রেলৱে মন্ত্রালয়
নেস্নেল রেল এন্দ ত্রান্সপোর্তেসন ইন্সতিত্যুৎনা চৎলিবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা মিং চন্নবা লাউথোকখ্রে
নেস্নল রেল এন্দ ত্রান্সপোর্তেসন ইন্সতিত্যুৎনা অপুনবা প্রোগ্রাম ১০ হাংদোকখ্রে; মসিদা ৮না অনৌবনি
হায়রিবশিং অসি অয়াম্বা এন.আর.তি.আই.দা অখন্ননা হাংবা তোপ-তোপ্পা প্রোগ্রামশিংনি
য়ু.কে.গী য়ুনিভর্সিতী ওফ বর্মিঙ্গমগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা রেলৱেজ সিস্তেমস ইঞ্জিনীয়রিং এন্দ ইন্তিগ্রেসনদা মাস্তর হাংখ্রে
বি.বি.এ., বি.এসসি. অমসুং পোস্ত-গ্রেজ্যুৎ প্রোগ্রামশিংগী এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ৩১নি; বি.তেক্তা মিং চনবদি জীগী মেন স্কোরদা য়ুম্ফম ওইগনি, এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি সেপতেম্বর ১৪, ২০২০নি।
কোবিদ-১৯গী য়েংলগা এন.আর.তি.আই.না ক্বালিতী ওনলাইন কোর্সশিংগা লোয়ননা লৈরিক তাকপা অমসুং সম্মর ইন্তর্নশিপশিং তৌবা হেনগৎখ্রে
হোংলক্লিবা অসিগা চান্নবা এন.আই.এ.আর.গী কেম্পসকী অনৌবা ইনফ্রাস্তকচর শেমগৎখ্রে
10 JUL 2020 3:55PM by PIB Imphal
রেলৱেজ মন্ত্রালয়না বদোদরাদা লিংখৎখিবা দীম তু বি য়ুনিভর্সিতী অমা ওইরিবা নেস্নেল রেল এন্দ ত্রান্সপোর্তেসন ইন্সতিত্যুৎ (এন.আর.তি.আই.)না চৎলিবা চহি ২০২০-২১গী ওইনা মিংচন্নবা লাউথোকখ্রে। হৌখিবা চহিশিংদা লৈবাক অসিগী অফবা য়ুনিভর্সিতীশিংগী মরক্তা চনবা ঙম্নবা হোৎনবা, ভারতকী ত্রান্সপোর্তেসন সেক্তরদা চাওখৎপা অমদি অওনবা পুরক্নবা হোৎনবদা শীংথানিংঙাই ওইনা ফগৎপা উবা ফংখ্রবা লোয়শঙ অসিদা মিং চনবগী মসিনা অহুম শুবা চহি ওইগনি।
হান্না লিংখৎলবা ত্রান্সপোর্তেসন তেক্নোলোজী অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন মেনেজমেন্ত অনি অসিগী মথংশিৎনা বি.এসসি অমসুং বি.বি.এ.দা লোয়ননা অনৌবা বি.তেক প্রোগ্রাম অনি, অনৌবা এম.বি.এ. প্রোগ্রাম অনি অমসুং অনৌবা এম.এস.সি. প্রোগ্রাম মরিদা এন.আর.তি.আই.দা মহৈরোয়শিং মিং চলহল্লগনি। হায়রিবশিং অসি অয়াম্বা এন.আর.তি.আই. খক্তদা অখন্ননা হাংবা তোপ-তোপ্পা প্রোগ্রামশিংনি। অনৌবা প্রোগ্রামশিং অসিদসু য়ু.কে.গী য়ুনিভর্সিতী ওফ বর‌মিঙ্গমগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা রেলৱেজ সিস্তেমস ইঞ্জিনীয়রিং এন্দ ইন্তিগ্রেসনদা মাস্তর য়াওনা হাংখ্রে, মসিদা মহৈরোয়শিংনা চহি অমা য়ুনিভর্সিতী ওফ বর্মিঙ্গমদা লৈগনি।
বি.বি.এ., বি.এসসি. অমসুং পোস্ত-গ্রেজ্যুৎ প্রোগ্রামশিংগী এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ৩১নি। প্রোগ্রামশিং অসিগী এন্ত্রান্স তেস্ত ওগস্ত ২৩, ২০২০দা লৈবাক অসি মফম খুদিংদা তোঙান তোঙানবা সেন্তরশিংদা পাঙথোক্কনি।
