ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবদেকরনা ‘কনেক্তিং, কম্যুনিকেতিং, চেঞ্জিং’দা ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতিগী ওফিসতা চহি অহুমগী ই-বুক ফোংখ্রে
11 AUG 2020 1:16PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবদেকরনা ‘কনেক্তিং, কম্যুনিকেতিং, চেঞ্জিং’দা চহি অহুমসিদা ওফিসতা ভারতকী উপ-রাস্ত্রপতিদা ই-বুক ফোংখ্রে। মসিগী ই-বুক অসি দিফেন্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোংখিবা প্রীন্ত কোফী তেবলগী ভর্জনগা কোন্ননা হৌদোকখিবনি। থৌরম অসিদা ন্যু দিল্লীগী উপ-রাস্ত্রপতি ভবন্দা পাংথোকখিবনি।
চেনা ২৫০তগী হেন্না পানবা লাইরিক অসি পব্লিকেসন দিবিজন্না পুথোরক্তুনা ভারত অমসুং মীরৈবাক্তা চৎখিবা মহাক্কী খোংচৎশিং য়াওনা উপ-রাস্ত্রপতিনা মখল কয়াগী মওংদা পাংথোকখিবা থবখশিং অদু ৱাহৈশিংনা অমদি লাইশিংনা কেপচর তৌখি। মসিদা লৌমীশিং, বৈজ্ঞানিকশিং, দোক্তরশিং, নহাশিং, লৈঙাক পাইরিবশিং, ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিং অমদি কলাকারশিংগা ৱারী-ৱাতাই শান্নবা অদু উহল্লি।
লাইরিক অসিনা উপ-রাস্ত্রপতিগী মীরৈবাক্কী খোংচৎশিং, মালেমগী লুচিংবশিংগা ৱারী শান্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদা ভারতকী দাইএসপোরাদা থমখিবা মহাক্কী ৱারোল মরি লৈনবা থৌরমশিং য়াওরি। ই-বুক অসি ফোংলদুনা এস.ঐচ. জাবদেকরনা ই-পাও ফাওনদুনা ময়ামগী শম্ননা লৈননবা অমসুং ভারত অসি হোংদোক্নবগী মতাংদা হায়খি অমসুং মসিগী লাইরিক অসিগী ৩শুবা ইদিসন অসি উপ-রাস্ত্রপতিগী ৱারোলশিংবু তুংইঞ্জবা পাম্বা মহৈরোইশিংগী ওইনদি পামজবনা থল্লবা লন্নি। মহাক্না মখা তানা ৱা ঙাংবা অসি ৱাখল্লোনশিং অমসুং পু্ক্নিংগী ওইবশিং অসিনা মপুং ফাহল্লি অমসুং লোলগী তোপ-তোপ্পা মওংগী ইচেলনি হায়না মহাক্না হায়খি। মন্ত্রীনা কোফী তেবল বুক অমদি মাগী ই-ভর্জন অসি পুথোরকপগীদমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
থৌরম অসিদা দিফেন্সকী মন্ত্র্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ৱা ঙাংবা অসি কলা অমনি অমসুং উপ-রাস্ত্রপতিনা মাগী থম্মোয়দগী ৱা ঙাংঙি অমসুং মহাক্কী ৱাঙাংশিং অসি মহাক্কী ৱাখল্লোন অমদি পুক্নিংগী ৱাহৈগী থক্তোরকপা মমিনি হায়না হায়খি। মহাক্না মখা তানা অফবা লাইরিক হায়বসি মীরোল অমনা অতোপ্পা মীরোল অমদা পীবা খ্বাইদগী অথোইবা খুদোলনি অমদি অপাবশিং মসিগী লাইরিক অসি হন্না পানিংগনি হায়ন হায়খি। এস.ঐচ. রাজনাথনা আই. অমসুং বি. মন্ত্রালয়বু উপ-রাস্ত্রপতিগী ওইনা মমিং হাপ্তুনা লেপ্তনা ৩-সি.গী কনেক্তিং, ই-পাও অমসুং অহোংবগী লম্বিদা পুরক্লিবা সিগী কম্পাইলেসন অসি পুথোরকপগীদমমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি
উপ-রাস্ত্রপতিনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা পব্লিকেসন অসিনা মরুওইবা মওংদা মহাক্কী মিশনশিং অমসুং ফলশিংগী মতাংদা হায়খি। মহাক্না হৌখিবা চহিদা চহি অমদা ময়ামগী থবক্তা য়াম্না চিনখি মদুগী মতুংদা কোরোনানা লাক্লবা মতুংদা হন্থহল্লক্তুনা মথংগী তাঙ্কক্তা থা অমদা চাওরাক্না মীয়ামগী ওইবা থবকশিংদা মহাক্কী ১৪শুবা কনভোকেসন্দা খংহনখি অমসুং চাওরাক্না মীয়ামগী ওইবা থৌরমশিংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না মরুওইবা মওংদা লৌমীশিং, নহাশিং, বৈজ্ঞানিকশিং, লৈঙাক পাইরিবশিং, ইন্দস্ত্রীগী কেপ্কেনশিং, দোক্তরশিং অমসুং ভারতকী দাইএসপোরাগী মতাংদা ৱা ঙাংখি।
থাগৎৱাহৈ ফোংদোক্লদুনা আই.অমসুং বি. মন্ত্রালয়গী সেক্রতরী শ্রী অমিৎ খারেনা লাইরিক অসিনা খুন্নাই অসিগী মীওই কাংলুপ কয়াগী পুক্নিং থৌগৎলগনি হায়খি। পব্লিকেসন দিবিজন্না রাস্ত্রপতি, উপ-রাস্ত্রপতি অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা ঙাংখিবা ৱা খুদিংমক রেকোর্দ তৌরি অদুগা তুংগী মীরোলগী ওইনা চহি খুদিংগী ওনলাইন্দা অমদি ওফলাইন মেদিয়ম অনিমক্তা ফংহল্লি। শ্রী খারেনা পব্লিকেসন দিবিজনবু কোফী তেবল লাইরিক অসিগীদমক্তা হোৎনখিবশিং অদুগীদমক্তা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
মসিগী লাইরিক অসি ফিজিকেল ওইনা অমসুং ওনলাইনগী মেদিয়মদা য়োন্নবগী ফংলগনি। পি.-লুক অসি পব্লিকেসন দিবিজন সেল্স এম্পোরিয়মদগী অমদি অয়াবা ফংলবা লৈবাক অসিগী এজেন্তশিংদগী অমসুং ভারতকোশ পোর্তেলগা লোয়ননা পব্লিকেসন দিবিজন্দগী ওনলাইনা লুপা ১৫০০ লৈবা য়াগনি। ই-বুক অসি ই-কমর্স প্লেতফোর্মশিংদা Amazon.in অমসুং গুগল প্লে বুকশিংদা লুপা ১১২৫দা (পি.বুক অদুগী চাদা ৭৫)দা লৈবা য়াগনি।
পি.-বুক্কী ওইনা মসিদা ক্লিক তৌবিয়ু-
http://www.publicationsdivision.nic.in/index.php?route=product/product&product_id=3693
ই.-বুক্কী ওইনা মসিদা ক্লিক তৌবিয়ু-
https://www.publicationsdivision.nic.in/index.php?route=product/product&product_id=3694
গুগল বুকশিংগী লিঙ্ক -
