গৃহ মন্ত্ৰালয়
পুৰী ৰথ যাত্ৰাৰ অনুমতিৰে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ আদেশক কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ আদৰণি
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কেৱল ভক্তসকলৰ আৱেগ অনুধাৱন কৰাই নহয় বৰঞ্চ আমাৰ মাটিৰ মহান ঐতিহ্যটোৰ ৰীতি-নীতি পালন নিশ্চিত কৰিবলৈয়ো আলোচনা কৰিছিলঃ শ্ৰী অমিত শ্বাহ
পুৰীৰ অধিপতি, পুৰীৰ শ্ৰদ্ধেয় শংকৰাচাৰ্য আৰু ছলিচিটৰ জেনেৰেলৰ সৈতে শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ বিস্তৃত আলোচনা
ইয়াৰ গুৰুত্বতা অনুধাৱন কৰি, বিষয়টো উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ভেকেচন বিচাৰপীঠত উত্থাপন কৰা যায়, তাক ফলশ্ৰুতিতে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰদ্বাৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ ৰায় লাভৰ পথ প্ৰশস্ত হয়ঃ কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী
“উৰিষ্যাৰ জনসাধাৰণলৈ অভিনন্দন। जय जगन्नाथ!”: শ্ৰী অমিত শ্বাহ
22 JUN 2020 7:30PM by PIB Guwahati
পুৰী ৰথ যাত্ৰা সন্দৰ্ভত উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ আদেশক গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আদৰণি জনাইছে। “আজিৰ দিনটো আমাৰ সকলোৰে কাৰণে এটা বিশেষ দিন, বিশেষতঃ উৰিষ্যাৰ আমাৰ ভগ্নী আৰু ভাতৃ তথা মহাপ্ৰভু শ্ৰী জগন্নাথ জীৰ ভক্তসকলৰ কাৰণে। ৰথ যাত্ৰা অনুষ্ঠিত কৰাৰ নিশ্চিতি প্ৰদানৰে মহামান্য উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ সিদ্ধান্তৰদ্বাৰা সমগ্ৰ ৰাষ্ট্ৰ পুলকিত হৈছে।”, এলানি টুইটত তেওঁ কয়।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “আমাৰ ভূমিৰ এই মহান ঐতিহ্য উদযাপনৰ সুনিশ্চিতকৰণৰ অৰ্থে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে ভক্তসকলৰ আৱেগ অনুধাৱন কৰাই নহয় বৰঞ্চ আলোচনা কৰা কথাটোৱে মোৰ লগতে ভাৰতৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ কোটি-কোটি ভক্তক আনন্দিত কৰি তুলিছে।”
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় এই বিষয়টো সমাধা কৰিবলৈ সংশ্লিষ্ট কৰ্তৃপক্ষসমূহৰে জৰুৰী আলোচনা অনুষ্ঠিত হৈছিল। “গত সন্ধিয়া, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশ অনুসৰি, মই গজপতি মহাৰাজ জী (পুৰীৰ অধিপতি) আৰু পুৰীৰ শ্ৰদ্ধেয় শংকৰাচাৰ্য জীৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিছিলো আৰু যাত্ৰাক লৈ তেওঁলোকৰ মতামত বিচাৰিছিলো। আজি পুৱা, প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰিয়েই, ছলিচিটৰ জেনেৰেলৰ সৈতেও মই কথা পাতো।”, তেওঁ কয়।
“বিষয়টোৰ প্ৰয়োজনীয়তা আৰু গুৰুত্বতা অনুধাৱন কৰি, ইয়াক উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ ভেকেচন বিচাৰপীঠ (vacation bench)ত উত্থাপন কৰা হৈছিল আৰু আজি দুপৰীয়া শুনানি গ্ৰহণ কৰা হয়, যাৰ ফলশ্ৰুতিতে উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰদ্বাৰা এই গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্তটো লাভৰ পথ প্ৰশস্ত হৈ পৰে।”, কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীজনে কয়।
“উৰিষ্যাৰ জনসাধাৰণলৈ অভিনন্দন। जय जगन्नाथ!”, শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah hails Supreme Court ruling permitting the Puri Rath Yatra
PM not only understood the sentiment of the devotees but also initiated consultations which would ensure observance of the great traditions of our land: Shri Amit Shah
Shri Amit Shah held intensive consultations with the Puri King, revered Shankaracharya of Puri and Solicitor General
Considering its gravity, the matter placed before vacation bench of the Supreme Court, paving the way for the important decision by the SC: Union Home Minister
“Congratulations to the people of Odisha. जय जगन्नाथ!”: Shri Amit Shah
22 JUN 2020 7:30PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah has hailed the Supreme Court ruling on the Puri Rath Yatra. “Today is a special day for all of us, particularly our Odia sisters and brothers as well as devotees of Mahaprabhu Shri Jagannath Ji. The entire nation is delighted by the decision of the Honourable Supreme Court to ensure the Rath Yatra goes on,” he said in a series of tweets.
Shri Amit Shah said, “It makes me, as well as crores of devotees across India happy that the Prime Minister Shri Narendra Modi not only understood the sentiment of the devotees but also initiated consultations which ensured that the great traditions of our land are observed.”
Shri Amit Shah said urgent consultations were held with concerned authorities to resolve the issue. “Last evening, as per the instructions of the Prime Minister, I spoke to Gajapati Maharaj Ji (The King of Puri) and the respected Shankaracharya Ji of Puri and sought their views on the Yatra. This morning, on PM’s instructions, I also spoke to the Solicitor General,” he said
“Considering the urgency and importance of the matter, it was placed in front of a vacation bench of the Supreme Court and the hearing took place this afternoon, which paved the way for the important decision by the SC,” said the Union Home Minister.
“Congratulations to the people of Odisha. जय जगन्नाथ!,” said Shri Amit Shah.