କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଲୋକ ସେବା ଆୟୋଗ
ଚଳିତ ବର୍ଷର ୟୁପିଏସ୍‌ସି ସିଭିଲ ସର୍ଭିସେସ୍‌ (ପ୍ରିଲିମିନାରୀ) ଓ ଭାରତୀୟ ବନସେବା ପରୀକ୍ଷା 2020
ନିଜ ପସନ୍ଦର ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ସଂପର୍କରେ ତଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବାକୁ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ନୋଟିସ
01 JUL 2020 1:37PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଲୋକସେବା ଆୟୋଗ (ୟୁପିଏସ୍‌ସି) 2020 ବର୍ଷର ସିଭିଲ ସର୍ଭିସେସ ଓ ଭାରତୀୟ ବନସେବା ପ୍ରିଲିମିନାରୀ ପରୀକ୍ଷା ଆସନ୍ତା ଅକ୍ଟୋବର 4 ତାରିଖ ରବିବାର ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କରିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି । ଏହା ନୂତନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅନୁସାରେ କରାଯିବ ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ଚଳିତବର୍ଷ ଜୁନ୍‌ 5 ତାରିଖରେ ସଂଶୋଧିତ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି । ଏହି ଦୁଇ ପରୀକ୍ଷା ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିଥିବା ବହୁ ସଂଖ୍ୟକ ପ୍ରାର୍ଥୀ ସେମାନଙ୍କ ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିବାକୁ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ଏହାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଆୟୋଗ ସଂପୃକ୍ତ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନଙ୍କୁ ନିଜ ନିଜର ପସନ୍ଦଯୋଗ୍ୟ ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ରରେ ପରୀକ୍ଷା ଦେବାର ସୁବିଧା ଦେବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି । ସଂପୃକ୍ତ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ସଂଶୋଧିତ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ନିଜ ନିଜର ପସନ୍ଦ ମୁତାବକ କେନ୍ଦ୍ରର ନାମ ଜଣାଇବାକୁ ଆୟୋଗଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରାଯାଇଛି । ଇତିମଧ୍ୟରେ ସଂପୃକ୍ତ ଆବେଦନକାରୀଙ୍କୁ ଏ ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଯାଇଛି । ତେବେ ଯେଉଁ କେନ୍ଦ୍ରରେ ସେମାନେ ପରୀକ୍ଷା ଦେବାକୁ ସାନି ମତାମତ ଦେଇଛନ୍ତି ସେ ସବୁ କେନ୍ଦ୍ରର ଅତିରିକ୍ତ ବା ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ କ୍ଷମତାକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ ଏହା ଚୂଡାନ୍ତ ହେବ ।
ଏହି ସଂଶୋଧିତ ମନପସନ୍ଦ ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ପାଇଁ ଆଗ୍ରହୀ ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରସ୍ତାବ ଅନ୍‌ଲାଇନରେ ଆୟୋଗର ୱେବସାଇଟ https://upsconline.nic.inରେ ଦାଖଲ କରିପାରିବେ । ଏହି ସୁବିଧା ଦୁଇଟି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ପ୍ରଥମ ପର୍ଯ୍ୟାୟଟି ଜୁଲାଇ 7ରୁ 13 ତାରିଖ ସନ୍ଧ୍ୟା 6ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏବଂ ଦ୍ୱିତୀୟଟି ଜୁଲାଇ 20ରୁ 24 ତାରିଖ ସନ୍ଧ୍ୟା 6ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଲବ୍‌ଧ ହେବ । ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ଏହି ୱେବସାଇଟ ମାଧ୍ୟମରେ ନିଜର ମନପସନ୍ଦର ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ସଂପର୍କରେ ଆବଶ୍ୟକ ମଣିଲେ ତଥ୍ୟ ଦେଇପାରିବେ । ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ମନେ ରଖିବା ଉଚିତ ଯେ ଫାଷ୍ଟ ଆପ୍ଲାଏ- ଫାଷ୍ଟ ଆଲଟ୍‌ ଭିତ୍ତିରେ ଏହି ଆବେଦନକାରୀମାନଙ୍କୁ ମନପସନ୍ଦର କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । କୌଣସି ଏକ ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ରର କ୍ଷମତା ପୂରଣ ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଆଉ ଅଧିକ ପ୍ରାର୍ଥୀଙ୍କୁ ନିଆଯିବ ନାହିଁ । ସିଲିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଯୋଗୁଁ କୌଣସି ଆବେଦନକାରୀ ଯଦି ନିଜର ଇଛା ମୁତାବକ ପରୀକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ନପାଆନ୍ତି ତେବେ ତାଙ୍କୁ ଅବଶିଷ୍ଟ କେନ୍ଦ୍ରରୁ ଗୋଟିଏ ବାଛିବାକୁ ପଡିବ ।
ଚଳିତବର୍ଷ ଫେବୃୟାରୀ 12 ତାରିଖରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇଥିବା ପରୀକ୍ଷା ବିଜ୍ଞପ୍ତି ନମ୍ବର 05/2020-ସିଏସ୍‌ପି ଅନୁସାରେ ପରୀକ୍ଷାର ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ସର୍ତ୍ତାବଳୀ ଅପରିବର୍ତ୍ତି ରହିବ ।
