PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
05 AUG 2020 6:34PM by PIB Delhi
Text Box: • India records highest ever single day recoveries of 51,706; Recovery Rate reaches a record high of 67.19%• Case Fatality Rate further dips to 2.09%.• India tests more than 6 lakh tests in 24 hours, for 2nd day in a row; More than 2.14 crore samples tested cumulatively.• Tests Per Million rises to 15568• Recalling the significance of the path of ‘maryada’ of Shree Ram in the backdrop of the COVID situation, Prime Minister says the current situation demands the maryada to be ‘do gaz ki doori – mask hai zaroori’
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India records highest ever single day recoveries of 51,706; Recovery Rate reaches a record high of 67.19%; Case Fatality Rate (CFR) further dips to 2.09%
India has recorded the highest ever single day recoveries in the last 24 hours. With a sharp increase of 51,706 COVID-19 patients recovering, the recovery rate has reached a new high of 67.19% and continues to improve each day. The recoveries till now total up to 12,82,215, more than twice the active cases. There has been a 63.8% increase in recovered cases in the last 14 days. Recovery Rate has improved from 63% to 67% in the last 14 days. With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases has reached nearly 7 lakh. Due to the record highest daily recoveries, the active cases have reduced to 5,86,244 (less than 5,86,298 recorded yesterday) and all are under medical supervision. The Case Fatality Rate stands at 2.09% today.
For details:
India tests more than 6 lakh tests in 24 hours, for 2nd day in a row; More than 2.14 crore samples tested cumulatively; Tests Per Million rises to 15568
India has continued testing more than 6 lakh COVID-19 samples for the second consecutive day. With 6,19,652 tests conducted in last 24 hours, the cumulative testing as on date has reached 2,14,84,402. The Tests Per Million has seen a sharp increase to 15568. The lab network as on today consists of 1366 labs in the country with 920 labs in the government sector and 446 private labs.
For details:
PM performs Bhoomi Pujan at 'Shree Ram Janmabhoomi Mandir'; The temple should be constructed on the foundation of mutual love and brotherhood: PM
Prime Minister Shri Narendra Modi performed Bhoomi Pujan at 'Shree Ram Janmabhoomi Mandir' at Ayodhya today. Terming it as historic, he said that India is starting a glorious chapter today, when people all across the country are excited and emotional to have finally achieved what they had been waiting for centuries. He expressed hope that the temple will serve as an inspiration for the entire humanity for eras to come. He said that through ‘sabka saath’ and with ‘sabka vishwas’, we need to achieve ‘sabka vikaas’. Prime Minister emphasized that the temple should be constructed on the foundation of mutual love and brotherhood. He said that Ram Mandir will be a modern symbol of our culture, eternal faith, national spirit and collective will power which will inspire generations to come. Prime Minister said the construction of the temple will change the economy of the region: Prime Minister recalled the significance of the path of ‘maryada’ of Shree Ram in the backdrop of the COVID situation. He said that the current situation demands the maryada to be ‘do gaz ki doori – mask hai zaroori’ and exhorted everyone to follow the same.
For details:
Text of PM's speech at Bhoomi Pujan ceremony of 'Shree Ram Janmabhoomi Mandir' in Ayodhya, Uttar Pradesh
For details:
Vice President’s family donates Rs.10 lakhs- Rs.5 lakh each for fight against COVID-19 and for Ayodhya temple
The family members of the Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu today donated Rs. 10.00 lakhs in aid of the ongoing fight against COVID-19 and construction of Ram Temple in Ayodhya. Earlier in March, Shri Naidu had donated his one month’s salary to PMCARES Fund and had also announced to donate 30 % of his salary every month towards efforts to fight the Covid pandemic.
