কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
শ্রী সদান্দা গৌদানা স্কিম অমা লাউথোক্লদুনা লৈবাক অসিদা বল্ক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিবাইস পার্ক শেম্বা য়ানবা লম্বি য়াৎখ্রে হায়খ্রে
মসিনা অৱাংবা থাক্কী অরুবা এ.পি.আই. অমসুং মেদিকেলগী খুৎলায়শিং শেম-শাবগী অয়াবা পীরগনি
রাজ্যশিংনা শৌগৎনরক্লিঃ শেল য়াম্না থাদরকপগী মওং ফংনবা হায়দুনা কেন্দ্র সরকারনা চেলেঞ্জ মোদতা চৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে
ভারতনা মালেমগী ফার্মাস্যুতিকেলসকী মফম অমা ওইরিবা অসি হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি
অৱাংবা থাক্কী মেদিকেলগী খুৎলায়শিং পুথোকপদা ভারতনা মরোমদোম লেপ্পা ঙমজনবা শেম শাখ্রে
27 JUL 2020 4:48PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রী শ্রী দী.ভি. সদানন্দা গৌদানা ঙসি লৈবাক অসিদা বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্ক খুমাং চাউশিলহন্নবা হায়দুনা ফার্মাস্যুতিকেলস বিভাগকী স্কিম মরি লোঞ্চ তৌখ্রে। থৌরম অসিদা শিপ্পিংগী এম.ও.এস. (আই./সি.) অমসুং কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজরগী এম.ও.এস., নিতি আয়োগকী সি.ই.ও. শ্রী অমিতাভ কন্ত অমসুং ফার্মাস্যুতিকেলস বিভাগকী সেক্রেতরী দাঃ পি.দি. ৱাগেলানা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা শ্রী গৌদানা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতপু ফার্মা সেক্তরদা আত্মানির্ভর ওইহনবগী মংলানগা মরী লৈননা খোংথাং অসি পায়খৎখিবনি হায়খি। মসিগীদমক্তা ভারত সরকারনা স্কিম মরি লাউথোকখি, বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিভাইস পার্ক্কী স্কিম অনি অনিনি। মহাক্না রাজ্যশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা মাং থানা থোক্লক্তুনা স্কিম অসিদা শরুক য়ানবা হায়খি।
মহাক্না হায়খিবদা ভারত অসি মীয়াম্না ‘মালেমগী ফার্মাসী’ হায়না খংনৈ অমসুং মসিগী ৱাফম অসি হন্দক্কী কোরোনাভাইরস্কী লায়চৎ অসিগী মনুংদা লৈবাক পুম্বদা লোকদাউন লৈরবসু হিদাক্কী তঙাই ফদবা লৈবা লৈবাকশিংদা পুন্সি কন্নবা হিদাক কয়া অমা পীখিবা অদুনা তসেংনা চুম্মি হায়বসি তাক্লি। তৌবতবু অসিগুম্বা মায় পাকপা কয়া লৈরবসু ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা তঙাই ফদবা হিদাক খরা পুথোক্নবগীদমক্তা মীরমদগী পুশিল্লকপা হিদাক পুথোক্নবা পোৎশকশিং, মিং ওইনা পল্লবদা বল্ক দ্রগ (কী স্তারতিং মেতরিলে [কে.এম.এস.]/দ্রগ ইন্তর্মেদিএৎস [দি.আই.] অমসুং এক্তিব ফার্মাস্যুতিকেলস ইনগ্রেদিএন্ত [এ.পি.আই.]), অসিদা তাংজদুনা লৈরি। মসিগা মান্ননা মেদিকেল দিভাইস সেক্তরদসু ঐখোয়গী লৈবাক্না মসিগী তঙাই ফদবা মেদিকেলগী খুৎলায়শিংগীদমক্তা মীরমদগী পুশিল্লকপা পোত্থোক্কী ৮৬%তা তাংলি।
