Ministry of Commerce & Industry
Tele-conversation held between Commerce and Industry Minister Shri Piyush Goyal and the U.S. Secretary of Commerce Mr Wilbur Ross
16 JUL 2020 6:53PM by PIB Delhi
There was an informal tele-conversation between Mr. Piyush Goyal, Minister of Commerce & Industry and Railways and Mr. Wilbur Ross, U.S. Secretary of Commerce on 16 July 2020, a day after the India-U.S. CEO Forum which was held on15 July 2020.
At the outset, both the principals exchanged pleasantries, and discussed the Covid-19 situation in both the countries and appreciated the cooperation between India and the USA, the largest and oldest democracies of the world, in fighting the pandemic.
The principals also conversed on the ongoing India-USA trade discussions and appreciated the substantial progress made by both sides on most of the outstanding issues. There was a desire expressed to conclude this initial limited trade package and recognising the complementarities of the India-USA bilateral trade, discussed the possibility of an FTA.
In response to Minister Goyal’s concern on USA keeping certain Indian products (24 items) under TVPRA (Trafficking Victims Protection Reauthorization Act)’ list and designating them as ‘child labour sectors’; thereby denying them the opportunity to participate in supply contracts of U.S. government agencies, Secretary Ross offered to set up a meeting between the labour department officials of both sides.
Minister Goyal also flagged the pending ‘US-India Social Security Totalisation Agreement’, which had been also discussed during the visit of President Trump to India in February 2020. While appreciating India’s concern, Secretary Ross mentioned that the statutory requirements of U.S. have to be fulfilled by India in this regard. He offered to arrange a meeting between U.S. Social Security Administrator and concerned Indian officials to discuss and find a possible solution.
Minister Goyal also raised a concern on ‘U.S. ban on import of wild catch shrimp from India’ on the premise that fishing practices followed in India were non-compliant with US regulations to protect sea turtles. He mentioned the various conservation measures taken by Indian maritime states in protecting the sea turtles. Secretary Ross appreciated India’s concerns and agreed to facilitate a discussion between the officials of U.S state department and Office of Marine Conservation with the Indian Department of Fisheries and Ministry of Forest and Environment, in this regard.
At conclusion, Minister Goyal and Secretary Ross thanked each other and expressed their resolve to work together to further strengthen the Trade and economic ties between India and USA

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ল অমসুং য়ু.এসকী কমর্স সেক্রেতরী ৱিলপুর রোস অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
16 JUL 2020 6:53PM by PIB Imphal
২০২০, জুলাই ১৫দা ইন্দিয়া-য়ু.এস সি.ই.ও ফোরম পাংথোকখ্রবা মতুংদা ২০২০গী জুলাই ১৬দা কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তর পিয়ুস গোয়াল অমসুং য়ু.এসকী কমর্স সেক্রেতরি ৱিলপুর রোস অনিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে ।
অহানবদা লুচিংবা অসিনা মখোয়গী লৈবাকশিংদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবমশিং খন্নখি অমসুং মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অমসুং লিরবা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাকশিং ওইরিবা ভারত অমসুং য়ু.এস.এ অনিগী মরক্তা লাইচৎ অসি থেংননবা মতেং পাংনরিবা অদু থাগৎখি ।
লুচিংবশিংনা হৌজিক চৎথরিবা ভারত-য়ু.এস.এ ললোন-ইতিক্কী ৱারি শানবা অসি খন্নখি অমসুং নাকল অসিগী মরক্তা অফবা ফলশিং পুরকপদা থাগৎখি । অকক্নবা চাংদা ললোন-ইতিক পাংথোক্লিবা অসি লোইশিন্নবগী অপাম্বা অমসুং এফ.তি.এ য়াওনা ভারত-য়ু.এস.এগী নাকল অনিগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং খন্নখি ।
ভারতকী পোৎথোক ২৪ য়ু.এস.এনা ত্রাফিক্কিং ভিক্তিমস প্রোতেক্সন রিওথোরাইজেসন এক্তকী মখাদা থম্লিবা অমসুং মখোয় ‘চাইল্দ লেবর সেক্তর’ ওইনা লৌরিবা অমসুং য়ু.এস সরকারগী এজেন্সিশিংদা য়োনবা য়াদ্রিবা অসিগী মতাংদা মিনিস্তরনা পুখৎলকপা ৱাফম অমগী পাউখুম ওইনা সেক্রেতরি রোসনা নাকল অনিমক্কী লেবর দিপার্তমেন্তশিংগী মরক্তা মীফম অমা পাংথোক্নপা ৱাফম থমখি ।
২০২০গী ফেবুৱারিদা প্রসিদেন্ত ত্রম্পনা ভারত্তা লাক্লম্বদা খন্নখিবা ‘য়ু.এস-ইন্দিয়া সোসিএল সেকুরিতি তুতেলাইজেসন এগ্রিমেন্ত’ পন্দুনা লৈরিবা অসি মিনিস্তর গোয়ালনা পুখৎখি । ভারতকী ৱাফম অদুগী মতাংদা সেক্রেতরি রোসনা হায়খি মসিগী মতাংদা য়ু.এসনা দরকার ওইরিবা আইনগী ওইবা থবকশিং ভারতনা ফংহনগদবনি । মসিগী মতাংদা য়ু.এস সোসিএল সেকুরিতি এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং ভারতকী মরী লৈনবা ওফিসিএলশিংগী মরক্তা ৱারি শান্নবা মহাক্না খঙহনখি ।
অহাংবা মফমদগী ফাবা খজিং ভারত্তগী পুশিল্লকপা য়ু.এসনা থিংলিবা অসিগী মতাংদা মিনিস্তর গোয়ালনা পুখৎখি । মহাক্না হায়খি ভারতকী সমুদ্র মপানদা লৈবা রাজ্যশিংনা সমুদ্রগী থেঙ্গুশিং কন্নবা থবক কয়া পায়খৎলে । ভারতকী পুখৎলক্লিবা ৱাফম অসি সেক্রেতরি রোসনা থাগৎখি অমসুং মসিগী মতাংদা ভারতকী ফিসরি দিপার্তমেন্ত অমসুং ফোরেস্ত অমসুং ইনভাইরোনমেন্ত মিনিস্ত্রি অমসুং য়ু.এস স্তেৎ দিপার্তমেন্ত অমসুং মেরিন কঞ্জর্বেসন ওফিসকী ওফিসিএলশিংগী মরক্তা ৱারি শানবা অয়াবা পীখি ।
ভারত অমসুং য়ু.এস.এ অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক অমসুং শেন-থুমগী লৈনরিবা মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়না মিনিস্তর গোয়াল অমসুং সেক্রেতরি রোস অনিনা ৱারেপ লৌখি অমসুং অমনা অমবু থাগৎনখি ।