PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
06 AUG 2020 6:25PM by PIB Delhi
Text Box: • India’s COVID-19 Recovery Rate climbs to 67.62%, as total recoveries cross 13.2 lakh.• Recovery rate reaches another record high of 67.62% amongst COVID-19 patients• Case Fatality Rate (CFR) continues to slide, improves to 2.07%.• Union Govt. releases Rs. 890.32 cr as II instalment of COVID-19 Financial Package to States/UTs.• RBI announces additional developmental and regulatory policy measures to improve flow of money and provide further support to the financial system, in the wake of rising COVID-19 infections.• •
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Press Information Bureau
Ministry of Information and Broadcasting
Government of India
India’s COVID-19 Recovery Rate climbs to 67.62%, as total recoveries cross 13.2 lakh; Case Fatality Rate (CFR) continues to slide, improves to 2.07%
The total recoveries of COVID-19 patients have jumped to 13,28,336 with 46,121 COVID-19 patients being discharged in the last 24 hours. With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases has reached 7,32,835.The recovery rate has continued its upward journey to reach another record high of 67.62% amongst COVID-19 patients.The actual case load of the country is the active cases (5,95,501) which is 30.31% of the total positive cases. They are under medical supervision either in hospitals or in home isolation.The active cases as a percentage of total cases have seen a significant drop from 34.17% on 24th July 2020 to 30.31% as on today.Case Fatality Rate (CFR) has been low when compared to the global scenario and it has been progressively falling. The Case Fatality Rate stands at 2.07% today.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643730
Dr Harsh Vardhan interacts with WHO Regional Director and Health Ministers of South East Asia Region
Dr Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare joined a virtual meeting of the Regional Director of WHO for South East Asia (SEA) DrPoonamKhetrapal Singh with Ministers for Health of the member states of the region. The meet was focused on maintaining essential health services and public health programmes in the context of the COVID-19 pandemic.Dr Harsh Vardhan spoke about India’s tryst with COVID-19. “India’s proactive and graded multi-level institutional response to COVID made it possible to have very low cases per million and deaths per million in spite of having a high population density and low fractional GDP spending and per capita doctor and hospital bed availability as compared to other developed countries”, he pointed out.“India accordingly prioritized availability of essential health services while simultaneously managing COVID-19 pandemic”, he added
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643754
Union Govt. releases Rs. 890.32 cr as II installment of COVID-19 Financial Package to States/UTs
Government of India has released Rs. 890.32 cr as the second installment of the COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package to 22 States/UTs. The amount of the financial assistance is based on the COVID-19 case load in these States/UTs.As part of the ‘Whole of Government’ approach where the Centre is leading the COVID-19 response and management, and supporting the States/UTs through technical and financial resources, the COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package was announced by the Prime Minister. The first installment of Rs. 3000 cr was released in April 2020 to all States/UTs to aid and enable them to ramp up testing facilities, augment hospital infrastructure,conduct surveillance activities along with procurement of essential equipment, drugs and other supplies.As part of this package, States/UTs have been strengthened with 5,80,342 isolation beds, 1,36,068 oxygen supported beds and 31,255 ICU beds. Also, 86,88,357 testing kits and 79,88,366 Vial Transport Media (VTM) have been procured by them.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643694
RBI provides additional monetary support to housing, rural and priority sectors
The Reserve Bank of India has announced a set of additional developmental and regulatory policy measures today to improve flow of money and provide further support to the financial system, in the wake of rising COVID-19 infections in India and the world. The Governor Shri Shaktikanta Das stated that the measures will ease the financial stress caused by disruptions due to “the worst peacetime health and economic crisis of the last 100 years”. Here is a summary of the announcements.To mitigate impact of COVID-19 on ordinary citizens, RBI has decided to allow loans for non-agricultural purposes, against gold and jewellery, to be granted up to 90 per cent of the pledged value of gold ornaments and jewellery. This relaxation of the limit, up from current limit of 75%, shall be available till March 31, 2021. A special liquidity facility of ₹ 5,000 crore is being provided to National Housing Bank, to improve fund flow to the housing sector. A ₹ 5,000 crore fund has been earmarked for NABARD too, to improve fund availability for Non-Banking Finance Companies and Micro Finance Institutions. To address the heightened debt burdens being faced by borrowing firms, RBI has decided to enable lenders to implement a debt resolution plan for eligible corporate debts as well as personal loans.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643736
ENC Band Live Performance for Corona Warriors
As part of 74th Independence Day Celebrations, Eastern Naval Command organised a live performance of the Navy Band as a tribute to the Corona Warriors at BojjanaKonda heritage site in Sankaram Visakhapatnam on 05 Aug 20. CmdeSanjeevIssar, the Naval Officer-in-Charge (Andhra Pradesh) welcomed Dr.BeesettiVenkataSatyavathi, Member of Parliament AnakapalliLokSabha Constituency, the Chief Guest and all the esteemed Corona Warriors nominated by the District Administration for the event. The hour-long performance featured a wide selection of music ranging from Martial, English Pop music to some soul stirring songs of Patriotic fervor. The performance included popular and evergreen songs ‘Suno Gaur Se DuniyaWalon’ and ‘Aye Mere watanKe Logon’ and culminated with the rendition of the Tri-Services songs providing a fitting finale to the occasion. DD Hyderabad had live streamed the band performance on DD Saptagiri and DD Yadagiri.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643685