শ্রী মান্দিবিয়ানা হায়রিবা অসি ভারতকী ফার্মাস্যুতিকেলসকী তৌবা ঙম্বা অদুবু হেন্না খুমাং চাউশিলহন্নবা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমনি হায়খি। গাইদলাইন অসিগী অকুপ্পা ৱারোল পীরদুনা শ্রী মান্দাবিয়ানা কে.এস.এম., দি.আই. অমসুং এ.পি.আই.শিং অমদি মেদিকেল দিভাইসশিং অসি লমদমসিদা পুথোকপদা চাউখৎহন্নবা প্রদক্সন লিঙ্কদ ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিম অসিনা ভারতনা মীরমদগী পুশিল্লকপদা তাংজদুনা লৈরিবা বল্ক দ্রগ ৫৩ লমদমসিদা পুথোকপদা য়াম্না তেংবাংগনি হায়খি।
স্কিমগী গাইদলাইন্দা য়াওরিবা পোত্থোক ৪১ অসিনা বল্ক দ্রগ ৫৩ অসি লমদমসিদা পুথোকপদা তেংবাংগনি। দোমেস্তিক বেল্যু এদিসনগী তঙাই ফদবা চাং য়াওদুনা লমদমসিদা পুত্থোক্লিবা পোত্থোক ৪১ অসি য়োনবগী অকক্নবা চাদা ওইবা চাং অমা স্কিম অসিগী মখাদা পোত্থোক পুত্থোক্লিবা কাংবুদা য়াম্লবদা ১৩৬তা শেলগী ইন্সেন্তিব পীগনি।
অয়াবা পীবগী চিথিদা পনবগী মতুং ইন্না চহিগী ওইবা অকক্নবা অমদা য়ুম্ফম ওইদুনা ইন্সেন্তিব অসি পীগনি। ইন্সেন্সতিব অসি চহি ৬কী পীগনি। বেজদ প্রদক্তশিং অসিনা করিগুম্বা ফর্মেন্তেসন তৌরবদি ইন্সেন্তিব অসি চহি মরিগী ওইনা ২০%, মঙাশুবা চহিগী ১৫% অমসুং তরশুবা চহিগী ৫% ওইগনি।
কেমিকেলগী ওইনা সিন্থেসাইজ তৌরবা পোত্থোকশিংগী ওইনদি চহি তরুক্কী ইন্সেন্তিবকী চাং অসি ১০% ওইগনি। খনগৎলবা পোত্থোক শাবশিং অসিনা পোত্থোক অমমমগী ওইবা শেল থাদফম থোকপা অদু মশিং শুনা থাদগবনি অমসুং ইন্সেন্তিব ফংবগী মতিক চাবা ফিভম য়ৌদ্রিঙৈগী মনুংদা হায়খ্রবা মিনিমম ইন্সতোল্দ কেপাসিতী ফংবা ঙমগদবনি। ফর্মেন্সতেসন্দা য়ুম্ফম ওইবা পোত্থোকশিংগী ওইবা থাদফম থোকপা শেনফম অসি লুপা কোতি ৪০০ নি অমসুং তেন ফর্মেন্সতেসন্দা য়ুম্ফম ওইবা পোত্থোকশিংগীনা লুপা কোতি ৫০নি। মসিগা মান্ননা কেমিকেল্লী সিন্থেসাইজদ পোত্থোকশিংগী থাদফম থোকপা শেনফম অসি লুপা কোতি ৫০ অমসুং কেমিকেল্লী সিন্থেসাইজদ পোত্থোক ২৩গী থাদফম থোকপা শেনফম অসি লুপা কোতি ২০নি। হায়রিবা পোত্থোক ৪১ অসিগী মিনিমম ইন্সতোল্দ কেপাসিতী অসি গাইদলাইন অসিদা পল্লবনি। ফর্মেন্সতেসন্দা য়ুম্ফম ওইবা পোত্থোকশিংগী ইন্সেন্তিব অসি শেনবা চহি ২০২৩-২৪, খনগৎলবা কাংলুপশিংনা থাদফম থোকপা শেনফম থাদরবা অমসুং হায়নখিবা ইন্সতোল কেপাসিতী ফংলবা মতুংগী মনুংদা লৈবা মতমদগী চহি ২গী মতুংদগী ফংবা হৌগনি।