For details:
States/UTs distributed 93.5 % of allocated food grains for the period April-June 2020 among NFSA beneficiaries
All States/UTs combined have lifted about 118 LMT (99%) of three-month food grains from FCI depots/central pool for distribution of additional free of cost food grains among NFSA beneficiaries. Further, all States/UTs combined have reported a distribution of over 111.52 LMT (93.5%) of allocated food grains for the period April-June 2020. According to FCI, 37.5 LMT (94%) food grains distributed in the months of April and May 2020 covering about 75 crore beneficiaries in each month and 36.54 LMT (92%) food grains in the month of June covering about 73 crore beneficiaries. Earlier, in March 2020, pursuant to the announcement of Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) to ameliorate the hardships faced by the poor and needy due to economic disruptions caused by the COVID-19 outbreak in the country, the Department of Food & Public Distribution had started the implementation of “Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PM-GKAY)” for a period of three months i.e. April, May and June 2020, so that the poor and vulnerable beneficiaries under NFSA do not suffer on account of the non-availability of foodgrains during the unprecedented time of crisis.
For details:
INPUTS FROM FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT Chandigarh, directed Principal Secretary Health to start Dedicated Dialysis Facility for COVID patients, who require regular dialysis. He further directed Deputy Commissioner to find additional facility, where COVID patients could be accommodated, as an when such additional facilities will be required. He stated that Community Halls located away from residential areas could be utilized for the purpose.
• Punjab: Chief Minister Captain Amarinder Singh lauded the state’s farmers for successful diversification of nearly 2.28 lakh hectares area out of the traditional paddy cultivation cycle in the current Kharif sowing season, even while ensuring successful completion of crop acreage in terms of sowing of the Kharif 2020 crop amid COVID crisis.
• Kerala: In the wake of reports that there would be yet another spike of Covid -19 cases during August-September, today’s State Cabinet meeting has decided to manifold the containment measures. CM Pinarayi Vijayan briefed the Cabinet on the rationale behind giving more responsibility to Police force in the containment strategy. Officials have been asked to check the spread of the pandemic within two weeks. However, the virus is spreading unabatedly in the rural areas of the capital despite increased containment zones. Meanwhile one more Covid death was reported in the state today, in Malappuram inching the toll to 88. As many as 1,083 new cases were reported yesterday. 11,540 patients are still undergoing treatment and 1.45 lakh people under observation across the state.
• Tamil Nadu: TN Governor continues to be asymptomatic, says hospital; Banwarilal Purohit had tested positive for Covid-19 on Saturday night. Intense testing and fever camps have helped bring the number of Covid cases down in recent days in State; sustained tracking, tracing and isolation of patients were also key, says Health Secretary. State sees marginal dip in cases as 5,063 persons test positive with 6501 recoveries yesterday. With 108 more fatalities, the overall death toll has gone up to 4,349. Total cases: 2,68,285; Active cases: 55,152 ; Deaths: 4349.
• Karnataka: Country’s first mobile Covid testing lab approved by ICMR inaugurated by medical education minister Dr K. Sudhakar today at Bangalore. Developed by IISc, the lab will give results in four hours and daily 400 tests can be conducted. To address problems faced by Covid patients and their relatives, BBMP has decided to set up help desks at all private covid hospitals. On Tuesday state recorded highest number of recoveries compared to new cases. 6259 new cases, 6777 discharges & 110 deaths were recorded yesterday. Total cases: 1,45,830; Active cases: 73,846; Deaths: 2704.
• Andhra Pradesh: Health Minister assured that strict action would be taken against private hospitals for refusing to treat patients and warned that private hospitals coming to be noticed with such incidents will be dealt sternly. He also announced that the state is all set to recruit 17,000 doctors, paramedics and nursing staff in all government hospitals to keep a tab on rising Covid-19 cases. State Electricity Minister tested positive for coronavirus. Tirupati city remains a containment zone and under lockdown till August 14. State sets up Covid Emergency Numbers to communicate with doctors and ANMs across the state and to know the details of quarantine and isolation centers. 7822 new cases, 5786 discharges and 63 deaths reported yesterday. Total cases: 1,66,586 Active cases: 76,377; Deaths: 1537.
• Telangana: While less number of women have contracted coronavirus in Telnagana, the age group of 21-30 seems more vulnerable than other age groups. Of the total positive cases in the state, 65.6% are men while the remaining 34.4% cases are women. Of this, the highest percentage (22%) of cases among women belong to the 21-30 age group. 2012 new cases, 1139 recoveries & 13 deaths reported in the last 24 hours; out of 2012 cases, 532 cases reported from GHMC. Total cases 70,958; Active cases: 19,568; Deaths: 576; Discharges: 50,814.