ଏଥିସହିତ ଆୟୋଗ ନିଜର ୱେବସାଇଟରେ ୱିଥ୍‌ଡ୍ରୟାଲ ୱିଣ୍ଡୋ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇ ଦେବେ । ଏହା ଅଗଷ୍ଟ ପହିଲାରୁ 8 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପଲବ୍‌ଧ ହେବ । ଏଥିରେ ପ୍ରାର୍ଥିପତ୍ର ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରିବା ସଂକ୍ରାନ୍ତ ସମସ୍ତ ସର୍ତ୍ତାବଳୀ ଅପରିବର୍ତ୍ତିତ ରହିବ । ପ୍ରାର୍ଥୀମାନେ ମନେ ରଖିବା ଉଚିତ ଯେ ଥରେ ଆବେଦନପତ୍ର ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରିନେଲେ ଭବିଷ୍ୟତରେ କୌଣସି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଏହା ଆୟୋଗ ଦ୍ୱାରା ବିଚାରକୁ ନିଆଯିବ ନାହିଁ ।

UPSC
UPSC CIVIL SERVICES (PRELIMINARY) EXAMINATION, 2020 AND INDIAN FOREST SERVICE EXAMINATION, 2020
NOTICE FOR THE CANDIDATES TO SUBMIT CHOICE OF CENTRE
01 JUL 2020 1:37PM by PIB Delhi
The Union Public Service Commission will be conducting the Civil Services (Preliminary) Examination, 2020 [including the Indian Forest Service (Preliminary) Examination, 2020] on 04.10.2020 (Sunday) all over India as per the Revised Programme of Examinations/RTs published on 05.06.2020.
Keeping in view the large number of candidates of the Civil Services (Preliminary) Examination, 2020 [including the Indian Forest Service (Preliminary) Examination, 2020] and requests received from the candidates for changing their Centers, the Commission has decided to give an opportunity to them to submit their revised choice of Centre. Besides above, the option to change the Centers for the Civil Services (Main) Examination, 2020 and the Indian Forest Service (Main) Examination, 2020 is also being made available to the candidates. The requests of the candidates for change in their Centers will be considered against the additional/enhanced capacity intimated by the Centers for accommodating the additional candidates.
The window of submitting the revised choice of Centers by the candidates will be operational in two phases i.e. 7th-13th July, 2020 (06.00 PM) and 20th-24th July, 2020 (06.00 PM) on the Commission’s website https://upsconline.nic.in. The candidates are advised to visit the website and submit their choices of Centers of the above Examination, if required.
The candidates may please note that their requests for change in the Centers will be considered based on the principle of "first-apply-first allot" basis [which is followed in all the Examinations of the Commission and was mentioned in the Examination Notices of the Civil Services (Preliminary) Examination, 2020 and Indian Forest Service Examination, 2020] and once the capacity of a
particular Centre is attained, the same will be frozen. The candidates, who cannot get a Centre of their choice due to ceiling, will be required to choose a Centre from the remaining ones.
All the conditions and eligibility mentioned in the EXAMINATION NOTICE NO. 05/2020-CSP DATE: 12/02/2020 of the Civil Services (Preliminary) Examination, 2020 and the EXAMINATION NOTICE NO. 06/2020-IFoS DATE 12/02/2020 of the Indian Forest Service Examination, 2020 will remain unchanged.
In addition to the above, the Commission will also make a Withdrawal Window available to the candidates on the Commission’s website https://upsconline.nic.in during the period from 1st-8th August, 2020. All the terms and conditions of the withdrawal of application will be the same as have been mentioned in the EXAMINATION NOTICE NO. 05/2020-CSP DATE: 12/02/2020 of the Civil Services (Preliminary) Examination and the EXAMINATION NOTICE NO. 06/2020-IFoS DATE 12/02/2020 of the Indian Forest Service Examination, 2020. Candidates must note that once the application has been withdrawn by the candidate, it cannot be revived in future under any circumstances.