Ministry of Finance
CBDT has refunded Rs. 71,229 crore so far to help taxpayers during COVID-19 pandemic
17 JUL 2020 6:00PM by PIB Delhi
The Central Board of Direct Taxes (CBDT) has issued refunds worth Rs 71,229 crore in more than 21.24 lakh cases upto 11th July, 2020, to help taxpayers with liquidity during COVID-19 pandemic, since the Government’s decision of 8th April, 2020 to issue pending income tax refunds at the earliest.
Income tax refunds amounting to Rs. 24,603 crore have been issued in 19.79 lakh cases to taxpayers and corporate tax refunds amounting to Rs. 46,626 crore in 1.45 lakh cases have been issued to taxpayers during COVID-19.
It is stated that the government has laid great emphasis on providing tax related services to the taxpayers without any hassles and is aware that during these difficult times of COVID-19 pandemic, many of the taxpayers are waiting to see that their tax demands and refunds reach finality as quickly as possible.
It is further emphasized that all the refund related cleaning up of the tax demands are being taken up on priority and is likely to be completed by 31st August, 2020. Also, all applications for rectifications and for giving effect to appeal orders are to be uploaded on the ITBA. It has been decided to do all the work of rectification and appeal effect on ITBA only.
It is reiterated that taxpayers, for quick processing of their refunds, should provide immediate response to the emails of I-T Department. A quick response from the taxpayer in this regard would facilitate the I-T Department to process their refunds expeditiously. Many taxpayers have submitted their responses electronically for rectification, appeal effects or tax credits. These are being attended to in a time bound manner. All refunds have been issued online and directly into the bank accounts of the taxpayers.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.দি.তি.না তেক্স থিরিবশিংদা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী য়েংলগা লুপা করোর ৭১,২২৯ হন্দোকখ্রে
17 JUL 2020 6:00PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ দাইরেক্ত তেক্স (সি.বি.দি.তি.)না কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মনুংদা ক্রোর লুঃ ৭১,২২৯ অমা পন্থবা লৈতনা ২০২০গী জুলাইগী ১১ ফাওবদা লৈরিবা লাখ ২১.২৪ হেনবা কেস হন্দোক্তুনা, ২০২০গী এপ্রিল ৮দা সরকারনা লেপখিবা ৱারেপ মতুং ইন্না পন্দুনা লৈরিবা ইনকম তেক্স হন্দোকহনখ্রে।
কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মনুংদা ক্রোর লুঃ ২৪,৬০৩ ইনকম তেক্সনা, ইনকম থিরিবশিংদা কেস ১৯.৭৯দা হন্দোকহনখ্রে অমসুং কোর্পোরেত তেক্সনা ক্রোর লুঃ ৪৬,৬২৬ ইনকম থিরিবশিংদা কেস ১৯.৭৯দা হন্দোকহনখ্রে
গবর্নমেন্তনা তেক্স থিরিবশিংবু তেক্স থিবগা মরী লৈনবা থবকশিংদা চয়েৎনবা অমত্তা লৈতনা লুম্না লৌই অমসুং কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মনুংদা তেক্স থিরিবশিংনা মখোয়গী তেক্স অদু থুনা হন্দোক্নবা ঙাইদুনা লৈরি হায়বা খঙই।
মখা তারকপদা তেক্স দিমান্দশিং হন্দোকপদা মরী লৈনবশিং থুনা পায়খৎপা অদুগা ২০২০গী ওগস্তকী ৩১ ফাওবদা লোয়শিন্নবা হোৎনবা। অদুগা শেমদোক্নবগী এপ্লিকেসন পুম্নমক অমসুং ৱাকৎপগী ওর্দরস পিশিনবা পুম্বা আই.তি.বি.এ.দা অপলোদ তৌগদবনি। থবক পুম্বা হায়বদি শেম্দোক-শেম্জিন তৌবা ৱাকৎপা আই.তি.বি.এ.না তৌহনগনি।
মসিনা অমুক হন্না হায়রি মদুদি, তেক্স থিরিবশিংনা মখোয়গী তেক্স অদু থুনা হন্দোক্নবা মখোয়না আই.তি. দিপার্তমেন্তকী ই-মেলশিং খুদক্তা হনগদবনি। তেক্স থিরিবশিংনা মখোয়গী ই-মেল অদু থুনা হনবনা আই.তি. দিপার্তমেন্তনা মতম চানা থবক পায়খৎপা ঙম্মী। তেক্স থিরিবশিংনা শেমদোক্নবগী এপ্লিকেসন পুম্নমক অমসুং ৱাকৎপগী ওর্দরস পীশিনবা পুম্বা ইলেক্ত্রোনিক্সকী খুত্থাংদা তৌই। মসিনা মতম য়াম্না চংহন্দে। তেক্স হন্দোকপা পুম্বা তেক্স থিরিবশিংগী বেঙ্ক একাউন্দা ওনলাইনগী খুত্থাংদা য়ৌহল্লী।