17 crore mandays employment provided and Rs 13,240 crore paid to migrant labourers under GaribKalyanRojgarAbhiyaan in 6 weeks
GaribKalyanRojgarAbhiyaan (GKRA), launched to boost employment and livelihood opportunities for migrant workers returning to villages and similarly affected citizens in rural areas, in the wake of COVID-19 outbreak, is now empowering villagers with livelihood opportunities in 116 districts of six states. The GaribKalyanRojgarAbhiyaan is taking action on mission mode to provide employment to migrant workers who have returned to their native villages of these 6 states namely Bihar, Jharkhand, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Uttar Pradesh.By the sixth week itself, a total of about 17 crore mandays employment has been provided and Rs.13,240 crore has been spent so far in the of pursuit of objectives of the Abhiyaan. A large number of structures have been created under GKRA so far including 62,532 water conservation structures, 1.74 lakh rural houses, 14,872 cattle shed, 8,963 form ponds, 2,222 Community Sanitary Complex, 5,909 works have been taken up through District Mineral Fund. 564 Gram Panchayat have been provided internet connectivity and 16,124 candidates have been provided skill training through KrishiVigyan Kendras (KVKs) during the Abhiyaan.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643632
Dr.Jitendra Singh inaugurates ITEC-NCGG International Workshop on COVID-19- Good Governance Practices in a Pandemic
Union Minister of State for Personnel, PG and Pensions Dr.Jitendra Singh today said that India has set the tone for Global COVID Collaboration under the leadership of Prime Minister Shri NarendraModi. He said that extra ordinary foreign outreach of Shri Modi in the last six years has greatly helped in forging such an international coalition against the pandemic. He was speaking after inaugurating an international workshop on “COVID-19- Good Governance Practices in a Pandemic”,Dr.Jitendra Singh also said that team work, compassion and statesmanship have defined India’s governance in response to COVID-19 Pandemic and it withstood the Governance challenge with a robust digital framework. The road ahead focuses on “Do GajDoori” – social distancing, which has now become a global norm, the Minister added.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643811
INPUTS FROM FIELD OFFICES
• Punjab: The Punjab ITI students have made a remarkable contribution in the fight against COVID19 under Mission Fateh in the state by making 17 lac masks. No other technical education institute of any state of the country is even closer to this number.
• Haryana: Taking yet another step towards its commitment in providing relief to students facing financial hardship amid COVID-19, J.C. Bose University of Science and Technology, YMCA, Faridabad has introduced and implemented a Policy to Support Economically Weaker and Needy Students with the provision to waive off or refund tuition fee upto 100% and also invite applications from those students who are unable to pay their fee or dues because of financial crunch in the family.
• Himachal Pradesh: The Governor said that Dr.Rajendra Prasad Medical College Tanda, Kangra has shown better results during last few months in dealing with COVID-19 patients which is appreciable. He added that although the Hospital was not designated as COVID-19 Hospital yet the authorities were putting in all efforts in dealing with the situation. He said that initially the hospital had a testing capacity of 107 samples but today they were testing more than 700 samples and suggested to increase the testing facility. He also directed to motivate the blood donors and coordinate other volunteer groups in organizing blood donation camps. He expressed satisfaction that the hospital has 1000-unit blood storage capacity and there is no dearth of blood in the bank.
• Manipur: In Manipur, COVID-19 district Minister-in-charge of Thoubal and Kakching, Dr ThokchomRadheshyam holds an emergency meeting with the officials of the District Administration on steps to contain COVID19 in the districts.A 15-year-old boy from Phubala of Bishnupur district of Manipur, who was COVID-19 positive expired today due to Nephrotic Syndrome.
• Mizoram: Mizoram State Election Commission has announced local bodies polls. Polling will be held on 27th of this month.
• Nagaland: In Nagaland 82 new COVID-19 positive case confirmed today. Out of 606 samples tested; 58 are from Dimapur, 22 are from Kohima& 2 in Phek. Total positive cases in state stands at 2580.
• Kerala: Covid -19 cases are spiking at an alarming rate in the coastal areas of capital Thiruvananthapuram, with 104 people testing positive till noon in the rapid antigen tests being carried out. There are 13 large community clusters in the district. One more Covid-19 death has been reported in the state which is in the capital. Police has issued a new circular on certain restrictions in shops, malls and banks to be followed to prevent transmission of Covid. Heavy rains lashing the Central and northern parts of the state has posed a big challenge to the authorities in maintaining Covid protocols in relief and rehabilitation activities. Kerala recorded 1,195 new cases and 1,234 recoveries yesterday. As many as 11,492 patients are currently undergoing treatment and 1,47,974 persons are under observation in various districts.
• Tamil Nadu: Puducherry reports 195 fresh Covid-19 cases and five deathstaking the total number of positive cases to 4621, active cases to 1743, and deaths to 70. More than 30 people, scheduled to participate in the meetings of Chief Minister EdappadiPalaniswami in Dindigul on Wednesday, tested positive for Covid. Yesterday TN reported 5,175 new Covid positive cases which is fewer than earlier, and 112 deaths, the highest single-day toll. There are 54,184 active cases in the State now and the death toll has reached 4461.