বি.তেক্তা মিং চনবদি জীগী মেন স্কোরদা য়ুম্ফম ওইগনি, এপ্লিকেসন থাজিল্লকপগী অরোইবা তাং অসি সেপ্তেম্বর ১৪, ২০২০নি।
মহৈরোয়শিংনা অকুপ্পা ৱারোলগী www.nrti.edu.in দা ফংগনি। ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং খক্তা লৌগনি।
কোবিদ-১৯গী য়েংলগা এন.আর.তি.আই.না ক্বালিতী ওনলাইন কোর্সশিংগা লোয়ননা লৈরিক তাকপা অমসুং সম্মর ইন্তর্নশিপশিং তৌবা হেনগৎখ্রে:
• খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজী অমসুং পেদাগোজী শীজিন্নদুনা ফেকল্তীনা প্রোগ্রাম অমসুং বেচ পুম্নমক্কী কোর্সশিং ওনলাইনদা তৌখি অমসুং লাইরিক তাকপদা মহৈরোয়শিংগী ক্বালিতী লৈনা অমসুং খুদোংথিবা থোকহন্দনা লোইশিনখি।
• মহৈরোয়শিংদা মালেমগী মাংজিল থাবা য়ুনিভর্সিতীশিংদগী মখোয়গী ক্লাসশিংদা মতেং ওইনবা ওনলাইন কোর্স ৪,০০০গী লাইব্রেরীদা লেম্না এক্সেস তৌবা য়াহল্লি। মসিদা য়াওরিবা কোর্সশিং অদুদি দেতা সাইন্সেস, মাইক্রো ইকনোমিক প্রিন্সিপল অমসুং অন্দরস্তেন্দিং রিসর্চ মেথদসনি।
• এন.আর.তি.আই.গী মহৈরোয়শিংদা ওফর তৌরিবা য়ুনিভর্সিতীদগী দিজিতেল সর্তিফিকেৎশিং পীরক্কনি লোয়ননা এন.আর.তি.আই.নসু ক্রেদিৎশিং পীগনি।
• ত্রান্সপোর্তেসনগী সেক্তরদা মাংজিল থারিবা লনাই অমসুং পব্লিক সেক্তরগী ওর্গনাইজেসনশিংগা লোয়ননা সেকেন্দ ইয়র মহৈরোয়শিংগী চয়োল ৬কী ওনলাইন ইন্দস্ত্রী ইন্তর্নশিপশিং পাঙথোকখ্রে।
হোংলক্লিবা অসিগা চান্নবা এন.আই.এ.আর.গী কেম্পসকী অনৌবা ইনফ্রাস্তকচর শেমগৎখ্রে:
• ‌এন.এ.আই.আর. কেম্পসকী একর ৫৫ চাওবা অচৌবা প্লান শেম-শাখ্রে অমসুং কন্সত্রকসনগী থবক অথুবদা পায়খৎলকনি।
• কেম্পস অসিদা রেসিদেন্সিএল ২,০০০ অমসুং অপুনবা মহৈরোয় ৫,০০০ লৈগনি, মসিদা য়াওরিবা অদুদি:
• ক্লাসরুমশিং, লেবোরেতরীশিং, সিমিনার হোলশিং, ফেকল্তী চেম্বরশিং, এদমিন ওফিসশিং, মী ৪০০ চনবা ওদিতোরিয়ম অমসুং মোদেল রুম অমা য়াওবা অনৌবা একাদেমিক বক্লোক (এন.এ.বি.) অমা।
• রেসিদেন্সিএলগী লৈফম, মীওই ৫৫০গী মেস অমা অমসুং জিম্নাসিয়মশিং, এক্তিবিতী রুমশিং, ফী শুফমশিং অসিগুম্বা অতোপ্পা খুদোংচাবশিং য়াওবা তৱর ৩গী মল্তিফঙ্কস্নেল বিল্দিং।
• অনৌবা স্পোর্তস ব্লোক অসিদা বেদমিন্তন কোর্তশিং, সক্বাশ কোর্তশিং, বিলিয়র্দ অমা অমসুং ইনদোর স্পোর্তস রুম য়াওবা সেন্ত্রেল কোর্তয়ার্দ লোয়ননা য়ুমথক্তা তেনিস কোর্তশিং য়াওরি।
• কোনুংদা লৈরিবা পুৱারীগী লন, হৌজিক লৈরিবা ফ্লোরা অমসুং ফাওনা য়োকখৎপা, লম য়ারিবা মখৈ য়ামদনা শীজিন্নবা অমসুং নুমিৎ মঙাল মরাং কাইনা ফংহনবা অমসুং ক্রোস ভেন্তিলেসনগী মরু ওইবশিং অদু খঙবগা লোয়ননা বিল্দিং পুম্নমক গ্রীন বিল্দিংগী চৎনা কাংলোনশিং চেকশিন্না ঙাকনা চৎপা।
নেস্নেল রেল এন্দ ত্রান্সপোর্তেসন ইন্সিতিত্যুৎ (এন.আর.ত.আই.)দা প্রোগ্রাম পুন্না ১০ হাংলি (মসিদা ৮না অনৌবনি)। প্রোগ্রামশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
