Ministry of Civil Aviation
Rajiv Gandhi National Aviation University starts admission process for new session
29th July 2020 is the last date for submission of on-line applications for Under Graduate and Post Graduate programs
15 JUL 2020 1:07PM by PIB Delhi
India’s sole Aviation University, Rajiv Gandhi National Aviation University (RGNAU), Amethi, Uttar Pradesh has announced start of admission process for the courses in new session of 2020. The courses include- Bachelor of Management Studies (BMS) in Aviation Services & Air Cargo and Post Graduate Diploma in Airport Operations 29th July 2020 is the last date for submission of on-line applications for BMS and PG Diploma course. Interested students have to apply online on the University website- www.rgnau.ac.in
Shri Amber Dubey, Acting Vice Chancellor, Rajiv Gandhi National Aviation University, said, “Number of airports is increasing in the country and each new airport offers a great number of employment opportunities. With growth of aviation sector, we anticipate a bright prospect for trained aspirants. The job oriented courses being offered by RGNAU will prepare students to be ready for the emerging opportunities.”
The details of the courses are as below:
Bachelor of Management Studies (BMS) in Aviation and Air Cargo is a three years’ apprenticeship embedded degree program being offered in collaboration with the Logistics Skill Council. The entire 3rd year course comprises of an on-the-job apprenticeship with airlines, airports, cargo, MRO, ATC and ground services companies.
• Eligibility: The candidates with minimum 50% aggregate marks in 10 + 2, with mathematics or business statistics or business mathematics as one of the subjects, can apply for admission in this course. Relaxation of 5% marks is allowed for candidates belonging to SC / ST category. Aspiring candidate should be below 21 years of age as on 31st August 2020 and should be able to produce the final mark sheet by 31st October 2020.
Post-Graduate Diploma in Airport Operations (PGDAO) is an 18-month course being run in collaboration with GMR Aviation Academy. The course includes 12 months classroom training at the University campus and 06 months internship program at GMR Airports.
• Eligibility: Candidates with a minimum of 55% marks in aggregate in Graduation from a recognized University can apply for admission in this course. Relaxation of 5% of marks is allowed for candidates belonging to SC/ST category. In order to be eligible for admission, a candidate should be below 25 years of age as on 31st August, 2020 and should be able to produce the final mark sheet by 31st October, 2020.
Application process: For both the courses, applications are to be filled online only by accessing the RGNAU website http://www.rgnau.ac.in. The application fee is Rs. 950/- for General/OBC candidates and Rs. 475/- for SC/ST/PwD categories. The fee is non-refundable; any bank or payment gateway service charges must be borne by the applicant.
Selection process: The selection of the candidates for both the courses will be based on an OMR based entrance examination conducted on All India basis on Sunday, 16th August, 2020.
Program
Eligibility
Application process
Selection process
Last date of application
Bachelor of Management Studies (BMS) in Aviation and Air Cargo (03 years course)
Minimum 50% aggregate marks in 10 + 2 (Mathematics / Business Statistics / Business Mathematics as one of the subjects);
5% relaxation in marks for SC/ST candidates;
Should be below 21 years of age as on 31st August 2020
Apply online on RGNAU website http://www.rgnau.ac.in
Application fee:
Rs. 950/- for General/ OBC candidates and Rs. 475/- for SC/ST/ PwD categories
Fee is non-refundable; any bank or payment gateway service charges must be borne by the applicant.