কেমিকেল্লী সিন্থেসাইজদ পোত্থোকশিংগী ইন্সেন্তিব অসি শেনবা চহি ২০২২-২৩, খনগৎলবা কাংলুপশিংনা থাদফম থোকপা শেনফম থাদরবা অমসুং হায়নখিবা ইন্সতোল কেপাসিতী ফংলবা মতুংগী মনুংদা লৈবা মতমদগী চহি ১গী মতুংদগী ফংবা হৌগনি। য়ানরিবা শেল থাদবগী শেনফমগী য়ামদ্রবদা ৩০% ওইবা মশাগী মমল (গ্রুপ কম্পেনীশিং য়াওনা) লৈজবা কম্পেনী, পার্ত্নর্শিপ ফর্ম, প্রোপ্রাইতরশিপ ফর্ম নত্ত্রগা ভারত্তা রেজিস্তর তৌবা এল.এল.সি. অমনা স্কিম অসিগী মখাদা ইন্সেন্তিব ফংনবা চে থাবা য়াগনি। চে থারিবা মীওই অমনা পোত্থোক ময়াম অমা খনবা য়াই।
এপ্লিকেন্ত অমনা চহিদা পোত্থোক পুথোকপা ঙমগনি হায়বা চাং অমসুং পোত্থোক অদু য়োনবগী মমলগী ৱারোল য়াওনা অতৈ খন্নবগী হীরম কয়াদা য়ুম্ফম ওইদুনা ময়েক লাবা থৌওংগী খুত্থাংদা মতিক চাবা এপ্লিকেন্ত খনগনি। পোত্থোক য়োনবগী অনেম্বা মমল অমসুং অৱাংবা পুথোকপা ঙম্বগী চাং পল্লকপা এপ্লিকেন্তশিংনা খন্নবদা মার্ক হেন্না ফংগনি।
গাইদলাইন অসি ফার্মাস্যুতিকেলস বিভাগকী ৱেবসাইত্তা ফংগনি। স্কিম মরিগী মরু ওইবা হীরমশিং অদুদিঃ
গাইদলাইন ফোংখিবা নুমিত্তগী নুমিৎ ১২০নিগী মনুংদা স্কিম অসিদা য়াওনবা চে থাবা য়াগনি অমসুং চে থাবা লোয়বা নুমিৎ ৯০নিগী মনুংদা খনগৎলবা এপ্লিকেন্সতশিংদা থবক হৌবগী অয়াবা পীগনি। এপ্লিকেসন অসি ওনলাইন পোর্তেলগী খুত্থাংখক্তগী লৌগনি। স্কিম অসিদা ওইগদবা অপুনবা শেম্ফম মসি লুপা কোতি ৬৯৪০নি।
বল্ক দ্রগ পার্ক চাউখৎহনবগী স্কিমঃ স্কিম অসিনা লৈবাক অসিদা বল্ক দ্রগ পার্ক অহুম শাগনি হায়রি। অ ৱাং-নোংপোক অমসুং চিংগী লমশিংগী গ্রান্ত-ইন-এদ অসিগী প্রোহেক্তকী শেনফমগী ৯০% ওইগনি অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংগীনা ৭০% ওইগনি। বল্ক দ্রগ পার্ক অমগী খ্বাইদগী য়াম্বা গ্রান্ত-ইন-এদ অসি লুপা কোতি ১০০০নি।
রাজ্যশিং অসি চেলেঞ্জ মেথদ অমগী খুত্থাংদা খনগনি। অসিগুম্বা পার্ক শানিংবা রাজ্যশিংনা বল্ক দ্রগ পার্ক অসিগী মনুংদা লৈগদবা বল্ক দ্রগ থমফমশিংদা ২৪*৭গী মৈ অমসুং ঈশিং ফংবা অমসুং মফম অসিগী চাংদম্ননিংঙাই ওইবা লম ৱাইবগী মমল পীবা ঙম্বা ওইগদবনি। হায়রিবা পার্ক অসিগী লৈফম অসি অকোয়বা অমসুং লোজিস্তিক্কী মাইকৈদগী ওইবা ফিভমশিংগী মতুং ইন্না চানবা রাজ্য খনগনি।
রাজ্য অসিগী কারবার তৌবা নুংঙাইবগী লৈরিবা থাক, বল্ক দ্রগ ইন্দস্ত্রীগা মরি লৈনবা ইন্সেন্তিন পোলিসী লৈবা, তেক্নিকেল মেনপাৱর লৈবা, ফার্মাস্যুতিকেল/কেমিকেল ক্লস্তর লৈবগী হীরমশিং অসি চানবা রাজ্য খনবদা য়েংগনি। মথক্তা পল্লিবা হীরমশিং মনুং চনবা গাইদলাইন্দা পীরিবশিং অসিগী মতুং ইন্না মসিদা থৱাই য়াওবা রাজ্যশিং অসিগী স্কোর পীদুনা মথং মনাও শেমগনি। অহানবা মকোক্কী থাক ৩দা লৈবা রাজ্যশিং অদু খনগনি। গাইদলাইন পীরবা মতুংগী নুমিৎ ৬০নিগী মনুংদা রাজ্যশিংনা মখোয়গী প্রোপোজেল পীশিনগদবনি। প্রোপোজেল পীশিনবগী অরোয়বা নুমিৎত্তগী হৌদুনা খনবগী থৌওং অমসুং খল্লবা রাজ্য অহুমদা অয়াবা পীবগী চে অসি নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা পীগনি।