• Karnataka: Chief Minister B.S.Yediyurappa has directed the District in-Charge Ministers to take precautionary measures in the wake of heavy rainfall across the State. He instructed the ministers to remain in their constituencies and tour the damaged areas. He also directed them to undertake relief distribution and other necessary measures. State records increase in Covid-19 cases, principal bench of HC to be closed on 7th August. 5619 new Covid cases, 5407 discharges & 100 deaths reported yesterday. Total cases : 1,51,449; Active cases: 73,958; Total Deaths: 2804.
• Andhra Pradesh: State health minister says the government is spending Rs.350 crore per month for Covid management, adding that Coronavirus diagnostic tests are being conducted in a way that is unheard of in the country. He further said that the Sanjeevani buses were introduced to collect Covid samples from even remote areas. CPI state secretary writes to CM on the ruling party leaders going to Hyderabad for Covid treatment; questioning whether the common people who are undergoing treatment in AP will have any faith in the government. 10,128 new cases, 8729 discharges and 77 deaths reported yesterday. Total cases: 1,86,461; Active cases: 80,426; Deaths: 1681.
• Telangana: State health officials are laying a lot of stress on the need to provide doctors’ consultation to persons who have tested positive at the out-patient facilities across all the State-run hospitals through fever clinics. 2092 new cases, 1289 recoveries & 13 deaths reported in the last 24 hours in Telangana; out of 2092 cases, 535 cases reported from GHMC. Total cases: 73,050; Active cases: 20,358; Deaths: 589; Discharges :52,103.The case fatality rate dropped slightly to 0.80 from 0.81 on August 3 and this is much below the national average of 2.09%..
• Maharashtra: Pune district on Wednesday breached the one-lakh grim mark of progressive positive cases with overall tally reaching 101,262. Thane is close behind with 99,563 reported cases. Pune has now joined the list of Delhi, Mumbai and Chennai which have reported over one lakh Covid cases. Maharashtra has 1.45 lakh active cases as on date.
• Gujarat: Eight patients have died in a fire that broke out at a Covid-19 designated hospital in Ahmedabad. They were being treated at the ICU of the Shrey Hospital in Navrangpura. Around 40 other patients have since been shifted to SardarVallabhbhai Patel Hospital. Prime Minister has announced Rs 2 lakh ex-gratia for the kin of the deceased.
• Rajasthan: Rajasthan, which held the top position in recovery rate not too long ago, is facing an uphill task with rapid spike in Covid cases. It took 108 days to register the first 13,000 cases, whereas the next 13,000 cases have been registered in only past 12 days. Rajasthan reported 593 new cases during the past 24 hours, even as the number of active cases is 13,630.
• Madhya Pradesh: The state reported 652 new Covid 19 cases on Wednesday, taking the total number of reported cases to 35, 734. Meanwhile, Chief Minister Shivraj Singh Chauhan has been discharged from hospital after recovering from Covid 19 infection. He has been advised 7 days home isolation.