An OMR based entrance examination on All India basis on Sunday, 16th August, 2020
29th July 2020
Post-Graduate Diploma in Airport Operations (PGDAO) (18-month course)
Minimum of 55% aggregate marks in Graduation from a recognized university;
5% relaxation in marks for SC/ST candidates;
Should be below 25 years of age as on 31st August, 2020
About Rajiv Gandhi National Aviation University
The Rajiv Gandhi National Aviation University (RGNAU) is India’s first and only Aviation University established under the Rajiv Gandhi National Aviation University Act, 2013, in Amethi, Uttar Pradesh. The objective of RGNAU is to facilitate and promote aviation studies, teaching, training, research in conjunction with the industry to achieve excellence in operations and management of all the sub-sectors within the aviation industry. In order to bridge the skill gap within the Indian Aviation industry,the university currently offers three programs – one Under Graduate Program, One Post Graduate Program and a Certificate Course in Basic Fire Fighting. The university also conducts a number of EDPs/ MDPs to provide updated knowledge for mid-level and senior aviation professionals already engaged in their professions. More information about university can be accessed at: www.rgnau.ac.in

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
রাজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতীনা অনৌবা সেসনগী মিং চনবগী থবক হৌখ্রে
অন্দর গ্রেজুএৎ অমসুং পোস্ত গ্রেজুএৎ প্রোগ্রামশিংগী ওইনা ওনলাইনদা এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং জুলাই ২৯, ২০২০নি
15 JUL 2020 1:07PM by PIB Imphal
ভারতকী অমত্তা ঙাইরবা এভিএসন য়ুনিবর্সিতী, রজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতী (আর.জি.এন.এ.য়ু.), অমেথি, উত্তর প্রদেশ্না মখোয়গী ২০২০গী অনৌবা সেসনগী কোর্সশিংগী মিং চনবগী থবক হৌরগনি হায়না লাউথোকখ্রে। কোর্সশিং অসিদা – এভিএসন সর্ভিসেস এন্দ এয়র কার্গোদা বেচেলর ওফ মেনেজমেন্ত স্তদিস (বি.এম.এস.) অমসুং পোস্ত গ্রেজুএৎ দিপ্লোমা ইন এয়রপোর্ত ওপরেসন্স য়াওরি। বি.এম.এস. অমসুং পি.জি. দিপ্লোমা কোর্সশিংগী ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ২৯, ২০২০ ওইগনি। তম্বা পাম্লিবা মহৈরোয়শিংনা য়ুনিবর্সিতীগী ৱেবসাইৎ- www.rgnau.ac.inতা ওনলাইনদা এপ্লাই তৌগদবনি।
