କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଲୋକ ସେବା ଆୟୋଗ
ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ 2019ର ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ଫଳ ପ୍ରକାଶିତ
04 AUG 2020 8:25PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଲୋକସେବା ଆୟୋଗ (ୟୁପିଏସ୍‌ସି) ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ 2019 ବର୍ଷର ଭାରତୀୟ ସିଭିଲ ସେବା ଚୂଡାନ୍ତ ପରୀକ୍ଷା ଫଳ ଆଜି ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି । ଏଥିପାଇଁ 2019 ସେପ୍ଟେମ୍ବର ମାସରେ ଲିଖିତ ପରୀକ୍ଷା ଏବଂ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଫେବୃୟାରୀରୁ ଅଗଷ୍ଟ ମଧ୍ୟରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ପରୀକ୍ଷା ଓ ସାକ୍ଷାତକାର ଭିତ୍ତିରେ କୃତକାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଥିବା ପରୀକ୍ଷାର୍ଥୀମାନଙ୍କର ତାଲିକା ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି । ମୋଟ 829 ଜଣ ପରୀକ୍ଷାର୍ଥୀଙ୍କୁ ସିଭିଲ ସେବାର ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗରେ ନିଯୁକ୍ତି ଦେବାକୁ ଆୟୋଗ ପକ୍ଷରୁ ସରକାରଙ୍କୁ ସୁପାରିସ କରାଯାଇଛି । ମେରିଟ ଭିତ୍ତିରେ କୃତକାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଭାରତୀୟ ପ୍ରଶାସନିକ ସେବା, ଭାରତୀୟ ବିଦେଶ ସେବା, ଭାରତୀୟ ପୁଲିସ ସେବା ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସେବା ଗ୍ରୁପ ‘ଏ’ ଓ ଗ୍ରୁପ୍‌ ‘ବି’ରେ ନିଯୁକ୍ତି ଦିଆଯିବ ।
କେଉଁ ବର୍ଗରୁ କେତେ ପରୀକ୍ଷାର୍ଥୀ ଏହି ପରୀକ୍ଷାରେ କୃତକାର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି ତାହାର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ଟେବୁଲରେ ଦିଆଯାଇଛି ।
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
304
(incl.
11PwBD-1, 05PwBD-2,
12 PwBD-3 &01PwBD-5)
78
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3 & Nil PwBD-5)
251
(incl.
04PwBD-1,
03PwBD-2,
01 PwBD-3 &
02 PwBD-5)
129
(incl.
Nil PwBD-1, 01PwBD-2,
Nil PwBD-3&01PwBD-5)
67
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3&NilPwBD-5)
829
(incl.
17PwBD-1, 09PwBD-2,
13 PwBD-3 &04PwBD-5)
ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ ପରୀକ୍ଷା ନିୟମ ଆଇନ ଧାରା 16 (4) ଏବଂ (5) ଅନୁସାରେ ଆୟୋଗ ନିମ୍ନମତେ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କର ଏକ ଏକୀକୃତ ସଂରକ୍ଷିତ ତାଲିକା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି । ସେଥିରେ ସାଧାରଣ ବର୍ଗର 91, ଆର୍ଥିକ ଦୁର୍ବଳ ଶ୍ରେଣୀର 9, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନଗ୍ରସର ବର୍ଗର 71, ତଫସିଲଭୁକ୍ତ ଜାତିର 8, ଉପଜାତିର 3, ଏମିତି ମୋଟ 182 ଜଣ ପରୀକ୍ଷାର୍ଥୀ ଅଛନ୍ତି ।
ବିଭିନ୍ନ ଚାକିରି ପାଇଁ ଉପଲବ୍‌ଧ ଖାଲି ସ୍ଥାନ ଅନୁସାରେ କୃତକାର୍ଯ୍ୟ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ନିଯୁକ୍ତି ଦିଆଯିବ । କେଉଁ ବିଭାଗରେ କେଉଁ ବଗର୍ର କେତେ ପ୍ରାର୍ଥୀ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇବେ ତାହା ନିମ୍ନ ଟେବୁଲରେ ଦିଆଯାଇଛି ।
SERVICES
GEN
EWS
OBC
SC
ST
Total
I.A.S.
72
18
52
25
13
180
I.F.S.
12
02
06
03
01
24
I.P.S.
