Prime Minister's Office
Prime Minister Narendra Modi and Prime Minister of Mauritius Pravind Jugnauth to jointly inaugurate the new Supreme Court Building of Mauritius
28 JUL 2020 7:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi and the Prime Minister of Mauritius Pravind Jugnauth will jointly inaugurate the new Supreme Court building of Mauritius on Thursday, July 30, 2020. The inauguration is scheduled to take place through video-conference in presence of senior members of Judiciary from Mauritius and other dignitaries from both the countries. The building has been constructed with Indian grant assistance and will be the first India assisted infrastructure project within the capital city of Port Louis after Covid.
The new Supreme Court building project is one of the five projects being implemented under the ‘Special Economic Package’ of USD 353 million extended by the Government of India to Mauritius in 2016. The project has been completed within schedule and below expected costs. The building is spread over an area of more than 4700 sqm with over 10 floors and a built up area of around 25,000 sqm. The building flaunts a modern design and green features with focus on thermal and sound insulation and high energy efficiency.
In October 2019, Prime Minister Modi and the PM of Mauritius had jointly inaugurated the Phase -I of the Metro Express Project and the new ENT Hospital project in Mauritius, also built under the special economic package. Under Phase-I of Metro Express project, construction of 12 km of metro-line was completed in September last year, while work on its Phase -2 envisaging 14 km of metro-line is ongoing. Through the ENT Hospital project, India assisted in construction of a 100 bed state of the art ENT hospital in Mauritius.
The new Supreme Court Building is expected to become an important landmark in the city center symbolizing the strong bilateral partnership between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ জগনাথনা পুন্না মোরিসসকী সুপ্রীম কোর্তকী বিলদিং শঙ্গামিন্নগনি
28 JUL 2020 7:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং মোরিসসকী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ জগনাথনা শগোলশেল নুমিৎ, জুলাই ৩০, ২০২০দা মোরিসসকী সুপ্রীম কোর্তকী অনৌবা বিলদিং পুন্না শঙ্গামিন্নগনি। শঙ্গাবগী থৌরম অসি মোরিসসকী জুদিসিয়ারীগী সেনিয়র মেম্বরশিং অমসুং লৈবাক অনি অসিগী শক্নাইরবা মীওইশিং য়াওদুনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পাংথোক্কদবনি। বিলদিং অসি ভারতনা শেলগী তেংবাং পীদুনা শাখিবনি অমসুং মসিনা মোরিসস লৈবাক্কী কোনুং পোর্ত লুইসকী মনুংদা লৈবা ভারতনা তেংবাংদা অহানবা ইনফ্রাস্ত্রকচর ওইরগনি।
সুপ্রীম কোর্তকী অনৌবা বিলদিং অসি ইং ২০১৬তা ভারত সরকারনা মোরিসস্তা পীখিবা য়ু.এস.দি. মিলিয়ন ৩৫৩গী ‘অখন্নবা ইকোনোমিক পেকেজ’কী মখাদা পায়খৎপা প্রোজেক্ত মঙাগী মনুংদা অমনি। প্রোজেক্ত অসি লোয়শিনবগী পানবা মতমগী মনুংদা হান্না খন্নরম্বা শেনফমদগী হন্থনা চংদুনা লোয়শিনখি। বিলদিং অসি এস.ক্যু.এম. ৪৭০০গী পাক চাউবদা শন্দোক্তুনা মথোল ১০ লৈদুনা অমসুং চাউরাক্না এস.ক্যু.এম. ২৫,০০০গী চাংদা মথক্লোমদা শাগত্তুনা লৈ। বিলদিং অসি থর্মেল অমসুং সাউন্দ ইন্স্যুলেসন অমদি অৱাংবা ইনর্জী ইফিসিএন্সীগী হীরমদা মিৎয়েং চংবা হৌজিক্কী মতমগী ওইবা মওং-মতৌ চেল্লি। অনৌবা বিলদিং অসিদা মোরিসসকী সুপ্রীম কোর্তকী দিবিজন অমসুং ওফিস খুদিংমক বিলদিং অমত্তদা লৈহন্দুনা থবক তৌবগী চাং হেনগৎহল্লগনি।
ওক্তোবর ২০১৯দা প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং মোরিসস্কী পি.এম.না অখন্নবা ইকোনোমিক পেকেজ অসিগী মখাদা শারিবা মেত্রো এক্সপ্রেস প্রোজেক্তকী ফেজ-১ অমসুং অনৌবা ই.এন.তি. হোস্পিতাল প্রোজেক্ত অমসু পুন্না শঙ্গামিন্নখ্রবনি। মেত্রো এক্সপ্রেস প্রোজেক্তকী ফেজ-১গী মখাদা মমাং চহিগী সেপ্তেম্বরদা মেত্রো লম্বি কিলোমীতর ১২ শাবা লোয়খ্রবনি অমসুং কিলোমীতর ১৪গী মেত্রো লম্বি শাবগী ফেজ-২গী হৌজিক থবক চত্থরিবনি। ভারতনা ই.এন.তি. প্রোজেক্ত অসিগী খুত্থাংদা মোরিসস্তা লৈবা ফমুং ১০০ লৈবা মতমগা চান্নরবা ই.এন.তি. হোস্পিতাল অমা লৈহনবদা তেংবাংলি।
ভারতনা তেংবাংদুনা মোরিসস্তা লৈবা মগুন লৈরবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অয়া অমা মায় পাক্না অমসুং মতম চানা লোয়শিনবা ঙম্বা অসিনা মোরিসস্তা লৈবা ভারতকী কম্পেনীশিং অমসুং মফম অসিদা খুদোংচাবা কয়া পীগনি। সুপ্রীম কোর্তকী অনৌবা বিলদিং অসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈনরিবা তেংবাংনবগী মরী অসিবু শক তাকপা শহরগী ময়োলদা লৈবা মরু ওইবা লেন্দমার্ক অমা ওইরগনি।