মসিগী মখা তাবা ওইনা অয়াবা পীবা নুমিত্তগী হৌদুনা খল্লবা রাজ্যশিংনা দিতেল্দ প্রোজেক্ত রিপোর্ত (দি.পি.আর.) অসি নুমিৎ ১৮০নিগী মনুংদা পীশিনগদবনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না ইরোয় লোয়বা অয়াবগী চে পীগনি। গ্রান্ত-ইন-এদ অসি ইন্সতোলমেন্ত মরি থোক্না পীগনি। অহানবা ইন্সতোলমেন্ত অহুম অসিদি গ্রান্ত-ইন-এদকী ৩০% ওইগনি অমসুং অরোয়বা অসিনা ১০% ওইগনি। খল্লবা রাজ্যশিংনা য়ানখ্রবা দি.পি.আর.গী মতুং ইন্না গ্রান্ত-ইন-এদকী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ফংবগী চহি অনিগী মনুংদা পার্ক শাবা লোয়শিনগদবনি। পার্ক অসিগী মতাংদা অয়াবা পীবগী কাংলোনশিং অসি মফম অমত্তদগী তৌগনি হায়না পনবা লৈ। সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স অমা শেমদুনা রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্তকী ইকোসীস্তেম অমা শেম্বা অসিসু মরু ওইনা পল্লি। স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম অসি লুপা কোতি ৩০০০নি।
লমদমসিদা মেদিকেল দিভাইসশিং শাবদা খুমাং চাউশিলহন্নবা প্রদক্সন লিঙ্কদ ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমঃ স্কিম অসিনা লমদমসিদা মেদিকেল দিভাইসশিং শাবদা খল্লবা এপ্লিকেন্ত ২৮দা চহি ৫গী ওইনা মখোয়না য়োল্লিবা পোত্থোকশিংগী শেলগী ইন্সেন্তিব পীদুনা সেগেমেন্ত মরিদা খুমাং চাউশিলহন্নবা পান্দম থম্লি। লমদমসিদা শাজবা খুৎলায়শিংগী য়োনবদা শেলগী ইন্সেন্তিব ৫%গী চাংদা পীগনি। অয়াবা পীবগী চেদা পনবা চহিগী সিলিংগী মতুং ইন্না ইন্সেন্তিব অসি পীগনি অমসুং মসি পীবা হৌবা অসি এফ.ৱাই. ২০২১-২২দগী হৌগনি। পান্দম থম্লিবা সেগমেন্ত মরি অদুদিঃ
কেন্সর কেয়র/রেদিওথেরাপী মেদিকেল দিভাইস
রেদিওলোজী অমসুং ইমেজিং মেদিকেল দিভাইস (আইওনাইজিং অমসুং নন-আইওনাইজিং রেদিএসন প্রদক্ত অনিমক) অমসুং ন্যুক্লিয়ার ইমেজিং দিভাইস
কার্দিও রেস্পিরেতরীগী কেথেতর য়াওবা এনেস্থেতিক অমসুং কার্দিও-রেস্পিরেতরী মেদিকেল দিভাইস
কেতেগরী অমসুং রেনেল কেয়র মেদিকেল দিভাইস
ইমপ্লান্তেবল ইলেক্ত্রোনিক দিভাইস য়াওবা ইমপ্লান্ত খুদিংমক
ভারত্তা রেজিস্তর তৌবা অমসুং য়ামদ্রবদা লুপা কোতি ১৮গী (অহানবা চহিগী শেল থাদফম থোকপগী ৩০%) মশাগী মমল (গ্রুপ কম্পেনীশিং য়াওবা) লৈবা কম্পেনী অমা হেক্তনা স্কিম অসিগী মখাদা ইন্সেন্তিব ফংনবা চে থাবা য়াগনি। সেগমেন্ত অমদা নত্ত্রগা সেগমেন্ত কয়াদা পান্দম থমদুনা পোত্থোক কয়াগী মতাংদা চে থাবা য়াগনি। খল্লবা এপ্লিকেন্ত অমনা হায়নবগী মতুং ইন্না চহি অমদা থাদফম থোকপা শেনফম থাদগদবনি অমসুং চহিদুদা য়োনফম থোকপা শেনফমগী পোত্থোক ফংলবদি ইন্সেন্তিব ফংবা য়াগনি। চে থাবগী মতম অসি গাইদলাইন থোকখিবা নুমিত্তগী পারগা নুমিৎ ১২০গী মনুংদনি অমসুং চে থাবা লোইবগী মতুং নুমিৎ ৬০নিগী মনুংদা খল্লবা এপ্লিকেন্তশিংদা পাউ ফাওগনি। এপ্লিকেসন অসি ওনলাইন পোর্তেলগী খুত্থাংখক্তগী লৌগনি। স্কিম অসিদা ওইগদবা অপুনবা শেম্ফম মসি লুপা কোতি ৩৪২০নি।