অন্দরগ্রেজ্যুৎ প্রোগ্রামশিং:
১. বি.বি.এ. ইন ত্রান্সপোর্তেসন মেনেজমেন্ত (চহি ৩)
২. বি.এসসি. ইন ত্রান্সপোর্তেসন তেক্নোলোজী (চহি ৩)
৩. বি.তেক ইন রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ইঞ্জিনীয়রিং (চহি ৪)
৪. বি.তেক ইন রেল সিস্তেমস এন্দ কম্ম্যুনিকেসন ইঞ্জিনীয়রিং (চহি ৪)
পোস্ত গ্রেজ্যুৎ প্রোগ্রামশিং (চহি ২):
১. এম.বি.এ. ইন ত্রান্সপোর্তেসন মেনেজমেন্ত
২. এম.বি.এ. ইন সপ্লাই চেন মেনেজমেন্ত
৩. এম.এসসি. ইন ত্রান্সপোর্ত তেক্নোলোজী এন্দ পোলিসী
৪. এম.এসসি. ইন ত্রান্সপোর্ত ইকনোমিক্স
৫. এম.এসসি. ইন ত্রান্সপোর্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেমস এন্দ এনালাইতিক্স
৬. এম.এস. ইন রেলৱেজ সিস্তেমস ইঞ্জিনীয়রিং এন্দ ইন্তিগ্রেসন (য়ু.কে.গী য়ুনিভর্সিতী ওফ বর‌মিঙ্গমগা লোয়ননা চুংশিন্নদুনা হাংবা ইন্তর্নেস্নেল দিগ্রী প্রোগ্রাম)
গ্রামশিং অসিগী খনবগী মওং:
• লৈবাক অসি শিনবা থুংনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা এন.আর.তি.আই. য়ু.জি. অমসুং পি.জি. এন্ত্রান্স তেস্ত (এপ্তিচ্যুদ কী) পাঙথোক্কনি।
• বি.বি.এ., বি.এসসি.গী প্রোগ্রামশিংগী খনবা অসি এন.আর.তি.আই. য়ু.জি. এন্ত্রান্স তেস্তকী স্কোরদা য়েংগনি।
• বি.তেক প্রগ্রামশিংগী খনবা অসি জী মেন্স ২০২০গী স্কোরদা য়েংগনি।
• এন.আর.তি.আই. পি.জি. এন্ত্রান্স তেস্ততা য়েংলগা খনগৎলবা এম.এসসি. প্রোগ্রামশিংগী এপ্লিকেন্তশিংনা সবজেক্ত অমগী চাংয়েং অমসুং ইন্তর্ভ্যু য়াওবা মথৌ তাগনি; অপুনবগী ফলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মিং চনবা য়াগনি।
• সি.এ.তি. (২০১৯), এক্স.এ.তি. (২০২০) নত্রগা এম.এ.তি. (মে ২০১৯গী মতুং)গী চৎনবা য়াবা স্কোরশিং লৈবা এম.বি.এ. প্রোগ্রামশিংগী এপ্লিকেন্তশিংনা পি.জি. এন্ত্রান্স তেস্ত থারোই। এন.আর.তি.আই. পি.জি. এন্ত্রান্স তেস্ত নত্রগা সি.এ.তি /এক্স.এ.তি./এম.এ.তি.গী স্কোরদা য়েংলগা খনগৎলবা এপ্লিকেন্তশিংনা পর্সনেল ইন্তর্ভ্যু য়াওবা মথৌ তাগনি; অপুনবগী ফলশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মিং চনবা য়াগনি।
• মাস্তর ইন রেলৱেজ সিস্তেমস ইঞ্জিনীয়রিং এন্দ ইন্তিগ্রেসনগী ওইনা খনবা অসি য়ু.কে.গী য়ুনিভর্সিতী ওফ বর‌মিঙ্গমগা অমসুং এন.আর.তি.আই. না পুন্না পাঙথোক্কনি।
প্রোগ্রামশিং অসিগীদমক করম্না এপ্লাই তৌগনি:
• এপ্লিকেসনশিং এন.আর.তি.আই.গী ৱেবসাইৎতা ওনলাইনদা থাজিল্লকদবনি। এপ্লিকেসনগী মমল অসি জেন/ই.দবল্যু.এস/ও.বি.সি. কেন্দিদেৎশিংগীনা লুপা ৫০০ অমসুং এস.সি./এস.তি./পি.দবল্যু.দি. কেন্দিদেৎশিংগীনা লুপা ২৫০ ওইগনি।
