রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেনা ইহান হানবা ওইনা বঙ্গলাদেশতা অখন্নবা পার্সেল ত্রেন থাখ্রে
রেলৱেজনা শেমদোক্লবা অমসুং মথৌ নিংথীনা পাঙথোকপা ফ্রৈৎ মথৌ তৌহন্নবা হোৎনরি
রেদ্দিপাল্মে (গুনতুর)দগী বেনাপোলে (বঙ্গালদেশ)তা অকংবা মোরোকশিং থাখ্রে
12 JUL 2020 2:33PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ইহান হানবা ওইনা লৈবাক অসিগী ঙমখৈ লান্না বঙ্গলাদেশকী বেনাপোলেদা অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যগী গুনতুর জিল্লাদগী অকংবা মোরোকশিং হাপতুনা অখন্নবা পার্সেল ত্রেন থাখ্রে।
অন্ধ্র প্রদেশকী গুনতুর অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবা মফমশিং অসি মোরোক লোকপগীদমক মমিং চৎলি। মসিগী ফার্মদগী পুথোকপা পোত্থোক অসিগী মগুন অসি মাগী তোপ তোপ্পা মহাও অমসুং মমিংগীদমক মালেমগী থাক্তা খঙনৈ। মমাংদা, গুনতুরগী অকোইবদা লৈবা লৌমী অমসুং লল্লোন ইতিক তৌবশিংনা বঙ্গলাদেশ তম্না মখা লম্বীদা চাং নেম্না থারমই অমসুং মসিদা চাউরাক্না চঙবা শেলসি তন অমদা লুপা ৭০০০ মুক্নি। লোকদাউনগী মনুংদা, মখোয়না মসিগী তঙাইফদবা পোৎলমশিং অসি লম্বীদা পুবগী খুদোংচাবা ফংখিদে। মসিগী মতুংদা রেলৱেগী স্তাফশিং অমসুং ওফিসিএলশিংনা দোলালিশিংগা পাউ ফাওনদুনা রেলনা পুবগী মতাংদা ৱারী শাখি। মসিগী মতুং ইন্না, মখোয়না অকংবা মোরোকশিংবু পোৎচৈ পুবা ত্রেনশিংনা মপৈ মপৈ পুখি। অদুবু পোৎচৈ পুবা ত্রেনশিংদা পুহন্নবগীদমক্তদি লৌমী অমসুং করবারৱালাশিংনা পোৎশিং অসি য়ামদ্রবদা তন ১৫০০গী মথক্তা পুরক্কদবনি।
হায়রিবা সমশ্যা অসি কোক্নবগীদমক্তা অমসুং রেল য়ুজরশিংনা মখোয়গী পোৎ অদু অপীকপা চাংদা হায়বদি য়াম্লবদা তন ৫০০মুক ত্রিপ অমদা পুবা য়ানবগীদমক সাউথ সেন্ত্রেল রেলৱেগী গুনতুর দিবিজন্না বঙ্গলাদেশতা অখন্নবা পার্সেল এক্সপ্রেস থানবা খোংথাং লৌখৎলকখি। মসিনা গুনতুরগী লৌমীশিংদা মখোয়গী ফার্মদগী পুথোকচরকপা পোত্থোকশিংবু লৈবাক অসিগী ৱাংমদা অকংবা মোরোকশিং অসিবু অখন্নবা পার্সেল এক্সপ্রেসকী খুথাংদা য়োনবা য়াহনখ্রে।
মসিগীদমক, বঙ্গলাদেশকী বেনাপোলেদা পার্সেল ভেন ১৬ য়াওবা অখন্নবা পার্সেল এক্সপ্রেস অমা থাখি। পার্সেল ভেন অমমমদা চাউরাক্না তন ১৯.৯ লুপবা অকংবা মোরোক্কী খাউ ৪৬৬ য়াওখি, অমসুং অখন্নবা পার্সেল এক্সপ্রেস অসিদা পুখিবা অপুনবা অরুম্বসি তন ৩৮৪নি। অখন্নবা পার্সেল এক্সপ্রেস অসিদা তন অমা পুবদা চঙবা শেল অসি ৪,৬০৮নি অমসুং তন অমদা লুপা ৭,০০০ চঙবা লম্বীদা গারীনা পুবদগীদি মসিনা হেন্না হোংবা হেল্লি অমসুং শেল মাঙহন্দবা হেল্লি।
মসিমসু নিংশিংবা য়াই মদুদি ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদকী মনুংদা পার্সেল ত্রেনগী ত্রাফিক হেনগৎহন্নবা খোংথাং কয়া মথং মথং লৌখৎখ্রবনি।
অপীকপা পার্সেল সাইজগী হিদাক লাংথক্কী সপ্লাই, খুৎশু খুৎলাই, চীঞ্জাক অসিনচিংবশিং অসি লল্লোন ইতিক তৌনবগী অমসুং য়ুমদা শীজিন্ননবগীদমক য়াম্না মরুওইবা পোৎলমশিংনি। মসিগী তঙাইফদবা পোৎলম অসি ফংহন্নবগীদমক ইন্দিয়ন রেলৱেনা রেলৱে পার্সেল ভেনশিংবু ই কম্মর্স এন্তাইতীশিংনা অমসুং রাজ্য সরকার য়াওনা অতোপ্পা কস্তমরশিংদা অথুবদা চাং য়াম্না পুবা য়াহনখি। রেলৱেনা তাইম তেবল ওইবা পার্সেল ত্রেনশিং অখনবা লম্বীদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং থাদোক থাজিন তৌবা লেপতনবগীদমক চেলহনলি।
২২.০৩.২০২০দগী ১১.০৭.২০২০ ফাওবদা অপুনবা পার্সেল ত্রেন মশীং ৪৪৩৪ চেনখ্রে মসিগী মনুংদা ৪,৩০৪না তেম তেবল ত্রেনশিংনি।

Ministry of Railways