নিতি আয়োগকী সি.ই.ও. শ্রী অমিতাভ পন্তনা ভারতনা জেনেরিক্কী হিদাক য়াম্না অমসুং এ.পি.আই. ৫০০ হেন্না পুথোক্লবা ফাওবা মীরমদগী এ.পি.আই. য়াম্না লৈরি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা মীরমদগী লৈবা পোত্থোকশিংদা তাংজবা অসি তোক্লসি হায়রে হায়না মহাক্না হায়খি।
ফার্মাস্যুতিকেলস সেক্রেতরী শ্রী পি.দি. বঘেলানা গাইদলাইন অসিগী অকুপ্পা প্রজেন্তেসন অমা পীখি।
স্কিমশিং অসিনা ভারতপু মরোমদোম লেপচবা ঙমহনবতা নত্তনা অখন্নবা বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিভাইসকী মালেমদা য়াম্না চাউনা দিমান্দ লৈরিবা অসিসু থেংনবা ঙমহনগনি হায়না থাজবা থম্মি। ইন্দস্ত্রীশিংদা ইন্সেন্তিব পীবগা লোয়ননা মালেমগী থাক্তা লৈবা তেক্নোলোজীনা শৌগৎকদৌরিবা অসিনা পোত্থোক পুথোকপদা চংবা শেনফম য়াম্না হন্থহনগদৌরিবা অসিনা ইনবেস্তরশিংনা মসিদা শেল থাদবগী খ্বাইদগী ফরবা খুদোংচাবা লৌবা য়াগনি। মসিগী সেক্তরগী এফ.দি.আই. পোলিসী অফবা অমসুং চাউরাক্না ১৭%মুক্কী চাংদা কান্নবা কোর্পোরেৎ তেক্স রেৎ (সর্চার্জ অমসুং সেস য়াওবা) অমগা লোয়ননা স্কিম অসিনা ভারত্তা খনগৎলবা পোত্থোকশিং অসিগী হীরমদা অতোপ্পা শেন্মিৎলোনশিংগা চাংয়েংনবা ঙম্বগী মতিক পীগনি।
গাইদলাইন অসিগী অকুপ্পা মরোল খংবিনিংলবদি মখাদা ক্লিক তৌবিয়ুঃ
https://pharmaceuticals.gov.in/schemes

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Shri Sadananda Gowda launches Schemes and announces guidelines paving way for setting up of Bulk Drugs Parks & Medical Devices Parks in the country
This opens door for critical API production & Manufacturing of High-end Medical devices
Huge response from States: Union Govt decides to go for challenges mode to ensure most attractive investment regime
India to strengthen its claim of Pharmaceuticals Hub in the world
India poised to become self-reliant in High-end medical devices
27 JUL 2020 4:48PM by PIB Delhi
Union Minister for Chemicals and Fertilizers Shri DV Sadananda Gowda launched here today four schemes of Department of Pharmaceuticals for promotion of domestic manufacturing of bulk drugs and medical devices parks in the country . On this occasion MoS(i/c) for Shipping and MoS for Chemicals & Fertilizers, Shri Amitabh Kant, CEO Niti Ayog, Dr P D Waghela, Secretary, Deptt of Pharmaceuticals were also present.
