য়ু.পি.এস.সি.
সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, ২০১৯গী ফাইনেল রিজল্ত
04 AUG 2020 12:56PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন পব্লিক সর্ভিস কমিসন্না সেপ্তেম্বর ২০১৯দা পাংথোকখিবা সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, ২০১৯গী অইবগী চাংয়েংগী শরুক্কী ফল অমসুং ফেব্রুৱারী-অগস্ত, ২০২০দা তৌখিবা পর্সোনেলিতী তেস্তকী ইন্তরভিয়ুদা য়ুম্ফম ওইরগা এপোইন্তমেন্তকীদমক্তা মেরিৎকী ওইনা মথং-মনাও নাইনা মখাদা লিস্ত পীরি :
1. ইন্দিয়ন এদমিনিস্ত্রেতিব সর্ভিস;
2. ইন্দিয়ন ফোরেনসর্ভিস;
3. ইন্দিয়ন পুলিশ সর্ভিস; অমসুং
4. সেন্ত্রেল সর্ভিসেস,গ্রুপ‘A’ অমসুং গ্রুপ ‘B’
জেনরেল
ই.দবল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
৩০৪
( ১১পি.দবল্যু.বি.দি.-১, ০৫পি.দবল্যু.বি.দি.-২,
১২ পি.দবল্যু.বি.দি.-৩ অমসুং০১পি.দবল্যু.বি.দি.-৫ য়াওই)
৭৮
(০১পি.দবল্যু.বি.দি.-১, পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-২, পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-৩ অমসুং পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-৫ য়াওই)
২৫১
(০৪পি.দবল্যু.বি.দি.-১,
০৩পি.দবল্যু.বি.দি.-২,
০১ পি.দবল্যু.বি.দি.-৩ অমসুং
০২ পি.দবল্যু.বি.দি.-৫ য়াওই)
১২৯
(পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-১, ০১পি.দবল্যু.বি.দি.-২,
পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-৩অমসুং০১পি.দবল্যু.বি.দি.-৫ য়াওই)
৬৭
(০১ পি.দবল্যু.বি.দি.-১, পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-২, পি.দবল্যু.বি.দি. অমত্তা য়াওদবা-৩অমসুংঅমত্তা য়াওদবাপি.দবল্যু.বি.দি.-৫ য়াওই)
৮২৯
(incl.
১৭পি.দবল্যু.বি.দি.-১, ০৯পি.দবল্যু.বি.দি.-২,
১৩ পি.দবল্যু.বি.দি.-৩ অমসুং০৪পি.দবল্যু.বি.দি.-৫)
1. মখাদা থোরক্লিবা অসিগী মতুং ইন্না পুন্না কেন্দিদেৎ ৮২৯ রিকম্মেন্দ তৌখি:
1. সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন ২০১৯গী চৎন-পথাপশিংগী চৎন-পথাপ ১৬(৪) অমসুং (৫)গী মতুং ইন্না কমিসন অসিনা মখাদা পীরিবা অসিগুম্না কন্সোলিদেতেদ রিজর্ব লিস্ত অমা পীরি :
জেনরেল
ই.দবল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
৯১
০৯
৭১
০৮
০৩
১৮২
1. পরিক্ষাগী চৎন-পতাপশিংদায়াওবা প্রোবিজনশিংদা য়েংলগা অহাংবা ফমশিংগী মশিংগী মতুং ইন্না তোঙান-তোঙানবা সর্ভিসশিংদা এপোইন্তমেন্ত তৌগনি।
সরকারনা পীরকপা পাওগী মতুং ইন্না অহাংবা ফমগী মশিংশিং অসি মখাদা পীরি:
সর্ভিসেস
জেনরেল
ই.দবল্যু.এস.
ও.বি.সি.
এস.সি.
এস.তি.
অপুনবা
আই.এ.এস.
৭২
১৮
৫২
২৫
১৩
১৮০
আই.এফ.এস.
১২
০২
০৬
০৩
০১
২৪
আই.পি.এস.