For the first time Indian Railways loads Special Parcel Train to Bangladesh
Railways focusing on efficient and customised freight operations
Dry Chillies from Reddipalem (Guntur)Transported to Benapole (Bangladesh)
12 JUL 2020 2:33PM by PIB Delhi
For the first time the Indian Railways, loaded special Parcel train beyond the country borders to Benapole in Bangladesh with Dry Chillies from Reddipalem in Guntur District of Andhra Pradesh state.
Guntur and its surrounding areas in the state of Andhra Pradesh are well known for Chillies cultivation. The quality of this farm produce is internationally renewed for its uniqueness in taste and brand. Earlier, the farmers and merchants in and around Guntur area have been transporting Dry Chillies by road to Bangladesh in small quantities and that was costing around Rs 7000 per tonne. During the lockdown period, they could not move this essential commodity by Road. Then Railway staff and Officials approached the consignors and explained the facilities to transport by Rail. Accordingly, they have moved the Dry Chillies by Rail in bulk through goods trains. But for moving the consignment by Goods trains, it is mandatory for the farmers and merchants to mobilise the quantity in bulk i.e. at least more than 1500 tonnes in each trip.
To mitigate this problem and to facilitate the Rail users to move their quantities in smalls i.e., up to a maximum of 500 tonnes in each trip, Guntur Division of South Central Railway took the initiative and moved the Special Parcel Express to Bangladesh. This has helped the farmers and merchants of Guntur to market their farm produce beyond the country border by transporting the Dry Chillies in small quantities through Special Parcel Express.
Accordingly, one Special Parcel Express train consisting of 16 Parcel Van moved to Benapole in Bangladesh. Each Parcel Van was loaded with 466 Dry Chillies bags, weighing around 19.9 Tonnes and the total weight carried by the Special Parcel Express is around 384 Tonnes. The cost per tonne for carrying by Special Parcel Express is Rs. 4,608 and which is very cheap and economical as compared to Road transport which is amounting to Rs. 7,000 per tonne.
It may be noted that Indian Railways has taken a series of steps to boost parcel train traffic during the Covid period.
Transportation of essential items like medical supplies, medical equipment, food, etc in small parcel sizes are a very important items that needed for business as well as consumption purposes. In order to fill in this vital need, Indian Railways has made railway parcel vans available for quick mass transportation by E-Commerce entities and other customers including State governments. Railways has been running time-tabled Parcel Special trains on select routes, to ensure uninterrupted supply of essential items.
The total of 4434 parcel trains have run 22.03.2020 till 11.07.2020,out of which 4,304 have been time-tabled trains.