https://books.google.co.in/books/about/CONNECTING_COMMUNICATING_CHANGING_ENGLIS.html?id=w2n2DwAAQBAJ&redir_esc=y

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister Shri Prakash Javadekar releases e-book ‘Connecting, Communicating, Changing’ the Vice President of India’s three years in office
11 AUG 2020 1:16PM by PIB Delhi
Union Minister for Information and Broadcasting, Shri Prakash Javadekar today unveiled e-version of the book ‘Connecting, Communicating, Changing’ the Vice President of India’s three years in office. The e-book was launched along with its print coffee table version which was released by Union Minister of Defense Shri Rajnath Singh. The event was organized at Upa-Rashtrapati Nivas in New Delhi.
The book which runs into over 250 pages, and has been brought out by Publications Division, captures through words and pictures the variegated activities of the Vice President, including his travels in India and abroad. It provides a glimpse of his interactions with farmers, scientists, doctors, youth, administrators, industry leaders and artists, among others.
The book also covers events relating to the Vice President’s foreign visits, his interactions with the world leaders and his addresses to the Indian diaspora in different countries.
Releasing the e-book, ShJavadekar said the book was about Connecting with people via Communication and for Changing India and this 3rd edition of the book was a treasure trove for students who want to follow the speeches of the Vice President. He added that the speeches are replete with thoughts and emotion and there is a unique flow of language. The Minister also congratulated Publications Division for bring out the coffee table book and its e-version.
On the occasion, RakshaMantri Shri Rajnath Singh said oratory is an art and the Vice President speaks from his heart and his speeches are a reflection of his thoughts and emotions. He added that a good book is the greatest gift a generation can give to another and readers will keep revisiting this book. ShRajnath Singh thanked Ministry of I&B for bringing out this compilation which was aptly named as the Vice President has consistently treaded the path of 3-C’s Connecting, Communicating and Changing.
The Vice President while address the occasion said the publication primarily defines the contours of his missions and the outcomes. He added that the last one year had been a hectic public engagements followed by corona-induced uneasy slowdown and that the first phase was marked by about 20 public engagements per month with his addressing 14 convocations and spoke at about 70 public events. He primarily spoke with farmers, youth, scientists, administrators, industry captains, doctors and Indian diaspora.
Presenting the vote of thanks, Secretary, Min of I&B, Shri Amit Khare said the book will inspire all sections of society. He said that Publications Division is making strenuous efforts to record all speeches of the President, the Vice President and the Prime Minister, every year, and make them available to future generations, both through online and offline medium. Shri Khare congratulated Publications Division for their efforts towards publication of the coffee table book.
The book will be available for sale both through physical and online medium. The p-Book priced at Rs. 1500 can be purchased from the Publication Division’s Sales Emporia and its authorized agents across the country and online through Bharatkosh portal as well as Publications Division’s website. Priced at Rs. 1125 (75% of the cost of p-Book), the e-book will be available on leading e-Commerce platforms Amazon.in and Google Play Books.
For p-book please click-
http://www.publicationsdivision.nic.in/index.php?route=product/product&product_id=3693
For e-Book please click-
https://www.publicationsdivision.nic.in/index.php?route=product/product&product_id=3694
Google books link -
https://books.google.co.in/books/about/CONNECTING_COMMUNICATING_CHANGING_ENGLIS.html?id=w2n2DwAAQBAJ&redir_esc=y