হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
সি.বি.এস.ই.গী ক্লাস Xগী ফল লাউথোকখ্রে; ত্রিবান্দ্রমগী রিজন্না পাস পর্সন্তেজ খ্বাইদগী ৱাংখ্রে
15 JUL 2020 3:36PM by PIB Imphal
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ সেকেন্দরী ইদুকেসন (সি.বি.এস.ই.)গী ক্লাস Xগী ফলশিং ঙসি লাউথোকখ্রে। রিজন পুম্নমক্কী মরক্তা পাস পর্সন্তেজ ৯৯.২৮%গা লোয়ননা ত্রিবান্দ্রমনা খ্বাইদগী পাস তৌবা ওইরি ৯৮.৯৫%গা লোয়ননা চেন্নাই রিজননা মতুং ইল্লি অমরোমদা বেঙ্গলুরুনা পাস পর্সন্তেজ ৯৮.৩২%গা লোয়ননা অহুমশুবা মফম কল্লি। অপুনবা মহৈরোয় ১৮,৭৩,০১৫না একজাম অসি থাখিবগী মনুংদা মহৈরোয় ১৭,১৩,১২১না একজাম অসি মায় পাকখি। চহি অসিগী অপুনবা পাস পর্সন্তেজ অসি ৯১.৪৬ ওইরি। সি.বি.এস.ই.গী ফলশিংগী মখা তাবা অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
একজামিনেসনগী মতম
ফেব্রুৱারী ১৪ ২০২০দগী মার্চ ২০ ২০২০ ফাওবা
ফলশিং লাউথোকপগী তাং
জুলাই ১৫ ২০২০
১.
অপুনবা স্কুলশিং অমসুং এজাম সেন্তরশিংগী অপুনবা মশিং (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
স্কুলগী মশিং
একজাম সেন্তরগী মশিং
২০১৯
8১৯২৯৮
৪৯৭৪
২০২০
২০৩৮৭
৫৩৭৭
২.
ওবরওল পাস পর্সন্তেজ (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস তৌবগী %
পাস তৌবা হেনগৎপগী
%
২০১৯
১৭৭৪২৯৯
১৭৬১০৭৮
১৬০৪৪২৮
৯১.১০
০.৩৬ %
২০২০
১৮৮৫৮৮৫
১৮৭৩০১৫
১৭১৩১২১
৯১.৪৬
৩.
রজনগী মতুং ইন্না পাস% - ২০২০গী রিজনশিং (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
রিজনগী মমিং
পাস %
১
ত্রিবান্দ্রম
৯৯.২৮
২
চেন্নাই
৯৮.৯৫
৩
বেঙ্গলুরু
৯৮.২৩
৪
পুনে
৯৮.০৫
৫
অজমির
৯৬.৯৩
৬
পঞ্চকুলা
৯৪.৩১
৭
ভুনেস্বর
৯৩.২০
৮
ভোপাল
৯২.৮৬
৯
চন্দিগর
৯১.৮৩
১০
পত্না
৯০.৬৯
১১
দেরাদুন
৮৯.৭২
১২
প্রয়াগ্রাজ
৮৯.১২
১৩
নোইদা
৮৭.৫১
১৪
দিল্লী ৱেস্ত
৮৫.৯৬
১৫
দিল্লী ইস্ত
৮৫.৭
১৬
গুহাতি
৭৯.১২
৪.(A)
দিল্লী-ইস্ত রিজনগী কেন্দিদেৎশিংগী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস%
২০২০
১৮৮৮৪৩
১৮৬৮৮৯
১৬০৩২৪
৮৫.৭৯
৪.(B)
দিল্লী-ৱেস্ত রিজনগী কেন্দিদেৎশিংগী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস%
২০২০
১২৩৯৩৬
১২২৬৪৮
১০৫৪৩২
৮৫.৯৬
৪.(C)
দিল্লীগী অপুনবা রিজনগী কেন্দিদেৎশিংগী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস%
২০১৯
৩২৫৬৩৮
৩২২০৬৭
২৬০৭৮৯
৮০.৯৭
২০২০
৩১২৭৭৯
৩০৯৫৩৭
২৬৫৭৫৬
৮৫.৮৬
৫.
ফোরেন স্কুলশিংগী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস%
২০১৯
২৩৬৯৭
২৩৪৯৪
২৩২০০
৯৮.৭৫
২০২০
২৩৮৪১
২৩৭১৬
২৩৪০০
৯৮.৬৭
৬.
জেন্দরগী মতুং ইন্না পাস তৌবগী % (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
জেন্দর
২০১৯
২০২০
নুপীনা নুপাদগী ৩.৭১% হেল্লি
নুপীশিং
৯২.৪৫
৯৩.৩১
নুপাশিং
৯০.১৪
৯০.১৪
ত্রান্সজেন্দর
৯৪.৭৪
৭৮.৯৫
৭.
২০২০গী ইন্সতিত্যুৎ অমমমগী ওইবা অপুনবগী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
ইন্সতিত্যুৎশিং
পাস%
১
কে.ভি.
৯৯.২৩
২
জে.এন.ভি.
৯৮.৬৬
৩
সি.তি.এস.এ.
৯৩৬৭
৪
ইন্দিপেন্দেন্ত
৯২.৮১
৫
গোবর্মেন্ত
৮০.৯১
৬
গোবর্মেন্ত এদেদ
৭৭.৮২
৮.
