President's Secretariat
Envoys of three Nations Present Credentials through Video Conference
08 JUL 2020 10:30PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind accepted credentials from Heads of Mission from New Zealand, the United Kingdom and Uzbekistan today. This was the second time that credentials presentation in Rashtrapati Bhavan happened through video-conference in the wake of COVID-19 pandemic. The Heads of Mission, who presented their credentials, were:
1. H.E. Mr. David Pine, High Commissioner of New Zealand
2. H.E. Sir Philip Barton, High Commissioner of the United Kingdom
3. H.E. Mr. Akhatov Dilshod Khamidovich, Ambassador of the Republic of Uzbekistan
Speaking on the occasion, President Kovind conveyed his warm wishes to the envoys on their appointment. He noted that India had deep rooted ties with all the three countries and was privileged to share a common outlook on key global issues with them. The President noted that enhancing global cooperation was the need of the hour to effectively tackle the COVID-19 pandemic. In this context, he stated that India was in the forefront of ongoing international efforts to defeat the pandemic. Expressing happiness at the vibrant state of relations with the three countries, President Kovind emphasized that as a member of the UN Security Council for the term 2021-22, India looked forward to working with the international community to strengthen global peace and prosperity.

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক অহুমগী এনভোয়শিংনা মখোয় মশক তাকখ্রে
08 JUL 2020 8:17PM by PIB Imphal
ন্যু জিলেন্দ, য়ুনাইতেদ কিংদম অমসুং উজবেকিস্থানগী মিসনশিংগী লুচিংবশিংনা থমখিবা মখোয় মশক তাকপগী ৱারোলশিং ঙসি ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা অয়াবা পীখ্রে। কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাদা রাস্ত্রতি ভাবন্দা মশক তাকপগী ৱারোলশিং থমখিবা অসি মসিনা অনিরকশুবনি। মখোয় মশক তাকপগী ৱারোলশিং থমখিবা মিসনগী লুচিংবশিং অদুদি :
১. দেবিদ পাইন, ন্যু জিলেন্দগী হায় কম্মিসন্নর
২. সার ফিলিপ বার্তোন, য়ুনাইতেদ কিংদমগী হায় কম্মিসন্নর
৩. অখাতোব দিলসোদ খামিদোবিচ, উজবেকিস্থানগী এম্বেসেদর
মখোয় ফম পুবা হৌবদা রাস্ত্রপতি কোবিন্দনা এনভোয়শিংদা য়াইফ-পাউজেলশিং পীখি। মহাক্না হায়খি লৈবাক অহুম অসিগা ভারতনা অচেৎপা মরী লৈনরি অমসুং মালেমগী মরুওইবা ৱাফমশিংদা মখোয়গা মান্নবা মিৎয়েং লৈরি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা মালেমগী ওইনা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা অসি হৌজিক মতম অসিগী ওইনা তঙাইফদবনি। লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা মালেমগী ওইনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা ভারতনা মাংজিল থারি।
লৈবাক অহুম অসিগা অফবা মরী থম্নবদা হরাওবা ফোংদোক্লদুনা রাস্ত্রপতি কোবিন্দনা হায়খি ২০২১-২২ তার্মগী য়ু এন সেকুরিতি কাউন্সিলগী মেম্বর অমা ওইনা , মালেমগী শান্তি অমসুং নুংঙাইবা পুরক্নবা মালেমগী লৈবাকশিংগা থবক তৌমিন্ননবা ভারতনা থাজবা থম্লি।