শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাস্ত্রপতিনা বেঙ্কিং রেগুলেসন (এমেন্দমেন্ত) ওর্দিনান্স, ২০২০ চৎনরে হায়না লাউথোকখ্রে
শেমদোক্লিবসিনা কোওপরেতিব বেঙ্কশিং মথৌ নীংথীনা তৌবা য়াহল্লগনি
মসিনা মীয়াম/দিপোজিতর/বেঙ্ক/বেঙ্কিং কম্পেনী মথৌ নিংথীনা তৌবদা খুদোংচানবগীদমক য়েংদুনা শেমদোকপা/পুনশিনবগী ক্সিম শেম্বা য়াহল্লগনি
27 JUN 2020 7:10AM by PIB Imphal
বেঙ্কতা শেল থম্লিবশিংবু শোই-ঙামদনবা হোৎনরিবশিং অসিবু হেন্না চেৎশিলহন্নবগীদমক রাস্ত্রপতিনা বেঙ্কিং রেগুলেসন (এমেন্দমেন্ত) ওর্দিনান্স, ২০২০ চৎনরে হায়না লাউথোকখ্রে। (ওর্দিনান্স অদুগী গেজিতী নোতিফিকেসন্দু য়েংনবগীদমক মফমসিদা নম্বীয়ু)
ওর্দিনান্স অসিনা বেঙ্কিং রেগুলেসন এক্ত, ১৯৪৯বু কোওপরেতিব বেঙ্কশিংদা চৎনবা য়ানবগীদমক শেমদোক্লি। ওর্দিনান্স অসিনা দিপোজিৎ তৌরিবশিংগী অপাম্বা ঙাকপী শেনবীনবা অমসুং কোওপরেতিব বেঙ্কশিংবু গবর্নান্স ফগৎহন্দুনা অমসুং আর.বি.আই.দা হান্নদগী লৈজরিবা অতোপ্পা বেঙ্কশিংগা মরী লৈনবা শক্তিশিং কো-ওপরেতিব বেঙ্ক শিংদা হেন্দোকহন্দুনা মীৎয়েং শালহনবগা লোইননা বেঙ্ককী রেগুলেসনশিং মতীক চাহনবা অমসুং প্রোফেসনেলিজম পীবীদুনা অমসুং মখোয়না কেপিতেল শীজিন্নবা য়াহন্দুনা কোওপরেতিব বেঙ্কশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবনি। শেমদোকপা অসিনা হৌজিক রাজ্যগী কো-ওপরেতিব লোশিংগী মখাদা লৈরিবা কো-ওপরেতিব সোসাইতীশিংগী রাজ্যগী রেজিস্ত্রারশিংগী শক্তিদি মনুং চন্দে। শেমদোক্লিবা অসিনা মতম চঙনা লৌউ-শিংউ চাউখৎনবা হোৎনবনা মরুওইবা পান্দম অমসুং মরুওইবা করবার ওইবা অমসুং "বেঙ্ক" নত্ত্রগা "বেঙ্কর" নত্ত্রগা "বেঙ্কিং" হায়বা ৱাহৈ অসি শীজিন্নদবা অমসুং চেক শীজিন্নদুনা লৌথোকপা য়াদবশিংদদি চৎনরোই।
ওর্দিনান্স অসিনা বেঙ্কিং রেগুলেসন এক্তকী সেক্স ৪৫বুসু শেমদোক্তুনা মীয়ামগী, দিপোজিতর অমসুং বেঙ্কিং সিস্তেম্বু অমসুং মতম খরা অথিংবা লৈহন্দনা ফাইনান্সিএল সিস্তেমদা অকাইবা লৈতনা মথৌ নিংথীনা তৌনবদা খুদোংচানবগীদমক য়েংদুনা বেঙ্কিং কম্পেনী অমবু শেমদোকপা/পুনশিনবগী স্কিম শেম্বা য়াহল্লগনি।

Ministry of Finance
President Promulgates Banking Regulation (Amendment) Ordinance, 2020
Amendments to ensure better management & sound regulation of Cooperative banks
Facilitates making of reconstruction/amalgamation Scheme in the interest of public/depositors/banking/proper banking company management
27 JUN 2020 7:10AM by PIB Delhi
In pursuance of the commitment to ensure safety of depositors across banks, the President has promulgated the Banking Regulation (Amendment) Ordinance, 2020. (Click to view the Gazette notification on the Ordinance)
The Ordinance amends the Banking Regulation Act, 1949 as applicable to Cooperative Banks. The Ordinance seeks to protect the interests of depositors and strengthen cooperative banks by improving governance and oversight by extending powers already available with RBI in respect of other banks to Co-operative Banks as well for sound banking regulation, and by ensuring professionalism and enabling their access to capital. The amendments do not affect existing powers of the State Registrars of Co-operative Societies under state co-operative laws. The amendments do not apply to Primary Agricultural Credit Societies (PACS) or co-operative societies whose primary object and principal business is long-term finance for agricultural development, and which do not use the word “bank” or “banker” or “banking” and do not act as drawees of cheques.
The Ordinance also amends Section 45 of the Banking Regulation Act, to enable making of a scheme of reconstruction or amalgamation of a banking company for protecting the interest of the public, depositors and the banking system and for securing its proper management, even without making an order of moratorium, so as to avoid disruption of the financial system.