• Manipur: Manipur Chief Secretary held a review meeting with top officials of the state police, army and paramilitary forces to chart out strategy to combat Covid19.
• Nagaland: In Nagaland, 94 new Covid19 positive cases have been confirmed today. Out of them, 89 are from Dimapur & 5 from Kohima . Necessary contact tracing has been activated and all primary contacts are under self-isolation.
• Maharashtra: The state now has twice the number of recovered patients than the active cases, as the recovery rate at 65% has been inching towards the national average of 66%. Out of 4.57 lakh reported cases, 2.99 lakh have recovered leaving 1.42 lakh active cases. In an important decision to bring back normalcy in Mumbai, the city’s civic body has eased lockdown norms from today allowing various trade activities. Odd-even rule for shops has been done away with and Malls have been allowed to open.
• Gujarat: With the state launching foor to door surveillance and mass screening in the new areas in micro containment zones, Covid 19 testing in Gujarat has increased significantly. 20,735 tests were conducted yesterday, taking the total number of tests above 8.54 lakhs till now. Gujarat has an active case count of 14,811
• Rajasthan: In Rajasthan, All Yoga centres and gyms in the state reopened today as part of the state government's Unlock 3.0 plan. Health Minister Raghu Sharma has informed that the situation of Covid patients who have received plasma therapy is improving. There are 13,115 active cases in the state
• Madhya Pradesh: In Madhya Pradesh, 413 mask banks have been set up so far under an 'Ek Mask-Anek Zindagi' campaign aimed at protecting citizens from Corona infection. So far, over one lakh 30 thousand masks have been donated by various institutions and citizens in this campaign, which is being hailed as a success. The state reported 797 new cases on Tuesday.
•
• ImageImage

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
05 AUG 2020 6:34PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতনা নোংমদা অনাবা মশিং ৫১,৭০৬ ফহন্দুনা খ্বাইদগী ৱাংবা রেকোর্দ ওইরে; অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৭.১৯% য়ৌরে
• কেস ফেতেলিতি রেত (সি.এফ.আর)না অসুম তাথরক্তুনা ২.০৯% ওইরি
• থংনা- থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা, হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা তেস্ত লাখ ৬ হেন্না তৌখ্রে; পুন্না সেম্পল কোতি ২.১৪ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে
• তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ১৫৫৬৮ য়ৌখ্রে
• হৌজিক্কী কোবিদকী মতম অসিগী মরিয়াদাঅসি দো গজ কী দুরি-মাস্ক হে জরুরীওইহনসি হায়না পি.এম.না হায়খি
ভারতনা নোংমদা অনাবা মশিং ৫১,৭০৬ ফহন্দুনা খ্বাইদগী ৱাংবা রেকোর্দ ওইরে; অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৭.১৯% য়ৌরে; কেস ফেতেলিতি রেত (সি.এফ.আর)না অসুম তাথরক্তুনা ২.০৯% ওইরি
নোংমদা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ইন্দিয়ানা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইদুনা পুং ২৪গী অসিগী মনুংসিদা রেকোর্দ থমখ্রে। কোভিদ-১৯গী অনাবশিং ফগৎলকপা ৫১,৭০৬তা খঙহেন হেনগৎতুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৬৭.১৯% য়ৌরে অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ফবা হেনগৎলক্লি। হৌজিক ফাওবদা পুন্না ১২,৮২,২১৫ নাবা ফগৎলক্তুনা এক্তিব কেস্তগী শরুক অনি থোক্না হেল্লী। কোভিদ-১৯ অনাবশিং ফগৎলকপা অসি অশুম হেনগৎলক্তুনা ফগৎলকপগী চাং নুমিৎ ১৪ অসিদা ৬৩.৮% য়ৌখ্রে। মীয়াম অমসুং লনাই পুন্না হোৎনমিদুনা মতিক চারবা হোস্পিতালদা নমদুনা তেস্ত তৌদুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি নুমিৎ ১৪নি অসিদা ৬৩%দগী ৬৭%দা য়ৌরকখিবনি। অসুম্না লেপ্তনা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলকপনা কোভিদ-১৯গী অনাবা ফগৎলকপা অসি লাখ ৭ হেন্না খেৎনরে। ফগৎলকপা চাং অসি য়াম্না হেনগৎলকপনা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৫,৮৬,২৪৪দা হন্থখ্রে (৫,৮৬,২৯৮ ঙরাংগী রেকোর্দতগী তানা) অমসুং পুম্নমক মেদিকেলগী মিয়েং মখাদা চৎথবনি। য়ুনিয়ন অমসুং স্তেত/য়ু.তিয় সরকারনা চৎথরিবা “তেস্ত, ত্রেক, ত্রীত” লালোং অসিনা থাজবা থম্লি মদুদি সি.এফ.আর. অসি মালেমগী লৈরিবা অসিগা য়েংনবদা য়াম্না নেম্লি অমসুং তপ্না তপ্না তাথরক্লি। ঙসিগী কেস ফেতেলিতি রেত অসি ২.০৯%নি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643507
থংনা- থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা, হৌখিবা পুং ২৪দা ভারত্তা তেস্ত লাখ ৬ হেন্না তৌখ্রে ; পুন্না সেম্পল কোতি ২.১৪ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে; তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ১৫৫৬৮ য়ৌখ্রে
থংনা-থংননা নুমিৎ নিনিদা ভারতনা কোবিদ-১৯গী সেম্পল লাক ৬ হেন্না তেস্ত তৌরি। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৬,১৯,৬৫২ তৌখিবগা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবগী মশিং অসি ২,১৪,৮৪,৪০২ য়ৌখ্রে। তেস্ত পর মিলিয়ন অসি ১৫৫৬৮তা খঙহেন হেনগৎখ্রে। সরকারগী লেব ৯২০ অমদি লনাই লেব ৪৪৬ শুবগা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা লৈবাক অসিদা লেব নেৎৱার্ক ১৩৬৬ লৈরে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643522