• Goa: Airports Authority of India has issued fresh guidelines for tourists arriving in Goa. They will need to undergo 14 day quarantine. Exemption shall be granted in case a Passenger is able to produce a COVID-19 negative certificate issued by ICMR recognized lab, not older than 48 hours prior to the arrival in Goa.
•
• ImageImage

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
06 AUG 2020 6:25PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফগৎখ্রা অপুনবা মশিং ১৩.২ লাখ হেনখিবগা লোয়ননা ফগৎলকপগী চাং ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে
• কোবিদ-১৯দগী ফগৎলকপগী চাং ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে
• কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর) মখাতানা হন্থরক্তুনা ২.০৭%দা ফগৎখ্রে
• রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা কোবিদ-১৯ ফাইনান্সিএল পেকেজগী অনিসুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৮৯০.৩২ থাদোকখ্রে
• আর.বি.আই.না হাউজিং, রুরেল অমসুং প্রাইওরিতী সেক্তরশিংদা অহেনবা শেলগী তেংবাং পীরগনি
ভারতকী কোবিদ-১৯দগী ফগৎখ্রা অপুনবা মশিং ১৩.২ লাখ হেনখিবগা লোয়ননা ফগৎলকপগী চাং ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে ; কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর) মখাতানা হন্থরক্তুনা ২.০৭%দা ফগৎখ্রে
কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী ফগৎলকপগী অপুনবা মশিং অসি হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা ৪৬,১২১ দিসচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা ১৩,২৮,৩৩৬তা হেনগৎখ্রে। মসিগী লেপ্পা লৈতনা ফগৎলকপা অসিনা ফগৎখ্রবা অনাবশিং অমসুং কোবিদ-১৯ এক্তিব ওইরিবা কেসশিংগী মরক্তা লৈরবিবা খেন্নবা অসি ৭,৩২,৮৩৫ শুখ্রে। কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি মখাতানা মশিং হেনগৎলক্তুনা রেকোর্ত ওইনা ৬৭.৬২% য়ৌখ্রে। লৈবাক অসিগী অশেংবা কেস লোদ মদুদি এক্তিব কেসশিং (৫,৯৫,৫১) অসি অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৩০.৩১% ওইরি। মখোয় অসি হোস্পিতালশিংদা নত্রগা হোম আইসোলেসন তৌদুনা লায়েং চত্থরি। অপুনবা কেসশিংগী এক্তিব কেসকী চাদা অসি শীংথানিংঙাই ওইনা হন্থরকপা উবা ফংলে মসি জুলাই ২৪, ২০২০দা ৩৪.১৭% ওইরম্বদগী ঙসি ৩০.৩১%দা হন্থখ্রে। কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি মালেমগী ওইরিবা ফীভম অসিগা চাংদম্নবদা নেম্লি অমসুং মসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। ঙসি কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ২.০৭% ওইরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643730
দাঃ হর্শ বর্ধন্না দবল্যু.ঐচ.ও.গী রীজনেল দাইরেক্তর অমসুং খা নোঙপোক এসিয়াগী মফমশিংগী হকশেল মন্ত্রীশিংদা ৱারী শাখ্রে
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী দাঃ হর্শ বর্ধন্না দবল্যু.ঐচ.ও.গী খা নোঙপোক এসিয়াগী (এস.ই.এ.) রীজনেল দাইরেক্তর দাঃ পুনম খেত্রপাল সিংহ অমসুং খা নোঙপোক এসিয়াগী মফমশিংগী হকশেল মন্ত্রীশিংগী মীফম অমদা বর্চুএলগী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে। মীফম অসিনা কোবিদ-১৯ লায়চতকা মরী লৈননা চংদ্রবা য়াদ্রবা থবকশিং অমসুং পব্লিক হেলথ প্রোগ্রামশিংগী হীরমশিংদা মিৎয়েং চংখি। দাঃ হর্শ বর্ধন্না ভারতনা লায়চৎ অসিগা মায়োক্নরিবা অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। “ভারতনা তঙাই ফদবা হকশেলগী সেবাশিং অসি কোবিদ-১৯গী লায়চৎ শেন্নবগা লোয়ননা মতম অমত্তদা ফংহনখি” হায়না মহাক্না মখা তারদুনা মীয়ামদা হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643754
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা কোবিদ-১৯ ফাইনান্সিএল পেকেজগী অনিসুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৮৯০.৩২ থাদোকখ্রে
