লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
খরিফ মহৈ-মরোংশিংগী মখাদা মমাং চহিগা চাংদম্নবদা হৱাই থাবা মফমশিংনা শরুক ২.৫ হেনখ্রে
চেং, অপৌবা মহৈ-মরোং অমসুং লশিং থাবসু হেনগৎখ্রে
10 JUL 2020 9:05PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কোওপরেসন এন্দ ফার্মরস ৱেলফিবর বিভাগনা কোবিদ-১৯ লায়চৎকী মরক্তা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবক-থৌরমশিং হেনগৎনবা মখল কয়াগী খোংথাংশিং লৌখৎলি।
খরিফ মহৈ মরোংশিংগী মখাদা থারিবা মফমশিংনা কোনশিল্লিবা লম অসি হেন্না খুমাং চাওশিল্লি, অদুগা স্তেতসনা মখাদা পীরি:
কালেনগী মহৈ মরোংশিং থাবনা কোনশিল্লিবা লম:
চেঙ: মমাং চহিগী কালেনগী চেঙ থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৯৫.৭৩গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ১০২.৭৭ রোম ওইরি।
হৱাইশিং: মমাং চহিগী হৱাইশিং থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ২৪.৪৯গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ৬৪.২৫ রোম ওইরি।
অপৌবা মহৈ-মরোংশিং: মমাং চহিগী কোর্স সিরিএলশিং থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৭১.৯৬গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ৯৩.২৪ রোম ওইরি।
থাওগী লৌনবা মরুশিং: মমাং চহিগী থাও লৌনবা মরুশিং থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৭৫.২৭গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ১৩৯.৩৭ রোম ওইরি।
চু: মমাং চহিগী চু থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৫০.৫৯গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ৫০.৮৯ রোম ওইরি।
লীমোন অমসুং মেস্তা: মমাং চহিগী লীমোন অমসুং মেস্তা থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৬.৮২গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ৬.৮৭ রোম ওইরি।
লশিং: মমাং চহিগী লশিং থাবনা কোনশিনখিবা লম হেক্তর লাখ ৭৭.৭১গা চাংদম্নবদা হন্দক্তি লমগী হেক্তর লাখ ১০৪.৮২ রোম ওইরি।
থারিবা লমদা অকুপ্পা ৱারোলগী লিঙ্ক

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Pulses sowing area more than 2.5 times in comparison to last year under kharif crops; area under oilseeds also considerably higher
Rice, coarse cereals and cotton sowing also more
10 JUL 2020 9:05PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during COVID 19 pandemic.
There has been satisfactory progress of sowing area coverage under Kharif crops, the status of which is given as under:
Sowing Area Coverage of Summer Crops:
Rice: About 120.77 lakh ha area coverage under summer rice as compared to 95.73 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Pulses: About 64.25 lakh ha area coverage under pulses as compared to 24.49 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Coarse Cereals: About 93.24 lakh ha area coverage under coarse cereals as compared to 71.96 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Oilseeds: About 139.37 lakh ha area coverage under oilseeds as compared to 75.27 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Sugarcane: About 50.89 lakh ha area coverage under sugarcane as compared to 50.59 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Jute & Mesta: About 6.87 lakh ha area coverage under jute & mesta as compared to 6.82 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Cotton: About 104.82 lakh ha area coverage under cotton as compared to 77.71 lakh ha. during the corresponding period of last year.
Link of details on sowing area