নীতি আয়োগ
কোবিদ-১৯ থেংনবা লম্বীশিং থিরিবা স্তার্দঅপশিং শৌগৎনবা অতল ইন্নোবেসন মিসন্না মিনিস্তরশিং, পার্তনরশিংগা পুল্লে
ভর্চুএল কোবিদ দেমোশিং পরিং নাইনা শীল্লে
14 JUL 2020 6:41PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং মালেমগী শেন-থুমগী থবকশিং লেপখিবা অসিনা মালেমগী শেন-থুমদা অচৌবা চৈথেং অমা পীরকপদগী, মখা তানা কোবিদ-১৯ থেংননবা অমসুং কোবিদ-১৯ থেংনবা অনৌবা লম্বীশিং থিরিবা স্তার্দঅপশিং শৌগৎনবা নিতি অয়োগকী অতল ইন্নোবেসন মিসন্না মিনিস্তরশিং, পার্তনরশিংগা পুননা থবক পায়খৎপা হৌরে।
কোবিদ-১৯ থেংননবা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং পুথোকপা ঙমগদবা অফবা স্তার্দঅপশিং মশক খঙদোক্নবা অমসুং মখোয়না পুথোকপা পাম্বৈশিং লৈবাক শীনবা থুংনা শীজিন্ননবা অতল ইন্নোবেসন মিসন্না পরিং নাইনা চৎথরকপা ভর্চুএল কোবিদ-১৯ দেমো-দেশিং ঙসি পাংথোকখ্রে।
সরকারগী লুপশিং হায়বদি বাইওতেক্নোলোজি ইন্দস্ত্রি রিছর্স এসিস্তেন্স কাউন্সিল(বিরাক), বাইওতেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত; সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত, স্তার্দঅপ ইন্দিয়া, এ.জি.এন.এল.আই অমসুং অতোপ্পা মিনিস্ত্রিশিংগা লোয়ননা ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর দোক্তর বিজয় রগাবন অমসুং নিতি অয়োগকী মেম্বর(হেল্থ) দোক্তর বিনোদ পাউলগী লমজিং মখাদা থবক অসি পায়খৎপনি।
কোবিদ-১৮গা মরী লৈনবা স্তার্দ-অপ ১,০০০গী মনুংদগী ভর্চুএল কোবিদ-১৯ দেমো-দেশিংগীদমক স্তার্দ-অপ ৭০ হেন্না খনগৎলে। হায়রিবা স্তার্দ-অপশিং অসি ফন্দ, মেনুফেকচরিংগী খুদোংচাবশিং, সপ্লাই চেন অমসুং লোজিস্তিক অমসুং অফবা ভেন্দরশিং ফংনবা হোৎনবা মতেং পাংগনি।
অতল ইন্নোবেসন মিসনগী দিরেক্তর অমসুং নিতি অয়োগকী আর রমানন্না লুচিংদুনা মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, পি.পি.ই, সেনিতাইজেসন, তেক্নোলোজিগী মতাংদা নুমিৎ ৯গী দেমোশিং পাংথোকখ্রে। মহাক্না হায়খি অপুনবা থবকশিং অসিনা ভারতনা কোবিদ-১৯ থেংননবা পায়খৎলিবা থবকশিংদা লৈরিবা অৱাৎপশিং মেনখৎপা ঙমগনি অমসুং হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা মতেং পাংনবা স্তার্দ-অপশিংদা খুদোংচাবা মফম অমা পীবা ঙম্লগনি।
মহাক্না হায়খি পুথোকলিবা পাম্বৈশিং অসিগী অফবা মগুনশিং অমসুং অৱাবা তারবা মতম অসিদা মখোয়গী শীজিন্নফম অসিনা ভারতকী ওন্ত্রেপ্রেনিয়রসিপকী থবকশিংদা লৈরিবা অনৌবা পুথোকপা ঙম্বা অদু উৎলে।
দি.বি.তিগী সেক্রেতরি দোক্তর রেনু শ্বারুপনা হায়খি কোবি-১৯ দেমো পাংথোকপদা উৎলিবা অফবা নৌবা পোৎথোকশিং অমসুং তেক্নোলোজিশিং অসিনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা অচৌবা মতেং ওইরগনি।
দি.এস.তিগী সেক্রেতরি প্রোফেসার অসুতোস শর্মনা হায়খি হৌখিবা চহি ৬ অসিদা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংনা ইন্নোবেতরশিংগা লোয়ননা পায়খৎখিবা থবকশিং অসিনা অৱাবা তারবা মরম অসিদা শীজিন্নরে। অতল ইন্নোবেসন মিসন অমসুং দি.এস.তিগী মতেংগা লোয়ননা স্তার্দ-অপ ৬০ হেনবনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা পোৎথোকশিং পুথোক্নবা হৌজিক থৌরাং তৌরিবা অসিনা স্তার্দ-অপশিংগী থবকশিং মাইপাকপা অদু উৎলে।
হায়রিবা ভর্চুএল দেমো নুমিৎ অসিগী মহৈ ওইনা, স্তার্দ-অপ ৫০ হেনবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা ইনভেস্তরশিং/লুপশিংগী মরক্তা মরী ৩৪০ হেন্না থম্নখি।
অমরোমদা, ওর্গনাইজরশিংনা স্তার্দঅপশিংদা তেস্তিং, কৈথেল অমসুং জি.ই.এমদা পোর্তেলদা রেজিস্তার তৌবগী মতাংদা মতেং পাংখি।
সরকারগী থবকশিং থাগৎলদুনা, ৱেস্ত ইন্দিয়া, ইন্দিয়ান এঞ্জেল নেতৱার্ককী রিজনেল হেদ কানচি দাইয়ানা হায়খি স্তার্দঅপশিং শক্তি পীবা, ইন্নোবেসন পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং কোবিদ-১৯ থেংননবা সরকারগী দিপার্তমেন্তশিং অমসুং লনাই লুপশিং পুনশিনবা অসি অচৌবা থবক অমনি।
মেকগিকস মেকাত্রোনিক্সকী মাইকৈদগী হায়খি, দেমো দেশিং পাংথোকপা অসিনা শেন্দোং তান্নবা থবকশিং পায়খৎপদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহনবদা মতেং পাংলে অমসুং মখা তানা অফবা পাউতাকশিং ফংখি। থৌরম মনুংদা তুংদা কান্নবা পুরক্কদবা স্তার্দ-অপশিং ঐখোয়না থেংনখি।
ভর্চুএল দেমো অদুদা অতল ইন্নোবেসন মিসনগী প্রোগ্রাম দিরেক্তর, নিতি অয়োগকী ইসিতা অগরৱাল, ইনক্লুসিব গ্রোথ য়ু.এন.দি.পিগী লুচিংবা অমিৎ কুমার, সোলুসন্স মেপ্পিংগী মকোক, এলেলেতর লেব, নাসকোমগী দিরেক্তর , স্তার্দ অপ ইন্দিয়া, ইনভেস্ত ইন্দিয়া অমসুং অতৈ শক্নাইরবা কয়া শরুক য়াখি।

NITI Aayog
Atal Innovation Mission teams up with Ministries, Partners to support Startups with COVID-19 Solutions
Organizes series of virtual Covid Demo Days
14 JUL 2020 6:41PM by PIB Delhi