শ্রী অম্বের দুবে, এক্তিং ভাইস চান্সেল্লর, রজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতীনা হায়খি, "লৈবাক অসিদা এয়রপোর্ত মশিং হেনগৎলক্লি অমসুং অনৌবা এয়রপোর্ত খুদিংমক্না মশিং য়াম্লবা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। এবিএসন সেক্তর অসি চাউথোরকপগা লোয়ননা, ত্রেন তৌরবা এস্পিরেন্তশিংগী তুংগী আশা চাওনা লৈরগনি। আর.জি.এন.এ.য়ু.না হাংলিবা জোব ওরিয়েন্তেদ কোর্সশিংনা মহৈরোয়শিংবু মখোয়গী তুংলমচত্তা থেংনগদবা খুদোংচাবশিং অদুগীদমক শেম শাবীরি।"
কোর্সশীংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
বেচেলর ওফ মেনেজমেন্ত স্তদিস (বি.এম.এস.) ইন এভিএসন সর্ভিসেস এন্দ এয়র কার্গো অসি চহি অহুমগী এপ্রেন্তিসশিপ য়াওবা দিগ্রী প্রোগ্রাম অমনি মসি লোজিস্তিক্স স্কিল কাউন্সিলগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা হাংবনি। কোর্স অসিগী ৩শুবা চহি অসিদা এয়রলাইনশিং, এয়রপোর্ত, কার্গো, এম.আর.ও., এ.তি.সি. অমসুং গ্রাউন্দ সর্ভিসেস কম্পনীশিংগা লোয়ননা ওন-দি-জোব এপ্রেন্তিসশিপ অমা য়াওগনি।
• ইলিজিবিলিতীঃ অঙ্কা নত্রগা বিজিনেস স্তেতিস্তিক্স নত্রগা বিজিনেস মেথমেতিক্স অসি সবজেক্ত অমা ওইনা লৌরকপা য়ামদ্রবদা ১০+২তা অপুনবদা ৫০% ফংলকপা কেন্দিদেৎশিংনা কোর্স অসিদা মি চনবা য়াগনি। এস.সি./এস.তি. কাংলুপ্তা চনবা কেন্দিদেৎশিংদা মার্ক ৫% কোমথোক্কনি। তম্নিংলিবা কেন্দিদেৎশিংনা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবদা চহি ২১গী মখাদা লৈবা ওইগদবনি অমসুং ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা ফাইনেল মার্কশিৎ পুথোকপা ঙমগদবনি।
পোস্ত গ্রেজুএৎ দিপ্লোমা ইন এয়রপোর্ত ওপরেসন্স (পি.জি.দি.এ.ও.) অসি থা ১৮কী জি.এম.আর. এভিএসন একাদেমীগা খুৎশম্নদুনা পাঙথোকপা কোর্স অমনি। কোর্স অসিদা য়ুনিবর্সিতি কেম্পসতা থা ১২গী ক্লাসরুম ত্রেনিং অমসুং জি.এম.আর. এয়রপোর্ত্তা থা ৬কী ইন্তর্নশিপ য়াওরি।
• ইলিজিবিলিতীঃ শকখঙলবা য়ুনিবর্সিতী অমদগী গ্রেজুএসন্দা অপুনবদা ৫০% ফংলকপা কেন্দিদেৎশিংনা কোর্স অসিদা মি চনবা য়াগনি। এস.সি./এস.তি. কাংলুপ্তা চনবা কেন্দিদেৎশিংদা মার্ক ৫% কোমথোক্কনি। মিং চনবা য়ানবগীদমক্তা কেন্দিদেৎ অমনা ওগস্ত ৩১, ২০২০ ফাওবদা চহি ২৫গী মখাদা লৈবা ওইগদবনি অমসুং ওক্তোবর ৩১, ২০২০ ফাওবদা ফাইনেল মার্কশিৎ পুথোকপা ঙমগদবনি।
এপ্লিকেসনগী মওং: কোর্স অনিমক্কী ওইনা আই.জি.এন.এ.য়ু.গী ৱেবসাইৎ http://www.rgnau.ac.in. খক্তদা চংলগা ওনলাইনদা এপ্লিকেসনশিং মেনশিনগদবনি। এপ্লিকেসন ফী অসি জেনরেল/ও.বি.সি. মহৈরোয়শিংগী ওইনা লুপা ৯৫০/- অমসুং এস.সি./এস.তি./পি.দবল্যু.দি. কাংলপশিংগী ওইনা লুপা ৪৭৫/- ওইগনি। এপ্লিকেসন ফী অসি নন-রিফন্দেবল ওই; বেঙ্ক নত্রগা পেমেন্ত গেৎৱেগী সর্ভিস চার্জ অসি এপ্লিকান্তনা পুথোক্কনি।
