শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেল-থুম মন্ত্রীনা শেন্মিৎলোনদা এক্সপেন্দিচর হেনগৎনবগীদমক সি.পি.এস.ই. ২৩গী কেপেক্সকী মতাংদা য়েংশিন মীফম ফমখ্রে
07 JUL 2020 7:12PM by PIB Imphal
শেল-থুম অমসুং কোরপোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমন্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস, পাৱর, কোইলা, মাইন্স মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরীশিং, অমসুং দি/ও এতোমিক ইনর্জী অমসুং মন্ত্রালয়শিং অসিগী মখাদা লৈবা সি.পি.এস.ই. ২৩গী সি.এম.দি.শিংগা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। হায়রিবা মীফম অসি শেল-থুম মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগা লোইননা শেন্মিৎলোন চাউখৎনবগীদমক পাঙথোকপা মীফমগী মখা চত্থরকপা ওইনা পাঙথোকখিবনি।
শেনবা চহী ২০১৯-২০দা, সি.পি.এস.ই. ২৩না কেপেক্সকী লুপা কোতি ১,৬৪,৮২২গী পান্দম থমখিবা মতমদা লুপা কোতি ১,৬৬,০২৯ ফংবা ঙমখি, হায়রিবসি চাদা ১০১ ফংলবনি। ক্যু ১ (শেনবা চহী ২০১৯-২০)দা ফংখিবসি লুপা কোতি ২৬,৩২০ (১৬%)নি অমসুং ক্যু ১ (শেনবা চহী ২০২০-২১)দা ফংবনা লুপা কোতি ২০,২০২ (১২%)নি। ২০২০-২১দা থমখিবা কেপেক্সকী পান্দম্না লুপা কোতি ১,৬৫,৫১০নি।
সি.পি.এস.ই.শিংনা হোৎনরিবশিং অসি য়েংলদুনা শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়খি, ভারতকী শেন্মিৎলোন ইনখৎনবা হোৎনবদা সি.পি.এস.ই.শিংগী চাউরবা থৌদাং লৈ। মহাক্না সি.পি.এস.ই.শিংবু পান্দম ফংবা ঙম্নবা হেন্না কন্না হোৎননবা অমসুং মখোয়দা ২০২০-২১গীদমক থাদরিবা কেপিতেল আউৎলে অদু মতীক চানা অমসুং অপীবা মতমগী মনুংদা শীজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখি। শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, সি.পি.এস.ই.শিংনা হেন্না ফগৎনা হোৎনবা মতমদা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা শেন্মিৎলোন অসি ফগৎপা ঙমগনি।
শেল-থুম মন্ত্রীনা সেক্রেতরীশিংদা কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অদু কেপিতেল আউৎলেগী ৫০%দা ক্যু ২ ২০২০-২১ ফাওবদা শীজিন্ননবা অমসুং মদুগী প্লান য়াৎনবা সি.পি.এস.ই.শিংগী থবক থৌরমশিং কুপ্না য়েংশিন্নবা শিন্নখি। মহাক্না লোইশিনবা ঙমদবা খুদোংচাদবশিংবু দি.ই.এ./দি.পি.ই.দা শিন্নদুনা খুদক্তা লোইশিন্ননবা হায়খি।
মন্ত্রালয়শিং/সি.পি.এস.ই.শিংনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা মখোয়দা খুদোংচাদবা থোকহল্লিবা শিন্মী ৱাৎপগী সমশ্যা, মপান্দগী পোৎ পুশিনলকপদা তপ্পা, দিস্কোমশিংনা এন.পি.সি.আই.এল. অমসুং এন.এল.সি.গুম্বা সি.পি.এস.ই.শিংগী পুত্থরিবা শেল থীবদা তপ্পা অসিনচিংবা সমশ্যাশিংগী মরমদা খন্নখি। শ্রীমতি সিতারমন্না তোপ-তোপ্পা ফিবমশিংদি তোপ-তোপ্পা মওং অমদা শুবা তঙাইফদে অমসুং অপুনবা ওইনা হোৎনমিন্নবনা ঐখোয়না হেন্না ফবা মওংদা থবক পাঙবা ঙম্বদা নত্তনা ভারতকী শেন্মিৎলোন্না হেন্না ফবা মাইকৈদা লাক্নবা হোৎনবদসু মতেং পাংগনি হায়খি।

Ministry of Finance
Finance Minister holds review meeting on CAPEX of 23 CPSEs to boost expenditure in the economy
07 JUL 2020 7:12PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, today held meeting, through Video Conference, with Secretaries of Ministries of Petroleum & Natural Gas , Power , Coal , Mines and D/o Atomic Energy and the CMDs of 23 CPSEs belonging to these Ministries. This meeting was held as part of the series of meetings that the Finance Minister is having with various stakeholders to accelerate the economic growth.
In FY 2019-20, against the CAPEX target of Rs.1,64,822 crore for the 23 CPSEs, the achievement was Rs.1,66,029 crore i.e. 101%. Q1 (FY 2019-20) achievement was Rs.26,320 crore (16%) and achievement of Q1 (FY 2020-21) is Rs.20,202 crore (12%). CAPEX target for 2020-21 is Rs.1,65,510 crore.
While reviewing the performance of CPSEs, the Finance Minister said that CPSEs have a very important role in giving a push to the growth of the Indian economy. She encouraged the CPSEs to perform better to achieve targets and to ensure that the capital outlay provided to them for the year 2020-21 is spent properly and within time. The Finance Minister said that better performance of CPSEs can help the economy in a big way to recover from the impact of Covid 19.
The Finance Minister asked the Secretaries to closely monitor the performance of CPSEs in order to ensure capital expenditure to the tune of 50% of capital outlay by Q2 2020-21 and make plan for it. She stated that unresolved issues should be flagged immediately to the DEA/DPE for immediate solution.
The Ministries/ CPSEs discussed constraints being faced by them due to COVID 19 like problems of availability of manpower, delay in imports, delay in payments by DISCOMs on the dues of CPSEs like NPCIL and NLC. Smt Sitharaman stated that extraordinary situation requires extraordinary efforts and with collective efforts, we will not only perform better but also help the Indian economy to achieve better results.