ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
• କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟାକୁ ବହୁତ ପଛରେ ପକାଇଲା
• ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ପାଖାପାଖି 1 ଲକ୍ଷ
27 JUN 2020 5:50PM by PIB Bhubaneswar
ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକ ସହିତ ସମନ୍ଵୟ ରକ୍ଷା କରି କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନେଇଥିବା ପ୍ରତିରୋଧ ପଦକ୍ଷେପ ଫଳସ୍ଵରୂପ କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ ପାଖାପାଖି 1 ଲକ୍ଷର ପାର୍ଥକ୍ୟ ରହିଛି । ଆଜି ସୁଦ୍ଧା ସୁସ୍ଥ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଠାରୁ 98,493କୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟା 1,97,387 ଥିବାବେଳେ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 2,95,880ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହି ଉତ୍ସାହଜନକ ସ୍ଥିତି ସହିତ କୋଭିଡ-19 ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର 58.13% ଛୁଇଞ୍ଚି ।
କୋଭିଡ-19 ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲାର ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ସଂଖ୍ୟା ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଶ୍ରେଷ୍ଠ 15 ଟି ରାଜ୍ୟ ହେଉଛି:
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଆରୋଗ୍ୟ
1.
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
73,214
2.
ଗୁଜରାଟ
21,476
3.
ଦିଲ୍ଲୀ
18,574
4.
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
13,119
5.
ରାଜସ୍ଥାନ
12,788
6.
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
10,126
7.
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
9,619
8.
ହରିୟାଣା
7,360
9.
ତାମିଲନାଡୁ
6,908
10.
ବିହାର
6,546
11.
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
6,160
12.
ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ
4,787
13.
ଓଡିଶା
4,298
14.
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର
3,967
15.
ପଞ୍ଜାବ
3,164
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଶ୍ରେଷ୍ଠ 15ଟି ରାଜ୍ୟ ହେଉଛି:
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର
1
ମେଘାଳୟ
89.1%
2
ରାଜସ୍ଥାନ
78.8%
3
ତ୍ରିପୁରା
78.6%
4
ଚଣ୍ଡିଗଡ
77.8%
5
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
76.4%
6
ବିହାର
75.6%
7
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
72.9%
8
ଗୁଜରାଟ
72.8%
9
ଝାଡଖଣ୍ଡ
70.9%
10
ଛତିଶଗଡ
70.5%
11
ଓଡିଶା
69.5%
12
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
65.9%
13
ପଞ୍ଜାବ
65.7%
14
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
65.0%
15
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
65.0%
ପରୀକ୍ଷଣ ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି ଲାଗି ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 1026ଟି ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପରୀକ୍ଷାଗାର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ 741ଟି ସରକାରୀ ଥିବା ବେଳେ 285ଟି ବେସରକାରୀ ପରୀକ୍ଷାଗାର ରହିଛି ।
- Real-Time RT PCR based testing labs: 565 (Govt: 360 + Private: 205)
- TrueNat based testing labs : 374 (Govt: 349 + Private: 25)
- CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 2,20,479ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା ମୋଟ 79,96,707ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇସାରିଲାଣି ।
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Updates
Recoveries fast outpace the active COVID-19 cases
The difference between recoveries and active cases nearing 1 lakh
27 JUN 2020 5:50PM by PIB Delhi
As a result of the collective, graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India in tandem with the States/UTs for prevention, the total number of recovered COVID-19 cases has fast outgrown the number of active COVID-19 cases.
The difference between recoveries and active cases is fast nearing 1 lakh. The recovered cases have exceeded the active cases by 98,493 as of today.
While the number of active cases stands at 1,97,387, the number of cured cases is 2,95,880. With this encouraging status, the recovery rate is touching 58.13% amongst COVID-19 patients.
The top 15 States in terms of absolute numbers of COVID-19 recovered cases are:
Serial No.
State/UT
Absolute Recoveries
1.
Maharashtra
73,214
2.
Gujarat
21,476
3.
Delhi
18,574
4.
Uttar Pradesh
13,119
5.
Rajasthan
12,788
6.
West Bengal
10,126
7.
Madhya Pradesh
9,619
8.
Haryana
7,360
9.
Tamil Nadu
6,908
10.
Bihar
6,546
11.
Karnataka
6,160
12.
Andhra Pradesh
4,787
13.
Odisha
4,298
14.
Jammu And Kashmir
3,967
15.
Punjab
3,164
The top 15 states in terms of recovery rate are:
Sr.
No.
State/UT
Recovery Rate
1
Meghalaya
89.1%
2
Rajasthan
78.8%
3
Tripura
78.6%
4
Chandigarh
77.8%
5
Madhya Pradesh
76.4%
6
Bihar
75.6%
7
Andaman And Nicobar Islands
72.9%
8
Gujarat
72.8%
9
Jharkhand
70.9%
10
Chhattisgarh
70.5%
11
Odisha
69.5%
12
Uttarakhand
65.9%
13
Punjab
65.7%
14
Uttar Pradesh
65.0%
15
West Bengal
65.0%
As a testimony to the ramped up testing facilities, India now has 1026 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 741 in the government sector and 285 private labs.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 565 (Govt: 360 + Private: 205)
• TrueNat based testing labs : 374 (Govt: 349 + Private: 25)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
The samples tested in the last 24 hours have further increased to 2,20,479. The total number of samples tested, as on date, is 79,96,707.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .