Ministry of Science & Technology
BSIP joins hands with Govt of UP to combat COVID 19 in the state
07 JUL 2020 12:50PM by PIB Delhi
The Government of India, along with the State Governments, has been relentlessly working for prevention, containment, and management of COVID-19. Birbal Sahni Institute of Palaeosciences (BSIP), an autonomous institute under the Department of Science & Technology (DST), joined hands with the Government of Uttar Pradesh to combat COVID-19 in the state. BSIP, as one of the five Central Government Research Institutes in Lucknow, took initial steps to start laboratory testing of COVID-19.
The availability of the ancient DNA BSL-2A laboratory in the Institute itself made it possible to prepare for testing immediately.
BSIP received the first batch of suspected COVID samples to test on 2nd May 2020, from district Chandauli. Since then, the lab is running 24x7 to test approximately 400 samples per day from various districts of Uttar Pradesh, as decided by the nodal authorities.
Till date, more than 12,000 samples have been tested, out of which about 400+ samples have been reported positive for SARS-CoV-2. This is highly commendable on the part of the BSIP, more so due to only limited resources and manpower.
Led by the Director BSIP, Dr. Vandana Prasad, the BSIP has constituted a team of dedicated scientists for efficient functioning. Drs Anupam Sharma, Pawan Govil, Kamlesh Kumar, Shailesh Agarwal, Vivesh Veer Kapoor, Santosh Pandey, and Niraj Rai. Dr. Niraj Rai is in-charge of the COVID-19 testing lab, very ably supported by Dr. Anuj Kumar Tyagi (Microbiologist) from GMC, Kannauj, and Satya Prakash, Dr. Varun Sharma, Dr. Indu Sharma, Nagarjuna P, Prashant, Harsh and Richa in analyzing and interpreting test results.
Team BSIP is thus contributing significantly to the fighting against COVID-19 pandemic. The Lucknow cluster of Research Institutes has been placed at the second position at the All-India level in Covid-19 testing.
“RT-PCR testing of Coronavirus at BSIP is a shining example of re-purposing of available resources with exceptional speed and scale despite many constraints thanks to the shared purpose, commitment, determination, and grit,” said Prof Ashutosh Sharma, Secretary, DST.
BIMP
Photograph showing Temporary sample collection point, temporary corridor and testing lab

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
বি.এস.আই.পি.না য়ু.পি.গী সরকারগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোবিদ ১৯ লাকশিন্নবা খুৎশম্নখ্রে
07 JUL 2020 12:50PM by PIB Imphal
স্তেৎ সরকারশিংগা লোয়ননা ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা চোকথবা লৈতনা হোৎনরি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগ (দি.এস.তি.)গী মখাদা লৈবা ওতোনোমস ইন্সতিত্যুসন অমা ওইরিবা বির্বল সাহনি ইন্সিতিত্যুৎ ওফ পেলিওসাইন্সেসনা উত্তর প্রদেশ সরকারগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা খুৎশম্নখ্রে। বি.এস.আই.পি. অসি কোবিদ-১৯ লেবোরেতরিদা তেস্ত তৌনবা অহানবা খোংথাং লৌখৎখিবা লহ্মনৌগী সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎ মঙাগী মনুংদা অমনি।েসনা উত্তর প্রদেখাদা লৈবাা
মমাংঙৈগী দি.এন.এ. বি.এস.এল-২এ লেবোরেতরি ইন্সতিত্যুৎ মশা মক্তা লৈবনা খুদক্তা তেস্ত তৌবা ঙম্বা অসি ওইথোকহল্লি।
বি.এস.আই.পি.না মে ২, ২০২০দা তেস্ত তৌনবা কোবিদনি চিংনবা সেম্পলশিংগী অহানবা বেচ অদু চান্দৌলি জিলাদগী ফংখি। নোদেল ওথোরিতিশিংগী য়াথংগী মতুং ইন্না মসিগী মতুং তারকপদগী লেব অসিনা ২৪ x৭ মথৌ তৌদুনা উত্তর প্রদেশকী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদগী নোংমদা সেম্পল ৪০০ রোম তেস্ত তৌরি।
হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ১২,০০০ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে মসিগী মনুংদা সেম্পল ৪০০+না সারস-কোব-২ পোজিতিব ওইরে হায়না রিপোর্ত তৌখ্রে। মসিদা রিসোর্সশিং অমসুং মেনপাৱরগী অৱাৎপা লৈরবসু বি.এস.আই.পি.গী ওইনা মসি শীংথানিংঙাই ওইরি।
বি.এস.আই.পি.গী দিরেক্তর, দা. ভন্দনা প্রসাদনা লুচিংবা বি.এস.আই.পি. অসিদা মপুং ফানা চল্লাইবা ঙম্নবা মথৌ থৱায় য়াওনা তৌরিবা সাইন্তিস্তশিংগী তীম অমা য়াওরি। দা. অনুপম শর্মা, পৱন গোবিল, কেমলেশ কুমার, শাইলেশ এগর্ৱল, ভিভেশ ভীর কাপুর, সন্তোশ পান্দে অমসুং নিরজ রাই য়াওরি, দা. নিরজ রাইনা কোবিদ-১৯ তেস্তিং লেব অসিগী ইন-চার্জ ওইরি লোয়ননা কান্নোজকী জি.এম.সি.দগী হৈথোইরবা দা. অনুজ কুমার তিয়গি (মাইক্রোবাইওলোজিস্ত) অমসুং সতিয়া প্রকাশ, দা. বরুন শর্মা, দা. ইন্দু শর্মা, নগরজুনা পি., প্রশান্ত, হর্শ অমসুং রিচানা তেস্ত রিজলশিং এনালাইস অমসুং ইন্তর্প্রিৎ তৌরি।
বি.এস.আই.পি. তীমনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা শীংথানিংঙাই ওইনা মথৌ তৌরি। ভারত পুম্বগী কোবিদ-১৯ তেস্তিং তৌবগী থাক্তা লহ্মনৌ ক্লস্তর ওফ রিসর্চ ইন্সতিত্যুৎনা অনিশুবা মফম কল্লি।
“বি.এস.আই.পি.গী কোরোনাভাইরস তেস্ত তৌনবা আর.তি.-পি.সি.আর. অসি পান্দম, কৎথোকপা, অখাং কনবা অমসুং পান্দম ফংনবা হোৎনদুনা অৱাৎপা কয়া লৈরবসু লৈরিবা রিসোর্সশিং থোইদোক-হেন্দোকপা স্পীদ অমসুং মশিংদা অমুক হন্না শীজিন্নবগী খুদম অমনি” হায়না প্রোফেসর অশুতোশ শর্মা, দি.এস.তি.গী .সেক্রেতরীনা ফোঙদোকখ্রে।
BIMP
ফোতোগ্রাফ অসিনা মতম খরগী ওইবা সেম্পল কলেক্সন পোইন্ত, মতম খরগী ওইন্না শীজিন্নগদবা ধারি অমসুং তেস্তিং লেব