লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
খরীফকী মহৈ-মরোংশিং লোকপগী মফম অসি ফজনা হেনগৎপা উৎলি; চেং, হৱাই-মরু-মরাং, অচৌবা চেং-হৱাই অমসুং থাও শুংনবগী মরুশিং লোকপগী চাং অসি হৌখিবা চহিদগী হেল্লি
রবি মার্কেতিং সিজন্দা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা লৈখিবা গেহু অসি এল.এম.তি. ৩৮৯.৭৫নি
24 JUL 2020 5:56PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কোর্পোরেসন অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র বিভাগনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতমদা লৌবুক্কী থাক্তা লৌমীশিং অমসুং লৌউশিংউগী থবকশিংদা খুদোংচাবা ফংহন্নবা মখল-মখা কয়াগী থৌরাংশিং লৌখৎলি। খরীফ মহৈ-মরোংশিং লোকপগী মফমশিংদা অপেনবা মওংদা হেনগৎনা লোকপগী থাক অসি মখাদা পীরিঃ
খরীফ মহৈ-মরোংশিং লোকপগী মফমশিংঃ
চেং: হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ১৮৭.৭০গা য়েংনবদা চেং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ২২০.২৪ নি।
হৱাই মরুশিংঃ হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ৭৯.৩০গা য়েংনবদা হৱাই মরুশিং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ৯৯.৭১ নি।
অচৌবা চেং-হৱাইঃ হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ১২০.৩০গা য়েংনবদা অচৌবা চেং-হৱাই লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ১৩৭.১৩ নি।
থাও শুংনবা মরুঃ হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ১৩৩.৫৬কা য়েংনবদা চেং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ১৬৬.৩৬ নি।
চু: হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ৫১.০২গা য়েংনবদা চেং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ৫১.৫৪ নি।
লিমোন অমসুং মেস্তাঃ হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ৬.৮৪গা য়েংনবদা চেং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ৬.৯৪ নি।
লশিং: হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা হেক্তর লাক্ষ ৯৬.৩৫গা য়েংনবদা চেং লোকপগী মফম অসি হেক্তর লাক্ষ ১১৮.০৩নি।
লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা শরুক্তা হৌখিবা চহিগী মতম অসিদা সেন্ত্রেল ৱাতর কমিসন(সি.দব্লয়ু.সি.)না রিজর্বর ১২৩দা লাইব ৱাতর স্তোরেজ তৌখিবা অসি চাদা ১৫৫নি।
রবি মার্কেতিং সিজন(আর.এম.এস.) ২০২০-২১দা এফ.সি.আই.দা অপুনবা গেহু লাক্ষ মেত্রিক তোন ৪২০.৯০ য়ৌরকখিবদা লাক্ষ মেত্রিক তোন ৩৮৯.৭৫দি লৈরকখিবনি।
Click here for more details

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Sowing area coverage under Kharif crops shows good progress; Sowing area coverage of rice, pulses, coarse cereals and oilseeds more than last year
389.75 LMT wheat purchased by Food Corporation of India in Rabi Marketing Season 2020-21
24 JUL 2020 5:56PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during COVID 19 pandemic. There has been satisfactory progress of sowing area coverage under Kharif crops, the status of which is given as under:
Sowing Area Coverage of Kharif Crops:
Rice: About 220.24 lakh ha area coverage under rice as compared to 187.70 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Pulses: About 99.71 lakh ha area coverage under pulses as compared to 79.30 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Coarse Cereals: About 137.13 lakh ha area coverage under coarse cereals as compared to 120.30 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Oilseeds: About 166.36 lakh ha area coverage under oilseeds as compared to 133.56 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Sugarcane: About 51.54 lakh ha area coverage under sugarcane as compared to 51.02 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Jute & Mesta: About 6.94 lakh ha area coverage under jute & mesta as compared to 6.84 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Cotton: About 118.03 lakh ha area coverage under cotton as compared to 96.35 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Central Water Commission (CWC) has reported that the live water storage in 123 reservoirs in different parts of the country is 155% of the corresponding period of the last year.
In Rabi Marketing Season (RMS) 2020-21, a total of 420.90 Lakh MT wheat has arrived in FCI out of which 389.75 Lakh MT has been purchased.
Click here for more details