• অপাম্বা কেন্দিদেৎশিংনা এপ্লিকেসন ফোর্ম মেনশিন্দুনা, এপ্লিকেসনগী মমল থিরগা অমসুং প্রোসেস অসিগীদমক রেজিস্তর তৌনবা www.nrti.edu.in/data/applications.html দা চংবীনবা হায়জরি।
রিজর্ভেসন:
এন.আর.তি.আই.না এস.সি., এস.তি., ও.বি.সি. অমসুং ই.দবল্যু.এস.কী ভারত সরকারগী চৎনরিবা রিজর্ভেসনশিং অদু ঙাক্না চৎলি। সরকারগী চৎনরিবশিং অদুগী মতুং ইন্না পি.দবল্যু, কাশমিরি মাইগ্রেন্তশিং অমসুং এক্স-সর্ভিসমেনগীদমক সুপরন্যুমরী সীৎশিং লৈগনি।
ফীস, শেলগী তেংবাং অসিনচিংবগী অকুপ্পা ৱারোল এন.আর.তি.আই.গী ৱেবসাইৎতা ফংগনি।

Ministry of Railways
The National Rail and Transportation Institute announces admissions for Academic year 2020-21
Total 10 programmes are being offered in The National Rail and Transportation Institute; 8 of these are new
Most of these are unique programmes offered exclusively at NRTI
Masters in Railway Systems Engineering & Integration offered in collaboration with the University of Birmingham, UK
The last date for application is July 31 for BBA, BSc and post-graduate programmes; B Tech admissions will be based on JEE mains score, last date of application is 14 September 2020
Students can obtain further details at www.nrti.edu.in
NRTI has augmented teaching with quality online courses and summer internships in view of Covid 19
New Infrastructure is being developed at NAIR campus to cater to the growth
10 JUL 2020 3:55PM by PIB Delhi
The National Rail and Transportation Institute (NRTI), A deemed to be University established by Ministry of Railways in Vadodara, has announced admissions for Academic year 2020-21. This will be the third year of intake at the Institute, which has seen significant progress over these years towards its vision of being among the top Universities in the country, powering the growth and transformation of Indian transportation sector.
NRTI will admit students to its established B.Sc. and BBA programmes in Transportation Technology & Transportation Management respectively, as well as two new B.Tech. programmes, two new MBA programmes and four new MSc programmes. Most of these are unique programmes offered exclusively at NRTI. The new programmes also include an international Masters in Railway Systems Engineering & Integration offered in collaboration with the University of Birmingham, UK where students will spend one year at University of Birmingham.
