Ministry of Youth Affairs and Sports
NSNIS Patiala announces relaxation in admission criteria of coaching course to allow more eminent athletes to apply
10 JUL 2020 4:54PM by PIB Delhi
In a first-time endeavour, 46 eminent athletes, men and women, will get direct admission to the flagship Diploma Course in Sports Coaching at the Netaji Subhas National Institute of Sports (NSNIS) in Patiala, from the session of 2020-21 onwards. This decision was announced by Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri. Kiren Rijiju in May. Now, with an effort to ensure larger participation from eminent athletes in the course, it has been decided to relax a few of the admission criteria earlier stated.
While the educational qualification from entry to the course remains 10+2 for all eminent athletes, changes have been brought about in the sports achievements criteria so as to allow more Asian and Commonwealth medallists and participants of Senior World Championships to enroll for the course. Earlier, it was mandatory for an applicant to have won a medal in the Senior World Championship, however, in the new criteria athletes who have participated in the event are also eligible to apply. The criteria of winning a Gold medal in the Asian or Commonwealth Games has been replaced by winning a medal - gold, silver or bronze - in either of the events. Elite athletes who have participated in Olympics are automatically qualified to apply for the course.
Speaking about the decision, Sandip Pradhan, Director General, Sports Authority of India, said, "The inclusion of eminent Indian athletes in the coaching profession is important since there is a growing need to cater to the evolving needs of the growing sports ecosystem of India and to attract the best available talent in the country. The relaxation in admission criteria for elite athletes will ensure that a larger number of them find themselves eligible to apply for this course."
46 eminent athletes will be chosen for 23 sports (1 male, 1 female coach in each discipline), and they will not have to appear for the entrance exam, which has been made online for the first-ever time in the history of the course. All eminent athletes, who are shortlisted for the course directly will however have to take the medical and physical tests alongside other candidates.
In case of two eminent athletes applying from the same discipline, a point-system has been put in place to identify the final candidate.
In view of the relaxation in the criteria for eminent athletes, it has also been decided to extend the last date of submission of online application for enrolment to the course to July 31.
For other candidates, other than eminent athletes, it has been decided that in keeping with the current situation of the Corona pandemic candidates who are awaiting final year results of graduation level-degree courses or if universities that they are enrolled in are yet to conduct final examination of the graduation-level degree courses can also apply online for the admission to diploma course but have to produce the final year passing certificate by September 30, 2020