কোবিদ-১৯গী হকশেলগী অথু-অকায়গী থবকশিংদা শীজিন্ননবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ২২দা ভারত সরকারনা অনিসুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা করোর ৮৯০.৩২ থাদোকখ্রে। রাজ্যশিং অদুগী মনুংদা ছতিসগর, ঝারখান্দ, মৈধ্য প্রদেস, ওরিসা, রাজাস্থান, তেলাঙ্গানা, অন্ধ্র প্রদেস, গৱা, গুজরাত, কর্নাতাকা, কেরলা, পঞ্জাব, তামিল নাদু, নোংচুপ বঙ্গাল, দদ্রা অমসুং নগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিউ, অরুনাচল প্রদেস,অসাম, মেঘলয়, মনিপুর, মিজোরম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিম য়াওরি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং অসিদা লৈরিবা কেস মশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা শেন্থং অসি পীবনি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা তেস্তকী খুদোংচাবশিং শেমগৎনবা, হোস্পিতালশিং শেমগৎনবা, থিজিনবগী থবকশিং পাংথোক্নবা অমসুং দরকার লৈবা খুৎলায়শিং অমসুং হিদাক-লাংথকশিং লৈনবা ২০২০গী এপ্রিলদা অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী লুপা করোর ৩০০০ থাদোকখ্রে। মসিগী পেকেজ অসিগী শরুক অমা ওইনা, রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা আইসোলেসন ফমুং ৫,৮০,৩৪২, ওক্সিজেন য়াওরবা ফমুং ১,৩৬,০৬৮ অমসুং আই.সি.য়ু ফমুং ৩১,২৫৫ শেমগৎলে। মখোয়না তেস্তিং কিৎ ৮৬,৮৮,৩৭৫ অমসুং ভাইএল ত্রান্সপোর্ত মেদিয়া ৭৯,৮৮,৩৬৬ লৈখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643694
আর.বি.আই.না হাউজিং, রুরেল অমসুং প্রাইওরিতী সেক্তরশিংদা অহেনবা শেলগী তেংবাং পীরগনি
রীজর্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা ঙসি ভারত অমসুং মালেমদা কোবিদ-১৯গী লায়না শন্দোক্লক্লিবগী মনুং অসিদা শেল লাকপা হেনগৎনবা অমসুং শেল-থুমগী পথাপ অসিদা মখা তানা তেংবাংবা ঙম্নবা অহেনবা চাউখৎপা অমসুং কাংলোন ইনগদবা পোলিসী অমা লাউথোকখ্রে। আর.বি.আই.গী গবর্নর শ্রী শক্তিকান্তা দাসনা হায়রিবা খোঙথাং অসিনা মালেম অসিদা চহি ১০০গী মতুংদা থোক্লকপা হকশেল অমসুং শেন্মিৎলোন্দা অঙকপা ফংনা শোকহল্লিবা থৌদোক অসিনা শেল থুমগী হীরমদা খুদোংচাদবা কয়া থোকহল্লিবা অসিবু কোকহনবা ঙমগনি হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643736
কোরোনা ৱারিয়রশিংগীদমক ই.এন.সি. বেন্দগী লাইফ পর্ফোর্মেন্স
৭৪শুবা নিংখা তম্বগী নুমিৎ পাল্লন তৌবগী শরুক ওইনাম ইস্তর্ন নেভেল কম্মান্দনা ওগস্ত ০৫, ২০২০দা সনকরম বিসাখাপতনমগী বোজ্জনা কোন্দাদা কোরোনা ৱারিয়রশিংদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা নেভী বেন্দনা লাইফ পর্ফোর্মেন্স উৎখ্রে। থৌরম অসিগীদমক নেভেল ওফিসর-ইন-চার্জ (অন্ধ্র প্রদেশ)কী কোমোদোর সঞ্জীব আইসরনা অনাকাপলি লোক সভা কন্সতিত্যুন্সীগী মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত ওইরিবা দা বীসেত্তি ভেঙ্কত্তা সত্যাবাতি, অথোইবা মীথুংলেন অমসুং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেতরনা খনগৎলবা ইকাই খুম্নরবা কোরোনা ৱারিয়রশিংবু তরাম্না ওকখি। পুং মরি শাংবা পর্ফোর্মেন্স অদুদা মার্সিএলদগী হৌরগা ইংলিশ পোপ ম্যুজিক্তগী পুক্নিং নুংশিরবা লৈবাক নিংবা ইশৈশিং খনগৎলবা মখলশিং য়াওরি। পর্ফোর্মেন্স অসিদা মমিং লৈরবা অমসুং মতম কুইনা পাম্নরিবা ‘সুনো গোর সে দুনিয়া ৱালোন’ অমসুং ‘এ্ মেরে ৱতন কে লোগোন’ অমসুং ত্রাই-সর্ভিসেসকী ঈশৈশিংনা থৌরম অসি লোইশিল্লকপদা মগুন হাপকি। দিদি হাইদ্রবাদনা বেন্দকী পর্ফোর্মেন্স অসি দি.দি. সপ্তাগিই অমসুং দি.দি. য়দাগিরিদা লাইফ থাদোকখি। লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা মিলিতরী বেন্দশিংনা অহানবা ওইনা, মখোয়গী পর্ফোর্মেন্সশিং লৈবাক শিনবা থুংনা ওগস্ত ১দগী হৌদুনা উত্তুনা নিংখা তম্বগী নুমিৎ পালন তৌরি।, মসিদা মখোয়না লৈবাক অসিদা থৱায় খুপাক্তা হাপ্তুনা কোরোনা ভাইরস শন্দোরকপা অসি থিংনবা লন্থেংনরিবা লৈবাক পুম্বগী কোরোনা ৱারিয়রশিংবু তৌবিমল খঙবা অমদি থাগৎপা উৎলি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643685
