গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত বৈঠকত দিল্লীত ২১ জুনত কোভিড-১৯ সন্দৰ্ভত গৃহীত সিদ্ধান্তসমূহৰ পৰ্যবেক্ষণ বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰিলে কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিবে
দিল্লীৰ বাবে কোভিড-১৯ৰ প্ৰতিক্ৰিয়া পৰিকল্পনা চূড়ান্ত কৰণৰ লগতে সৰল আৰু সময় সাপেক্ষ ৰূপত বিশেষ সিদ্ধান্ত কাৰ্যকৰী কৰাৰ পদক্ষেপ
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে নিৰ্ধাৰণ কৰা সময়সীমা অনুসৰি দিল্লীত ২৬ জুনৰ ভিতৰত কোভিড-১৯ সংক্ৰমণৰ সকলো ক্ষেত্ৰ সামৰি কণ্টেইনমেণ্ট জ'নৰ পুনৰ গঠন সম্পূৰ্ণ কৰা হ'ব
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি, ২৭ জুনৰ পৰা এনচিডিচি আৰু দিল্লী চৰকাৰে দিল্লীত যুটীয়াভাৱে কাৰ্যকৰী কৰিবলগীয়া ছেৰলজিকেল ছাৰ্ভেৰ ওপৰত আলোচনা সম্পন্ন
26 JUN 2020 4:10PM by PIB Guwahati
দিল্লীত কোভিড-১৯ সন্দৰ্ভত গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন সিদ্ধান্তৰ কাৰ্যকৰীকৰণ পৰ্যবেক্ষণৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিবে ২৫ জুনত এখন বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে, যিবোৰ সিদ্ধান্ত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অধ্যক্ষতাত যোৱা ২১ জুনত অনুষ্ঠিত বৈঠকত গ্ৰহণ কৰা হৈছিল। এই বৈঠকত নিতি আয়োগৰ সদস্য ড৹ ভি কে পাল, এইমছৰ সঞ্চালক ড৹ ৰণদীপ গুলেৰীয়া, আইচিএমআৰৰ সঞ্চালক প্ৰধান ড৹ বলৰাম ভাৰ্গৱৰ লগতে দিল্লীৰ মুখ্য সচিব আৰু স্বাস্থ্য সচিব বৈঠকত উপস্থিত থাকে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিবে আয়োজন কৰা এই বৈঠকত, এই কথা স্পষ্টভাৱে উল্লেখ কৰা হয় যে এক সৰল আৰু সময় সাপেক্ষ ৰূপত সিদ্ধান্তসমূহ কাৰ্যকৰী কৰা হৈছে আৰু দিল্লীৰ বাবে এটা কোভিড-১৯ প্ৰতিক্ৰিয়া পৰিকল্পনা চূড়ান্ত কৰা হৈছে। কোভিড-১৯ৰ সৈতে সম্পৰ্কযুক্ত কামবিলাকৰ বাবে জিলা স্তৰৰ দলবিলাকো গঠন কৰা হৈছে।
বৈঠকত লগতে অৱগত কৰা হয় যে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে বান্ধি দিয়া সময়সীমা অনুসৰি দিল্লীত কোভিড-১৯ সংক্ৰমণৰ সকলো ক্ষেত্ৰকে ধৰি কণ্টেইনমেণ্ট জ'নবিলাকৰ পুনৰ গঠন ২৬ জুনৰ ভিতৰত সম্পূৰ্ণ কৰা হ'ব। ৩০ জুনৰ ভিতৰত ঘৰে ঘৰে স্বাস্থ্য সমীক্ষাও সম্পূৰ্ণ কৰা হ'ব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি দিল্লীত ছেৰলজিকেল ছাৰ্ভেৰ ওপৰতো আলোচনা কৰা হয়, যিটো এনচিডিচি আৰু দিল্লী চৰকাৰে যুটীয়াভাৱে কাৰ্যকৰী কৰিব। এই সমীক্ষা ২৭ জুনৰ পৰা আৰম্ভ হ'ব আৰু সংশ্লিষ্ট সমীক্ষাকাৰী দলৰ প্ৰশিক্ষণ কালি সম্পূৰ্ণ কৰা হয়।
জনবসতি স্থলবিলাকত কোভিড-১৯ৰ ভৱিষ্যতৰ সংক্ৰমণ চিনাক্ত কৰিবলৈ শক্তিশালী আহিলা হিচাপে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে লগতে আৰোগ্য সেতু আৰু ইতিহাস এপ দুটাৰ একত্ৰিত ব্যৱহাৰক অনুমোদন জনায়। এপ দুটাৰ একত্ৰিত ব্যৱহাৰৰ ওপৰত প্ৰশিক্ষণ এনচিডিচিৰ প্ৰশিক্ষকসকলে দিল্লীৰ জিলাৰ দলবিলাকক কালি প্ৰদান কৰে।

Ministry of Home Affairs
The Union Home Secretary held review meeting on implementation of decisions on COVID-19 in Delhi taken on June 21 in meeting chaired by the Union Home Minister, Shri Amit Shah
Meeting noted decisions were being implemented in smooth and timely manner and COVID-19 response plan was finalised for Delhi
Re-drawing of containment zones including all clusters of COVID-19 outbreak in Delhi would be completed by June 26, as per the timeline fixed by Union Home Minister, Shri Amit Shah
According to directives of Union Home Minister, discussion took place on serological survey in Delhi, to be carried out jointly by NCDC and Delhi Government beginning June 27
26 JUN 2020 4:10PM by PIB Delhi
The Union Home Secretary held a meeting on 25 June, to review implementation of various decisions on COVID-19 in Delhi which were taken on June 21 in a meeting chaired by the Union Home Minister, Shri Amit Shah. Member Niti Aayog Dr. V.K. Paul, Director AIIMS Dr. Randeep Guleria, Director General ICMR Dr. Balram Bhargava along with Delhi’s Chief Secretary & Health Secretary attended the meeting.
In the meeting held by Union Home Secretary, it was clearly noted that decisions were being implemented in a smooth and timely manner and a COVID-19 response plan was finalised for Delhi. District level teams for COVID-19 related tasks were also constituted.
It was also informed in the meeting that the re-drawing of containment zones including all clusters of COVID-19 outbreak in Delhi would be completed by June 26, as per the timeline fixed by the Union Home Minister, Shri Amit Shah. Completion of door to door health survey would also be done by June 30.
According to the directives of the Union Home Minister, Shri Amit Shah, discussion took place on the serological survey in Delhi, which will be carried out jointly by NCDC and the Delhi Government. The survey will begin from June 27 and training of the concerned survey teams was completed yesterday.
The Union Home Minister, Shri Amit Shah also approved the combined use of the Aarogya Setu & Itihaas apps as strong predictive tools for future detection of COVID-19 outbreaks in population clusters. Training on the combined use of the apps was imparted by NCDC trainers to the district teams of the Delhi Government yesterday.