ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶରେ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର କ୍ରମଶଃ ହ୍ରାସ ପାଇ 2.28 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି
• ସୁସ୍ଥ ହେଲେ ମୋଟ 9 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସଂକ୍ରମିତ
• କ୍ରମାଗତ ଚତୁର୍ଥ ଦିନ ପାଇଁ 30 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ
27 JUL 2020 1:23PM by PIB Bhubaneswar
ଶୀଘ୍ର ଚିହ୍ନଟ ଓ ଏକାନ୍ତବାସ ମାଧ୍ୟମରେ ଆକ୍ରମଣାତ୍ମକ ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ହସ୍ପିଟାଲରେ ଭର୍ତ୍ତି ହୋଇଥିବା ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ଦକ୍ଷ ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନା ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଦ୍ଵାରା ମୃତ୍ୟୁହାର କ୍ରମାଗତ ଭାବରେ ହ୍ରାସ ପାଇ ଆରୋଗ୍ୟ ହାରରେ ଉନ୍ନତି ଆସିଛି ।
ଉତ୍ତମ ଆବଧାଞ୍ଚଳ ପରିଚାଳନା, ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ବୃଦ୍ଧି ଓ ଉପଚାରରେ ନିୟମର ଅନୁପାଳନ ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ନିୟମିତ ହାରରେ ଏହା ହ୍ରାସ ପାଇ ଆଜି 2.28 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ପୃଥିବୀରେ ଏହି ମୃତ୍ୟୁ ହାର ସର୍ବନିମ୍ନ ରହିଛି ।
କ୍ରମାଗତ 4 ଦିନ ଧରି 30 ହଜାରରୁ ଅଧିକ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ବେଳେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 31,991 ଜଣ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଫେରିଛନ୍ତି । ଏହାଫଳରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର 9 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ହୋଇ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା 9,17,567ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହି ସୁସ୍ଥତା ହାର ଶତକଡା 64 ଭାଗ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି । ମୃତ୍ୟୁହାର ହ୍ରାସ ଏବଂ ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହେଉଥିବା ଯୋଗୁଁ ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ତୁଳନାରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ ଆଜି 4,32,453ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଉଭୟ ହସ୍ପିଟାଲ ଓ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସରେ ଡାକ୍ତରୀ ଚିକିତ୍ସା ସୁବିଧା ପ୍ରଦାନ କରାଯାଉଛି ।
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) continues to improve and is 2.28%
Total Recoveries cross 9 lakh
More than 30,000 Recoveries/day for 4th Successive Day
27 JUL 2020 1:23PM by PIB Delhi
The focused efforts of Centre and State/UT governments on early detection and isolation through aggressive testing and efficient clinical management of hospitalized cases have shown results with continuously falling Case Fatality Rate and improving Recovery Rate.
With effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care approach, the Case Fatality Rate has significantly dipped. The Case Fatality Rate is progressively falling and currently, it is 2.28%. India has one of the lowest fatality rates in the world.
Continuing the streak of more than 30,000 recoveries per day for the 4th successive day, 31,991 patients were discharged in the last 24 hours. This has taken the total recoveries beyond 9 lakh and the number currently stands at 9,17,567. The Recovery Rate is 64%.
As a result of low mortality and more people recovering, the recovered cases exceed the active cases (4,85,114) by 4,32,453 today. Medical attention continues to be provided to all active cases in hospitals and home settings.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.