শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী মান্দাবিয়ানা লাইচৎ অসিগী মনুংদা শেন্মিৎলোনগী খোংজেল লেপহন্দনবা হোৎনরিবা হিরোইশিংগী থৌদাংশিংবু মশক খঙবা উৎখ্রে;
মালেমগী হিরোইশিংগী নুমিৎ পালন তৌখ্রে
25 JUN 2020 5:26PM by PIB Imphal
শিপ্পিং স্তেৎ (আই/সি.)গী মন্ত্রী শ্রী মনশুখ মান্দাবিয়ানা নেস্নেল মেরিতাইম দে সেলেব্রেসন কমিতীনা ঙসি পাংথোকখিবা মালেমগী হিরোইশিংগী নুমিৎকী থৌরমদা চীফ গেস্ত ওইনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে। হন্দক্কী চহিগী হিরোইশিংগী চহিগী ওইবা থৌরম অসিগী হিরমদি “হিরোইশিংসি মরু ওইবা থৌমীশিংনি’ হায়বসিনি। হিরম অসিনা হিরোইশিংনা মালেম শিনবা থুংনা পোৎ চৈ য়ৌহল্লিবা, মালেমগী ত্রেদকী ৯০% অসি ঈশিং লম্বীদা চৎলি, অসিবু মীয়ামদা শক খঙহল্লি।
শ্রী মান্দাবিয়ানা ই-সোবেনর অমা ফোংখি অমসুং থৌরমদুদা তিনবা মীয়ামদা ৱা ঙাংখি। থৌরম অদুদা দি.জি. শিপ্পিংগী ওফিসিএলশিং, শিপ্পিং কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী চেয়রপর্সন অমসুং এম.দি., এস.সি.আই.গী ওফিসিএলশিং অমসুং হিরোই কয়ানা শরুক য়াখি।
শ্রী মান্দাবিয়ানা মালেমগী হিরোইশিংগী নুমিৎকা মরী লৈননা হিরোইশিংদা থাগত্তুনা য়াইফ-পাউজেল কয়া পীখি। ভারতকী হিরোইশিংনা লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন অমসুং চাউখৎপদা তেংবাংবগী থৌওংশিংবু শক খঙবা উৎখি। শ্রী মান্দাবিয়ানা হিরোইশিংগী ইমুং মনুংদসু অসিগুম্বা মখোয়গী খুদোংথিনীংঙাই ওইরবা থবক অসিবু শৌগৎপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। কোবিদকী লাইচৎ মনুংদা থবক তৌবদা মখোয়না থেংনবা খুদোংচাদবশিং, সাইন ইন অমদি সাইন ওফ তৌবা অমসুং লোকদাউন মনুংদা চত্থোক চৎশিন তৌবনচিংবা, অসিসু খঙই হায়খি। মহাক্না ভারতকী হিরোইশিংগী শরুক অসি ইং ২০১৪দা ৯৪,০০০ ওইবদুদগী লাখ ৫দা হেনগৎহন্নবা পান্দম অমসু থমখি। মসিনা ভারতকী নহাশিংদা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া পীদুনা শেল য়াম্না থোকপা থবক কয়া অমসু পীগনি হায়খি। শ্রী মান্দাবিয়ানা লাইচৎ অসিগী মনুংদা শেন্মিৎলোনগী খোংজেল লেপহন্দনবা হোৎনরিবা হিরোইশিংগী থৌদাংশিংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা তেক্ত কায়দনা চৎনবা অমসুং অনৌবা ভারত অমা শেমগৎপগী শরুক ওইননবা য়াইফ-পাউজেলসু পীখি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Mandavia acknowledges the contribution of Seafarers in continuing the wheels of economy moving during the pandemic;
International Seafarers Day celebrated
25 JUN 2020 5:26PM by PIB Delhi
Shri Mansukh Mandaviya, Minister of State (I/C) for Shipping, today participated in the celebration of International Seafarers Day, as the chief guest, in the ceremony hosted by the National Maritime Day Celebration Committee, via video conferencing. The theme this year for the annual Day of the Seafarer is ‘Seafarers are Key Workers”. The theme acknowledges the contribution of seafarers in maintaining the supply chain in the world, as 90% of global trade moves through sea.
Shri Mandaviya released the E-souvenir and addressed the gathering, comprising of the officials of the DG Shipping, Chairperson & MD of Shipping Corporation of India (SCI), officials of SCI and seafarers.
Shri Mandaviya congratulated and wished the seafarers on the International Seafarers Day. He acknowledged the contribution of Indian seafarers in the economy and development of the country. Shri Mandaviya also thanked the family of seafarers for supporting them in the challenging job. He recognized challenges faced by seafarers as professional hazards in the COVID pandemic, such as sign in and sign off, movement during lockdown. Shri Mandaviya set the target of increasing the share of Indian seafarers by 5 lakhs from 94,000 in 2014. It will create more employment opportunities as well as high paying jobs for the Indian youth. He appreciated the role of seafarers for moving the wheels of economy during the pandemic and wished safe sailing in the future for the serving and building New India.