Speaking on the occasion, Shri Gowda said that this in line with the the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi, and his clarion call for making India Atma Nirbhar in pharma sector. For this the Government of India has approved four schemes, two each for Bulk Drugs and Medical Devices parks.He exhorted the industry and the States to come forward and participate in these schemes.
He said , India is often referred to as ‘the pharmacy of the world’ and this has been proved true especially in the ongoing Covid-19 pandemic when India continued to export critical life saving medicines to needy countries even during the countrywide lockdown. However, despite these achievements, it is a matter of concern that our country is critically dependent on imports for basic raw materials, viz. Bulk Drugs (Key Starting Materials (KSMs)/ Drug Intermediates (DIs) and Active Pharmaceutical Ingredients (APIs)) that are used to produce some of the essential medicines. Similarly in medical devices sector, our country is dependent on imports for 86% of its requirements of medical devices.
Shri Mandavia said that this is a very important initiative towards further developing Indian pharmaceutical capacities. Giving details of the Guidelines Shri Mandaviya said that the Production Linked Incentive (PLI) schemes for promoting domestic manufacturing of KSMs, DIs and APIs and medical devices will go a long way including to boost domestic manufacturing of 53 bulk drugs, on which India is critically dependent on imports.
The list of 41 products contained in the scheme guidelines will enable domestic production of 53 bulk drugs. Financial incentives will be given to a maximum of 136 manufacturers selected under the scheme as a fixed percentage of their domestic sales of these 41 products manufactured locally with required level of domestic value addition.
The incentives would be subject to annual ceilings communicated in the approval letter. The incentives would be given for a period of 6 years. In case of fermentation based products, the rate of incentive is 20% for first four years, 15% for the fifth year and 5% for the sixth year.
In case of chemically synthesised products, rate of incentive is 10% for all six years. The selected manufacturers shall have to complete committed investment above a threshold investment mandated for each product and achieve a prescribed minimum installed capacity before they are eligible to receive incentives. Threshold investment is Rs 400 crore for four fermentation based products and Rs 50 crore for ten fermentation based products. Similarly, threshold investment is Rs 50 crore for four chemically synthesised products, and Rs 20 crore for 23 chemically synthesised products. Minimum installed capacity to be achieved for each of the 41 products is prescribed in the guidelines. The incentives for fermentation based products would be available from FY 2023-24 i.e. after a two year gestation period during which the selected applicant has to complete the committed investment and install the committed capacity.
For chemically synthesised products the incentives would be available from FY 2022-23 i.e. after a gestation period of one year during which the selected applicant has to make the committed investment and install the committed capacity. Any company, partnership firm, proprietorship firm or a LLP registered in India and possessing a minimum net worth (including group companies) of 30% of proposed investment is eligible to apply for incentives under the scheme. An applicant can apply for any number of products.
The applicants will be selected on the basis of a transparent composite evaluation criteria which include the annual production capacity committed by the applicant and the sale price of the product quoted by the applicant. Applicants quoting low sale price and higher production capacity will get higher marks in the evaluation.