নোংমগী থবক শুবা মীওই করোর ১৭তা থবক ফংহনখ্রে অমসুং গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা চয়োল ৬তা শিন্মীশিংদা লুপা করোর ১৩,২৪০ পীখ্রে ; রাজ্য ৬গী জিলা ১১৬দা লৈবা শিন্মীশিংদা গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ান্না হিংনবা লম্বীশিং ফংহল্লে
কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী অৱাবা তারবা খুঙ্গংশিংগী খুঞ্জাশিং অমসুং খুঙ্গংশিংদা হল্লক্লবা শিন্মীশিংদা থবক পীনবা অমসুং হিংনবা লম্বীশিং ফংহন্নবা পায়খৎখিবা গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ান্না হৌজিক রাজ্য ৬গী জিলা ১১৬দা লৈবা খুঞ্জাশিংদা থবক ফংহল্লে। গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ান অসি মখোয়গী পোক্নফম খুঙ্গংশিংদা হল্লক্লবা রাজ্য ৬ হায়বদি বিহার, ঝারখান্দ, মৈধ্য প্রদেস, ওরিসা, রাজস্থান অমসুং উত্তর প্রদেসকী শিন্মীশিংদা থবক ফংহন্নবা পায়খৎপনি। চয়োল ৬ অসিদা : নোংমগী থবক শুবা মীওই করোর ১৭তা ১৭গী থবক ফংহনখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ১৩,২৪০ চাদিং তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা গরিব কলয়ান রোজগার অভিয়ানগী মখাদা শেমগৎ-শাগৎখিবশিংগী মনুংদা ঈশিং তুংশিন্নবা মফম ৬২,৫৩২, য়ুম লাখ ১.৭৪, শঙ্গোন ১৪,৮৭২, পুখ্রি ৮,৯৬৩, লৈকাইগী তোইলেত কমপ্লেক্স ২,২২২, দিস্ত্রিক মিনরেল ফন্দসগী মখাদা থবক ৫,৯০৯, গ্রাম পঞ্জায়ত ৫৬৪দা ইন্তরনেত কন্নেক্সন পীবা অমসুং কৃষি বিগ্যান কেন্দ্রশিংগী খুৎথাংদা মীওই ১৬,১২৪দা স্কিল ত্রেনিং পীবা য়াওরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643632
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা নীংথিনা লৈঙাকপগী আই.তি.ই.সি.-এন.সি.জি.জি.গী ইন্তর্নেস্নেল ৱর্কশোপ শঙ্গাখ্রে
পর্সোন্নেল, পি.জি. অমসুং পেন্সনগী কেন্দ্র মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি ভারতনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা কোবিদকী মতাংদা মালেমদা খুৎশম্ননা চৎনবা লম্বী য়াৎখ্রে হায়খি। হৌখিবা চহি তরুক্তা শ্রী মোদীনা মীরমগী লৈবাকশিংগা থোইদোক হেন্দোকপা মরী শাগৎখিবা অসিনা লায়চৎ অসিগী মতাংদা মালেমগী ওইবা খুৎশম্নবা পুরকপদা য়াম্না মতেং পাংখি হায়খি। মহাক্না কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা নীংথিনা লৈঙাকপগী আই.তি.ই.সি.-এন.সি.জি.জি.গী ইন্তর্নেস্নেল ৱর্কশোপ অমগী শঙ্গাবগী থৌরমদা ৱা ঙাংবদা ৱাফম অসি হায়খিবনি। থৌরম অসিদা দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা অমত্তা ওইনা থবক তৌমিন্নবা, মীওইবগী অৱাবা খঙবা অমসুং মীয়ামদা পাউ ফাওহনবা ঙম্বা সরকারগী থৌওং অসিনা ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ থেংনবা ঙমদুনা চাউরবা দিজিতেল ফ্রেমৱর্ক অমনা শৌগত্তুনা খুদোংচাদবশিং অসি থেংনবা ঙমখি হায়খি। হৌজিক্কী ওইবা মাংদা লৈরিবা মিৎয়েংদি “দো গজ দুরী”গী হায়রিবা অনৌবা মহৌশা ওইবগী মওং চেনবা সোসিএল দিস্তেন্সিং চৎহনবনি হায়না মন্ত্রীনা হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643811
ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• পঞ্জাবঃ পঞ্জাব আই.তি.আই.গী মহৈরোয়শিংনা মিসন ফতেহগী মখাদা রাজ্যসিদা মাস্ক লাখ ১৭ শাদুনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনবদা মশক থোক্না তেংবাংলি। লৈবাক অসিগে রাজ্য অমত্তদা লৈবা তেক্নিকেল এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন অমত্তনা হায়রিবা মশিং অসিগা মান্নবা মাস্ক শাদ্রি।
