স্তীল মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না পঞ্জাবকী মন্দি গোবিন্দগরদা কন্তিনস রিবার প্রদক্সন ফেসিলিতী শঙ্গাখ্রে
মসি আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইহন্নবগী মাইকৈদা খোংথাং অমনি হায়খি
29 JUN 2020 1:57PM by PIB Imphal
স্তীল অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ঙসি পঞ্জাবকী মন্দি গোবিন্দগরদা মাধব এলোইজনা লিংখৎপা “কন্তিনস গালভনাইজদ রিবার” প্রদক্সন ফেসিলিতী অমা শঙ্গাখ্রে।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, মন্ত্রী প্রধান্না হায়খি, “অয়াম্বা স্তীল, অমসুং মরু ওইনা গালভানাইজ তৌরবা সতীল অসি এনভাইরনমেন্ত-ফ্রেন্দলী ওইবা অমসুং কোস্ত-ইফেক্তিব ওইবা অকনবা মচাক অমনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরশিং অমসুং স্তীলগী মথৌ তাবা অমসুং শিজিন্নবগী চাংদা পাক-শন্না চাউথোকহনবদা মিৎয়েং থম্বনা মরম ওইরগা, গালভানাইজ তৌরবা স্তীলগী দিমান্দ অসি শোইদনা হেনগৎলগনি। ঙসি শঙ্গাখিবা কন্তিন্যুৱস গালভানাইজদ রিবার প্রোদক্সন ফেসিলিতী অসিনা মতম কুইনদগী ঙাইরক্লবা কন্সত্রক্সন ইন্দস্ত্রীদা গালভনাইজ তৌরবা স্তীলগী সপ্লাইগী মথৌ তারিবা অদু মতেং পাংলগনি।”
স্তীলগী সেক্তরদা ইরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী মতাংদা ঙাংলদুনা শ্রী প্রধান্না হায়খি, “ আত্মানিরভর ভারত হায়বসি অচৌবা মেন্যুফেকচরিং সেক্তর লৈবা, ইরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অদুবু মালেমগী পুনবা ইকোনোমী লৈবা অকনবা ভারত অমনি। মসিদা স্তীল সেক্তরনা মরু ওইবা থৌদাং লৌগদবনি। ঐখোয়না দোমেস্তিক্কী ওইবা দিমান্দশিং মপুং ফাহনবদা মিৎয়েং থম্বা খক্তা নত্তনা মালেমগী ওইবা থাজবশিং অদুসু মপুং ফাহনবা ঙমগদবনি। ঙসি শঙ্গাখিবা ফেসিলিতী অসি আত্মানিরভর ভারত অমা ওইহনবগী অচুম্বা মাইকৈদা থাংলিবা খোংথাং অমনি। ”
শ্রী প্রধান্না স্তীলগী মন্ত্রালয়না সেক্তর অসিবু হেন্না মপাঙ্গল খনখৎহন্নবা অমসুং ইরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা লৌখৎলক্লিবা খোংথাং কয়া অমা খুদম ওইনা দি.এম.আই. অমসুং এস.পি. পোলিসী, স্তীল ক্লস্তরশিং লিংখৎপা, স্তীল স্ক্রাপ পোলিসী, রো মেতরিয়েলগী সেক্যুরিতী লৈহন্নবা লৌখৎখিবা খোংথাংশিং, স্তীলবু মতিক চানা শিজিন্নবগী মতাংদা থৌগৎপা অসিনচিংবশিং অসিগী মতাংদসু ৱা ঙাংখি ।

Ministry of Steel
Shri Dharmendra Pradhan Inaugurates Continuous Rebar Production Facility in Mandi Gobindgarh, Punjab;
Calls it a Step Towards Making of an Aatmanirbhar Bharat
29 JUN 2020 1:57PM by PIB Delhi
Minister of Steel &Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan today inaugurated “Continuous Galvanized Rebar” Production Facility set up by Madhav Alloys in Mandi Gobindgarh, Punjab.
Speaking on the occassion, Minister Pradhan said, “Steel in general, and galvanized steel in particular, is a material of strength which is environment-friendly and cost-effective. With our focus on large-scale expansion in infrastructure sectors and driving steel intensity, the demand for galvanized steel is set to rise. The Continuous Galvanized Rebar production facility inaugurated today will support the much awaited need of supplying galvanized rebar to the construction industry.”
Speaking about self-reliance in steel sector, Shri Pradhan said, “An Aatmanirbhar Bharat is a strong Bharat with robust manufacturing sector, self-reliant yet globally integrated economy. Steel sector has to play an important role. We should not only focus on meeting domestic demand but also look to meet expectation of the world. The facility inaugurated today is a step in the right direction towards the making of an Aatmanirbhar Bharat.”
Shri Pradhan also talked about several steps being taken by the Ministry of Steel like DMI&SP policy, setting up of steel clusters, steel scrap policy, steps taken to ensure raw material security, driving appropriate steel usage etc. to make the sector more vibrant and self-reliant.