পি.এম.না শ্রী রাম জন্মভুমী মন্দিরদা ভুমী পুজা পাঙথোকখ্রে;
লায়শঙ অসি অমগা অমগা নুংশি চান্নবা অমসুং মচিন-মনাও ওইবদা য়ুম্ফম ওইদুনা শাগদবনি হায়না পি.এম.না হায়খ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অয়োধ্যাগী “শ্রী রাম জন্মভুমী মন্দির”দা ভুমী পুজা পাঙথোকখ্রে। মসিবু পুৱারী ওইবনি হায়রদুনা মহাক্না ভারতনা ঙসিদগী লৈবাক পুম্বগী মীওইশিংনা চহি-চা কয়াদগী ঙাইজরক্লবা অমসুং মখোয়গী মপুন্সিদা অমুক উগনি হায়না থাজরুদ্রবা পান্দম অমা ফংদুনা মায় পাকপগী তাঙ্কক অমা হৌরবনি হায়না হায়খ্রে। রাম মন্দির অসিনা ঐখোয়গী নাৎ, থাজবা, লৈবাক্কী ইথিল অমসুং অপুনবা শক্তিগী হৌজিক্কী মতমগী খুদম অমা ওইদুনা লাক্কদৌরিবা চারোন-শুরোনশিংদা ইথিল পীগনি হায়খি। ‘সবকা সাথ’কী খুত্থাংদা ‘সবকা বিশ্বাস’কা লোয়ননা ঐখোয়না ‘সবকা বিকাস’ ফংবা ঙমগনি হায়খি। লায়শঙ অসি শাবদগী মফম অসিগী শেন্মিৎলোন ফগৎলগনি অমসুং হৌজিক্কী কোবিদকী মতম অসিগী ‘মরিয়াদা’ অসি ‘দো গজ কী দুরি-মাস্ক হে জরুরী’ ওইহনসি হায়না পি.এম.না হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643501
উত্তর প্রদেশকী অয়োধ্যাদা পাঙথোকখিবা “শ্রী রাম জন্মভুমী মন্দির”গী ভুমী পুজাদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখিবা
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643518
উপ রাস্ত্রপতীগী ইমুং-মনুংনা লুপা লাখ ১০ কৎখ্রে ; কোবিদ-১৯ লান্থেংনবগী অমসুং অয়োধ্য লাইশঙগী লুপা লাখ মঙা-মঙা কৎখ্রে
ভারত উপ রাস্ত্রপতী শ্রী ভেঙ্কয়া নাইদুগী ইমুং মনুংনা কোবিদ-১৯গী হৌজি লান্থেংনরিবা অসিগী অমসুং অয়োধ্যদা শারিবা লাইশঙ অসিগী তেংবাং ওইনা লুপা লাখ ১০ কৎখ্রে। শ্রীমতী নাইদুনা লুপা লাখ ৫গী চেক অমা পি.এম.কেয়র্স ফন্দদা কোবিদ-১৯ লান্থেংনরিবা অদুগী মতেং ওইনা অমসুং অতোপ্পা লুপা লাখ ৫গী চেক অমনা ঙসি ভুমি পুজাগা লোয়ননা অয়োধ্যদা রামগী লাইশঙ শাবা হৌদোকখিবা অদুগী মতেং ওইনা শ্রী রাম জন্মভুমি তির্থছেত্র ত্রুস্ততা থাখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643508
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা ফেস- I: এপ্রিল ২০২০দগী জুন ২০২০
এল্লোকেৎ তৌখিবা চেং হৱাইশিংগী ৯৩.৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা নফসা বেনিফিসরীশিংদা এপ্রিল-জুন ২০২০গী য়েন্থোকখ্রে
ফুদ কোর্পরেসন ওফ ইন্দিয়াগী রিপোর্তশিংগী মতুং ইন্না, রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না এফ.সি.আই দিপোৎশিং/সেন্ত্রেল পুলশিংদগী নফসা বেনিফিসরীশিংদা অহেনবা চেং হৱাইশিং লেম্না য়েন্থোক্নবা থা অহুমগী চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ১১৮ (৯৯%) চিংখ্রে। মখা তানা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না এপ্রিল-জুন ২০২০গী এল্লোকেৎ তৌ্খিবা চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ১১.