Ministry of Railways
Shri Narendra Singh Tomar and Shri Piyush Goyal along with other dignitaries flagged off first “Kisan Rail”, a special Parcel Train from Devlali (Maharashtra) to Danapur (Bihar)
“Kisan Rail will be game changer in ensuring a fast transportation of agriculture produce across the nation.” -Shri Narendra Singh Tomar
“Indian Railways and Indian Farmers had been at the forefront in battle against Covid challenges. Foodgrains freight was doubled during the Covid pandemic. Kisan Rail is a step towards making Farmers more prosperous.” -Shri Piyush Goyal
"Eagerly looking forward to see the day when apples of Kashmir reach Kanyakumari through Kisan Rail" -Shri Piyush Goyal.
The train will provide seamless supply chain of Perishable produce, will be a great help to the farmers, as freight of this train will be charged as per parcel tariff of normal train at ‘P’ Scale
07 AUG 2020 3:35PM by PIB Delhi
Indian Railways introduced first “Kisan Rail” from Devlali to Danapur today on 07/08/2020 from Devlali. The train was flagged off via video conferencing by Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Rural Development and Panchyati Raj, Shri Narendra Singh Tomar and Minister of Railways and Commerce & Industry, Shri Piyush Goyal.
The event was attended by Minister of State of Railways, Shri Suresh C. Angadi, Minister of State of Panchayati Raj, Agriculture and Farmers Welfare, Shri Parshottam Rupala, Minister of State of Agriculture and Farmers Welfare, Shri Kailash Chaudhary, Minister of State of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri Raosaheb Patil Danve, Leader of Opposition, Maharashtra Legislative Assembly, Shri Devendra Fadnavis, Minister of Food, Civil Supplies and Consumer Protection, Government of Maharashtra, Shri Chhagan Bhujbal, and other dignitaries.
The train will run on weekly basis with initial composition of 10 +1 VPs. The train will reach Danapur at 18:45 hrs. tomorrow covering the journey of 1519 kms. in 31:45 hrs.
Speaking on the occasion, Shri Narendra Singh Tomar said, “It is a great day for farmers. Kisan Rail was announced in the budget. Agriculture produce needs best possible distribution and returns. Indian farmers have proved that they would never be deterred by any calamity or challenge. Kisan Rail will ensure that agro products reach from one corner to another corner of the country. This train will also benefit the farmers and the consumers.”
Kisan Rail will be game changer in ensuring a fast transportation of agriculture produce across the nation. Shri Tomar praised Indian Railways for maintenance of foodgrains supply chain during Covid times.
Speaking on the occasion, Shri Piyush Goyal said, “Indian Railways has put trains in service of Farmers. It was the guidance and inspiration by the Prime Minister, Shri Narendra Modi ji that Indian Railways have started Kisan Rail. This train will serve as a milestone in doubling Farmers’ income. Indian Railways and Farmers had been forefront in battle against Covid challenges. Foodgrains freight was doubled during the period. Interest of Indian Farmers is being looked after like never before. I am looking forward to see the day when apples of Kashmir reach Kanyakumari through Kisan Rail.”
Over Central Railway, Bhusawal Division is primarily an Agro based division. Nasik and surrounding region produces huge quantity of fresh vegetables, fruits, flowers, other perishables, onions and other agro products. These perishables are mainly transported to areas around Patna, Prayagraj, Katni, Satna etc.
This train has been provided scheduled halts at Nasik Road, Manmad, Jalgaon, Bhusaval, Burhanpur, Khandwa, Itarsi, Jabalpur, Satna, Katni, Manikpur, Prayagraj Chheoki, Pt. Deendayal Upadhyay Nagar and Buxar.
The chargeable rates for major pair of stations are as under:
Freight per Tonne:
Nasik Road/Devlali to Danapur
Rs. 4001
Manmad to Danapur
Rs. 3849
Jalgaon to Danapur
Rs. 3513
Bhusawal to Danapur
Rs. 3459
Burhanpur to Danapur
Rs. 3323
Khandwa to Danapur
Rs. 3148
Indian Railways aims to help double farmers’ income with the launch of Kisan Rail. This train will help in bringing perishable agricultural products like vegetables, fruits to the market in a short period of time. The train with frozen containers is expected to build a seamless national cold supply chain for perishables, inclusive of fish, meat and milk.