২০২০গী সি.দবল্যু.এস.এন.গী কেন্দিদেৎকী ফল (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
রেজিস্তর তৌখিবা
থাখিবা
পাস তৌখিবা
পাস%
২০১৯
৫৩৫২
৫২৩৩
৫০২৩
৯৫.৯৯
২০২০
৫৯৮৪
৫৮৬৭
৫৫৪০
৯৪.৪৩
৯.
>৯০% অমসুং >৯৫% অমসুং মথক ফংবা অপুনবা কেন্দিদেৎকী মশিং (২০২০) (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
অপুনবা কেন্দিদেৎ
>৯০% অমসুং মথক
>৯০% মথক ওইবা মহৈরোয়শিংগী পাস পর্সন্তেজ
>৯৫% অমসুং মথক
>৯৫% মথক ওইবা মহৈরোয়শিংগী পাস পর্সন্তেজ
২০১৯
২২৫১৪৩
১২.৭৮
৫৭২৫৬
৩.২৫
২০২০
১৮৪৩৫৮
৯.৮৪
৪১৮০৪
২.২৩
১০.
>৯০% অমসুং >৯৫% অমসুং মথক ফংবা অপুনবা সি.দবল্যু.এস.এন.গী কেন্দিদেৎকী মশিং(২০২০) (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
অপুনবা কেন্দিদেৎ
>৯০% অমসুং মথক
>৯৫% অমসুং মথক
২০১৯
২৭৫
৪৮
২০২০
২৫৩
৩২
১১.
কম্পার্তমেন্ত লাকখিবা কেন্দিদেৎ মশিং (সবজেক্ত পুম্নমক্তা)
চহি
কেন্দিদেৎ মশিং
পর্সন্তেজ
২০১৯
৩৮৭০৫
৭.৮৮
২০২০
১৫০১৯৮
৮.০২

Ministry of Education
Class X results of CBSE declared; Trivandrum region records highest pass percentage
15 JUL 2020 3:36PM by PIB Delhi
The Central Board of Secondary Education (CBSE) declared Class X results today. Trivandrum performed best amongst all regions with 99.28 % pass percentage followed by Chennai region with 98.95 % while Bengaluru stands at third position with 98.23 % pass percentage. A total of 18, 73,015students appeared in the exam out of which 17, 13,121students passed the exam. Overall pass percentage of this year is 91.46. Further details of CBSE results are as follows:
Duration of Examination
15 February 2020 to 20 March 2020
Date of Result Declaration
15 July 2020
1.
Total number of Schools and Exam centers (Full Subjects)
Year
Number of Schools
Number of Exam Centers
2019
19298
4974
2020
20387
5377
2.
Overall Pass Percentage (Full Subjects)
Year
Registered
Appeared
passed
Pass%
Increase in pass%
2019
1774299
1761078
1604428
91.10
0.36 %
2020
1885885
1873015
1713121
91.46
3.
Region-wise Pass % - 2020 Regions (Full Subjects)
Name of Region
Pass %
1
Trivandrum
99.28
2
Chennai
98.95
3
Bengaluru
98.23
4
Pune
98.05
5
Ajmer
96.93
6
Panchkula
94.31
7
Bhubaneswar
93.20
8
Bhopal
92.86
9
Chandigarh
91.83
10
Patna
90.69
11
Dehradun
89.72
12
Prayagraj
89.12
13
Noida
87.51
14
Delhi West
85.96
15
Delhi East
85.79
16
Guwahati
79.12
4.(A)
Performance of Candidates in Delhi-East Region (Full Subjects)
YEAR
REGISTERED
APPEARED
PASSED
PASS%
2020
188843
186889
160324
85.79
4.(B)
Performance of Candidates in Delhi-West Region (Full Subjects)
YEAR
REGISTERED
APPEARED
PASSED
PASS%
2020
123936
122648
105432
85.96
4.(C)
Performance of Candidates in Over-All Delhi Region (Full Subjects)
YEAR
REGISTERED
APPEARED
PASSED
PASS%
2019
325638
322067
260789
80.97
2020
312779
309537
265756
85.86
5.
Performance of Candidates in Foreign Schools (Full Subjects)
YEAR
REGISTERED
APPEARED
PASSED
PASS%
2019
23697
23494
23200
98.75
2020
23841
23716
23400
98.67
6.
Gender wise Pass % (Full Subjects)
GENDER
2019
2020
Girls have done better than Boys by 3.17 %
Girls
92.45
93.31
Boys
90.14
90.14
Transgender
94.74
78.95
7.
Institution-wise Comparative Performance 2020 (Full Subjects)
Institutions
Pass %
1
KV
99.23
2
JNV
98.66
3
CTSA
93.67
4
INDEPENDENT
92.81
5
GOVT
80.91
6
GOVT AIDED
77.82
8.
Performance of CWSN candidates 2020 (Full Subjects)
YEAR
REGISTERED
APPEARED
PASSED
PASS%
2019
5352
5233
5023
95.99
2020
5984
5867
5540
94.43
9.
Total number of candidates who scored >90% and >95% and above (2020) (Full Subjects)
Total Candidates
>90% and above
Pass Percentage of students >90% above
>95%
and above
Pass Percentage of students >95% above
2019
225143
12.78
57256
3.25
2020
184358
9.84
41804
2.23
10.
Total number of CWSN candidates who scored >90% and >95% and above (2020) (Full Subjects)
Total Candidates
>90% and above
>95% and above
2019
275
48
2020
253
32
11.
Number of Candidates placed in Compartment (Full Subjects)
Year
Number of Candidates
Percentage
2019
138705
7.88
2020
150198
8.02