হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা ফগৎখিবগী চাং অসি লাক্ষ ১৪.২ হেনখ্রে
ফগৎখিবগী চাং হেনগৎলক্তুনা ঙসি চাদা ৬৮.৩২ ওইখ্রে
নেস্নেল কেস ফেতেলিতী রেত অসি মখা তানা চাদা ২.০৪দা তাথরে
08 AUG 2020 5:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা মাই ওনশিন্দুনা অমদি কন্না হোৎনদুনা কন্তেন্মেন্ত, তেস্তিং, আইসোলেসন অমসুং লায়েংবগী মহৈনা ফগৎলকপগী চাং অসি হেনগৎলকখ্রে অমসুং কেস ফেতেলিতীগী চাং অসি তপ্না-তপ্না হন্থরক্লি।
নিংথিনা সর্ভিলেন্স তৌদুনা অমসুং তেস্তিংগী নেতৱর্ক হেনগৎহন্দুনা কেসশিং থুনা খংদোকপা ঙমহনখ্রে অমসুং মতুং তাবা ওইনা শাথিবা অমসুং অরুবা কেসশিং মতম চানা লায়েং চত্থনবগী য়েংশিনবা ঙমহনখ্রে। মালেমগা চাংদম্নবদা ভারত অসিদা মালেমগী ওইবা চাংচৎ ২৪২৫কা য়েংনবদা মিলিয়ন্দা ১৪৬৯ ওইদুনা খ্বাইদগী হন্থবা কেসশিং লৈবশিংগী মনুংদা অমা ওইরি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা “তেস্ত ত্রেক ত্রীত”কী লাল্লোং অসিদগী খুৎশম্নদুনা থবক পাংথোকমিন্নবা অসিনা মালেমগী ওইবা মওংসিগা য়েংনবদা সি.এফ.আর. অসি হন্থরক্লি অমসুং মথং-মথং লেপ্তনা অসুম হন্থরক্লি হায়বসি অরেপ্পা মওংদা ওইহনখ্রে। কেস ফেতেলিতীগী চাং অসি ঙসি চাদা ২.০৪ ওইরে।
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শিবগী চাং অসি হন্থহন্নবা মাই ওনশিন্দুনা হোৎনবশিংগা লোয়ননা ভারতনা মালেমগী ওইনা মীওই মিলিয়নদা ৯১ শিবগী চাং অসি ওইবদা ভারতনা মীওই মিলিয়ন্দা শিবগী চাং অসি ৩০ ওইদুনা খ্বাইদগী হন্থনা শিবগী চাং রেজিস্তর তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯গী ফগৎলকপগী চাং অসি চপ চাবা মাওংদা হেনগৎলকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদা অনাবা ৪৮,৯০০ দিসচার্জ তৌখিদুনা ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপগী চাং অসি ১৪,২৭,০০৫ য়ৌখ্রে। উগৎলকপগী চাং অসি তপ্না-তপ্না কাখৎলক্তুনা চাদা ৬৮.৩২দা লৈরে।
ভারতকী অশেংবা কেস লোদ অসি ৬,১৯,০৮৮ ওইরিবা এক্তিব কেসশিং অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিং অসি চাদা ২৯.৬৪নি। মীওই খরনা হোসপিতালদা নত্রগা য়ুমদা আইসোলেসন তৌদুনা হকশেলগী ওইবা মওংদা য়েংশিল্লি।
লৈবাক অসিদা লাইনা তেস্ত তৌনবা দাইগ্নোস্তিক লেব নেতৱর্ক অমসুং খুদোংচানবশিং অসি পাকথোক-চাওথোকহনখিবা অসিনা মরম ওইরগা ভারত্তা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা অপুনবা সেম্পল ২,৩৩,৮৭,১৭১ তেস্ত তৌখি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা তেস্ত ৫,৯৮,৭৭৮ তৌখি। তেস্ত পর মিলিয়ন অসি চপ-চানা ঙসি ১৬৯৪৭দা হেনগৎনা উখ্রে।
পাক-চাওনা তেস্ত তৌবা অসিদা মরুওইবা মরম অসি লেপ্তনা দাইগ্নোস্তিক লেবশিংগী নেতৱর্কশিং পাক-চাওথোরকপা অসিননি। সরকারগী সেক্তরদা লেব ৯৩৬ অমসুং লন্নাইগী লেব ৪৬০ লৈদুনা ভারত্তা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবা লেব ১৩৯৬ লৈরে। মসিদা য়াওরিবশিংদিঃ
রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৭১১ (সরকারগী: ৪২৮ + লন্নাই: ২৮৩)
ত্রুনেতকী তেস্তিং লেবশিং: ৫৭৪ (সরকারগী: ৪৭৬ + লন্নাই: ৯৮)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ১১১(সরকারগী: ৩২ + লন্নাই: ৭৯)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recoveries cross 14.2 lakh
Recovery Rate continues to improve, stands at 68.32% today
National Case Fatality Rate further dips to 2.04%
08 AUG 2020 5:02PM by PIB Delhi
Focused and effective efforts of containment, testing, isolation and treatment by the Centre and State/UT governments have resulted in increasing percentage recovery rates and steadily falling Case Fatality Rates.
Effective surveillance and improved testing network have ensured early detection of cases and consequentially leading to timely clinical management of the severe and critical cases. Compared globally, India has one of the lowest cases per million at 1469 as against the global average of 2425.
Coordinated implementation of “Test Track Treat” strategy by the Union and State/UT governments has ensured that the CFR has been low when compared to the global scenario and it has continued to fall progressively. The Case Fatality Rate stands at 2.04% today.
With focused efforts to reduce mortalities due to COVID-19, India has registered one of the lowest deaths per million at 30 as compared to the global average of 91 deaths per million.
There has been a sharp increase in COVID-19 recoveries. With 48,900 patients discharged in the last 24 hours, India’s total recoveries from COVID-19 has reached 14,27,005. The recovery rate, on a steady upward rise, stands at 68.32%.
The active cases, which are the actual case load for India at 6,19,088 today account for 29.64% of total positive cases. These are under medical supervision either at hospitals or in home isolation.
Expanded diagnostic lab network & facilitation for easy testing across the country has resulted in India testing total of 2,33,87,171 samples for COVID-19 infection. 5,98,778 tests were conducted in last 24 hours. The Tests Per Million has seen a sharp increase to 16947 today.
A key factor in this widespread testing is the continuously expanding network of diagnostic labs. With 936 labs in the government sector and 460 private labs, India has 1396 labs for COVID-19 testing. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 711 (Govt: 428 + Private: 283)
TrueNat based testing labs: 574 (Govt: 476 + Private: 98)
CBNAAT based testing labs: 111 (Govt: 32 + Private: 79)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.