60
15
42
23
10
150
Central Services Group ‘A’
196
34
109
64
35
438
Group ‘B’ Services
57
14
42
14
08
135
Total
397
83
251
129
67
927*
* includes45PwBDvacancies(17PwBD-1,09PwBD-2,13PwBD-3&06PwBD-5)
ନିମ୍ନଲିଖିତ 66 ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କର ସୁପାରିସ ଅସ୍ଥାୟୀ । ସେମାନଙ୍କର ରୋଳ ନମ୍ବର ତଳେ ଟେବୁଲରେ ଦିଆଗଲା ।
0117361
0832349
0881339
1527661
5605664
6312901
6623216
0221459
0841582
1014928
1704570
5802252
6403507
6624238
0311457
0846717
1018444
1800337
5903243
6418278
6626430
0322470
0850640
1025154
1803006
5904607
6421207
6626732
0335595
0864380
1043821
2606514
6303184
6611214
6702644
0339514
0867400
1200993
2611449
6306477
6612275
7905571
0800578
0869408
1204457
2611943
6307930
6612906
0807978
0873750
1214669
3400814
6309407
6615096
0814869
0876025
1219268
3535267
6312214
6617405
0827666
0878636
1301406
4101930
6312812
6620627
11ଜଣ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କ ଫଳାଫଳ ସ୍ଥଗିତ ରହିଛି ।
2019 ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ ଫଳାଫଳ ଆବଶ୍ୟକ ପଡିଲେ ଅଦାଲତଙ୍କ ବିଚାରାଧୀନ ଥିବା ରାୟ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ହୋଇପାରେ ।
ୟୁପିଏସ୍‌ସି ପକ୍ଷରୁ ଏହାର କ୍ୟାମ୍ପସରେ ଥିବା ପରୀକ୍ଷା ହଲ୍‌ ନିକଟରେ ଏକ ଫାସିଲିଟେସନ କାଉଣ୍ଟର ଖୋଲାଯାଇଛି । ପ୍ରାର୍ଥୀ ସେଠାରୁ ଯେକୌଣସି ସୂଚନା/ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି ସଂପର୍କରେ ଯେକୌଣସି କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଦିବସରେ ଦିନ 10ଟାରୁ ସନ୍ଧ୍ୟା 5ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବ୍ୟକ୍ତିଗତଭାବେ କିମ୍ବା ଟେଲିଫୋନ ନଂ. 23385271/23381125/23098543 ଯୋଗେ ବୁଝିପାରିବେ । ଏହି ପରୀକ୍ଷା ଫଳ ମଧ୍ୟ ୟୁପିଏସ୍‌ସି ୱେବସାଇଟ http//www.upsc.gov.inରେ ଉପଲବ୍‌ଧ । ଫଳ ପ୍ରକାଶର 15 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ମାର୍କସିଟ୍‌ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ଉପଲ୍‌ବଧ ହେବ ।
ବିଶେଷ ଦ୍ରଷ୍ଟବ୍ୟ: 2019 ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ ପରୀକ୍ଷା ଫଳାଫଳ ଆବଶ୍ୟକ ପଡିଲେ ମାନ୍ୟବର କୋର୍ଟଙ୍କ ପାଖରେ ବିଚାରାଧୀନ ଥିବା ମାମଲାର ରାୟ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ହୋଇପାରେ
Click here to see Final Result

UPSC
Final Result of CIVIL SERVICES EXAMINATION, 2019
04 AUG 2020 12:56PM by PIB Delhi
Based on the result of the written part of Civil Services Examination, 2019 held by the Union Public Service Commission in September, 2019 and the interviews for Personality Test held in February-August, 2020, following is the list, in order of merit, of candidates who have been recommended for appointment to:
1. Indian AdministrativeService;
2. Indian ForeignService;
3. Indian Police Service;and
4. CentralServices,Group‘A’andGroup‘B’
1. A total number of 829 candidates have been recommended for appointment as per followingbreak-up:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
304
(incl.
11PwBD-1, 05PwBD-2,
12 PwBD-3 &01PwBD-5)
78
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3 & Nil PwBD-5)
251
(incl.
04PwBD-1,
03PwBD-2,
01 PwBD-3 &
02 PwBD-5)
129
(incl.
Nil PwBD-1, 01PwBD-2,
Nil PwBD-3&01PwBD-5)
67
(incl.
01 PwBD-1, Nil PwBD-2, Nil PwBD-3&NilPwBD-5)
829
(incl.
17PwBD-1, 09PwBD-2,
13 PwBD-3 &04PwBD-5)
1. In accordance with Rule 16 (4) & (5) of the Civil Services Examination Rules 2019, the Commission is maintaining a consolidated Reserve List of candidates as under:
GENERAL
EWS
OBC
SC
ST
TOTAL
91
09
71
08
03
182
1. Appointment to the various Services will be made according to the number of vacancies available with due consideration to the provisions contained in the Rules for the Examination. The number of vacancies reported by the Government to be filled is as under:
SERVICES
GEN
EWS
OBC
SC
ST
Total
I.A.S.
72
18
52
25
13
180
I.F.S.
12
02
06
03
01
24
I.P.S.
60
15
42
23
10
150
Central Services Group ‘A’
196
34
109
64
35
438
Group ‘B’ Services
57
14
42
14
08
135
Total
397
83
251
129
67
927*
*includes45PwBDvacancies(17PwBD-1,09PwBD-2,13PwBD-3&06PwBD-5)
1. The candidature of 66 recommended candidates with following Roll Numbers is provisional:
0117361
0832349
0881339
1527661
5605664
6312901
6623216
0221459
0841582
1014928
1704570
5802252
6403507
6624238
0311457
0846717
1018444
1800337
5903243
6418278
6626430
0322470
0850640
1025154
1803006
5904607
6421207
6626732
0335595
0864380
1043821
2606514
6303184
6611214
6702644
0339514
0867400
1200993
2611449
6306477
6612275
7905571
0800578
0869408
1204457
2611943
6307930
6612906
0807978
0873750
1214669
3400814
6309407
6615096
0814869
0876025
1219268
3535267
6312214
6617405
0827666
0878636
1301406
4101930
6312812
6620627
1. The result of 11 candidates has been kept withheld.
2. The result of Civil Services Examination, 2019 is subject to changes, if any, that may be necessitated by the orders that may be passed by the Hon’ble Courts in matters pending beforethem.
3. UPSC has a “Facilitation Counter” near Examination Hall in its campus.Candidates can obtain any information / clarification regarding their examinations / recruitments on the working days between 10:00 hours to 17:00 hours in person or over telephone Nos. 23385271 / 23381125 / 23098543. Result will alsobe availableontheU.P.S.C.websitei.e.http//www.upsc.gov.in.Markswillbeavailable onthewebsitewithin15daysfromthedateofdeclarationofResult.
Note : The result of Civil Services Examination, 2019 is subject to changes, if any, that may be necessitated by the orders that may be passed by the Hon’ble Courts in matters pending before them.
Click here to see Final Result