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
শক্নাইরবা শান্নরোই মশিং হেন্না শরুক য়াবা ঙম্নবা কোচিং কোর্সকী মিংচন্নবগী কাংলোনশিং কোমথোক্লে হায়না এন.এস.এন.আই.এস.না লাউথোক্লে
10 JUL 2020 4:54PM by PIB Imphal
সেসন ২০২০-২১দগী হৌদুনা, অহানবা ওইনা মমি লৈরবা পতিয়ালাগী নেতাজি সুভাস নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ স্পোর্ত(এন.এস.এন.আই.এস)তা স্পোর্তস কোচিংগী দিপ্লোমা কোর্সতা মশক নাইরবা শান্নরোই নুপা অমসুং নুপী ৪৬ হকথেংন্না মিং চল্লগনি । মসিগী ৱারেপ অসি য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর কিরেন রিজিজুনা লাউথোকখিবনি । হৌজিক, কোর্স অসিদা শক্নাইরবা শান্নরোইশিং মশিং য়াম্না শরুক য়ানবা থবক অমা পায়খৎলকপদগী, মমাংদা চৎনরম্বা মিং চনবগী নিয়ম খর কোমথোক্লগনি ।
কোর্স অসিদা মিং চন্নবা শান্নরোইশিংগী মহৈগী থাক ১০+২ ওইরম্বা অদু অহোঙবা পুরক্তুনা এসিয়ান অমসুং কম্মনৱেল্থ গেমশিংদা মেদল ফংলবশিং অমসুং সেনিয়র ৱাল্দ চেম্পিয়নসিপশিংদা শরুক য়ারুরবশিং কোর্স অসিদা মিং চনবা য়ারগনি । হান্নগী চৎনবীদা, শান্নরোই অমা তঙাইফদনা সেনিয়র ৱাল্দ চেম্পিয়নসিপতা মেদল অমা ফংগদবনি, অদুবু অনৌবা কাংলোন অসিগী মতুংইন্না চেম্পিয়নসিপ অসিদা শরুক য়ারুবা শান্নরোই অমা কোর্স অসি য়াওবা য়ারগনি । এসিয়ান নৎত্রগা কম্মনৱেল্থ গেমশিংদা সনাগী মেদল অমা ফংগদবনি হায়বা কাংলোন অদুগী মহুৎ ওইনা হায়রিবা থৌরমশিং অদুদা সনা নৎত্রগা সিলভর নৎত্রগা ব্রোঞ্জ মেদল অমা হেক্তা ফংলবদি য়ারে । ওলেম্পিকশিং শরুক য়ারুবা শান্নরোইশিং কোর্স অসি মিংচনবা য়ারে ।
ৱারেপ অদুগী মতাংদা, স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী দিরেক্তর জেনেরেল সন্দিব প্রধান্না হায়খি ভারতকী শান্নবগী হৌজিক ওইরক্লিবা ফিবম অসিদা কোচ মশিং য়াম্না দরকার ওইবা অমসুং লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফবা শান্নারোইশিং লাকহন্নবা ভারতকী মশক নাইবা শান্নরোইশিং কোচিংগী শীনফমদা য়াওহনবা অসি য়াম্না মরুওইবনি । মিং চনবদা শক্নাইরবা শান্নরোইশিংগীদমক কোমথোকপা অসিনা কোর্স অসিদা মখোয় মশিং য়াম্না শরুক য়াবা ঙমহনগনি ।
স্পোর্তস ২৩গীদমক শক্নাইরবা শান্নরোই ৪৬(মশান্না অমমমগী নুপা ১, নুপী ১)খনগনি অমসুং কোর্স অসিগী পুৱারিদা অহানবা ওইনা ওনলাইন্দা পাংথোক্কদৌরিবা ইনত্রান্স একজামদা মখোয় শরুক য়ারোই । অদুবু, কোর্স অসিগীদমক হকথেংননা খল্লবা শক্নাইরবা শান্নরোইশিং অতোপ্পা কেন্দিদেৎশিংগা লোয়ননা মেদিকেল অমসুং ফিজিকেল তেস্তশিং পাংথোক্কনি ।
করিগুম্বা মশান্না অমদা শক্নাইরবা শান্নরোই অনি মিং চন্নবা লাক্লবদি , পোইন্ত সিস্তেমদা অরোইবা কেন্দিদেৎ অমা খনগনি ।
মশক নাইবা শান্নরোইশিং কোমথোকপা অসি য়েংলগা , কোর্স অসিদা শরুক য়ানবা ওনলাইন এপ্লিকেসন পীশিনবগী অরোইবা নুমিৎ জুলাই ৩১ ফাওবা শাংদোকলে ।
শক্নাইরবা শান্নরোইশিংগী মথক্তা, অতোপ্পা কেন্দিদেৎশিংগী ওইনা, হৌজিক ওইরিবা কোরোনা লাইচৎকী ফিবম অসি য়েংলগা, দিগ্রি কোর্সশিংগী অরোইবা পরিক্ষাগী ফলশিং ঙাইরিবশিং নৎত্রগা মখোয়না তমলিবা য়ুনিভর্সিতিশিংগী দিগ্রি কোর্সশিংগী অরোইবা পরিক্ষা পাংথোক্ত্রিবা কেন্দিদেৎশিং দিপ্লোমা কোর্স অসিদা মিং চন্নবা ওনলাইন্দা শরুক য়াবা য়াগনি অদুবু ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবগী মনুংদা অরোইবা চহি পরিক্ষা পাস তৌবগী শক্তাকচে পুথোক্কদবনি ।