য়ু.পি.এস.সি.
সিবিল সর্বিস একজামিনেসন, ২০১৯গী ফল লাউথোকপগী মতাংদা য়ু.পি.এস.সি.না থোকপা শেংদোক ৱারোল
06 AUG 2020 1:13PM by PIB Imphal
সরকারনা সিবিল সর্বিস একজামিনেসন, ২০১৯গীদমক থোকপা অহাংবা ফম মশীংদগী লৌবা কেন্দিদেৎ মশীংনা নেম্বগী মতাংদা অরানবা পাউ খরা শন্দোক্লে হায়বসি য়ুনিয়ন পব্লিক সর্বিস কম্মিসন্না তারে।
সিবিল সর্বিস একজামিনেসনগী মখাদা খনগদবা থবক/ফমশিংগীদমক্তদি কম্মিসন অসিনা ভারত সরকারনা থোকপা একজামিনেসনগী কাংলোনশিং চেৎনা ঙাক্তুনা চৎলি। চেরোল অসিনা শেংদোক্লি মদুদি সিবিল সর্বিস একজামিনেসন, ২০১৯গীদমক থোকপা অহানবা ফম ৯২৭ লৈবদা, কম্মিসন্না অহানবগী ওইনা কেন্দিদেৎ ৮২৯গী ফল লাউথোকখি অমসুং সিবিল সর্বিস একজামিনেসন রুল, ২০১৯গী রুল-১৬ (৪) অমসুং (৫)কী চৎন-কাংলোন মতুং ইন্না রিজর্ব লিস্ত অমসু খাক্তুনা থমখি।
হায়রিবসি চহী কয়াগী মমাংদগী চৎনদুনা লাক্লবা থবকনি, করিগুম্বা জেনরেলগী কাংলুপতা খন্নবা রিজর্ব কেতেগোরিদা চনবা কেন্দিদেৎ অমনা মখোয়গী রিজর্ব অদুগী স্তেতস্তা য়ুম্ফম ওইদুনা মখোয়দা কান্নবা ফংবা সর্বিস নত্ত্রগা কেদর খনবা পামদুনা খনখ্রবদি লেমহৌরিবা অহাংবা ফম অদু রিজর্ব লিস্ততগী লৌখত্তুনা মেনশিনবা য়াই। রিজর্ব লিস্ত অসিদা রিজর্ব কেতেগোরীদা চনবা মথক্কী জেনরেল স্তেন্দার্দ অসিদা য়াওরিবশিংনা মখোয়গী অপাম্বগী মতুং-ইন্না খনখিবদা লেমহৌরিবা অহাংবদু মেনশিন্নবগীদমক মশীং নীংথীনা খাক্তুনা থম্লি। য়ূ.পি.এস.সি.না হায়রিবা অপাম্বা খনবগী থবক অসি হেক লোইদ্রিফাওবদি সিবিল সর্বিস একজামিনেসন, ২০১৯গী রুল ১৬ (৫)গী মতুং ইন্না রিজর্ব লিস্ত অসি কনফিদেন্সিএল ওইনা থম্বা মথৌ তাই।

UPSC
UPSC clarification on result of Civil Services Examination, 2019.
06 AUG 2020 1:13PM by PIB Delhi
It has been brought to the notice of the Union Public Service Commission that some misleading information is circulating regarding less number of recommended candidates against the vacancies indented by the Government for the Civil Services Examination, 2019.
For recruitment to the services/post under Civil Services Examination, the Commission strictly goes by the Rules of Examination as notified by the Government of India. It is hereby clarified that as against 927 vacancies for Civil Services Examination, 2019, the Commission, in the first instance, has released the result of 829 candidates and has also maintained a Reserve List in accordance with Rule-16 (4) & (5) of Civil Services Examination Rules, 2019.
This is a standard practice since decades, so that in case candidates belonging to reserve categories who are selected at general standards, wish to choose services and cadre based on their reserve status if it is beneficial for them, the resultant vacancies may be filled up from the Reserve List. The Reserve List carries adequate number of candidates from the reserve categories also to cater to the shortfall arising out of preferences exercised by candidates belonging to reserve categories figuring above general standard. UPSC is mandated to keep the Reserve List confidential till the process of such exercise of preferences is over in accordance with Rule 16(5) of the Civil Services Examination Rules, 2019.