৬০
১৫
৪২
২৩
১০
১৫০
সেন্ত্রেল সর্ভিসs গ্রুপ ‘A’
১৯৬
৩৪
১০৯
৬৪
৩৫
৪৩৮
গ্রুপ ‘B’ সর্ভিসেস
৫৭
১৪
৪২
১৪
০৮
১৩৫
অপুনবা
৩৯৭
৮৩
২৫১
১২৯
৬৭
৯২৭*
*পি.দবল্যু.বি.দি.গী অহাংবা ফম ৪৫ (১৭পি.দবল্যু.বি.দি.-,০৯পি.দবল্যু.বি.দি.-,১৩পি.দবল্যু.বি.দি.-৩অমসুং০৬পি.দবল্যু.বি.দি.-)য়াওরি
1. রিকমেন্দ তৌরবা কেন্দিদেত ৬৬ কী মখাদা পীরিবা রোল নম্বরশিং অসি প্রোবিজনেলনি:
০১১৭৩৬১
০৮৩২৩৪৯
০৮৮১৩৩৯
১৫২৭৬৬১
৫৬০৫৬৬৪
৬৩১২৯০১
৬৬২৩২১৬
০২২১৪৫৯
০৮৪১৫৮২
১০১৪৯২৮
১৭০৪৫৭০
৫৮০২২৫২
৬৪০৩৫০৭
৬৬২৪২৩৮
০৩১১৪৫৭
০৮৪৬৭১৭
১০১৮৪৪৪
১৮০০৩৩৭
৫৯০৩২৪৩
৬৪১৮২৭৮
৬৬২৬৪৩০
০৩২২৪৭০
০৮৫০৬৪০
১০২৫১৫৪
১৮০৩০০৬
৫৯০৪৬০৭
৬৪২১২০৭
৬৬২৬৭৩২
০৩৩৫৫৯৫
০৮৬৪৩৮০
১০৪৩৮২১
২৬০৬৫১৪
৬৩০৩১৮৪
৬৬১১২১৪
৬৭০২৬৪৪
০৩৩৯৫১৪
০৮৬৭৪০০
১২০০৯৯৩
২৬১১৪৪৯
৬৩০৬৪৭৭
৬৬১২২৭৫
৭৯০৫৫৭১
০৮০০৫৭৮
০৮৬৯৪০৮
১২০৪৪৫৭
২৬১১৯৪৩
৬৩০৭৯৩০
৬৬১২৯০৬
০৮০৭৯৭৮
০৮৭৩৭৫০
১২১৪৬৬৯
৩৪০০৮১৪
৬৩০৯৪০৭
৬৬১৫০৯৬
০৮১৪৮৬৯
০৮৭৬০২৫
১২১৯২৬৮
৩৫৩৫২৬৭
৬৩১২২১৪
৬৬১৭৪০৫
০৮২৭৬৬৬
০৮৭৮৬৩৬
১৩০১৪০৬
৪১০১৯৩০
৬৩১২৮১২
৬৬২০৬২৭
1. কেন্দিদেত ১১গী ফল অসি ৱিথহেল্দা থমখ্রে।
2. সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন, ২০১৯গী ফল অসিদা হোংদোকপদা অথিংবা লৈ, করিগুম্বা শেমদোক্কদবা লৈবা তারবসু, পন্দুনা লৈরিবা ৱাফমশিংগী ওইবদা ইকাইখুম্নরবা কোর্তনা পাস তৌরকপগী মতুং ইন্না মথৌ তাবশিং অদু মখোয়গী মমাংদা পাংথোকপা য়াই। য়ু.পি.এস.সি. অসিদা মাগী কেম্পসতা লৈবা একজামিনেসন হোল মনাক্তা “ফেসিতেসন কাউন্তর” অমা লৈ। কেন্দিদেতশিংনা একজামিনেসনশিং/রিক্যুইতমেন্তশিংগী মতাংদা লৌনিংবা ইপাও/ক্লেরিফিকেসন অদু থবক পায়রিবা মী অদুদগী ৱার্কিং দেদা পুং ১০:০০ দগী পুং ১৭:০০দা নত্রগা তেলিফোন নম্বরঃ ২৩৩৮৫২৭১ / ২৩৩৮১১২৫ / ২৩০৯৮৫৪৩দা লৌবা য়াগনি। ফলশিং অদু U.P.S.C.websitei.e.http// নত্রগা www.ups.c.gov.in. দা ফংবিগনি। মার্কশিং অদু ফল লাউথোকখিবা মতুং নুমিৎ ১৫নিগী মনুংদা ৱেবসাইত্তা ফংবিগনি।
নিংশিংবিগদবা : সিভিল সর্ভিসেস একজামিনেসন অসি হোংদোকপদা অথিংবা থমখ্রে। করিগুম্বা শেমদোক্কদবা লৈবা তারবসু, পন্দুনা লৈরিবা ৱাফমশিংগী ওইবদা ইকাইখুম্নরবা কোর্তনা পাস তৌরকপগী মতুং ইন্না মথৌ তাবশিং অদু মখোয়গী মমাংদা পাংথোকপা য়াই।
Click here to see Final Result

UPSC
Final Result of CIVIL SERVICES EXAMINATION, 2019
04 AUG 2020 12:56PM by PIB Delhi
Based on the result of the written part of Civil Services Examination, 2019 held by the Union Public Service Commission in September, 2019 and the interviews for Personality Test held in February-August, 2020, following is the list, in order of merit, of candidates who have been recommended for appointment to:
1. Indian AdministrativeService;
2. Indian ForeignService;
3. Indian Police Service;and
4. CentralServices,Group‘A’andGroup‘B’
1. A total number of 829 candidates have been recommended for appointment as per followingbreak-up:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
304
(incl.
11PwBD-1, 05PwBD-2,
12 PwBD-3 &01PwBD-5)
78