Indian Railways have earlier run single commodity special trains like Banana Specials etc. But this will be the first ever multi commodity trains and will carry fruits like Pomegranate, Banana, Grapes etc and vegetables like Capsicum, Cauliflower, Drumsticks, Cabbage, Onion,Chillies etc. Aggressive marketing is being done with local farmers, loaders, APMC and individuals. Demand is being aggregated. It is expected that the train will be patronised well and will be a great help to the farmers, as freight of this train will be charged as per parcel tariff of normal train (P Scale).

রেলৱে মন্ত্রালয়
নরেন্দ্র সিংহ তোমার অমসুং পিয়ুস গোয়ালনা অতৈ শক্নাইরবশিংগা লোয়ন্না, দেবলালি (মহারাস্ত্রা)দগী ধানাপুর (বিহার) ফাওবা অখন্নবা পোৎ পুবা অহানবা ত্রেন “কিসান রেল” লমথাখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং য়াংনা পুবদা কিষান রেলনা অহোংবা অমা পুরক্লগনি- নরেন্দ্র সিংহ তোমার
কোবিদ থেংনবদা ভারত রেলৱেজ অমসুং ভারতকী লৌমীশিং মাংজিল থারি। কোবিদ লাইচৎ মনুংদা চীঞ্জাক পুবা ফ্রেদ শরুক অনি হেনগৎলে। কিসান রেল অসি লৌমীশিং হেন্না নুংঙাইনবা খোঙথাং অমনি-পিয়ুস গোয়াল
কিসান রেলগী খুৎথাংদা কাস্মিরগী এপ্পলশিং কন্যাকুমারি য়ৌরকপা নুমিৎ অদু য়েংনবা খৌরাংনা ঙাইরি- পিয়সু গোয়াল
ত্রেন্না পৎকনবা পোৎথোকশিং নিংথিনা পুদুনা লৌমীশিংদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলগনি, মসিগী ত্রেন অসিগী ফ্রেদ চার্জ অসি ‘পি’ স্কেলদা চুম্নগী ত্রেনগী পর্সেল চার্জ অদু লৌগনি
07 AUG 2020 3:35PM by PIB Imphal
দেবলালিদগী ধানাপুর ফাওবা চেনবা অহানবা “কিসান রেল” ঙসি দেবলালিদগী ভারত রেলৱেজনা লমথাখ্রে। ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ত্রেন অদু এগ্রিকলচর অমসুং ফামরস ৱেলফিয়ার, রুরেল দিবলপমেন্ত অমসুং পঞ্জয়াতি রাজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমার অমসুং রেলৱেজ অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা লমথাখি।
থৌরম অদুদা রেলৱেজগী রাজ্য মন্ত্রী সুরেস সি অঙ্গাদি, এগ্রিকলচর অমসুং ফামরস ৱেলফিয়ার অমসুং পঞ্জয়াতি রাজগী রাজ্য মন্ত্রী পারসোত্তাম খোদাবাই রুপালা, এগ্রিকলচর অমসুং ফামরস ৱেলফিয়ারগী রাজ্য মন্ত্রী কাইলাস চৌধুরি, কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী রাজ্য মন্ত্রী রাও সাহেব পতিল ধানবে, মহারাস্ত্রা লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী ওপোজিসনগী লুচিংবা দেবেন্দ্র ফাদনাসবিস, মহারাস্ত্রা সরকারগী ফুদ, সিবিল সপ্লাইস অমসুং কঞ্জুমর প্রোতেক্সনগী মিনস্তর ছাগান বুজবাল অমসুং অতৈ শক্নাইরবশিং শরুক য়াখি।
অহানবা ওইনা ভি.পি ১০+১ য়াওবা ত্রেন অসি চয়োলগী ওইনা চেনগনি। পুং ৩১.৪৫ চঙনা কিলোমিতর ১৫১৯ চেল্লবা মতুংদা ত্রেন অসি হয়েং পুং ১৮.৪৫দা ধানাপুরদা থুংগনি।