৫২ (৯৩.৫%) য়েন্থোকখিবগী রিপোর্ত লাক্লি। এফ.সি.আই.গী মতুং ইন্না থা খুদিংগী বেনিফিসরী কোতি ৭৪ রোমদা এপ্রিল অমসুং মে ২০২০গী চেং হৱাইগী এল.এম.তি. ৩৭.৫ (৯৪%) অমসুং জুন থাদা বেনিফিসরী কোতি ৭৩গী মথক্তা চেং হৱাইগী এম.এল.তি. ৩৬.৫৪ (৯২%) য়েন্থোকখ্রে। হৌখিবা মার্চ ২০২০দা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ লায়চৎনা মরম ওইরগা শেন্মীৎলোনদা শোকহনবনা মরম ওইরগা লায়রবা অমসুং শোথরবশিংনা মায়োক্নরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা লাউথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)কী মখা চত্থরকপা ওইনা ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগনা “প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.এ.ৱাই.)” অসি থা অহুমগী মদুদি এপ্রিল, মে অমসুং জুন ২০২০গী ওইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌখ্রে, মসিনা নফসাগী মখাদা লৈবা লায়রবা অমসুং শোথরবা বেনিফিসরীশিং অসি খুদোংথিবা মতম অসিগী মনুংদা চেং হৱাই ৱাৎপগী অৱাবা ময়োক্নহল্লোই।
অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1643542
ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• চান্দিগরঃ য়ু.তি. চান্দিগরগী এদমিনিস্ত্রেতরনা প্রিন্সিপাল হেলথ সেক্রেতরীদা দাইলাইসিস মতম চানা তৌদবা য়াদবা কোবিদনা নাবশিংগী দেদিকেতেদ কোবিদ ফেসিলিতী থম্নবা হায়খ্রে। মহাক্না তঙাই ফদবা মতমদা মখোয়ব্য লায়েংবা য়ানবা মখোয়গী তোঙানবা ফেসিলিতী অমা থম্নবা মফম অমা থিনবা দীপ্যুতী কম্মিস্নরদা খঙহনখ্রে। মীয়ামগী লৈফমদগী লাপ্না লৈবা কম্ম্যুনিতী হোলশিং অসি হীরম অসিগীদমক্তা শিজিন্নরগনি হায়খ্রে।
• পঞ্জাবঃ মুখ্য মন্ত্রী কেপ্তেন অমরিন্দর সিংহনা রাজ্যগী লৌউবশিংনা কোবিদকী মরক অসিদা হৌজিক চত্থরিবা খরিফ লৌরোক্কী মতম অসিদা ফাওবা মখোয়গী মহৌশাগী ওইনা ফৌ থানবা লৌফমগী পাক চাউবগী হেক্ত্যার লাখ ২.২৮ খায়দোকপা অমসুং খরিফ ২০২০গী লৌরোকশিংসু মায় পাক্না লোকপা ঙম্বগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
• কেরলাঃ ওগস্ত-সেপ্তেম্বর মনুংদা কেস মশিং য়াম্না হেনগৎলকপা য়াবগী পাউ লৈরিবা অসিগী মনুংসিদা রাজ্যগী কেবিনেৎনা কন্তেনমেন্ত তৌবগী থৌওং কন্সিন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। সি.এম. পিনারায়ি বিজয়ন্না কেবিনেত্তা কন্তেনমেন্ত তৌবগী থৌওংদা পুলিস্তা অহেনবা থৌদাং শিন্নবগী মতাংদা ৱাফম কয়া থমখি। রাজ্যগী ওফিসিএলশিংদা চয়োল অনিগী মনুংদা লায়না শন্দোকপগী চাং হন্থহন্নবসু হায়খ্রে। তৌবতবু লায়না অসি রাজ্যগী কোনুংগী রুরেল মফমশিংদা য়াম্না য়াঙনা শন্দোরক্লি। তাল্লক অসিদা রাজ্যসিদা ঙসি কোবিদনা মরম ওইদুনা মল্লাপুরমদা মীওই অমা লৈখিদবগী পাউ লাক্তুনা অপুনবা মশিং ৮৮ শুখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ১০৮৩ লাকখি। মীওই ১১৫৪০ কন্না লায়েংলি অমসুং রাজ্য শিনবগী ওইনা মীওই লাখ ১.৪৫ য়েংশিন্দুনা থম্লি।