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3 & Nil PwBD-5)
251
(incl.
04PwBD-1,
03PwBD-2,
01 PwBD-3 &
02 PwBD-5)
129
(incl.
Nil PwBD-1, 01PwBD-2,
Nil PwBD-3&01PwBD-5)
67
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3&NilPwBD-5)
829
(incl.
17PwBD-1, 09PwBD-2,
13 PwBD-3 &04PwBD-5)
1. In accordance with Rule 16 (4) & (5) of the Civil Services Examination Rules 2019, the Commission is maintaining a consolidated Reserve List of candidates as under:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
91
09
71
08
03
182
1. Appointment to the various Services will be made according to the number of vacancies available with due consideration to the provisions contained in the Rules for the Examination. The number of vacancies reported by the Government to be filled is as under:
SERVICES
GEN
EWS
OBC
SC
ST
Total
I.A.S.
72
18
52
25
13
180
I.F.S.
12
02
06
03
01
24
I.P.S.
60
15
42
23
10
150
Central Services Group ‘A’
196
34
109
64
35
438
Group ‘B’ Services
57
14
42
14
08
135
Total
397
83
251
129
67
927*
*includes45PwBDvacancies(17PwBD-1,09PwBD-2,13PwBD-3&06PwBD-5)
1. The candidature of 66 recommended candidates with following Roll Numbers is provisional:
0117361
0832349
0881339
1527661
5605664
6312901
6623216
0221459
0841582
1014928
1704570
5802252
6403507
6624238
0311457
0846717
1018444
1800337
5903243
6418278
6626430
0322470
0850640
1025154
1803006
5904607
6421207
6626732
0335595
0864380
1043821
2606514
6303184
6611214
6702644
0339514
0867400
1200993
2611449
6306477
6612275
7905571
0800578
0869408
1204457
2611943
6307930
6612906
0807978
0873750
1214669
3400814
6309407
6615096
0814869
0876025
1219268
3535267
6312214
6617405
0827666
0878636
1301406
4101930
6312812
6620627
1. The result of 11 candidates has been kept withheld.
2. The result of Civil Services Examination, 2019 is subject to changes, if any, that may be necessitated by the orders that may be passed by the Hon’ble Courts in matters pending beforethem.
3. UPSC has a “Facilitation Counter” near Examination Hall in its campus.Candidates can obtain any information / clarification regarding their examinations / recruitments on the working days between 10:00 hours to 17:00 hours in person or over telephone Nos. 23385271 / 23381125 / 23098543. Result will alsobe availableontheU.P.S.C.websitei.e.http//www.upsc.gov.in.Markswillbeavailable onthewebsitewithin15daysfromthedateofdeclarationofResult.
Note : The result of Civil Services Examination, 2019 is subject to changes, if any, that may be necessitated by the orders that may be passed by the Hon’ble Courts in matters pending before them.
Click here to see Final Result