ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর প্রকাস জাবরেকরনা কান্স ফিল্ম মার্কেত ২০২০দা ভর্চুএল ইন্দিয়ান পেবিলিয়ন হাংদোকখ্রে
22 JUN 2020 6:59PM by PIB Imphal
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিংগী মিনিস্তর প্রকাস জাবরেকারনা ভর্চুএল ইন্দিয়া পেবিলিয়ন হাংদোক্তুনা ঙসিদগী ভারত কান্স ফিল্ম ফেস্তিবেল ২০২০ শরুক য়াবা হৌখ্রে । ফেস্তিবেল অসি ২০২০গী জুন ২২দগী জুন ২৬ ফাওবা চৎথগনি ।
কান্স ফিল্ম মার্কেতকী ভর্চুএল ইদিসন অসি ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা মীওইবা খুন্নাইনা চপ মান্নবা শিংনবা অমা মায়োক্নবা মতমদা পুন্না থেংনবা অমসুং খাংবা কন্নবা হায়খিবা ৱাফম অদু থবক ওইনা উৎলে ।
মালেমগী ফিল্মগী মীওইশিং অমসুং ফিল্ম পামজবশিংদা মিনিস্তরনা হায়খি ভর্চুএল ওইনা হাংদোক্লিবশিং অসি অনৌবা চৎনবীশিংনি অমসুং হায়রিবা ভর্চুএল স্পেসশিং অসি অনৌবা মরুপশিংগী অনৌবা মফমশিংনি । ফিল্মশিং ভারতকী থৌনানি অমসুং ফিল্ম পুথোক্নবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা অয়াবা পীনবা সিঙ্গল ৱিন্দো অমা শেম্লগনি । মালেমগী ফিল্ম পুথোক্লিবশিং ভারত্তা ফিল্ম নম্নবা অমসুং মালেমগী কৈথেলদা য়োন্নবা মিনিস্তরনা খঙহনখি । কান্সতা উৎকদৌরিবা ভারতকী ফিল্ম অনি অসি মীয়াম্না পাম্নগনি হায়বগী থাজবা মিনিস্তরনা থমখি ।
কান্সতা ভারতকী পেবিলিয়ন অসি মতম পুম্নমক্তা থবক ময়াম অমা পায়খৎফম ওইদুনা লাক্লি । মফম অসিদা ভারতকী ফিল্ম পুথোকলিবশিং অমসুং মীহুৎশিংগা মালেমগী মীয়ামগা ৱারি শানখি অমসুং ভারতকী সেনিমাগী মহাও খঙলবশিংনা ভারতকী ফিল্ম পুথোক্লিবশিংগা পুনদুনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা ফজরবা মফমশিং ফিল্ম নম্নবা ৱারি শানগনি ।
চহি অসিদসু অনৌবা নিয়মশিং চৎনদুনা, লেমজনিংঙাই ওইরবা ফিল্ম ফেস্তিবেল অসিদা শরুক য়াদুনা ভারতকী ফিল্মগী চৎনবী ঙাক্লি , ভারতকী পেবিলিয়ন অসিদা পুন্না ফিল্ম পুথোক্নবা, ভারত্তা ফিল্ম নম্নবা, ভারতকী ফিল্মশিং মপান্দা য়োন্নবা অমসুং ভারত্তা পোস্ত প্রদক্সনগী থবকশিং পাংথোক্নবা দেলিকেতশিংগী মরক্তা খন্ন-নৈনবা কয়া পাংথোক্লবা য়ারি । পেবিলিয়ন অসিদা ফিল্ম মেকরশিং অমসুং অতোপ্পা মেদিয়া অমসুং মরী লৈনবশিংগা মরী অমা শম্নহনগনি ।
চহিদা অহানবা ওইনা শরুক য়াবা থৌরম অনি য়াওরি । ফেস্তিবেল অসিদা নেসনেল এৱার্দ ফংলবা ফিল্ম অনি হায়বদি মাইঘাত:ক্রাইম নম্বর ১০৩/২০০(মরাথি) অমসুং হেল্লারো(গুজরাতি) উৎকনি । মসিগী মথক্তা, মথং চহিদা তারিবা শক্নাইরবা ফিল্ম দিরেক্তর সত্যজিৎ রেগী চহি ১০০সুবা থৌরম পাংথোকপা ওইনা মহাক্কী ফিল্ম খর ভারতকী পেবিলিয়নদা উৎকনি । ভারত্তা ফিল্ম নম্নবা দেতা য়াওবা ৱেবসাইত লৈরগনি ।
অহানবা ওইনা কান্সতা হাংদোক্লিবা ফিল্ম বাজারদা , এন এফ দি সিগী ফিল্ম বাজারগা মার্চে দু ফিল্মসগা পু্ন্না থবক তৌমিন্নরি অমসুং ফিল্ম বাজার ২০১৮দগী ফিল্ম ৫ য়োন্নবা লৌখৎলে ।
ভর্চুএল ইন্দিয়া পেবিলিয়ন হাংদোকপদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী সেক্রেতরি অমিৎ খারে, ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী এদিসনেল সেক্রেতরি অতুল কুমার তিৱারি , ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মিনিস্ত্রিগী জোইন্ত সেক্রেতরি(ফিল্মস) তি সি এ কলয়ানি , এন এফ দি সিগী এম দি স্রিলা দত্তা কুমার, ফ্রান্সতা লৈবা ভারতকী এম্বেসিগী কন্সুলার প্রাসুন জোসি, সি বি এফ সিগী চেয়রমেন মধুর বান্দাকর অমসুং ফিল্মগী শক্নাইরবা মীওই কয়া য়াওখি ।
ভর্চুএল ওইনা পাংথোক্লিবা ফেস্তিবেল অদুদা মালেমগী পেনেলিস্তশিংনা শরুক য়াদুনা বি২জি অমসুং জি২জি মীফম কয়া পাংথোক্লি । পেবিলিয়নগী ৱেবসাইত www.indiaatcannes.in অমসুং www.marchedufilms.com. দগী অকুপ্পা মরোলশিং ফংগনি ।
ঙসি পাংথোকখিবা ভর্চুএল হৌদোকপা থৌরম অদু মীওই ২০০০ হেনবনা য়েংখি ।

Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister Shri Prakash Javadekar inaugurates Virtual India Pavilion at Cannes Film Market 2020
22 JUN 2020 6:59PM by PIB Delhi
Indian Participation at Cannes Film Festival – 2020 began today with the e-inauguration of the Virtual India Pavilionby Hon’ble Ministry of Information & Broadcasting Shri Prakash Javadekarji. The Festival will be held from 22 - 26 June, 2020.
