Ministry of Finance
DGGI books 3 firms for Tax evasion of more than Rs 600 Crore
27 JUL 2020 4:43PM by PIB Delhi
A case was booked against M/s. Fortune Graphics Limited, M/s. Reema Polychem Pvt. Ltd. & M/s. Ganpati Enterprises, who were found involved in issuance of invoices without any actual supply of goods. The case was detected and developed by the officers on further data analytics out of a case booked against one of the exporters, M/s Anannya Exim, covered in the all India joint operation launched by DGGI-DRI in September 2019, against various exporters for fraudulently claiming IGST refund on the strength of ineligible ITC. During the investigations conducted by the DGGI Hqrs, it has emerged that the aforesaid three Companies/Firms namely M/s. Reema Polychem Pvt. Ltd., M/s. Fortune Graphics Limited and M/s. Ganpati Enterprises have issued invoices worth more than Rs. 4,100 Crore wherein tax amount of more than Rs. 600 Crore has been fraudulently passed on as ITC credit to different entities.
In this regard, three persons have been arrested for committing offences under GST Act. Two of them, who were on the run and were continuously avoiding presence in DGGI Headquarters, are directors/proprietor of M/s Fortune Graphics Limited, M/s Reema Polychem Pvt Ltd and M/s Ganpati Enterprises. The third person is the director of M/s AB Players Exports Pvt Ltd and controller of various other export firms/ companies who has claimed IGST refunds on the strength of fake invoices issued by these firms.
All the three persons have been arrested by DGGI (Hqrs.) for committing offences under the provisions of Sections 132(1)(b) and 132(1)(c) of the CGST Act, 2017 and remanded for judicial custody by the Magistrate.
Further investigations in the matter are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
লুপা করোর ৬০০ হেনবগী তেক্স থিদবগীদমক দি.জি.জি.আই-দি.আর.আই.না লুচিংবা কাংবুনা ফার্ম অহুম থবক লৌখৎলে
27 JUL 2020 4:43PM by PIB Imphal
তশেংনা পোৎ-চৈশিং পীদনবা ইনভোইসনশিং পীরম্বদা চেন্নবা এম/এস. ফোর্চুন গ্রাফিক্স লিমিতেদ, এম/এস. রিমা পোলিকেম প্রাইবেদ লিমিতেদ অমসুং এম/এস. গনপতি ইন্তরপ্রাইজেসকী মথক্তা কেস অমা লৌখৎলে । চৎনবা য়াদবা আই.তি.সিগী মখাদা এক্সপোর্তরশিংনা অরানবা মওংদা আই.জি.এস.তি রিফন্দ তৌনবা ক্লেম তৌরকপগী, ২০১৯গী সেপ্তেম্বরদা ভারত পুম্বগী ওইনা অপুনবা ওপরেসন অমা দি.জি.জি.আই-দি.আর.আইনা পাংথোকপদা এক্সপোর্তর অমা হায়বদি এম/এস.অন্নন্যা একজিমগী মথক্ত কেস অমা পান্দুনা থিজিনবদগী ফংলকপদগী মখা তানা ওফিসারশিংনা কেস অসি থেংনখিবনি। থিজিনবা অদুদগী হায়রিবা ফার্মশিং এম/এস. ফোর্চুন গ্রাফিক্স লিমিতেদ, এম/এস. রিমা পোলিকেম প্রাইবেদ লিমিতেদ অমসুং এম/এস. গনপতি ইন্তরপ্রাইজেসনা তোঙান-তোঙানবা ফার্মসিং আই.তি.সি ক্রেদিৎ ওইনা অরানবা মওংদা লুপা করোর ৬০০ হেনবগী তেক্স ওইগদবা লুপা করোর ৪,১০০গী ইনভোইসশিং পীরমখি।
মসিগী মতাংদা জি.এস.তি এক্তকী মখাদা মীওই অহুম ফারে। এম/এস. ফোর্চুন গ্রাফিক্স লিমিতেদ, এম/এস. রিমা পোলিকেম প্রাইবেদ লিমিতেদ অমসুং এম/এস. গনপতি ইন্তরপ্রাইজেসকী দিরেক্তরশিং/মপুশিংগী মনুংদা মীওই অনি লোৎতুনা লৈরি অমসুং দি.জি.জি.আই হেদক্বাতরদা লাক্ত্রে । অহুমশুবা মীওই অদু এম/এস. এ.বি প্লেয়ার্স এক্সপোর্তস প্রাইবেদ লিমিতেদকী দিরেক্তরনি অমসুং হায়রিবা ফার্মশিং অসিনা পীবা শাশিন্নবা ইনভোইসশিংগী খুৎথাংদা আই.জি.এস.তি রিফন্দ তৌনবা হোৎনবা অতোপ্পা ফার্মশিং মহাক্কী মখাদা লৈবনি ।
সি.জি.এস.তি এক্ত, ২০১৭গী সেক্সন ১৩২(১)(বি) অমসুং ১৩২(১)(সি)গী মখাদা অরানবা থবকশিং পাংথোকপগীদমক মীওই অহুম অসি দি.জি.জি.আই হেদক্বাতরসনা ফারে অমসুং মেজিস্ত্রেদনা জিদুসিএল কস্তদিদা থমখ্রে।
মসিদা মখা তাবা থিবা-হুমবগী থবক চৎথরি ।