পাৱর মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন পাৱর মিনিস্তরনা ভারতকী অহানবা মীয়ামগী ই.ভি. চার্জিং প্লাজা হাংদোকখ্রে
ই.ই.এস.এল. অমসুং য়ু.এস. এইদ অনিনা পুন্না পায়খৎপা রেত্রোফিৎ ওফ এয়র-কন্দিসন্নিং তু ইমপ্রুব ইন্দোর এয়র ক্বালিতি ফোর সেফতি এন্দ ইফিসিয়েন্সি(রাইজ)সু মিনিস্তরনা হৌদোকখি
থবক অনি অসিনা ইনর্জী লিক্না শীজিন্ননবা, ই-মোবিলিতি হেনগৎহন্নবা অমসুং কা মনুংগী নুংশিৎকী ফিবম ফগৎহন্নবা মিৎয়েং থম্লি
20 JUL 2020 6:51PM by PIB Imphal
ইনর্জী লিক্না শীজিন্নবা অমসুং ই-মোবিলিতি হেনগৎহন্নবা পান্দমদা নিউ দিল্লিগী চেলমসফোর্দ ক্লবতা ভারতকী অহানবা মীয়ামগী ই.ভি(ইলেকত্রিক ভেহিকল) চার্জ তৌনবা প্লাজা অমা ঙসি পাৱর, নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জী মিনিস্তর আর.কে সিংহনা হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা মিনিস্তরনা হায়খি ই.ভি প্লাজা অসি ভারত্তা ই-মোবিলিতি অসি খুদোংচানবা অনৌবা ওইনা পায়খৎপনি। অনৌবা অনৌবা থবকশিং অসিনা লৈবাক অসিদা ই-মোবিলিতিগী থবকশিং ফিবম ফগৎহল্লগনি। ঐনা ই.ই.এস.এল অমসুং এন.দি.এম.সি অনিমক থাগৎলি।
ই.ভিশিং লৈদুনা অমসুং পব্লিক চার্জিং স্তেসন(পি সি এস)শিং শেমগৎতুনা শেন তান্নবগী নামুনাশিং পুথোক্তুনা ভারত্তা ই.ভিগী থবক ফগৎহন্নবা ই.ই.এস.এল মাংজিল থানা হোৎনরি। নিউ দিল্লিদা লৈবাক অসিগী অহানবা মখলগী মীয়ামগী ই.ভি চার্জিং স্তেসন লিংখৎনবা ই.ই.এস.এলনা এন.দি.এম.সিগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নখি। মসিগী প্লাজা অসিদা তোঙান-তোঙানবা মখলগী ইলেকত্রিক গারি ৫ চার্জ তৌবা য়াগনি।
থৌরম অদুদা পৱারি মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি সঞ্জিব নন্দান সহাইনা হায়খি মসিগী চার্জ তৌফম অসিদা মখল কয়াগী ইলেকত্রিক গারিশিং চার্জ তৌবা য়াগনি। মসিনা ইলেকত্রিক গারিশিং চার্জ তৌবগী অৱাবা লৈহল্লোই অমসুং কঞ্জুমরশিংদা খুদোংচাবা কয়া পীগনি অমসুং ই-মোবিলিতিগী থবকঅসি মীয়াম্না পাম্নহনগনি।
য়ুনিয়ন পাৱর মিনিস্তরনা হায়খি রাইজগী থবকশিংনা লৈবাক শীনবা থুংনা কা মনুংদা থবক শুবদা নুংশিৎ শেংদবগী খুদোংচাদবা থেংনরিবা অসি কোকহনবা ঙমগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি অমসুং মসি মীয়াম হকচাং ফনা লৈনবা মাংজিল থাবা অনৌবা লম্বীনি। থবকশিং অসি মাইপাক্কনি হায়না ঐগী থাজবা থম্লি অমসুং মখোয়গী তুংগী থবকশিংদা য়াইফবা ওইনবা ই.ই.এস.এল অমসুং য়ু.এস এইদ অনিমক্তা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ভারত্তা নুংশিৎ শেংদবা অসি অরুবা ফিবম অমা ওইরে অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকপা অসিদা মসি হেন্না মরুওইবা হেনগৎলক্লে। মীয়াম্না মখোয়গী ওফিসশিং অমসুং মীয়ামগী ওইবা মফমশিংদা অমুক হল্লকপা মতমদা কা মনুংগী নুংশিৎকী ফিবম ফগৎহনবা অসি তঙাইফদবনি।
ই.ই.এস.এলনা মসিগী ওফিসকী এয়র-কন্দিসন্নিং অমসুং ভেন্তিলেসনগী থবকশিং অমুক নৌনা শেমজিল্লে। মসি য়ু.এস এজেন্সি ফোর ইন্তরনেসনেল দিবলপমেন্তগা লোয়ননা কা মনুংদা নুংশিৎ ফনা থম্নবা পায়খৎপনি। স্কোপ কমপ্লেক্সতা লৈবা ই.ই.এস.এলগী কোরপোরেত ওফিসতা চাংয়েং ওইনা মসিগী থবক অসি পায়খৎলে। মসিনা কা মনুংগী নুংশিৎকী ফিবম ফগৎহনবা, অইং-অশা নুংঙাইনা থম্বা অমসুং ইনর্জী লিক্না শীজিন্ননবা চাংয়েং ওইনা থবক পায়খৎপনি।
ই.ই.এস.এলনা চাংয়েং ওইনা পায়খৎলিবা প্রোজেক অসি অফবা ফল উবা ফংলে- অফবা নুংশিৎ ফংবা হেনগৎলকপগী চাং চাদা ৮০দা হেনগৎলে অমসুং মসি পায়খৎপদা অৱাবা অমা থেংনদে। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি য়েংলগা ইমপ্লোয়িশিংগী হকশেলগী ফিবম ফনা থম্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা চৎনবা য়াগদবা পাম্বৈশিং পুথোক্নবা ই.ই.এস.এলনা থবক পায়খৎপনি।
পায়খৎলিবা থবক অনিমক অসিনা ই.ই.এস.এলগী মখাদা অকোয়বগী ফিবম কন্নবা অমসুং ইনর্জী য়াম্না চংদবা বিল্দিং শানবা অমসুং ৱাল্দ ইনভাইরোনমেন্ত দেগী “#iCommit” কেম্পনগী পান্দমশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমুক হন্না থাজবা পীখি।

Ministry of Power
India’s first of its kind public EV Charging Plaza inaugurated by Union Power Minister
The Minister also launches Retrofit of Air-conditioning to improve Indoor Air Quality for Safety and Efficiency (RAISE)- a joint initiative of EESL and USAID
The two initiatives focus on energy efficiency, promoting e-mobility and improving indoor air quality
20 JUL 2020 6:51PM by PIB Delhi
With a focus on enhancing energy efficiency and promoting e-mobility, Shri R.K Singh, the Minister for Power, New & Renewable Energy, today inaugurated India’s first publicEV(Electric Vehicle) charging plaza at Chelmsford Club in New Delhi. While speaking at the occasion Shri Singh said, “The EV charging plaza is a new avenue for making e-mobility ubiquitous and convenient in India. Such innovative initiatives are imperative for the creation of a robust e-mobility ecosystem in the country. My congratulations to both EESL and NDMC.”
EESL is spearheading the EV ecosystem development in India by undertaking demand aggregation for procuring EVs and identifying innovative business models for implementation of Public Charging Station (PCS). EESL in collaboration with NDMC has established India’s first of its kind public EV Charging Plaza in Central Delhi. This plaza will host 5 Electric Vehicle Chargers of different specifications.
Speaking on the inauguration of public EV plaza Shri Sanjiv Nandan Sahai, Secretary, Ministry of Power said, “The charging plaza, with its compatibility with a wide range of electric vehicles will greatly spur e-mobility adoption. This would make EV charging hassle free and convenient for the consumers, thereby making e-mobility adoption an attractive proposition.”
Union Power Minister Shri R K Singh also launched today “Retrofit of Air-conditioning to improve Indoor Air Quality for Safety and Efficiency” (RAISE) national programme. At the launch, Shri R.K Singh stated, “I believe the RAISE initiative can potentially alleviate the issue of bad air quality in workspaces across the nation and pioneer ways to make them healthier and greener. I look forward to the success of their programme and wish both EESL and USAID best of luck for their future endeavours.
Poor air quality has been a concern in India for quite some time and has become more important in light of the COVID pandemic. As people return to their offices and public spaces, maintaining good indoor air quality is essential for occupant comfort, well-being, productivity and the overall public health.
In that context, EESL has undertaken a retrofit of its office air-conditioning and ventilation system. This is a part of the larger initiative to “Retrofit of Air-conditioning to improve Indoor air quality for Safety and Efficiency” developed for healthy and energy efficient buildings, in partnership with U.S. Agency for International Development’s (USAID) MAITREE programme. EESL’s corporate office in Scope Complex has been taken up as a pilot for this initiative. The pilot focuses on improving indoor air quality (IAQ), thermal comfort, and energy efficiency (EE) in EESL office’s air conditioning system.
As per EESL, pilot project has shown very impressive results – about 80% improvement in Air Quality parameters with almost no implementation hassles. Considering employee’s occupational health and safety is paramount in any workplace amidst the COVID-19 scenario, EESL is keen to provide such solutions across the country with standardisation and demand aggregation approach.
Both the initiatives reaffirm the pledge for ecological preservation and building a resilient energy sector, undertaken by EESL and other key stakeholders during the “#iCommit” campaign held on World Environment Day.