The virtual edition of Cannes Film Market exemplifies, what our Prime Minister has said, “togetherness and resilience” when the humanity is facing a common challenge.
Addressing the film fraternity and film lovers across the Globe, the Hon’ble Minister said “virtual inaugurations are the new normal and these virtual spaces are the new places for real partnerships”. He added that films are India’s soft power and the film facilitation office would be made a single window for all Center and State government permissions. The Minister invited international film fraternity to come shoot in India and sell in the world market. The Minister express hope that the two films sent to Cannes from India would be appreciated world over.
The Indian Pavilion at Cannes has always been a hub of activity. It is here that the Indian film makers and delegates interact with the international community, who while experiencing the colour, flavor and aroma of Indian cinema, also explore the opportunities of working with Indian film makers and to shoot within Incredible India that has almost unparalleled variety of locations and people.
This year too, adopting the new normal, and to keep the ethos of the Indian participation the prestigious film festival alive, the Indian Pavillion is expected to be buzzing with activities around co-production and film shooting in India, exports of Indan films and content, post production activities in India and fruitful business networking among delegates. The Pavillion will facilitate B2B meetings and linkages between film makers and other media and entertainment industries stake holders.
There are couple of first time events in the participation this year. Two film screenings, MaiGhat: Crime No 103/200 (Marathi) and Hellaro (Gujarati) which are National Film Award winning movies are being screened in the Market. Additionally, to mark the Centenary year of legend film maker Satyajit Ray next year, a preview festival of some his films as also music and documentary by and of Satyajit Ray will be show cased at the Indian pavilion Website. The Website will also make available the data on film shooting in India, producers who have experience in co-production as also a list of producers who are interested in linkages with international media and entertainment industry.
In another first, Film Bazaar is featuring at Cannes, wherein NFDC's Film Bazaar is partnering with Marche' du Films and is taking 5 Films from Film Bazaar 2019 for pitching in the Market.
An ensemble list of achievers, stakeholders of the media & entertainment industry, and senior Government officials attended the inaugural session at the Virtual India Pavilion. These included Shri Amit Khare, Secretary, Ministry of I&B, Government of India, MrAtul Kumar Tiwari, Additional Secretary, Ministry of I&B, Government of India, Ms TCA Kalyani, Joint Secretary (Films), Ministry of I&B, Government of India and MD, NFDC, Government of India, MsShrila Dutta Kumar, Minister (Consular) Embassy of India to France, Mr Prasoon Joshi, lyricistChairman, CBFC, Mr Madhur Bhandarkar, National Award-winning Director, Mr D Suresh Babu, National Representative, Active Telugu Film makers Guild, Mr Colin Burrows, Special Treats Productions, Ms Kangana Ranaut, Film Personality, Ms Usha Jadhav, Actor, Mai Ghat.
The festival, in its virtual mode, apart from facilitating from B2B meetings, will also have a series of round table sessions each day on various aspects of the media and entertainment industry with panelists participating from the world over as also B2G and G2G meetings. The website of the Pavillion can be accessed at www.indiaatcannes.in and at www.marchedufilms.com.
Over 2000 people viewed virtual inauguration today.