• তমিল নাদুঃ হোস্পিতালগী পাউগী মতুং ইন্না তি.এন.গী গবর্নরনা হৌজিক ফাওবদা সিম্পতম উত্ত্রি; বনৱারিলাল পুরোহিৎ থাংজ নুমিদাংদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখিবনি। হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা তেস্তিং তৌবা অমসুং ফীবর কেম্প পাক শন্না পাঙথোকপদগী কোবিদ কেসকী মসিং য়াম্না হন্থরে; হকশেল সেক্রেতরীনা হায়খিবদা ত্রেক্কিং, ত্রেসিং অমসুং অনাবশিংখি আইসোলেসন তৌবগী থৌওং অসিনা মসি ওইহনবনি হায়খি। রাজ্যসিদা অনৌবা কেস লাকপগী মশিং হন্থবগী ফিভম উখি অমসুং ঙরাং মীওই ৫০৬৩ পোজিতিব ওইখি অমসুং মীওই ৬৫০১ নাবা ফখি। মীওই ১০৮ লৈখিদবা থারগা অপুনবা মশিং ৪৩৪৯ শুরে। অপুনবা কেস-২৬৮২৮৫, এক্তিব কেস-৫৫১৫২ অমসুং লৈখিদ্রবা-৪৩৪৯ শুরে।
• করনাতকাঃ আই.সি.এম.আর.না অয়াবা পীখ্রবা রাজ্যসিগী খ্বাইদগী অহানবা মোবাইল তেস্তিং লেব অসি মেদিকেল এজুকেসন মন্ত্রী দাঃ কে. সুধাকরনা ঙসি বেঙ্গালোরদা শঙ্গাখ্রে। আই.আই.এস.সি.না শাখিবা লেব অসিনা পুং মরিগী মনুংদা রীজল্ত পীগনি অমসুং নোঙমদা পুন্না তেস্ত ৪০০ তৌবা ঙমগনি। কোবিদকী অনাবা অমসুং মখোয়গী মরী-মতাশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং য়েংশিন্নবা হায়দুনা বি.বি.এম.পি.না লন্নাইগী কোবিদ হোস্পিতাল খুদিংদা হেল্প দেস্ক থম্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। লৈবাকপোকপা নুমিত্তা রাজ্যসিনা অনাবা মশিংগা চাংদম্নবদা নাবা ফবা মশিংনা হেনবদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখি। ঙরাং অনৌবা কেস ৬২৫৯, দিসচার্জ ৬৭৭৭ অমসুং মীওই ১০ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। অপুনবা কেস-১৪৫৮৩০, এক্তিব কেস-৭৩৮৪৬ অমসুং লৈখিদ্রবা-২৭০৪ শুরে।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ অনাবা লায়েংউ য়াদবা লন্নাইগী হোস্পিতালশিংগী মথক্তা অকনবা থবক লৌখৎকনি অমসুং অসিগুম্বা থৌওং অসি মতুংদা থোকপা থেংনরবদি মতিক চাবা চৈরাক পীগনি হায়না হকশেল মন্ত্রীনা হায়খি। কোবিদ-১৯গী কেসশিং লাকশিনবা ঙম্নবা রাজ্যনা সরকারগী হোস্পিতাল পুম্বগী ওইনা দাক্তর, পেরামেদিক্স অমসুং নর্সিং স্তাফ ১৭০০০ লৌনবা শেম-শাবা লোইরে হায়খ্রে। রাজ্যগী ইলেক্ত্রিসিতী মন্ত্রী কোবিদ পোজিতিব ওইখ্রে। রাজ্যগী মফম শিনবা থুংবদা লৈবা ক্বারেন্তাইন সেন্তর অমসুং আইসোলেসন সেন্তরগী ৱারোল খঙনবা অমসুং দাক্তর অমসুং এ.এন.এম.শিংগা ৱারী শানবা রাজ্যনা কোবিদ ইমর্জেন্সী নম্বর অমা থমখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ৭৮২২, দিসচার্জ ৫৭৮৬ অমসুং মীওই ৬৩ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। অপুনবা কেস-১৬৬৫৮৬, এক্তিব কেস-৭৬৩৭৭ অমসুং লৈখিদ্রবা-১৫৩৭ শুরে।
