remain suspended for the time being.