The guidelines are available on the website of the Department of Pharmaceuticals. The salient features of the four schemes are:
The scheme is open for applications for a period of120 days from the date of issuance of guidelines and the approval will be given to the selected applicants within 90 days from the closure of application window. Applications will be received only through an online portal. The total financial outlay of the scheme is Rs. 6,940 crore.
Scheme for promotion of Bulk Drug Parks: The scheme envisages creation of 3 bulk drug parks in the country. The grant-in-aid will be 90% of the project cost in case of North-East and hilly States and 70% in case of other States. Maximum grant-in-aid for one bulk drug park is limited to Rs.1000 crore.
States will be selected through a challenge method. The States interested in setting up the parks will have to ensure assured 24*7 supply of electricity and water to the bulk drug units located in the park and offer competitive land lease rates to bulk drug units in the park. The location of proposed park from environmental angle and logistics angle would be taken into account while selecting the States.
The ease of doing business ranking of the state, incentive policies of the State applicable to bulk drug industry, availability of technical manpower in the state, availability of pharmaceutical/chemical clusters in the state will also be factored in while selecting the States. The interested States will be scored and ranked on an evaluation criteria, given in the guidelines, which captures above parameters. The States getting top 3 ranks will be selected. The States have to submit their proposal within 60 days of the date of issuance of the guidelines. Selection will be done and in-principle approval will be given to three selected States within 30 days of last date of submission of proposals.
Thereafter, the 3 selected States will have to submit a Detailed Project Report (DPR) within 180 days of the in-principle approval based on which final approval will be given. The grant-in–aid will be released in four installments. First three installments will be 30% each and the last will be 10% of the grant-in-aid.The selected States will have to complete the parkas per the approved DPR within two years of date of release of first installment of grant-in-aid. It is envisaged to have a single window system in these parks for all regulatory approvals under one roof. The creation of a centre of excellence is also envisaged to enable an ecosystem for Research and Development. The total financial outlay of the scheme is Rs. 3,000 crore.
Production Linked Incentive (PLI) scheme for promoting domestic manufacturing of Medical Devices: The scheme intends to boost domestic manufacturing of medical devices in four target segments by giving financial incentives on sales to a maximum number of 28 selected applicants for a period of 5 years. Financial incentive will be given at a rate of 5% of the sales of domestically manufactured medical devices. The incentives would be subject to annual ceilings communicated in the approval letter the incentives would be available from FY 2021-22. Four target segments are:-
Cancer care / Radiotherapy medical devices
Radiology & Imaging medical devices (both ionizing & non-ionizing radiation products) and Nuclear Imaging devices
Anesthetics& Cardio-Respiratory medical devices including catheters of Cardio Respiratory Category & Renal Care medical devices
AII Implants including implantable electronic devices
Anycompany registered in India and possessing a minimum net worth ( including group companies) of Rs.18 crore (30% of threshold investment of first year) is eligible to apply for incentives under the scheme. The applicant can apply for multiple products within one target segment as well as multiple target segments. The selected applicants shall have to complete a threshold investment prescribed for each year and achieve a minimum prescribed sale for that year for them to be eligible to receive incentives. The application window is 120 days from the date of issuance of guidelines and the approval thereafter to the selected applicants will be accorded within 60 days from the date of closure of application window. The applications will be received only through an online portal. The total financial outlay of the scheme is Rs.3,420 crore.
CEO.NITI Ayog, Shri Amitabh Kant said India Produces huge number of Generic medicines as well as more than 500 API,still it has to import large quantity of API .He said prime mnister wants to reduce dependency on imports.
Secretary pharmaceuticals Shri P D Vaghela gave a detaile presentation of the guidelines.
It is expected that these schemes will make India not only self-reliant but also capable of catering to the global demand for the selected bulk drugs and medical devices. This is a golden opportunity for the investors since incentivisation to industry and world-class infrastructure support simultaneously will help in bringing down the cost of production significantly. These schemes along with the liberal FDI policy in these sectors and an effective corporate tax rate of about 17% (including surcharge and cess) will give a competitive edge to India in the selected products vis-à-vis other economies.
To view the detailed Guidelines please Click here:
https://pharmaceuticals.gov.in/schemes