As Covid-19 pandemic and economic shutdowns are dealing a severe blow on world economy, NITI Aayog’s flagship Atal Innovation Mission, (AIM) is on full swing to keep the entrepreneurial spirit high across the country by teaming up with other Ministeries and partners to support Startups with COVID-19 innovative Solutions and to further fight Covid- 19 pandemic.
In this regard, AIM today coordinated and concluded a series of virtual COVID-19 Demo-Days- an initiative to identify promising start-ups with potential Covid-19 innovations to further help them deploy and scale-up their solutions nationwide.
The initiative was launched in partnership with other government bodies including Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC), Department of Biotechnology (DBT); Department of Science and Technology (DST), Startup India, AGNIi, and other Ministries under the direction of Principal Scientific Adviser to GoI Dr Vijay Raghavan, and Member Health, NITI Aayog Dr Vinod Paul.
Over 1,000 COVID-19 related start-ups from a diverse set of categories including curative, preventive and assistive solutions were put through two rounds of evaluation, from which more than 70 start-ups were shortlisted for the Virtual COVID-19 Demo Days. These start-ups will receive support in the form of funding, access to manufacturing abilities, supply chain and logistics and finding the right vendors and mentors.
A total of nine DemoDays for Medical Devices, PPE, Sanitization, Technology solutions etc were held and led by Mission Director AIM, NITI Aayog R. Ramanan. While sharing his views, he said that the joint initiative is expected to provide a much-needed fillip to the Indias mobilization efforts relating to all COVID-19 related products / services / solutions and give the start-up ecosystem an effective platform to contribute during the current scenario.
“The superior quality of these solutions and their applicability in these challenging times are a testament to the innovativeness of the Indian entrepreneurial landscape,” Ramanan asserted.
DBT Secretary Dr Renu Swarup during concluding Demo Day said “It is certain that the collective effort of the cutting-edge innovations and technologies showcased in the COVID-19 Demo Days will contribute towards the fight against COVID.”
Similarly, DST Secretary Prof Ashutosh Sharma stressed on efforts of all government departments over the past six years that created and empowered an innovation and incubation ecosystem which worked with innovators to rapidly develop and deploy effective solutions during the critical time of need. “The success of this ecosystem is already demonstrated by over 60 startups that are now gearing for a rapid launch of COVID-19 related products with AIM and DST support,” he emphasized.
Meanwhile, as a result of these virtual Demo Days, more than 340 connections involving more than 50 startups have been made between the startups and various investor groups / other organizations.
Besides, the organizers assisted the startups by suggesting crucial additions to their pitch, advising them on various approvals, testing requirements etc, providing access to market, buyers and facilitating registration on portals such as GeM.
Appreciating the efforts of government, Regional Head - West India, Indian Angel Network Kanchi Daiya said "It is a great initiative by the Government of India to empower startups, drive innovation and bring various departments of the Government and private organisations together to combat COVID-19.”
McGeeks Mechatronics Pvt Ltd, one of the participating startups also expressed their views and said "Demo Days was helpful in many ways including clearing the roadblocks about commercialization and receiving interesting suggestions for further deployment. We have found some potential collaborators during the session which might be helpful in near future.”
All the virtual Demo Days were attended by other dignitaries including Program Director, Atal Innovation Mission, NITI Aayog Ishita Agrawal, Head, Inclusive Growth UNDP Amit Kumar, Head of Solutions Mapping, Accelerator Lab, UNDP Rozita Singh, Director, NASSCOM 10,000 Startups Kritika Murugesan, AVP and Head Startup India, Invest India Aastha Grover, VP, AGNIi, Invest India Rahul Nayyar.