কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী ৱারবা মতম অসিদা আর.সি.এফ.না লৌমীশিংদা হার ফংহল্লে
কালেন লৌরোক্কী ওইনা আর.সি.এফনা মপান লৈবাক্তগী হার এম.তি লাখ ২ হেন্না পুশিল্লকখ্রে
01 JUL 2020 4:07PM by PIB Imphal
কেমিকেলস অমসুং ফর্তিলাইজর মিনিস্ত্রীগী মখাদা লৈবা রাস্ত্রিয় কেমিকেলস এন্দ ফর্তিলাইজরস লিমিতেদ( আর সি এফ)না ভারতকী লৌমীশিংগী য়াইফনবা থবক পায়খৎলে। কোবিদ-১৯গী ৱারবা মতম অসিদা কালেন লৌরোক্কী ওইনা লৌমীশিংদা আর.সি.এফনা মসিগী উজ্বলা য়ুরিয়া অমসুং সুফালা ফংহল্লে।
আর.সি.এফ প্লান্তশিং থবক ফজনা শুরি অমসুং মসিগী হারগী পোৎথোকশিং মরাংকাইনা পুথোকলি। মসিনা হার কয়া পুথোকপগী মথক্তা, আর.সি.এফনা দি.এ.পি, এ.পি.এস(২০:২০:০:১৩) অমসুং এন.পি.কে(১০:২৬:২৬)মেত্রিক তন লাখ ২ হেন্না কালেন লৌরোক্কী ওইনা লৌমীশিংদা ফংহনখ্রে।
খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুংইন্না, আর.সি.এফ ইন্দিয়ান ফোর্চুন কম্পেনিগী মকোক ৫০০গী মরক্তা য়াওরে, মসি ২০১৮দা ১৯১দা লৈরম্বদগী ২০১৯দা ১৫৫দা হাইগৎলকখি।
আর.সি.এফকী সি.এম.দি এস.সি মুরগেরিকারনা হায়খি ৱারবা মতম অসিদা আর.সি.এফগী শিন্মীশিংনা থবক কন্না শুবদগী মথক্কী মাইপাকপশিং অসি ফংবা ঙমখিবনি অমসুং ফর্তিলাইজর দিপার্তমেন্তদগী থাগৎপা অমসুং পুক্নিং থৌগৎপা কয়া ফংখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Even in the challenging times of COVID-19 RCF has ensured availability of Fertilizers to farming community
RCF has made available more than 2 lakh MT of imported fertilizers for the kharif season
01 JUL 2020 4:07PM by PIB Delhi
Rashtriya Chemicals and Fertilizers Limited (RCF), a CPSE under the Ministry of Chemicals and Fertilizers, is committed to the well being of India’s farming sector. Even in the most challenging times of COVID-19, RCF has ensured the availability of its top brand Fertilizers like ‘Ujjwala’ Urea and ‘Suphala’to the farming community for Kharif sowing season.
RCF plants have remained operational and sufficient quantity of production of its fertilizers were done. Apart from its manufactured fertilizers, RCF has also made available traded complex fertilizers of more than 2 lakh metric tons viz. DAP, APS (20:20:0:13) & NPK (10:26:26) to the farmers for the current Kharif sowing season in the country.
It is also noteworthy that RCF has improved its ranking amongst the top 500 India Fortune companies from 191 in 2018 to 155 in 2019 as per the latest published report.
RCF CMD S.C. Mudgerikar said that the above achievements were possible only because of the hard work put in by RCF employees in the most challenging times and the full support and continuous guidance and encouragement received from the entire team of Department of Fertilizers.