• হরিয়ানাঃ কোবিদ-১৯গী মরক্তা শেলগী খুদোংচাদবা থেংনরিবা মহৈরোয়শিংদা তেংবাংবগী মখা তাবা থবক পাঙথোকপা ওইনা জে.সি. বোস য়ুনিবর্সিতী ওফ সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, ৱাই.এম.সি.এ., ফরিদাবাদনা তুইসন ফীগী ১০০% ফাওবা হন্দোকপগী খুদোংচাবা পীবা অমসুং ইমুং মনুংদা শেলগী অৱাবা লৈবদগী ফী পীবা ঙমদবা মহৈরোয়শিংদগী এপ্লিকেসন কৌবা শেন্মিৎলোন্দা শোত্থবা অমসুং লায়রবা মহৈরোয়শিংবু তেংবাংনবা পোলিসী অমা হৌদোক্তুনা থবক ওইনা পাঙথোকপা হৌখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ দাঃ রাজেন্দ্র প্রসাদ মেদিকেল কোলেজ তন্দা, কাঙ্গরানা হৌখিবা থা খরা অসিদা কোবিদ-১৯গী অনাবশিং নীংথিনা য়েংশিনখিবা অসি থাগৎনিংঙাইনি হায়না রাজ্যপালনা হায়খ্রে। হোস্পিতাল অসি কোবিদ হোস্পিতাল ওইনা লাউথোক্ত্রবসু মসিগী ওথোরিতীশিংনা ইরাং অসি শেন্ননবা থবক মতিক চানা পায়খৎখি হায়খি। হোস্পিতাল অসিনা হান্নদি তেস্ত তৌবগী চাং অসি সেম্পল ১০৭ ওইরম্বনি অদুবু ঙসিদি সেম্পল ৭০০ হেন্না তেস্ত তৌবা ঙমদুনা তেস্তিং ফেসিলিতীসু ফগৎহল্লে। মহাক্না ঈ-দান তৌবা মীওইশিংসু পুক্নিং থৌগত্তুনা অতোপ্পা বলন্তিয়রশিংগা পাউ ফাওনদুনা ব্লদ কেম্প শীন্নবসু হায়খ্রে। হোস্পিতাল অসিগী ঈগী য়ুনিৎ ১০০০ থম্বা ঙম্বগী মতিক লৈ অমসুং বেঙ্কতা ঈগী অৱাৎপা লৈতে হায়না মহাক্না চাউথোক্না হায়খি।
• মনিপুরঃ রাজ্যসিগী থৌবাল অমসুং ককচিংগী কোবিদ-১৯গী মিনিস্তর-ইন-চার্জ পুরিবা দাঃ থোকচোম রাধেশ্যামনা জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগী জিলা অসিদা কোবিদ-১৯ লাকশিনবগী থবক থৌরমগী মতাংদা খন্ননবা খুদক্কী ওইবা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। বিশ্নুপুর জিলাগী ফুবালাদগী চহি ১৫ শুরবা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা নুপামচা অমা নেফ্রোতিক সীন্দ্রোমগী মরম ওইদুনা ঙসি লৈখিদ্রে।
• মিজোরমঃ মিজোরম স্তেৎ ইলেক্সন কম্মিসন্না লোকেল বোদীগী মীখল পাঙথোক্লগনি হায়না লাউথোকখ্রে। থা অসিগী ২৭তা মীখল পাঙথোক্কনি।
• নাগালেন্দঃ ঙসি রাজ্যসিদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৮২ লাকখি। সেম্পল ৬০৬ তেস্ত তৌবগী মনুংদা লাক্লিবা কেস অসি দিমাপুরদগী ৫৮, কোহিমাদগী ২২ অমসুং ফেক্তগী ২নি। রাজ্যসিগী অপুনবা কেস অসি ২৫৮০ শুরে।
• কেরলাঃ রাজ্যগী কোনুং তিরুবন্থাপুরমদা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত তৌবদা ঙসি নুংথিল ফাওবগী মনুংদা মীওই ১০৪ পোজিতিব ওইদুনা কোবিদ-১৯ শন্দোকপগী চাং অসি অঙকপা ফংনা হেনগৎলক্লি। জিলা অসিদা অচৌবা কম্ম্যুনিতী ক্লস্তর ১৩ লৈ। মফমসিদা মীওই অমা লৈখিদবগী পাউসু লাক্লি। কোবিদ শন্দোকপা থিংনবা পুলিস্না দুকান, মোল অমসুং বেঙ্কশিংনা ইনগদবা অনৌবা কাঙলোনশিং খঙহনখ্রে। রাজ্য অসিগী ময়ায় অমসুং অৱাং থংবা মফমশিংদা নোং কন্না তাবদগী কোবিদকী কাঙলোন ইন্দুনা তেংবাং পীবদা অয়েৎপা কয়া পীখ্রে। ঙরাং রাজ্যসিদা অনৌবা কেস ১১৯৫ অমসুং নাবা ফবা মশিং ১২৩৪ ওইবগী পাউদম লাকখি। লায়না অসিনা নাবা মীওই ১১৪৯২ হৌজিক লায়েং চত্থরি অমসুং রাজ্য শিনবা থুংনা মীওই ১৪৭৯৭৪না য়েংশিন্দুনা থম্লি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেররীদা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ১৯৫ অমসুং মীওই ৫ লৈখিদবগী পাউ লাকপদগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং ৪৬২১, এক্তিব কেস ১৭৪৩ অমসুং লৈখিদ্রবা মশিং ৭০ য়ৌখ্রে। য়ুমশকৈশ নুমিত্তা দিন্দিগুলদা পাঙথোক্কদবা মুখ্য মন্ত্রী ইদাপরি পালানিস্বামিগী মীফম য়াওগনি হায়না তৌরম্বা মীওই ৩০ হেন্না কোবিদ পোজিতিব ওইখ্রে। ঙরাং রাজ্যসিদা অনৌবা পোজিতিব কেস ৫১৭৫ লাকখি অমসুং হান্নগী মশিংদগী তাথরি অমসুং মীওই ১১২ লৈখিদে অমসুং মসিনা নোঙমগী খ্বাইদগী য়াম্বা মশিংনি। রাজ্যসিদা হৌজিক এক্তিব কেস ৫৪১৮৪ লৈরি অমসুং অপুনবা লৈখিদ্রবা মশিং অসি ৪৪৬১ শুখ্রে।
