Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman reviews Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana
Stresses the importance of carrying out awareness activities & need for States to release Premium Subsidy on time to ensure timely settlement of claims
13 JUL 2020 6:52PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman chaired a meeting to review the implementation of Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana (PMFBY) through video conferencing here today. The meeting was attended by Shri Debasish Panda Secretary (Financial Services) , Shri Sanjay Agarwal ,Secretary DAC&FW , senior officials from Department of Financial Services, Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare (DAC&FW), General Insurance Companies implementing PMFBY and Scheduled Commercial Banks.
A presentation was made by Department of Agriculture, Cooperation & FW wherein the journey of PMFBY since Kharif 2016 as well as challenges encountered and the status of implementation for the current Kharif 2020 crop season, especially after the Revamp of PMFBY, were discussed.
The Finance Minister highlighted the need of carrying out awareness activities to ensure dissemination of information among all farmers in view of Scheme becoming voluntary for all farmers and the need for States to release Premium Subsidy on time to ensure timely settlement of claims. Smt Sitharaman suggested that stringent follow up should be done with States where subsidy is pending specially those which are not implementing the Scheme in Kharif 2020 with a view to ensure payment of all pending claims to farmers at the earliest.
Secretary DAC&FW informed that leveraging technology was one of the main focus areas in revamped PMFBY and the Department was working towards migrating to technology assessment of yield by 2023 and survey would be conducted after Rabi-2020-21 to ascertain the impact of the revamped PMFBY.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেলথুম মন্ত্রী শ্রীমতি নিরমলা সিতারামন্না প্রধান মন্ত্রী ফসল বিমা য়োজনা হঙ্গৎনা য়েংশিনখ্রে
খংহন্নবা হোৎনবগী থবকশিং পাংথোকপগী মরু ওইবশিং অমসুং ফংফম থোকপশিং মতম চানা ফংহন্নবা রাজ্যশিংনা প্রিমিয়ম সবসিদী মতম চানা পীথোকপগী তঙাই ফদবগী মতাংদা ৱাফম থমখ্রে
13 JUL 2020 6:52PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেলথুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়ার্স মন্ত্রী শ্রীমতি নিরমলা সিতারামন্না লুচিংদুনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা প্রধান মন্ত্রী ফসল বিমা য়োজনা (পি.এম.এফ.বি.ৱাই.) থবক ওইনা পাংথোকপগী মতাংদা য়েংশিনবগী মীফম অমা ফমখ্রে। মীফম অদুদা শ্রী দেবাসিশ পন্দা (সেক্রেতরী ফাইনেন্সিএল সর্বিস); শ্রী সঞ্জয় অগরৱাল (সেক্রেতরী দি.এ.সি. এন্দ এফ.দবল্যু.); ফাইনেন্সিএল বিভাগ, লৌউ-শিংউবা বিভাগকী সেনিয়র ওফিসিলেশিং অমসুং ফার্মর্স ৱেলফিয়ার (দি.এ.সি. এন্দ এফ.দবল্যু.), পি.এম.এফ.বি.ৱাই. থবক ওইনা পাংথোক্লিবা জেনেরেল ইন্স্যুরেন্স কম্পেনীশিং অমসুং সেদ্যুল কম্মর্সিএল বেঙ্কশিংনা শরুক য়াখি।
মীফম অদুদা লৌউ-শিংউ, কো-ওপরেসন অমসুং এফ.দবল্যু.গী বিভাগনা খরিফ ২০১৬দগী হৌখিবা পি.এম.এফ.বি.ৱাই.গী খোংচৎকী মতাংদা শেম্বা প্রজেন্তেসন অমা উৎখি। মদুদা মসিনা থেংনরকপা খুদোংচাদবশিং অমসুং মরু ওইনা পি.এম.এফ.বি.ৱাই. শেমদোক্লা মতুংদা ওইরিবা হৌজিক্কী খরিফ ২০২০ কুমগী ওইবা থবক ওইনা পাংথোকপগী ফিভমশিংশু নৈনখি।
লৌউবশিংগী মরক্তা মসিগা মরী লৈনবা ৱারোলশিং অসি শন্দোক্তুনা মখোয় পুম্নক্না স্কিম অসিগীদমক্তা থোক্লকহন্নবা থবকশিং পাংথোকপগী তঙাইফদবশিং অমসুং ফংফম থোকপশিং মতম চানা ফংহন্নবা রাজ্যশিংনা প্রিমিয়ম সবসিদী মতম চানা পীথোকপগী তঙাই ফদবগী মতাংদশু শেলথুম মন্ত্রীনা ৱাফম কয়া থমখি। শ্রীমতি সিতারামন্না লৌউবশিংনা ফংফম থোকপশিং ফংহন্নবা হায়দুনা মরু ওইনা কান্নবা পীথোক্ত্রিবা অমসুং খরিফ ২০২০গী ওইনা স্কিম অসিগী থবক হৌদ্রিবা রাজ্যশিংদা হীরম অসিগী মতাংদা অকনবা শেন্নবগী থৌওং পাংথোকপগী মতাংদশু পনখি।
দি.এ.সি. অমসুং এফ.দবল্যু.গী সেক্রেতরীনা তেক্নোলোজী শিজিন্নবা অমসুং বিভাগ অসিনা ইং ২০২৩ ফাওবগী মনুংদা স্কিম অসিদগী ফংবশিং তেক্নোলোজী শিজিন্নদুনা মপুং ফানা য়েংশিন্নবা হোৎনবা হায়বসিনা নৌনা শেমদোক্লবা পি.এম.এফ.বি.ৱাই. মরু ওইবা মিয়েং চংবা হীরম্নি অমসুং নৌনা শেমদোক্লবা পি.এম.এফ.বি.ৱাই.গী কান্নবশিং অসি খংবা ঙম্নবা রবি-২০২০-২১গী মতুংদা সর্বে অমসু পাংথোক্কনি হায়না ফোংদোকখি।