থৌরম অদুদা নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা হায়খি মসি লৌমীশিংগী মরুওইবা নুমিৎ অমনি। কিসান রেল বজেৎতা লাউথোকখিবনি। লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং ফজনা য়েন্থোকপা অমসুং শেন ফংবা দরকার ওই। করিগুম্বা শিংনবা নৎত্রগা অৱা-অনা অমতনা মখোয় অপনবা পীবা ঙম্লোই হায়বা ভারতকী লৌমীশিংনা উৎলে। কিসান রেলনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং লৈবাক অসিগী কাচিন অমদগী কাচিন অমা ফাওবা পুগনি। মসিগী ত্রেন অসিনা লৌমীশিং অমসুং পোৎ লৈরিবশিং কান্নবা পীগনি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং য়াংনা পুবদা কিসান রেলনা অহোংবা অমা পুরক্লগনি। কোবিদ লাইচৎ মতমদা চানবা মহৈ-মরোংশিং ফংহনবগীদমক শ্রী তোমারনা ভারত রেলৱেজ থাগৎখি।
থৌরম অদুদা পিয়ুস গোয়ালনা হায়খি, লৌমীশিংগী থবক তৌনবা ভারত রেলৱেজনা ত্রেনশিং চেনহল্লে। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লমজিংবদগী ভারত রেলৱেজনা কিসান রেল হৌদোকখিবনি। মসিগী ত্রেন অসিনা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহনবা ঙম্লগনি। কোবিদ থেংনবদা ভারত রেলৱেজ অমসুং ভারতকী লৌমীশিং মাংজিল থারি। কোবিদ লাইচৎ মনুংদা চীঞ্জাক পুবা ফ্রেদ শরুক অনি হেনগৎলে। ভারতকী লৌমীশিংগী য়াইফনবা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা থবক পায়খৎলে। কিসান রেলগী খুৎথাংদা কাস্মিরগী এপ্পলশিং কন্যাকুমারি য়ৌরকপা নুমিৎ অদু য়েংনবা ঐ খৌরাংনা ঙাইরি।
সেন্ত্রেল রেলৱেজগী মথক্তা, বুসাৱাল দিবিজন অসি লৌউ-শিংউদা য়ুম্ফম ওইবা মরুওইবা দিবিজন অমনি। নাসিক অমসুং মসিগী অকোয়বা লমদমশিংদা অতেকপা উহৈ-ৱাহৈশিং, মনা-মশিং, লৈ, তিলহৌ অমসুং অতোপ্পা পৎকন পুমগনবা পোৎথোকশিং ফংলি। হায়রিবা পৎকন পুমগনবা পোৎথোকশিং অসি পাতনা, প্রায়াগ্রাজ, কাতনি, সাতনাদা পুখি।
ত্রেন অসি নাসিক রোদ, মানমাদ, জালগাওন, বুসাৱাল, বুরহানপুর, খান্দৱা, ইতারসি, জবালপুর, সাতনা, মানিকপুর, প্রায়াগ্রাজ, ছেওকি, পন্দিৎ দিনদয়াল উপধ্যা নাগর অমসুং বুজারদা লেপকনি।
অচৌবা স্তেসন অনিগী মরক্তা লৌগদবা চার্জশিং মখাদা পীরি:
ফ্রেদ পর তন:
নাসিক রোদ/দেবলালি-ধানাপুর
লুপা ৪০০১
মানমাদ-ধানাপুর
লুপা ৩৮৪৯
জালগাওন-ধানাপুর
লুপা ৩৫১৩
বুসাৱাল-ধানাপুর
লুপা ৩৪৫৯
বুরহানপুর-ধানাপুর
লুপা ৪০০১
খান্দৱা-ধানাপুর
লুপা ৩১৪৮
কিসান রেল হৌদোক্তুনা লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক অনিদা হেনগৎহন্নবা ভারত রেলৱেজনা পান্দম থম্লি। মসিগী ত্রেন অসিনা পৎকনবা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং অতেনবা মতমগী মনুংদা কৈথেলদা য়ৌহনগনি। ফ্রোজন কন্তেন্নর য়াওবা ত্রেন্না পৎকনবা পোৎথোকশিং হায়বদি ঙা, শা অমসুং শঙ্গোম য়েন্থোক্কনি।
ভারত রেলৱেজনা মমাংদা পোৎ অমা খক পুবা অখন্নবা ত্রেনশিং হায়বদি বানানা স্পিসিএল চেনখ্রে। মসিগী ত্রেন অসি মখল কয়াগী পোৎলমশিং পুবা অহানবা ত্রেন ওইরগনি ,মসিনা কফোই, লফোই, অঙ্গুর, কেপসিকম, কোবিফুল, কোবি, তিলহৌ, মোরোক পুগনি। মসিগী ত্রেন অসিগী ফ্রেদ চার্জ অসি ‘পি’ স্কেলদা চুম্নগী ত্রেনগী পর্সেল চার্জ অদু লৌদুনা লৌমীশিং মতেং পাংগনি।