The last date for application is 31 July 2020 for BBA, BSc and post-graduate programmes. Entrance test for these programmes will take place on 23 August 2020 at multiple centres around the country.
B Tech admissions will be based on JEE Mains score, last date of application is 14 September 2020.
Students can obtain further details at www.nrti.edu.in. Only Online applications are accepted.
NRTI has augmented teaching with quality online courses and summer internships in view of Covid 19:
• Courses for all programmes and batches were conducted online by the faculty using latest technology and pedagogy and teaching was completed without compromising quality and safety of students
• Students were also provided free access to a library of 4,000 online courses from leading Universities around the world to supplement classes. These included courses in Data Science, Microeconomic Principle and Understanding Research Methods.
• Students of NRTI will be awarded digital certificates from the offering university, as well as credits by NRTI.
• 6 week online industry internships organized for the second year students with leading private as well as public sector organisations in the transportation sector.
New Infrastructure is being developed at NAIR campus to cater to the growth:
• Master Plan for 55-acre campus of NAIR has been prepared and construction work will be initiated shortly
• The campus will have capacity for 2,000 residential and 5,000 total students, including :
• A New Academic Block (NAB) with classrooms, laboratories, seminar halls, faculty chambers, admin offices, a 400 capacity auditorium and a model room.
• A multifunctional building with residential accommodation, a mess with capacity of 550, and amenities such as gymnasiums, activity rooms, launderettes, spread across 3 towers.
• A new sports block designed around a central courtyard with badminton courts, Squash courts, a billiards & indoor sports room, along with tennis courts on its roof.
• All buildings will meet stringent green building norms giving due importance to heritage of the Palace, preserving existing flora & fauna, utilizing minimum land and ensuring ample daylight & cross ventilation.
Total 10 programmes are being offered in The National Rail and Transportation Institute (NRTI) (8 of these are new). Detail of the programmes are as under:
Undergraduate programmes:
1. BBA in Transportation Management (3 year)
2. BSc in Transportation Technology (3 year)
3. B.Tech. in Rail Infrastructure Engineering (4 year)
4. B.Tech. in Rail Systems & Communication Engineering (4 year)
Postgraduate programmes (2 year):
1. MBA in Transportation Management
2. MBA in Supply Chain Management
3. MSc in Transport Technology and Policy
4. MSc in Transport Economics
5. MSc in Transport Information Systems and Analytics
6. MS in Railway Systems Engineering and Integration (International degree programme offered in collaboration with University of Birmingham, UK)
Selection Process for the programmes:
• NRTI UG and PG Entrance Tests (for aptitude) will be administered at multiple locations across the country.
• Selection to BBA, BSc programmes will be based on score in NRTI UG Entrance Test.
• Selection to B.Tech. programmes will be based on JEE Mains 2020 scores.
• Applicants for the MSc programmes shortlisted on the basis of NRTI PG Entrance Test, will be required to appear for a subject test and interview; admission will be offered based on overall results.
• Applicants to the MBA programmes who have valid CAT (2019), XAT (2020) or MAT (later than May 2019) scores may be exempted from PG entrance Test. Applicants shortlisted on the basis of their score in NRTI PG Entrance Test or CAT/XAT/MAT as above will be required to appear for personal interview; admission will be offered based on overall results.
• Selection to the Masters in Railway Systems Engineering and Integration will be conducted jointly by University of Birmingham, UK and NRTI
How to Apply for a programmes :
• Applications should be submitted online on the NRTI website. The application fee is INR 500 for GEN/EWS/OBC candidates and INR 250 for SC/ST/PwD candidates.
• Interested candidates are invited to fill in the application form, pay the application fee & register for the process by visiting www.nrti.edu.in/data/applications.html
Reservation:
NRTI follows Government of India regulations with respect to reservations for SC, ST, OBC and EWS. Supernumerary seats will also be considered for PwD, Kashmiri Migrants and Ex-Servicemen, as per Government regulations.
Details of fees, financial aid etc. are available on NRTI website.