হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ওইরক্লিবা ফিবম অসি য়েংলগা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগী পাঙথোক্কনি লেপলম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরিখা পাঙথোক্লরোই
ক্লাস ১০ অমসুং ১২গী পাঙথোক্লরোইদবা পরিখাসিগী পরফোর্মেন্স অদু সি.বি.এস.ই.গী মতীক চাবা কম্মিতী অমনা লৌরকপা ৱারেপনা লেপ্পা এসেস্মেন্ত অমনা লেপকনি
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা সুপ্রিম কোর্তপু মহৈরোয়শিংগী তেক্ত-কায়দনবদা মিৎয়েং চংবিবগী থাগৎপা ফোংদোক্লি
এসেসমেন্ত স্কিমগী মখা পোন্না শেম্বা রিজল্ত অসি জুলাই ১৫, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা হায়দোক্কনি- শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’
26 JUN 2020 4:37PM by PIB Imphal
রাজ্য সরকারশিংনা হায়জরকপা অমসুং হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা অৱাবা ফিবম অসি য়েংদুনা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগী ১৫, ২০২০ ফাওবদা পাঙথোক্কনি হায়না লেপ্লম্বা ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরিখাদু পাঙথোক্লরোই হায়খ্রে। সি.বি.এস.ই.না পরিখা পাঙথোক্তনবগীদমক হায়জখিবদুসু সুপ্রিম কোর্তনা অয়াবা পীখ্রে অমসুং ক্লাস ১০ অমসুং ১২কী পরফোর্মেন্স অদু স্কিম অমগী মখাদা লেপ্লগনি হায়রি।
मैं माननीय सर्वोच्च न्यायालय का आभारी हूँ जिसने छात्रों की सुरक्षा सुनिश्चित करने हेतु 1 जुलाई से 15 जुलाई तक 10वीं एवं 12वीं कक्षा की #CBSE परीक्षाओं को आयोजित नहीं करने के हमारे प्रस्ताव को स्वीकार किया। @PMOIndia @HMOIndia@PIB_India @MIB_India @mygovindia @DDNewslive pic.twitter.com/hkqiWzsfz5
— Dr. Ramesh Pokhriyal Nishank (@DrRPNishank) June 26, 2020
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা সুপ্রিম কোর্তপু মহৈরোয়শিংগী তেক্ত-কায়দনবদা মিৎয়েং চংবিদুনা জুলাই ১দগী ১৫ ফাওবদা পাংথোক্কদবা সি.বি.এস.ই.গী ক্লাস ১২গী পরিখাবু পাংথোক্তনবা সি.বি.এস.ই.না হায়জরকপা অদুগী অয়াবা পীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোক্লি। পাঙথোক্লরোইদবা পরিখাসিগী পরফোর্মেন্স অদু সি.বি.এস.ই.গী মতীক চাবা কম্মিতী অমনা লৌরকপা ৱারেপনা লেপ্পা এসেস্মেন্ত অমনা লেপকনি। পাঙথোক্লরোইদবা পরিখাসিগী পরফোর্মেন্স অদু সি.বি.এস.ই.গী মতীক চাবা কম্মিতী অমনা লৌরকপা ৱারেপনা লেপ্পা এসেস্মেন্ত অমনা লেপকনি।
ঐচ.আর.দি. মন্ত্রী শ্রী রমেশ পোখ্রিয়াল 'নিশাঙ্ক'না হায়খ্রে মদুদি করিগুম্বা ফিবম অসিনা হেক খরা শাফরকপগা সি.বি.এস.ই.না জুলাই ১দগীনা ১৫ ফাওবদা তৌগনি লেপ্লম্বা পরিখাদুগী ওপস্নেল পরিখা অমা পাঙথোক্কনি। স্কিম অমগী মখাদা পাঙথোকপা এসেস্মেন্তনা লাউথোক্লকপা রিজলকী মতুং ইন্না হায়রিবা ওপস্নেল পরিখা অসিদা ফমদুনা মখোয়গী পরফোর্মেন্স অদু ফগৎহনবা য়াগনি, করিগুম্বা মখোয়না পাম্লবদি। মহাক্না হায়খি, ক্লাস ১০গী মহৈরোইশিংগী ওইনদি মখা তাবা পরিখা অমত্তা পাঙথোক্লরোই অমসুং এসেসমেন্ত স্কিমগী মতুং ইন্না সি.বি.এস.ই.না হায়দোক্লকপা রিজল্ত অদুনা অরোয়বনি হায়না লৌগনি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মথক্তা পনখিবা স্কিম অসিগী মতুং ইন্না হায়দোক্কদবা রিজল অদু মখোয়না হাইয়র এজুকেসন ইন্সতিত্যুৎশিংদা মিং চনবা য়ানবগীদমক জুলাই ১৫ ফাওবদা হায়দোক্কনি হায়খ্রে। মহৈরোয়শিং, মখোয়গী মমা-মপাশিং অমসুং ওজাশিংগী হকশেল ফবা অসি ঐখোয়না য়াম্না মরু ওইনা লৌবা মরম্না সুপ্রিম কোর্ততা ঐখোয়না ৱাফম অসি হৌদোকপনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
সি.বি.এস.ই.গী ক্লাস ১০ অমসুং ১২গী মরী লৈনবা নোতিফিকেসনগীদমক্তা মফমসিদা ক্লিক তৌবিয়ু

Ministry of Education
CBSE cancels Examinations for classes X and XII scheduled for 1st July to 15th, 2020 in view of prevailing circumstances due to Covid-19
Assessment for cancelled examinations to be done as per assessment scheme suggested by committee of CBSE for both Class-X and Class-XII
Union HRD Minister expresses his gratitude towards Supreme Court for giving priority to safety concerns of students
Results based upon the assessment scheme will be declared by 15th July, 2020- Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’
26 JUN 2020 4:37PM by PIB Delhi
Keeping in view the request received from various State Governments and the prevailing circumstances due to Covid 19 as on date, CBSE has decided to cancel the Examinations for classes X and XII which were scheduled to be held from1st July to 15th2020. TheSupreme Court today has agreed on proposal of CBSE to cancel the examination and on a scheme to assess the final performance of students in their Classes X and XII exams.
Union HRD Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ expressed his gratitude towards Supreme Court for accepting CBSE proposal of not holding the CBSE examinations of class XII from 1st July to 15th July and for giving priority to safety concerns of students . He said that Assessment from the performance of students in the cancelled examination will be done based on the assessment scheme as suggested by competent committee of the CBSE for declaration of result for both Class-X and Class-XII.
ShriNishank said that CBSE will conduct an optional examination for class XII students in the subjects theexamination for which were scheduled to be conducted from 1st July to 15th, 2020 as soon as conditions are conducive. Candidates whose results will be declared based on the assessment scheme will be allowed to appear in these optional examinations to improve their performances, if they wish so. He said that no further examinations will be conducted for candidates in class X and the result declared by CBSE on the basis of assessment scheme will be treated as final.
The Union Minister said that results based upon the aforesaid assessment scheme will be declared by 15th July, 2020 so that candidates can apply and seek admission in Higher Education institutes.He said that we have proposed this scheme to Supreme Court because the health of students, parents, and teachers is our prime concern.
Kindly click here for CBSE notification on Examinations for classes X and XII