Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 UPDATES
Recoveries increase to more than 6.35 lakh, Recovery Rate to 63.33%
Close to 23,000 cases cured in the last 24 hours
17 JUL 2020 6:11PM by PIB Delhi
The “Test, Track and Treat” strategy of the Centre being implemented by the State/UT governments is proving to be an appropriate strategy to deal with the COVID-19 pandemic. India has seen a steady increase in the number of patients recovering of COVID. In the last 24 hours, 22,942 were cured and discharged.This has resulted in 63.33% of total positive cases recovering. 6,35,756 patients have recovered, till date.
While the strategy to deal with the spread of infection remains focused on early detection with wide-spread and easily accessible testing, the intensive contact tracing is aimed at restricting the spread. The Containment Strategy implemented across the Containment and Buffer Zones stresses on house-to-house survey and surveillance of SARI/ILI patients with focus on the elderly and people with co-morbid conditions. This has ensured that the COVID cases are identified in a timely manner and treated as per the severity of the symptoms either at home or in hospitals.
Ramping up of testing capacity has resulted in more than 3 lakh tests being conducted per day. 3,33,228 samples have been tested in the last 24 hours. The cumulative number of 1,30,72,718 samples tested has resulted in 9473 testing per million for the country.
Starting from one diagnostic lab in Jan 2020, the country is strengthened 1244 labs today, with 880 labs in the government sector and 364 in the private sector.
• Real-Time RT PCR based testing labs: 638 (Govt: 392 + Private: 246)
• TrueNat based testing labs: 504 (Govt: 452 + Private: 52)
• CBNAAT based testing labs: 102 (Govt: 36 + Private: 66)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফখ্রবা মশীং লাখ ৬.৩৫ হেল্লে, নাবা ফবগী চাংনা চাদা ৬.৩৩ য়ৌরে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ২৩,০০০গী ময়াদা নাবা ফখ্রে
17 JUL 2020 6:11PM by PIB Imphal
রাজ্য সরকার/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা পায়খৎপা কেন্দ্র সরকারগী "তেস্ত, ত্রেস, ত্রিৎ" খোংথাংনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবগী চুনরবা খোংথাং অমা ওইরক্লি। ভারত্তা কোবিদতগী নাবা ফরবা অনাবা মশীং তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২২,৯৪২ নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখি। মসিনা নাবা ফখ্রবা অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশীংদগী চাদা ৬৩.৩৩ ওইরে। হৌজিক ফাওবদা অনাবা ৬,৩৭,৭৫৬ নাবা ফখ্রে।
লাইনা অসি শন্দোকপদগী লাকশিন্নবা খোংথাংশিংদা পাকশন্না অমসুং লায়না তেস্ত তৌবা য়াহন্দুনা ঙন্না লাইওং খঙদোক্নবা হোৎনবদা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা শোক্ন-শম্নরুবা মীওইশিং থিদোকপনা শন্দোকপা থিংবসু মতেং পাংলি। কন্তেন্মেন্ত অমসুং বফর জোনশিংদা লাকশিন্নবগী খোংথাং অসি য়ুম-য়ুমদা সর্বে তৌবা অমসুং সারি/ইলি ওইবা অনাবশিং য়েংশিনবগা লোইননা অহল ওইরবা অমসুং লাইনা চেনবা অনাবা থুনা লানশিনগনবা মীওইশিংদনা হেন্না মরুওইবা মীৎয়েং চঙলি। মসিনা কোবিদ কেসশিং অসি মতম চানা খঙদোকপা ঙম্লি অমসুং লাইওং অদু কয়াম কল্লিবনো হায়বগী মতুং ইন্না য়ুমদা নত্ত্রগা হোস্পিতালদা লাইয়েং চত্থরি।
তেস্ত তৌবা ঙম্বগী পাঙ্গল হেনগৎলকপনা নোংমদা লাখ ৩দগী হেন্না তেস্ত তৌবা ঙম্লে। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা সেম্পল ৩,৩৩,২২৮ তেস্ত তৌখি। অপুনবা ওইনা তেস্ত তৌখ্রবা সেমপল ১,৩০,৭২,৭১৮না ভারত্তা মিল্লিয়ন অমদা তেস্ত তৌবগী চাং অসি ৯৯৪৭৩ য়ৌরে।
জনুৱারী ২০২০দা দাইগনোস্তিক লেব অমখক্তা লৈরম্বদগী লৈবাক অসিগী তেস্ত তৌনবগী লেবকী নেৎৱার্ক অসি লেব ১২৪৪ লৈবগা লোইননা মপাঙ্গল হেনগৎলক্লি, সরকারগী লেব ৮৮০ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ৩৬৪ শুরে।
• রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৬৩৮ (সরকারগী ৩৯২+ প্রাইবেৎঃ ২৪৬)
• ত্রুনাৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫০৪ (সরকারগী ৪৫২+ প্রাইবেৎঃ ৫২)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ১০২ (সরকারগী ৩৬+ প্রাইবেৎঃ ৬৬)
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।