খনবগী মওং: ভারত পুম্বগী ওইনা য়েংগদবা নোংমাইজিং নুমিৎ ওগস্ত ১৬, ২০২০দা পাঙথোক্কদৌরিবা ও.এম.আর.দা বেজ তৌবা এন্ত্রান্স একজামিনেসনদা য়ুম্ফম ওইরগা কোর্স অনিমক্কী ওইনা কেন্দিদেৎশিং খনগনি।
প্রোগ্রাম
ইলিজিবিলিতীঃ
এপ্লিকেসনগী মওং
খনবগী মওং
এপ্লিকেসন থাজিন্নবগী অরোইবা তাং
বেচেলর ওফ মেনেজমেন্ত স্তদিস (বি.এম.এস.) ইন এভিএসন সর্ভিসেস এন্দ এয়র কার্গো (চহি ০৩গী কোর্স)
১০ + ২দা য়ামদ্রবদা অপুনবদা ৫০% ফংবা (অঙ্কা / বিজিনেস স্তেতিস্তিক্স / বিজিনেস মেথমেতিক্স অসি সবজেক্ত অমা ওইনা লৌরকপা);
এস.সি./এস.তি. কেন্দিদেৎশিংগী মার্ক ৫% কোমথোক্কনি;
ওগস্ত ৩১ ২০২০ ফাওবদা চহি ২১গী মখা ওইগদবা
আর.জি.এন.এ.য়ু.গী ৱেবসাইৎ http://www.rgnau.ac.in তা ওনলাইনদা এপ্লাই তৌ
এপ্লিকেসন ফী:
জেনরেল/ও.বি.সি. মহৈরোয়শিংগী ওইনা লুপা ৯৫০/- অমসুং এস.সি./এস.তি./পি.দবল্যু.দি. কাংলপশিংগী ওইনা লুপা ৪৭৫/-
ফী অসি নন-রিফন্দেবল ওই; বেঙ্ক নত্রগা পেমেন্ত গেৎৱেগী সর্ভিস চার্জ অসি এপ্লিকান্তনা পুথোক্কনি।
An OMR based entrance examination on All India basis on Sunday, 16th August, 2020 ভারত পুম্বগী ওইনা য়েংগদবা নোংমাইজিং নুমিৎ ওগস্ত ১৬, ২০২০দা পাঙথোক্কদৌরিবা ও.এম.আর.দা বেজ তৌবা এন্ত্রান্স একজামিনেসন
জুলাই ২৯, ২০২০
পোস্ত গ্রেজুএৎ দিপ্লোমা ইন এয়রপোর্ত ওপরেসন্স (পি.জি.দি.এ.ও.) (থা ১৮গী কোর্স)
শকখঙলবা য়ুনিবর্সিতী অমদগী গ্রেজুএসন্দা য়ামদ্রবদা অপুনবদা ৫০% ফংলকপা;
এস.সি./এস.তি. কেন্দিদেৎশিংগী মার্ক ৫% কোমথোক্কনি;
ওগস্ত ৩১ ২০২০ ফাওবদা চহি ২৫গী মখা ওইগদবা
রজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতীগী মতাংদা
রজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতী (আর.জি.এন.এ.য়ু.) অসি ভারতকী ওইনা ইহান হানবা অমসুং অমত্তা ঙাইরবা রজিব গান্ধী নেস্নেল এভিএসন য়ুনিবর্সিতী এক্ত, ২০১৩গী মখাদা উত্তর প্রদেশকী অমেথিদা লৈবা এভিএসন য়ুনিবর্সিতী অমনি। আর.জি.এন.এ.য়ু.গী থম্লিবা পান্দমদি এভিএসন ইন্দস্ত্রীদা লৈরিবা সব সেক্তর পুম্নমক্কী ওপরেসনশিং অমসুং মেনেজমেন্তকী থবকশিংদা মায় পাক্না মথৌ পাঙথোকপা ঙম্নবগীদমক এভিএসন স্তদীজ, তিচিং, ত্রেনিং, রিসর্চ তম্বীবা অমদি পীবনি। ভারতকী এভিএসন ইন্দস্ত্রী অসিদা লৈরিবা স্কিলগী অহোবা অসি মেনশিন্নবগীদমক য়ুনিবর্সিতী অসিনা প্রোগ্রাম অহুম পীরি – অন্দর গ্রেজুএৎ প্রোগ্রাম অমা, পোস্ত গ্রেজুএৎ প্রোগ্রাম অমা, অমসুং বেসিক ফায়র ফাইতিংদা সর্তিফিকেৎ কোর্স অমনি। য়ুনিবর্সিতী অসিদা ই.দি.পি./এম.দি.পি.শিংসু হান্ননা শিনফমদা লৈজরবা মিদ লেবেল অমসুং সেনিয়র এভিএসন প্রোফেসনেলশিংবু ৱাখল লৌশিং পীনবগীদমক পাঙথোক্লি। য়ুনিবর্সিতী অসিগী মরমদা অহেনবা ঈ পাউ খঙবীনবগীদমক www.rgnau.ac.in দা চঙবীয়ু।