অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী ইনভাইরোনমেন্ত মন্ত্রীনা মালেমগী কৈগী নুমিত্তা কৈগী অকুপ্পা মরোল য়াওরবা সেন্সস রিপোর্ত ফোংগদৌরি
27 JUL 2020 5:28PM by PIB Imphal
মালেমগী কৈগী নুমিৎ, ২০২০দা কেন্দ্রগী ইনভাইরোন্মেন্ত মন্ত্রী শ্রী প্রকাশ জাবেদকরনা মরিশুবা ভারত পুম্বগী কৈ মশীং থীবা- ২০১৮গী অকুপ্পা মরোল য়াওরবা রিপোর্ত ফোংগনি।
থৌরম অসি নেসনেল মীদিয়া সেন্তর, নই দিল্লীদা পাঙথোক্কনি অমসুং https://youtu.be/526Dn0T9P3Eদা জুলাই ২৮গী অয়ুক পুং ১১দগী হৌদুনা লাইব থাগনি। থৌরম অসিদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীওই ৫০০ হেনবনা শরুক য়াগনি হায়না পারি।
গবর্নমেন্তস ওব তাইগর রেঞ্জগী মকোক ওইরিবা লৈবাকশিংনা সেন্ত পিতর্সবর্গ, রুসিয়াদা কৈ কন্নবগী মতাংদা সেন্ত পিতর্সবর্গ দিক্লারেসন খুৎয়েক পীনদুনা ২০২২ ফাওবদা কৈ মশীং অসি শরুক অনী হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। হায়রিবা মীফম অদুদা জুলাই ২৯বু মালেম শীনবা থুনা কৈগী নুমিৎ পালন তৌনবা ৱারেপসু লৌখি, মসিগী মরম অসিননি কৈ কন্নবগী মতাংদা ৱাখল লৌশিং য়েন্থোক্নবা অমসুং শন্দোক্নবা পাঙথোক্লিবসি।
মমাং চহীগী হায়রিবা নুমিৎ অসিমক্তদনি সেন্ত পিতর্সবর্গ দিক্লারেসন্না কৈ কন্নবগীদমক রুসিয়াদা ২০১০দা পান্দম থমখিবা চহী ২০২২দগী চহী মরি ঙনখৎনা ভারতনা পান্দম অদুবু ফংলে হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউথোকখিবদু। হৌজিক্তি ভারত্তা মালেমগী কৈগী মশীংদগী চাদা ৭০ লৈরে।
ইনভাইরোন্মেন্ত মন্ত্রীনা ভারত্তা লৈবা অপীকপা লম্লক্কী হৌদোকশিংগী পোস্তর অমসু ফোংগনি। থৌরম অসি মখাগী লিঙ্ক অসিদা য়েংবা য়াগনি
https://youtu.be/526Dn0T9P3E

Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Union Environment Minister to release detailed report of Tiger Census on the eve of Global Tiger Day.
27 JUL 2020 5:28PM by PIB Delhi
On the eve of Global Tiger Day,2020, Union Environment Minister, Shri Prakash Javadekar will be releasing the detailed report of the fourth All India Tiger Estimation-2018.
The event will be held at National Media Centre, New Delhi and will be live streamed at the following link https://youtu.be/526Dn0T9P3E from 11 AM on 28th July. The event is expected to be joined by around 500 participants from across the country.
The Heads of the Governments of Tiger Range countries at St. Petersburg, Russia, had resolved to double tiger numbers across their global range by 2022 by signing the St. Petersburg declaration on tiger conservation. During the said meeting it was also decided to celebrate July 29 as Global Tiger Day across the world, which is since, being celebrated to spread and generate awareness on tiger conservation.
It was during this day last year, when the Prime Minister Shri Narendra Modi declared to the world India’s fulfilment of its resolve to double tiger numbers, four years in advance to the target year of 2022 as decided during the St. Petersburg declaration on tiger conservation in Russia in 2010. India now has nearly 70% of the global tiger population.
The Environment Minister will also release a poster on Small Wild Cats of India. The event can be watched live at the following link https://youtu.be/526Dn0T9P3E .