• করনাতকাঃ মুখ্য মন্ত্রী বি.এস. য়েদিয়ুরপ্পানা জিলাগী ইন-চার্জ পুবা মন্ত্রীশিংদা রাজ্য অসিদা নোং কন্না তারকপা অসিগা লোয়ননা চেকশিন থৌরাং লৌখৎনবা খঙহনখ্রে। মহাক্না মন্ত্রীশিংবু মশাগী কন্সতিত্বেন্সীশিংদা লৈদুনা অৱাবা তারবা মফমশিংদা চত্তুনা য়েংশিন্নবা হায়খ্রে। রাজ্যসিদা কোবিদ-১৯ কেস মশিং হেনগৎলকপগী পাউ লাকখি অমসুং ওগস্ত ৭, ২০২০দা হাই কোর্তকী প্রিন্সিপাল কোর্ত থোঙ লোনগনি। ঙরাং অনৌবা কেস ৫৬১৯, দিসচার্জ ৫৪০৭ অমসুং মীওই ১০০ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। অপুনবা কেস-১৫১৪৪৯, এক্তিব কেস-৭৩৯৫৮ অমসুং লৈখিদ্রবা-২৮০৪ শুরে।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রীনা রাজ্যসিনা কোবিদ লাকশিনবা ঙম্নবা থা অমদা লুপা কোতি ৩৫০ চাদিং তৌরি অমসুং লৈবাক অসিদা তাখিদ্রিবা মওংদা কোরোনাভাইরস তেস্ত পাঙথোক্লি হায়খ্রে। অরাপ্পা মফমশিংদগী কোবিদ সেম্পল লৌখৎনবা সঞ্জিবনি বস কৌবা থৌওং হৌদোকখ্রে হায়খি। রাজ্যগী সি.পি.আই.গী সেক্রেতরীনা সি.এম.দা রুলিং পার্তীগী মীওইশিংনা কোবিদ-১৯গী লায়েংনবা হায়দ্রবাদতা চৎলিবা অসিগী মতাংদা চিথি ইরদুনা এ.পি.দা লায়েংলিবা কোবিদকী অনাবশিং অসিন মখোয়গী সরকারদা থাজখিগদরা হায়বা ৱাহং হঙখি। ঙরাং অনৌবা কেস ১০১২৮, দিসচার্জ ৮৭২৯ অমসুং মীওই ৭ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। অপুনবা কেস-১৮৬৪৬১, এক্তিব কেস-৮০৪২৬ অমসুং লৈখিদ্রবা-১৬৮১ শুরে।
• তেলঙ্গানাঃ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইরবা মীওইশিংবু রাজ্য শিনবা থুংবদা লৈবা সরকারগী হোস্পিতালশিং অমসুং ফীবর ক্লিনিক্কী খুত্থাংদা দাক্তরশিংগা ৱারী শান্নহনবগী তঙাই ফদবগী মতাংদা রাজ্যগী হেলথ ওফিসিএলশিংনা মিৎয়েং চংখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ২০৯২ , দিসচার্জ ১২৮৯ অমসুং মীওই ১৩ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। লাকখিবা কেস ২০৯২গী মনুংদগী ৫৩৫দি জি.ঐচ.এম.সি.দগীনি। অপুনবা কেস-৭৩০৫০, এক্তিব কেস-২০৩৫৮ অমসুং লৈখিদ্রবা-৫৮৯ অমসুং দিসচার্জ ৫২১০৩ শুরে। কেস ফেতেলিতী রেসৎ অসি ওগস্ত ৩দা ০.৮১দগী ০.৮০দা খরা তাখ্রে অমসুং মসি লৈবাক্কী ওইরিবা ২.০৯% অসিদগীদি য়াম্না তাথরিবনি।
• মহারাস্ত্রাঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা পুনে জিলানা পোজিতিব কেসকী মশিং লাখ ১ হেনখ্রে অমসুং অপুনবা মশিং অসি ১০১২৬২ য়ৌখ্রে। থানেনা কেস ৯৯৫৬৩ লৈদুনা য়াম্না নক্ননা লৈরি। পুনেনা লাখ অমা হেন্না লৈবা দিল্লী, মুম্বাই অমসুং চেন্নইগী পরিংদা য়াওখ্রে। ঙসি ফাওবদা মহারাস্ত্রাগী অপুনবা এক্তিব কেস লাখ ১.৪৫ লৈরি।
• গুজরাতঃ অহমেদবাদতা লৈবা কোবিদ-১৯গী হোস্পিতালদা মৈ হৌরকপদগী অনাবা ৮ লৈখিদ্রে। মখোয় অসি নবরংপুরাদা লৈবা শ্রে হোস্পিতালগী আই.সি.য়ু.দা লায়েং চত্থদুনা লৈরকখিবনি। থৌদোক অসিগী মতুংদগী অনাবা ৪০মুক সরদার বল্লবভাই পতেল হোস্পিতালদা হোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুংদা লুপা লাখ ২গী খেতি পুরোন পীরগনি লাউথোকখ্রে।
• রাজস্থানঃ মতম খরগী মমাংদা নাবা ফবগী চাংদা খ্বাইদগী মকোক্তা লৈরম্বা রাজ্যসিদা কোবিদ কেস মশিং য়াম্না হেনগৎলক্লি। মসিনা অহানবা কেস ১৩০০০ য়ৌরকখিবদা নুমিৎ ১০৮ চংখিবনি অদুবু হৌখিবা নুমিৎ ১২নিদা কেস ১৩০০০ লাকখি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৫৯৩ লাকখি অমসুং এক্তিব কেসকী মশিং অসি ১৩৬৩০দা লৈরি।
• মধ্য প্রদেশঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা কোবিদ-১৯গী কেস অনৌবা ৬৫২ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশিং ৩৫৭৩৪ য়ৌখ্রে। তাল্লকসিদা মুখ্য মন্ত্রী শিবরাজ সিংহ চাউহানসু লায়না অসিদগী নাবা ফদুনা হোস্পিতালদগী দিসচার্জ তৌখ্রে। মহাকপু নুমিৎ ৭নিগী হোম আইসোলেসন তৌনবা হায়রখ্রে।
• গোৱা: রাজ্যসিদা লমকোয়বশিং লাকপগী অনৌবা চৎন-কাংলোন অমা এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা ফোংখ্রে। মখোয় খুদিংমক নুমিৎ ১৪নিগী ক্বারেন্তাইন তৌগদবনি। রাজ্যসিদা য়ৌরক্ত্রিঙৈগী মমাংগী পুং ৪৮দগী হেন্দবা অমসুং আই.সি.এম.আর.না শকখংলবা লেব অমনা পীবা কোবিদ-১৯ নেগেতিব ওইবগী সর্তিফিকেৎ পুথোকপা ঙম্লবদি ক্বারেন্তাইন তৌদ্রবসু য়াগনি।