• তেলঙ্গানাঃ রাজ্যসিদা নুপীনা লায়না পকপগী চাং হন্থবতা নত্তনা চহি কাংলুপশিংগী মনুংদগী চহি ২১-৩০ ফাওবগী মনুংদা লৈবা নুপীনা লায়না অসি পকপগী চাং ৱাংলি। রাজ্যসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মনুংদগী নুপানা ৬৫.৬%নি অমসুং নুপীনা ৩৪.৪%নি। মসিগী মনুংদা চহি ২১-৩০গী মনুংদা লৈবী নুপীশিংনা পোজিতিব ওইবা মশিংগী চাং (২২%) খ্বাইদগী ৱাংলি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২০১২, দিসচার্জ ১১৩৯ অমসুং মীওই ১৩ লৈখিদবগী পাউ লাকখি। কেস ২০১২ অসিগী মনুংদগী ৫৩২ কেস্তী জি.ঐচ.এম.সি.দগীনি। অপুনবা কেস-৭০৯৫৮, এক্তিব কেস-১৯৫৬৮ অমসুং লৈখিদ্রবা-৫৭৬ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবা-৫০৮১৪ শুরে।
• মনিপুরঃ মনিপুরগী চীফ সেক্রেতরীনা রাজ্যগী পুলিস, আর্মী অমসুং পেরামিলিতরী ফোর্সকী মকোক থোংবশিংগা য়েংশিনবগী মীফম অমা ফমদুনা কোবিদ-১৯ থেংননবগী থৌরাং য়াৎপগী মতাংদা খন্নখ্রে।
• নাগালেন্দঃ রাজ্যসিদা ঙসি কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৯৪ লাকখি। মসিগী মনুংদা ৮৯দি দিমাপ্রদগীনি অমসুং ৫না কোহিমাদগীনি। তঙাই ফদবা কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌখ্রে অমসুং প্রাইমরী কন্তেক্ত খুদিংমক আইসোলেসন তৌদুনা থমখ্রে।
• মহারাস্ত্রাঃ রাজ্যসিদা এক্তিব কেসকী মশিংদগী নাবা ফবগী মশিংনা শরুক অনি হেল্লে অমসুং রিকোবরী রেৎ অসি হৌজিক লৈবাক্কী ওইরিবা ৬৬%গা নকশিন্নরক্তুনা ৬৫%দা লৈরে। অপুনবা কেস লাখ ৪.৫৭কী মনুংদগী লাখ ২.৯৯দি নাবা ফখিদুনা এক্তিব কেসকী মশিং অসি লাখ ১.৪২ ওইরি। মুম্বাইবু মহৌশাগী ফিভমদা অমুক পুরক্নবা মরু ওইনা লৌখিবা ৱারেপ অমদা শহরগী লৈঙাক্লোইশিংনা ত্রেদকী থবক কয়াগী অয়াবা পীদুনা লোকদাউনগী কাঙলোন কয়া অমা কোম্থোকখ্রে। দুকান হাংবগী ওদ-ইবন রুল চৎনদ্রে অমসুং মোলশিং হাংবা য়াহনখ্রে।
• গুজরাতঃ মাইক্রো কন্তেনমেন্ত জোনগী মনুংদা লৈবা অনৌবা মফমশিংদা লৈবা য়ুম্থোং খুদিংদা চত্তুনা য়েংশিনবা অমসুং মাস স্ক্রীনিং তৌবগী থৌওং রাজ্যসিনা হৌদোকখিবগা লোয়ননা গুজরাত্তা কোবিদ-১৯ তেস্তিং তৌবগী চাং য়াম্না হেনগৎলে। ঙরাং তেস্ত ২০৭৩৫ তৌখ্রবা তুংদা হৌজিক ফাওবগী ওইবা অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি লাখ ৮.৫৪ য়ৌখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১৪৮১১ লৈরি।
• রাজস্থানঃ রাজ্যসিদা সরকারগী অনলোক ৩.০ থৌরাংগী মতুং ইন্না য়োগ সেন্তর অমসুং জীম অমুক ঙসিদগী হাংবা হৌখ্রে। হকশেল মন্ত্রী রঘু শর্মনা হায়খিবদা প্লাস্মা থেরাপী পাঙথোকখিবা কোবিদকী অনাবশিংগী ফিভম ফগৎলক্লি হায়খ্রে। রাজ্যসিদা এক্তিব কেস ১৩১১৫ লৈরি।
• মধ্য প্রদেশঃ রাজ্যসিদা মীয়াম্বু কোরোনা নাবদগী ঙাকথোক্নবা হায়বগী পান্দমদা পাঙথোকপা ‘এক মাস্ক- অনেক জিন্দগী’গী মখাদা হৌজিক ফাওবদা মাস্ক বেঙ্ক ৪১৩ থমখ্রে। হৌজিক ফাওবদা মায় পাক্লে হায়না খন্নরিবা কেম্পেন অসিগীদমক্তা মীয়াম অমসুং ইন্সতিত্যুসন কয়া অমনা মাস্ক লাখ অমগা লিশিং কুনথ্রা হেন্না মতেং পাংলকখি। লৈবাকপোকপা নুমিত্তা রাজ্যসিদা অনৌবা কেস ৭৯৭ লাকখি।